Web Analytics Made Easy - Statcounter

 با سفر مصطفی الکاظمی، نخست وزیر عراق به ایران در 21 ژوئیه 2020،  مجددا بحث میانجیگری عراق برای عادی‌سازی روابط تهران – ریاض مطرح شده است. هرچند بر اساس برنامه ریزی‌ها، قرار بود نخست وزیر عراق قبل از ورود به ایران  به عربستان عزیمت کند، با این حال، نامساعد شدن  وضعیت سلامتیِ ملک سلمان، پادشاه عربستان و بستری شدن او، سفر مصطفی الکاظمی به عربستان را به تاخیر انداخت.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

مساله‌ای که اکنون وجود دارد این است که  چرا عراق نسبت به عادی سازی روابط ایران و عربستان تا این حد علاقمند است؟ به نظر می‌رسد در حالی که عربستان بازیگر اصلی در میان قبایل عراق است، اما ایران مرجع اصلی جریان‌های سیاسی و با نفوذ در عراق است و نزدیکی بین دو کشور، تأثیر مثبتی بر امنیت و ثبات عراق خواهد گذاشت.

در سطح کلان و بر اساس متغیر آمریکا، نه تنها نزدیکی نسبی میان ایران و آمریکا که در نتیجه برجام حاصل شده بود نتوانست به بهبود روابط تهران – ریاض منجر شود، بلکه حتی برعکس با ظهور ترامپیسم افزایش تنش بین ایران و آمریکا را تا آستانه تقابل و درگیری مستقیم نیز پیش برد. انفجار در بندر فُجَیره، حمله به تاسیسات آرامکو و  انفجار در تانکرهای نفتی در دریای عمان و ترور سردار سپهبد شهید سلیمانی تنش بین تهران و واشنگتن را به اوج خود در چهار دهه اخیر رساند.

بعد از حمله موشکی به عین الاسد، ترامپ از عملی کردن برخی وعده‌های خود عقب نشینی کرد و سطح متعادل‌تری را در قبال ایران انتخاب کرد. در نتیجه با فروکش کردن نسبی تنش، عراق امیدوار است بتواند گامی مهم جهت عادی شدن روابط ایران و محور عربستان-آمریکا بردارد.

در کنار موضوع فوق، انتظارات از نتایج انتخابات ایالات متحده آمریکا را باید متغیر تاثیرگذاری دیگری در روابط ایران و عربستان قلمداد کرد. در انتخابات پیش روی آمریکا، چنانچه دونالد ترامپ برنده انتخابات شود به احتمال قوی رویکرد کنونی را در قبال ایران ادامه خواهد داد(و شاید تشدید شود) و اگر جو بایدن پیروز شود احتمال بازگشت آمریکا به میراث باراک اوباما، رئیس جمهوری پیشین یعنی توافق هسته‌ای وجود دارد که این خبر بدی برای ریاض و تا آویو است. 

شرایط امروز با چند سال قبل متفاوت است و می‌توان یکی از مهم‌ترین انگیزه‌های عربستان را برای  عادی‌سازی روابط با ایران راآسان‌تر شدن دستیابی به راه‌حل سیاسی برای بحران یمن دانست. مصطفی الکاظمی، نخست وزیر عراق امیدوار است بتواند ماموریت نیمه‌تمام عادل عبدالمهدی، نخست وزیر پیشین عراق و عمران خان، نخست وزیر پاکستان را کامل کند. از این جهت، الکاظمی درصدد است تا بتواند از نفوذ و قدرت دو کشور در روند بازسازی و منافع اقتصادی – سیاسی  عراق بهره بگیرد و امنیت ملی عراق را تثبیت کند. کاری که بعد از پاک سازی داعش نه دولت حیدر العبادی توانست آن را اجرائی کند و نه دولت عبدالمهدی. لذا، استراتژی الکاظمی نیز کسب حمایت عملیاتی و تثبیت گفتمان خود در سپهر سیاسی عراق است.

 

منبع: پارس نیوز

کلیدواژه: عراق ایران عربستان ایران و عربستان ایران و آمریکا عمان واشنگتن عقب نشینی ایالات متحده آمریکا انتخابات یمن پاکستان امنیت ملی دولت امنیت ملی دولت عادل عبدالمهدی عراق عربستان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.parsnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «پارس نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۷۳۸۴۱۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نخست‌وزیر عراق: جامعه جهانی به وظیفه خود برای توقف جنگ ظالمانه غزه عمل کند

به گزارش قدس آنلاین، «محمد شیاع السودانی» امروز در افتتاحیه پنجمین دور کنفرانس کار کشورهای عربی در بغداد، خواستار اقدام جامعه جهانی برای توقف جنگ علیه غزه شد.

وی گفت: این کنفرانس در شرایط دشوار و استثنایی در سطح عربی و منطقه‌ای برگزار می‌شود. به گونه‌ای که نیروهای اشغالگر به تجاوزات علیه ساکنان غزه ادامه می‌دهند و با نقض قانون بین‌المللی، آداب و رسوم جنگ و قطعنامه‌های سازمان ملل، فلسطینیان را از غذا، دارو و سکونت امن محروم کرده‌اند.

نخست‌وزیر عراق همچنین جامعه جهانی را به ایفای نقش خود برای توقف این جنگ ظالمانه و عمل به مسوولیت انسانی و اخلاقی خود بر اساس قوانین و قطعنامه‌های بین‌الملی فراخواند.

 پس از گذشت ۲۰۴ روز از تجاوز بدون نتیجه و دستاورد رژیم صهیونیستی به غزه، این رژیم روزبه‌روز بیشتر در بحران‌های داخلی و خارجی خود فرومی‌رود.

این رژیم طی این مدت دستاوردی غیر از جنایت، قتل‌عام، ویرانی، جنایت‌های جنگی، نقض قوانین بین‌المللی، بمباران نهادهای امدادرسان و قحطی و گرسنگی در این منطقه نداشته است.

رژیم صهیونیستی این جنگ را بدون در نظر گرفتن هر دستاوردی در آینده، باخته و حتی پس از ۲۰۴ روز نتوانسته گروه‌های مقاومت در یک منطقه کوچک را که سال‌ها در محاصره است، به تسلیم وادارد و حتی همراهی افکار عمومی جهانی را به‌ خاطر ارتکاب جنایت‌های آشکار در غزه، از دست داده است.

منبع: خبرگزاری ایرنا

دیگر خبرها

  • وزیر خارجه آمریکا : روابط عربستان و اسرائیل به زودی عادی می شود
  • بلینکن: روابط عربستان و اسرائیل به زودی عادی می‌شود
  • کاخ سفید: بلینکن برای برقراری آتش‌بس ۶ هفته‌ای در غزه تلاش می‌کند
  • دیدار نخست وزیر بورکینافاسو و معاون اول رئیس جمهور
  • خبر خوب برای دانشجویان افغان در ایران
  • سفر وزیر خارجه آمریکا به عربستان | گفت و گوی مهم برای آتش بس در غزه
  • وزیر خارجه آمریکا به عربستان می‌رود
  • وزیر خارجه آمریکا به عربستان می‌رود؛ غزه محور اصلی گفت‌وگو با مقامات سعودی
  • نخست‌وزیر عراق: جامعه جهانی به وظیفه خود برای توقف جنگ ظالمانه غزه عمل کند
  • نخست‌وزیر عراق: جامعه بین‌المللی جنگ غزه را متوقف کند