Web Analytics Made Easy - Statcounter

استاندار گلستان گفت: لازم است مسئولین ذیربط اقدامات لازم را برای جلوگیری از ورود سیلاب به روستاها و شهر آزادشهر انجام دهند تا شاهد بروز خسارت به مردم نباشیم.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا به نقل از گلستان ما، هادی حق شناس صبح امروز در جلسه قرارگاه بازسازی و نوسازی مناطق آسیب دیده استان در تشریح گزارش بررسی سیل ۲۶ تیر آزادشهر گفت: شدت و مدت بارش که ۱۰۲ میلیمتر در مدت ۲ ساعت و با شدت ۵۱ میلی متر در ساعت با دوره بازگشت ۱۰۰ ساله در ارتفاعات جنوب آزادشهر به وقوع پیوست ، دلایل اصلی سیلاب شهرستان آزادشهر بود و مواردی هم به عنوان دلایل تشدید کننده ، بر شدت آن افزود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

استاندار گلستان با اشاره به عوامل تشدید کننده این سیلاب افزود: شیب زیاد خصوصا در ناحیه جنگلی به مساحت ۴هزار هکتار و کاربری اراضی زراعی بالادست شهر در حدود ۲۵۰۰ هکتار در مواقع سیلاب باعث فرسایش این اراضی و انتقال رسوبات به پایین دست شده و ضمن افزایش حجم سیلاب ، باعث کاهش توانایی عبور جریان توسط رودخانه و سرریز به خارج مقطع اصلی رودخانه می گردد. سازه های تقاطعی و طولی نامناسب با سیلاب اخیر، انسداد دهانه پل ها توسط رسوبات جامد شناور و کاهش شدید شیب به ۳ دهم درصد در پایین دست شهر از دیگر عوامل تشدید کننده این سیلاب بود. 

حق شناس تکمیل عملیات آبخیزداری و افزایش تراکم پوشش گیاهی در اراضی ملی، افزایش کارایی سازه احداثی آبخیزداری، مدیریت اراضی شیبدار در راستای تبدیل کاربری اراضی زراعی به باغات و بوته های چندساله کم آب طلب، لایروبی مستمر رودخانه ها، اجرای کانال انحراف آب از رودخانه خنجری و پالم از بالادست شهر به مسیل قره سو را از جمله راه حل های مدیریت سیلاب در بالادست عنوان کرد.  

وی افزود: لایروبی مستمر رودخانه ها،  تعریض رودخانه ها و رفع موانع سازه های تقاطعی از جمله دیگر راه حل ها در محدوده پایین دست شهر است. 

حق شناس افزود: لازم است اداره کل منابع طبیعی با تکمیل عملیات آبخیزداری ، سازمان جهاد کشاورزی با مدیریت اراضی شیبدار ، شرکت آب منطقه ای از طریق لایروبی مداوم رودخانه ها و احداث سازه و کانال انحراف سیلاب از بالادست شهر به مسیل قره سو و شهرداری ها و دهیاری ها با ممانعت از ساخت و سازهای غیر مجاز و اصلاح سازه های تقاطعی مانع از آسیب های سیلاب ها شوند.

انتهای پیام/

منبع: دانا

کلیدواژه: رودخانه ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۷۳۸۶۰۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

۴۰۰ حلقه چاه غیرمجاز در کرمانشاه پر شد

مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای کرمانشاه با اشاره به پرکردن ۴۰۰ حلقه چاه غیرمجاز در سطح استان گفت: ۱۳۵ حلقه از این چاه‌ها در مجاورت چاه‌های آب‌ شرب و در شعاع یک‌ کیلومتری بود.

