Web Analytics Made Easy - Statcounter

ایسنا/گلستان نایب رئیس اتاق بازرگانی گرگان گفت: بسته بودن مرز ایران با ترکمنستان باعث شده که صادرکنندگان محصولات غذایی استان گلستان با مشکلات عدیده‌ای روبه‌رو شوند.

امیر یوسفی در گفت‌وگو با ایسنا اظهار کرد: با توجه به شرایطی که به خاطر شیوع کرونا به وجود آمد، تصور این بود که بعد از مدت زمان کوتاهی این مسئله پایان پیدا می‌کند اما شاهد آن هستیم که بعد از پنج ماه همچنان درگیر این ویروس هستیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

صادرکنندگان ما امید به این داشتند که مرزها بعد از مدتی باز خواهد شد و کالاهایی که آماده صادرات بودند، به بازارهای صادراتی عرضه می‌شود اما این کار صورت نگرفت.

وی با اشاره به صادرات کالا از مرز اینچه‌برون، افزود: مرزهای ایران و ترکمنستان از زمان شیوع کرونا تاکنون همچنان بسته است و تنها خط ریلی آن هم برای محصولات خاصی از جمله سیمان و فولاد بازگشایی شده است.

نایب رئیس اتاق بازرگانی گرگان با بیان اینکه محصولات غذایی همچنان مجوز صادرات از مرز ریلی پیدا نکردند، تصریح کرد: این مسئله باعث شده صادرکنندگان محصولات غذایی با مشکلات عدیده‌ای روبه‌رو شوند.

یوسفی خاطرنشان کرد: اگر دیپلماسی مناسبی که با کشور عراق داریم را به دیگر کشورهای همسایه از جمله ترکمنستان داشته باشیم، می‌توانیم از ظرفیت آن به‌خوبی استفاده کنیم. موضوع تنها خود ترکمنستان نیست و این کشور راه ورود کالاهای ما به تعدادی از کشورهای دیگر است.

وی بیان کرد: از طریق اتاق بازرگانی جلساتی را با سفیر ایران در ترکمنستان و سفیر ترکمنستان در ایران برای تسهیل در حل مشکل دیپلماسی بین دو کشور برگزار کردیم. امیدواریم با تلاش دستگاه دیپلماسی و مسئولان کشورمان هر چه زودتر این مسائل برطرف شود و از این مسیر برای صادرات محصولاتمان استفاده کنیم.

نایب رئیس اتاق بازرگانی گرگان تصریح کرد: صادرات به مجموعه‌های تولیدی در استان خصوصاً محصولات کشاورزی کمک بسیار زیادی می‌کند. امروز شاهد آن هستیم که برخی کارخانجات استان دچار مشکل هستند.

یوسفی افزود: کارخانجات رب گوجه‌فرنگی ما نتوانستند طی این مدت محصول خود را به بازارهای صادراتی عرضه کنند. اگر این کالا به‌موقع در بازارهای صادراتی عرضه می‌شد مطمئناً امسال گوجه‌فرنگی با قیمت بیشتری از کشاورزان استان خریداری می‌شد. همچنین سیب‌زمینی‌کاران استان هم امسال به خاطر بسته بودن مرز و صادر نشدن محصولاتشان، متضرر شدند.

وی در ادامه گفت: از سال ۹۸ ارزش‌گذاری غیرواقعی کالا توسط باعث به وجود آمدن مشکلات برای صادرکنندگان شده است. وقتی قیمت کالایی در گمرک بیشتر ارزش‌گذاری می‌شود، مالیات بیشتر و دیگر موضوعات را برای صادرکننده به همراه دارد.

نایب رئیس اتاق بازرگانی گرگان بیان کرد: دلیلی ندارد که به خاطر چند صادرکننده تخلف، با همه صادرکنندگان سفت‌وسخت رفتار کرد. این مسئله باعث دلسرد شدن صادرکننده می‌شود و رغبت به صادرات پیدا نمی‌کند. لازم است این موضوع هر چه سریع‌تر برطرف شود.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: استانی اقتصادی صادرات اینچه برون اتاق بازرگانی گرگان ترکمنستان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۷۳۵۱۴۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

صادرات محصولات نساجی به ۴۸۹ میلیون دلار رسید

محمد رضوانی‌فر معاون وزیر اقتصاد و رئیس کل گمرک ایران با اعلام این خبر گفت: بیشترین میزان صادرات محصولات نساجی به مقصد کشورهای عراق، افغانستان و روسیه بوده است که به ترتیب ۲۶، ۱۸ و ۶ درصد از ارزش کل صادرات محصولات نساجی ایران را به خود اختصاص دادند.

