Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار حوزه آموزش و پرورش گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان، افشار بهمنی سرپرست دفتر تألیف آموزش‌های فنی و حرفه‌ای و کاردانش در برنامه تلویزیونی پرسشگر درباره شرایط آموزش مهارتی در کشور با اشاره به اینکه مفهوم مهارت وسعت گسترده‌ای دارد که شامل شایستگی‌های نرم و سخت می‌شود، بیان کرد: این فعالیت‌ها شامل مهارت‌های زندگی، خلاقانه، فعالیت‌های فنی و مواردی دیگر از این قبیل است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

او ادامه داد: در حوزه اسناد بالادستی سند مترقی داریم و متناسب با نیاز کشور آموزه‌ها وجود دارد، اما باید ببینیم که این مسائل عملیاتی شده است یا خیر؟

سرپرست دفتر تألیف آموزش‌های فنی و حرفه‌ای و کاردانش با اشاره به اینکه آنچه اکثر خبرگان و خانواده‌ها درک کردند وجود فاصله زیاد میان برنامه‌های درنظر گرفته شده و عمل شده است، گفت: موضوع زیرساخت‌های آموزش مهارتی اهمیت بسیاری دارد و خانواده در این مورد نقش مهمی ایفا می‌کند.

آموزش مهارتی باید گفتمان ملی باشد

بهمنی با اشاره به اینکه ۲۳ میلیون خانواده ظرفیت قابل توجهی برای مهارت آموزی هستند، بیان کرد: اولین مهارت‌ها را ابتدا از خانواده آموختیم و بعد از آن نوبت به مدرسه رسید.

او با بیان اینکه در برنامه درسی الگوی فطرت گرایی توحیدی نقش ویژه‌ای پیدا کرده است، بیان کرد: آموزش مهارتی باید به گفتمان ملی تبدیل شود و یکی از بستر‌های مهم آن آموزش و پرورش است، ولی بستر‌های دیگری هم باید شکل گیرد.

بهمنی با تاکید بر اینکه گفتمان مهارت آموزی در جامعه ما شکل نگرفته است، اظهار کرد: براساس آمار بانک جهانی اقتصاد در سال ۲۰۱۹ آمار رشد توسعه آکادمیک و دانش نظری ما در دنیا در میان ۱۴۱ کشور رتبه ۴۲ است، اما در توسعه مهارت‌آموزی رتبه ۱۳۳ را کسب کردیم.

سهم حدود ۲ درصدی آموزش مهارتی از بودجه کشور

سرپرست دفتر تألیف آموزش‌های فنی و حرفه‌ای و کاردانش بیان کرد: در چند ماه اخیر جلسات متعددی در حوزه مهارت آموزی و جهش تولید به همت کمیسیون آموزش مجلس برگزار شد و آمار‌ها حاکی از آن است که ۱/۹ درصد از بودجه کشور به مهارت آموزی اختصاص داده شده است.

بهمنی ادامه داد: متاسفانه نوع نگاه در دنیا نسبت به آموزش مهارتی در سال‌های گذشته نگاهی درجه دوم بود، اما با تغییر پارادایم ها، دنیا با شتاب به سمت مهارت آموزی حرکت کرد؛ به عنوان مثال در کشور فنلاند در سال ۲۰۰۰ توسعه مهارت آموزی ۲۸ درصد بود و با توجه به برنامه ریزی‌های انجام شده این رقم در سال ۲۰۱۹ به ۶۴ درصد رسیده است.

بهمنی بیان کرد: در برنامه ششم توسعه برنامه‌ریزی شد تا نُرم هدایت تحصیلی در حوزه آموزش مهارتی برای آموزش و پرورش ۵۰ درصد باشد که تاکنون به ۳۵ درصد رسیده است از طرفی در آموزش عالی هدفگذاری ۳۰ درصد بود که تاکنون ۱۲ درصد است.

طرح بوم ۵۰-۶۰ ساعت آموزشی در اختیار مدارس قرار داد

سرپرست دفتر تالیف کتب فنی و حرفه‌ای و کاردانش بیان کرد: در سند تحول بنیادین موضوع آزادسازی بخشی از سطوح برنامه درسی را داشتیم و در طرح بوم آن را اجرا کردیم و به این ترتیب ۵۰-۶۰ ساعت برای تولید محتوا و آموزش‌های لازم در اختیار مدارس قرار گرفت.

او اظهار کرد: برنامه درسی تلفیقی داریم به این معنی که مثلا مهارت زندگی در دروسی همچون ریاضی و ادبیات تجلی پیدا کند و همزمان با مفاهیم این دروس تدریس شود.

بهمنی با اشاره به در نظر گرفتن شرایط قرمز، زرد و سفید برای بازگشایی مدارس با توجه به شرایط کرونا گفت: با توجه به شرایط تولید محتوا از طریق شبکه رشد را آغاز کردیم همچنین جشنواره‌ها و فراخوان‌هایی برای تولید محتوا درنظر گرفته شده است علاوه بر آن الگوی برنامه درسی آموزشی ترکیبی هم پیش بینی شده است.

سرپرست دفتر تالیف کتب فنی و حرفه‌ای و کاردانش درباره آموزش هنرستانی‌ها در ایام کرونا گفت: بخش‌های عمومی شامل آموزش شایستگی‌های غیرفنی و پایه ای، نیمه حضوری است و بخش فنی بعد از بهبود شرایط با حفظ پروتکل‌ها ارزیابی می‌شود و در شرایط فعلی صرفا بستر تکمیلی، چون شبیه ساز‌ها را تعریف می‌کنیم.

