Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «اتاق خبر»
2024-04-27@15:07:16 GMT

برای چالش بازار و تقاضا در فناوری‌های نو

تاریخ انتشار: ۴ مرداد ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۸۷۴۰۶۰۶

بزرگ‌ترین چالش اینترنت اشیا و 5G در ایران، نبود تقاضا و بازار است و سیاست‌گذاران و تصمیم‌گیران این حوزه باید برای استفاده از فواید این فناوری و توسعه کاربردهای آن برنامه‌ریزی کنند. یک بعد فناوری5G که مردم با آن آشنا هستند، تحول در نرخ داده‌ها است که به‌دلیل حجم بسیاری از داده‌ها که مردم در شبکه تولید می‌کنند نیازمند نرخ داده بالاتر هستند و 5G به این نیازمندی پاسخ می‌دهد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

بعد دیگر این فناوری، اتصال انسان‌ها، اشیا و ماشین‌هاست. برای مثال در این بخش زمانی که فردی از محل کار به سمت منزل حرکت می‌کند سیستم‌های سرمایشی یا گرمایشی منزل شروع به‌کار می‌کند که تجربه جدیدی است. در حوزه سلامت هوشمند نیز مشکلی برای اجرا وجود ندارد، اما بستر شبکه مورد نیاز برای ارسال این داده در این حوزه هنوز ایجاد نشده است. طبق برآوردها، در سال 2022 حدود 50 میلیارد اشیا و انسان به هم متصل می‌شوند، با این حساب تقریبا 560 میلیون دستگاه در ایران باید به اینترنت متصل شوند که این اتصال نیاز به شبکه خاص خود را دارد و نمی‌توان بر بستر شبکه 4G این داده‌ها انتقال داده را صورت داد. در ورود فناوری‌های نو همواره نگرانی‌هایی درباره کاهش اشتغال وجود دارد و با ورود فناوری 5G هم این موضوع مطرح می‌شود. 

این در حالی است که با از بین رفتن شغل‌هایی سنتی، اشتغال در حوزه‌های تخصصی مانند تبادل و تحلیل داده‌ها و شرکت‌های این حوزه افزایش پیدا می‌کند و تعداد شغل‌هایی که به وجود می‌آید از تعداد شغل‌هایی که از بین می‌رود بیشتر می‌شود. از طرفی در این حوزه بزرگ‌ترین چالش، نبود بازار است، درواقع ما از نظر نیروی انسانی و فهم موضوع به بلوغ مناسبی رسیدیم اما در موضوع بازار مشکل داریم. از طرف دیگر موضوع شفافیت داده‌ها و دیتاهای باز مطرح است، زیرا برای حوزه اینترنت اشیا نیاز به دسترسی به داده‌ها و سنجش‌ها وجود دارد اما به دلایل مختلف در ایران در این حوزه مشکلاتی وجود دارد. درواقع مقاومت‌هایی در سازمان‌ها برای ارایه اطلاعات وجود دارد و برخی از این داده‌ها، داده‌های فرا‌سازمانی هستند و مدیریت واحدی در این حوزه برای ارایه آنها وجود ندارد و اگر این مشکلات حل نشود ما به همان سرنوشتی دچار می‌شویم که در مورد4G و 3G دچار شدیم که بیشتر یک استفاده‌کننده هستیم. 

اینترنت اشیا نیز از فناوری‌هایی است که برای بسیاری از چالش‌های کشور در حوزه مصرف انرژی، آلودگی هوا، حمل و نقل و اشتغال، راه‌حل برد- برد دارد. حوزه اینترنت اشیا و 5G برای ما مزیت رقابتی دارد و ما این فرصت را داریم که اگر تاکنون از فناوری انقلابی مانند این فناوری‌ها عقب مانده‌ایم، به دلیل اینکه بیشتر رویکردهای این فناوری‌های جدید، نرم‌افزاری است و ما نیز در حوزه نرم‌افزار وضعیت خوبی داریم، می‌توانیم با اینترنت اشیا و 5G این عقب‌افتادگی را جبران کنیم. باید توجه داشته باشیم که دنیا منتظر ما نمی‌ماند و در این حوزه فرصت کمی داریم و این پنجره در حال بسته شدن است. 

