Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاری میزان- عضو هیات علمی دانشگاه تهران با اشاره به اعمال محدودیت‌ها در برگزاری مراسم عروسی با شیوع کرونا گفت: این سبک زندگی می‌تواند پس از اتمام این بیماری هم ادامه پیدا کند و ساده شروع شدن زندگی به تحکیم خانواده می‌انجامد. تاریخ انتشار: 10:00 - 04 مرداد 1399 - کد خبر: ۶۴۰۴۰۰

شهلا کاظمی پور در گفت‌وگو با میزان به ارزیابی وضعیت ازدواج در کشور پرداخت و گفت: اولین نکته‌ای که باید به آن توجه کرد این است که میزان ازدواج در کشور را باید به نسبت جمعیت سنجید و در این شرایط باید به این مساله توجه کنیم که کاهش نرخ ازدواج متاثر از پایین آمدن جمعیت است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی ادامه داد: درست است که تعداد ازدواج‌ها نسبت به گذشته کاهش پیدا کرده، اما این مساله در تناسب جمعیت موجود تفاوتی نکرده است، در نتیجه طبیعی است که همه نگران این مساله باشند، اما باید به این مساله نیز اشاره کرد که جمعیت در حال ازدواج هم به نسبت گذشته کاهش پیدا کرده است.

عضو هیات علمی دانشگاه تهران خاطرنشان کرد: در سال ۹۰ جمعیت زنان در حال ازدواج کشورمان نزدیک به هشت میلیون نفر بود که این میزان در سال ۹۵ به پنج میلیون نفر رسید، اما باید به این مساله توجه کرد که سالانه نزدیک به یک پنج تا یک چهارم از این افراد ازدواج می‌کنند و البته نباید انتظار داشته باشیم که همه آن‌ها در یکسال ازدواج کنند چراکه در آن صورت آمار ازدواج در سال آتی آن صفر می‌شود.

بیشتر بخوانید: مصائب ازدواج و نقشی که خیرین در تسهیل آن می‌توانند داشته باشند

وی ادامه داد: مشکلی که در حوزه ازدواج داریم این است که جوانان به خاطر مشکلات تحصیل و اشتغال و فراهم شدن این شرایط برای تشکیل یک زندگی مناسب، ازدواج و فرزندآوری خود را به تاخیر می‌اندازند که این مساله خطرناک است چراکه در این صورت با کاهش نرخ جمعیت در کشور مواجه می‌شویم.

این استاد دانشگاه با اشاره به نقش خیرین در تسهیل ازدواج و تهیه جهیزیه تصریح کرد: خیرین بهتر است که به جای حمایت در گرفتن مراسم عروسی، به زوج‌های جوان در تهیه جهیزیه، خرید خانه و یا ایجاد امکان اشتغال کمک کنند.

وی ادامه داد: باید تلاش کنیم که هزینه‌های خود را به جای هزینه‌کرد در برگزاری مراسم عروسی به شروع آغاز زندگی زوجین اختصاص دهیم چراکه در این شرایط از هزینه‌های اضافی نیز خودداری می‌شود.

کاظمی‌پور با اشاره به ضرورت خودداری از هزینه‌های آنچنانی برای برگزاری مراسم عروسی تصریح کرد: ساده برگزار شدن مراسم آغاز زندگی می‌تواند بر تحکیم خانواده‌ها هم موثر باشد و اگرچه شرایط کرونایی عدم برگزاری مراسمات را به زوج‌های جوان تحمیل کرده است، اما این رسم خوبی است که در سال‌های آینده هم می‌تواند ادامه داشته باشد.

عضو هیات علمی دانشگاه تهران در پایان خاطرنشان کرد: هزینه‌های سرسام آور و تجملی تاثیری در بهبود زندگی افراد در آینده نخواهد داشت و بهتر است که خانواده‌ها بدون چشم و هم‌چشی و در کمال سادگی به زوجین کمک کنند تا آنان بتوانند زندگی خودشان را ادامه دهند.

انتهای پیام/

منبع: خبرگزاری میزان

کلیدواژه: ازدواج ازدواج جمعیت برگزاری مراسم مراسم عروسی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mizan.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری میزان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۷۳۶۲۴۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سیاست‌های مشوق جمعیتی دولت در فرهنگ جوانی جمعیت اثرگذار است

محمود پاک نیت بازیگر شناخته شده سینما، تئاتر و تلویزیون گفت: قطعا سیاست‌های جمعیتی برای فرزندآوری موثر است منتها دولت می‌تواند این سیاست‌ها را تقویت کند و زمینه‌هایی برای فرزندآوری بیشتر با ایده‌هایی عملگرایانه فراهم کند.

وی در ادامه عنوان کرد: الان از دغدغه‌های زوج‌ها امرار معاش و معیشتشان است، هر زوجی نیاز به حداقل‌هایی برای خانه و مسکن و مادیات دارد. اضافه کردن نسل هم مشکلات خاص خود را دارد، اما قطعا مشکلاتش کمتر از پیری جمعیت است.

وی بااشاره به غریزه قوی مادری در بین زنان جوان گفت: زنان جوان ایرانی همه فرزند دوست هستند، نباید طوری شود که نسل اتی در زمان کهنسالی هیچ کس را نداشته باشد که به او رسیدگی کند. زوجین جوان باید به این مسائل توجه کنند که همانطور که گذشته‌های ما نیاز به فرزند در سنین بالا داشتند، ان‌ها هم همینطور هستند.

وی با اشاره به تهدیدات پیری جمعیت در جامعه اظهار داشت: وقتی سن ازدواج بالا می‌رود و جوانان ازدواج کرده هم تمایل به فرزند پیدا نمی کنند به مروری کهن سالی جمعیت رخ می‌دهد باید برای سال‌های اتی تمهیدی بیاندیشیم تا مشکلاتی از این دست گریبان جامعه مان را نگیرد، هنرمندان هم پای کار بیایند تا ترسیمی از فضای درست خانوادگی برای نسل جوان داشته باشند. بهرحال هنرمندان هم الگوی جامعه هستند.

دومین جایزه ملی جوانی جمعیت به همت ستاد ملی جمعیت در بخش‌های خانواده، رسانه، سازمان‌های مردم نهاد، دستگا‌های اجرایی، شرکت‌ها و موسسات خصوصی، مدیران و نخبگان اردیبهشت سال جاری با شعار سهم من از جوانی ایران برگزار خواهد شد.

باشگاه خبرنگاران جوان اجتماعی ازدواج و خانواده

دیگر خبرها

  • ازدواج آسان راه حل مسئله جوانی جمعیت است
  • جوانی جمعیت نیازمند اغنا سازی است
  • نیروی جوان جامعه عامل پیشرفت های آتی خواهند بود/ شرایط وام فرزندآوری تسهیل شود
  • دغدغه رهبر انقلاب پیرامون فرزندآوری و ازدواج مجرّدان
  • سیاست‌های مشوق جمعیتی دولت در فرهنگ جوانی جمعیت اثرگذار است
  • برپایی جشن ازدواج ۲۳ پاسدار در سردشت
  • بیش از ۱۸۷ هزار مادر همدانی مشاوره فرزندآوری دریافت کردند
  • بیش از ۱۸۷ هزار مادر همدانی مشاور فرزندآوری دریافت کردند
  • ۱۴۹۱۵۱ نفر در صف انتظار وام ازدواج هستند
  • ادعای آزادی‌خواهی آمریکا با «سرکوب معترض‌ها» زیر سوال رفته است