به گزارش خبرگزاری ایمنا از کرمانشاه، رسول فرهادی امروز _ یکشنبه نهم اردیبهشت_ در جمع خبرنگاران با اشاره به لایروبی رودخانه‌های استان، اظهار کرد: علاوه بر شناسایی نقاط حادثه‌خیز در محدوده رودخانه‌ها با توجه به محدودیت زمانی، امکانات و اعتبارات، ۳۰ کیلومتر به صورت مستقیم، گلوگاه‌ها و نقاط آسیب‌پذیر در سیلاب‌های گذشته شناسایی شد و بیش از یک میلیون مترمکعب لایروبی خاکبرداری، نخاله‌برداری، زباله‌برداری و بازگشایی مسیر در این محدوده انجام گرفت.

وی افزود: ساماندهی لازم برای رودخانه‌های آبشوران، قره‌سو و تنگ کنشت به‌طول یک‌کیلومتر انجام شد.

مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای کرمانشاه با اشاره به عملیات ترمیمی طرح تغذیه مصنوعی کیلانبر، خاطرنشان کرد: سد تغذیه مصنوعی کیلانبر دارای سه بند است که پایین‌ترین بند آن در سیلاب ۹۸ دچار آسیب شد و در آستانه تخریب قرار داشت، به نحوی که بر اثر تخریب آن خسارت مالی و جانی دور از انتظار نبود، بر این اساس با مدیریت جهادی بلافاصله طراحی رفع نواقص موجود در دستور کار قرار گرفت و این سازه به چرخه کار برگشت.

فرهادی با اشاره به تدوین برنامه جامع برای لایروبی رودخانه‌های استان، تصریح کرد: ساماندهی و لایروبی رودخانه الوند در قالب این برنامه به عنوان یکی از رودخانه‌هایی که در سیلاب‌های گذشته به واسطه شرایط خاصی که در شهر قصرشیرین وجود دارد آسیب‌زا بوده است، از محل اعتبارات ملی تأمین اعتبار و پیمانکار نیز انتخاب شد و یکی از برنامه‌های آب‌منطقه‌ای در سال‌جاری خواهد بود.

وی با اشاره به پر کردن ۴۰۰ حلقه چاه غیرمجاز در سطح استان، گفت: ۱۳۵ حلقه از چاه‌های مذکور در مجاورت چاه‌های آب‌شرب در شعاع یک‌کیلومتر بود که تنها برای نجات چاه‌های آب شرب استان اتفاق افتاد.

مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای کرمانشاه از اتمام تعمیرات دو دستگاه شیر غلافی سد گاوشان خبر داد و گفت: پس از ۱۰ سال بهره‌برداری از سد و تأسیسات وابسته تعداد دو دستگاه شیر غلافی به طول ۱۵۰۰ و ۷۵۰ میلی‌متر و حوضچه‌های مربوطه با هزینه هفت میلیارد ریال تعمیر شد و در حال حاضر بیش از ۹۰۰ لیتر در ثانیه آب از سد گاوشان به تصفیه‌خانه شهید نظری شهر کرمانشاه منتقل می‌شود.

کد خبر 748733

دیگر خبرها

  • بارش باران در ۵ استان شدید خواهد بود
  • ذخیره‌ ۶ میلیون مترمکعب روان‌آب در سازه‌های آبخیز‌داری سمنان
  • سرمایه‌گذاری پتروشمی‌ها در بالادست صنعت برای حل مشکل خوراک
  • قدردانی شهروندان آزادشهر و گالیکش از پلیس برای اجرای طرح نور
  • کنترل ۲ میلیون متر مکعب سیلاب در سازه‌های آبخیزداری بیرجند
  • برخورد قضایی با برداشت‌های غیرمجاز از سد‌های تامین کننده آب مشهد
  • ۴۰۰ حلقه چاه غیرمجاز در کرمانشاه پر شد
  • لزوم تأمین منابع مالی برای تکمیل پروژه‌های آبرسانی به مشهد مقدس
  • مهار ۱۷ میلیون متر مکعب رواناب در سازه های آبخیزداری خراسان جنوبی
  • احیای جنگل‌های هیرکانی گلستان با تولید و کاشت سه میلیون نهال