بهمنی با تاکید بر اهمیت آمایش سرزمینی در آموزش‌های مهارتی اظهار کرد: مشاغل به تدریج از حالت سخت و تولیدی به سمت مشاغل جدید تغییر می‌کند بنابراین باید برای آن برنامه داشته باشیم.

انتهای پیام/

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: آموزش و پرورش آموزش مهارتی هنرستان های فنی و حرفه ای هنرستان های کاردانش فنی و حرفه ای و کاردانش آموزش مهارتی برنامه درسی سرپرست دفتر مهارت آموزی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۷۳۴۸۹۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

حدود ۳۰ درصد مدارس گناباد نیازمند بازسازی است

به گزارش قدس خراسان، مجید فدوی سه شنبه شب در آستانه هفته معلم طی نشست خبری اظهار کرد: با وجود افزایش ۲ برابری سرانه فضاهای آموزشی مدارس گناباد در مقایسه با سطح استانی ولی همچنان حدود ۳۰ درصد از مدارس این شهرستان فرسوده است و باید با مشارکت خیران و از محل اعتبارات دولتی بازسازی شوند.

رییس اداره آموزش و پرورش گناباد اضافه کرد: سرانه فضاهای آموزشی آموزش و پرورش به ازای هر دانش آموز در شهرستان گناباد هشت مترمربع است در حالی که این میزان در سطح استانی چهار و سه دهم متر مربع است.

وی ادامه داد: ۴۶۰ میلیارد ریال طی یک سال گذشته برای احداث و بهسازی ۱۳ مدرسه و فضای آموزشی مناطق شهری و روستایی شهرستان گناباد تخصیص یافت.

فدوی اضافه کرد: ۲۳۰ میلیارد ریال از این میزان با مشارکت خیران و ۲۳۰ میلیارد ریال و معادل آن هم از محل منابع اعتباری اداره کل نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس استان خراسان رضوی تخصیص یافت.

رییس اداره آموزش و پرورش گناباد در ادامه جهیز و توسعه کارگاه هنرستان دخترانه فدک، توسعه دبیرستان نمونه ذبیحی، احداث و بهسازی دبیرستان و دبستان شهید رفیعی بیدخت، مدرسه ابتدایی بهفر ریابی، ساخت و تکمیل استخر شهر کاخک، مدرسه خیرساز نوغاب و احداث ۶ چمن مصنوعی را از جمله طرحهایی عنوان کرد که طی یک سال اخیر در گناباد به بهره برداری رسیده است.

وی اظهار کرد: احیا و راه اندازی مرکز تونبخشی و روان شناختی آموزش و پرورش شهر بیدخت و خانه معلم شهر کاخک از توابع شهرستان گناباد از دیگر اقدامات این اداره طی این مدت به شمار می‌رود.

۶۵ ملک بدون استفاده آموزش و پرورش گناباد

فدوی درآمدزایی، تجاری سازی و به روز رسانی املاک آموزش و پرورش گناباد را دیگر اقدامات این بخش طی یکسال اخیر دانست و از وجود ۶۵ ملک بدون استفاده این بخش در مناطق شهری و روستایی خبر داد.

به گفته رییس اداره آموزش و پرورش گناباد این املاک از سال‌های گذشته بدون دریافت اجاره و یا با اجاره های بسیار ناچیز در اختیار برخی افراد و بخش‌ها قرار داشتند.

رییس اداره آموزش و پرورش گناباد یادآورشد: طی جلساتی با حضور افرادی که از سال‌های گذشته در این املاک ساکن بودند و یا از آن‌ها استفاده می‌کردند در خصوص لزوم پرداخت اجاره بها و تجاری سازی آن‌ها بحث و تبادل نظر شد.

وی اظهار کرد: املاک بدون استفاده آموزش و پرورش در مناطق روستایی بیشتر برای انجام فعالیت‌های تولیدی و اشتغالزایی واگذار می‌شوند و در مناطق شهری اخذ اجاره آن‌ها در دستور کار قرار گرفت.

فدوی با اشاره به موفقیت‌های آموزش و پرورش گناباد در ۲ سال گذشته گفت: رتبه این شهرستان در کنکور و رشته علوم انسانی طی همین مدت از نهم به نخست در سطح استانی و در بخش کشوری از چهاردهم به هفتم ارتقاء یافت.

رییس اداره آموزش و پرورش گناباد بیان کرد: رتبه آموزش و پرورش گناباد در کنکور تجربی طی همین مدت در سطح استانی از چهاردهم به رتبه نخست و در کشوری از رتبه ۳۷ به ۲۵ و در رشته ریاضی و فیزیک هم در این بخش‌ها چهار رتبه ارتقا یافت.

منبع: خبرگزاری ایرنا

دیگر خبرها

  • توسعه مهارت‌های بازار محور در جهت افزایش تولید
  • حدود ۳۰ درصد مدارس گناباد نیازمند بازسازی است
  • آموزش و مهارت‌آموزی به ۲۰۰ هزار دانش‌آموز کشور
  • ۲۱۳ هزار نفر به جمعیت دانش آموزان هنرستانی اضافه شد
  • دستگاه‌های اجرایی مکلف به اختصاص بخشی از بودجه عمرانی به مهارت آموزی کارگران شدند
  • آموزش‌های فنی و حرفه‌ای مقدمه‌ای برای ایجاد اشتغال جوانان است
  • آموزش‌های مهارتی کلید توسعه اشتغال پایدار در جامعه است
  • رشته‌های فنی باید در شهرستان معمولان ارتقا یابد
  • تحصیل ۳۴۰۰ دانشجو در دانشگاه فنی و حرفه‌ای چهارمحال وبختیاری
  • دوره آموزشی مدیران دبیرستان‌های شبانه‌روزی غرب کشور در سنندج