رضوانی فر در خصوص عمده‌ترین کالای صادراتی در بین محصولات نساجی گفت:کف‌پوش‌های غیر‌مخملی باف با رقمی بالغ بر ۲۲۰ میلیون دلار، عمده‌ترین کالای صادر شده در بین این محصولات بوده است.

وی با اشاره به اینکه بیشترین میزان صادرات محصولات نساجی در سال ۱۴۰۲ از طریق گمرکات کاشان با اختصاص سهم ۱۶ درصد از ارزش کل صادرات این محصول انجام گرفته است، اظهار داشت: پس از آن، گمرک مشهد با ۱۱.۵ درصد و غرب تهران با ۹.۵ درصد از ارزش کل صادرات محصولات نساجی در مدت یاد شده، در رتبه‌های بعدی قرار گرفتند.

 معاون وزیر اقتصاد و رئیس کل گمرک ایران در خصوص واردات محصولات نساجی در سال ۱۴۰۲ افزود: در این مدت ۲ میلیارد و ۲۰۰ میلیون دلار محصولات نساجی وارد کشور شده است که این میزان نسبت به سال ماقبل آن ۱۲ درصد افزایش نشان می دهد.

رضوانی‌فر گفت: امارات متحده عربی با ۳۸ درصد از ارزش کل واردات محصولات نساجی، چین با ۲۲ درصد و ترکیه با ۱۷.۶ درصد عمده‌ترین کشورهای طرف معامله در واردات این محصول در سال ۱۴۰۲ بوده اند.

وی با اشاره به اینکه بیشترین میزان واردات محصولات نساجی از گمرکات شهید رجایی، خرمشهر و سرخس انجام گرفته است، افزود: عمده‌ترین قلم وارداتی در بین محصولات نساجی در سال ۱۴۰۲ به پارچه‌های تار و پود‌باف با ۴۳۳ میلیون دلار اختصاص داشت که نسبت به سال ماقبل آن ۲۱.۵ درصد افزایش نشان می‌دهد.

شایان ذکر است، آمار صادرات و واردات محصولات نساجی که در این گزارش آمده است از فصول ۵۰ الی ۶۰ کتاب مقررات صادرات و واردات استخراج شده است و از آنجایی که فصول ۶۳ _ ۶۱ کتاب مقررات صادرات واردات جزو مصنوعات ساخته شده شامل پوشاک و البسه است و اکثر کد تعرفه های مشمول این فصول، ممنوعیت در واردات داشته‌اند، آمار مربوطه در این گزارش لحاظ نشده است.

باشگاه خبرنگاران جوان اقتصادی صنعت ، تجارت و کشاورزی

دیگر خبرها

  • صادرات محصولات کشاورزی ایران از مرز ۶ میلیارد و ۲۰۰ میلیون دلار فراتر رفت
  • حضور همدان با بسته‌های سرمایه‌گذاری جدید در نمایشگاه اکسپو
  • بسته زنجیره تأمین بانک صادرات ایران در خدمت تولید است
  • صادرات محصولات کشاورزی از مرز ۶.۲ میلیارد دلار گذشت
  • صادرات محصولات کشاورزی از مرز ۶ میلیارد دلار گذشت
  • اصلاحات اساسی در اقتصاد برق، راهکار برون رفت از مشکلات بخش توزیع
  • صادرات ۴۸۹ میلیون دلاری نساجی/ واردات به ۲.۲ میلیارد دلار رسید
  • چاپ جعبه مقوایی اختصاصی در تیراژ بالا از کجا بخریم
  • صادرات محصولات نساجی به ۴۸۹ میلیون دلار رسید
  • هوشمندی ایران در از سرگیری سوآپ گاز ترکمنستان، تمدید صادرات گاز عراق و تکمیل خط لوله صلح