فناوری منتظر ما نمی‌ماند و اما اگر چابک عمل کنیم هم می‌توانیم چالش‌های بزرگ کشور را حل کنیم و هم می‌توانیم در حوزه فناوری به صادرات برسیم و اقتصاد دیجیتال را بر بستر اینترنت اشیا و 5G داشته باشیم. البته اینترنت اشیا یک موضوع فراسازمانی و وزارتخانه‌ای است. کل حاکمیت باید در موضوع فناوری‌های جدید از جمله 5G، اینترنت اشیا، دیتا‌های حجیم و هوش مصنوعی که بسیاری از جوانب زندگی ما را در آینده تغییر می‌دهند برنامه‌ریزی داشته باشد و این امید وجود دارد که با همکاری بخش خصوصی و دانشگاه‌ها شاهد اتفاقات خوبی در این حوزه باشیم.

 

منبع: اتاق خبر

کلیدواژه: اینترنت اشیا و 5G فناوری ها داده ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.otaghnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اتاق خبر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۷۴۰۶۰۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اینترنت در روز‌های کنکور قطع نمی‌شود

به گزارش صدای ایران،عبدالرسول پور عباس در گفتگو با ایسنا ضمن بیان این مطلب اظهار کرد: هماهنگی‌های لازم با مسئولان بخش‌های مختلف اعم از سازمان‌های اجرایی، اطلاعاتی و امنیتی برای برگزاری نوبت اول آزمون سراسری ۱۴۰۳ امن و سالم انجام شده است و داوطلبان با خیال راحت در جلسه آزمون شرکت کنند.

معاون وزیر علوم خاطرنشان کرد: دستگاه‌های اجرایی، انتظامی، امنیتی و قضایی به صورت فعال برای برگزاری آزمون سراسری در امنیت و سلامت کامل در حال فعالیت هستند که جای تقدیر و تشکر دارد و با همکاری پلیس فتا شبکه‌های کلاهبرداری در فضای مجازی شناسایی شده و برخورد لازم با آنها انجام می‌شود؛ لذا بار دیگر از داوطلبان و خانواده‌های آنها درخواست می‌شود فریب این شبکه‌های اجتماعی کلاهبرداری مدعی تقلب کنکور را نخورند که خسارات وارده و محرومیت‌ها به هیچ عنوان قابل گذشت و جبران نیست.

وی در ادامه تصریح شد: آزمون گروه‌های آزمایشی علوم ریاضی و فنی و علوم انسانی صبح فردا پنجشنبه ۶ اردیبهشت ماه، هنر و زبان‌های خارجی نیز عصر همان روز برگزار می‌شود.

رییس سازمان سنجش آموزش کشور تاکید کرد: آزمون داوطلبان گروه آزمایشی علوم تجربی نیز صبح پس فردا جمعه ۷ اردیبهشت ماه در ۴۱۲ شهر، ۶۲۴ حوزه اصلی و ۱۹۹۳ حوزه فرعی برگزار خواهد شد.

وی با بیان اینکه اینترنت در هیچ کدام از حوزه‌های امتحانی نوبت اول کنکور قطع نمی‌شود، گفت: برای شرکت در جلسه آزمون همراه داشتن پرینت کارت شرکت در آزمون و هم‌چنین اصل کارت ملی و یا اصل شناسنامه عکس‌دار و ارائه آن الزامی است.

پور عباس تاکید کرد: فرآیند برگزاری آزمون صبح‌ها رأس ساعت ۸:۰۰ (هشت) و بعدازظهر ساعت ۱۴:۳۰ (دو و نیم بعدازظهر) آغاز می‌شود و دربِ حوزه‌های امتحانی به ترتیب رأس ساعت ۷:۳۰ صبح و ۱۴:۰۰ (دو بعدازظهر) بسته خواهد شد.

در این آزمون در مجموع یک میلیون و ۱۵۲ هزار و ۵۱۸ داوطلب ثبت نام کرده‌اند که ۶۳ درصد آنها زن و ۳۷ درصد مرد هستند. در آزمون اختصاصی پذیرش دانشجو- معلم نیز ۶۶۰ هزار و ۳۹۳ نفر ثبت نام کرده‌اند که از این تعداد ۶۶ درصد زن و ۳۴ درصد مرد هستند.

دیگر خبرها

  • همکاری ۴۲ گانه برنامه آبادیران و بهزیستی برای رفع چالش‌های حوزه معلولین
  • چالش‌ها و فرصتهای اکوسیستم استارتاپی در سال ۱۴۰۳
  • ۲۰۰ تاجر آفریقایی برای توسعه تجارت شناسایی شد
  • «قرارداد سلف ارزی» چگونه به ثبات بازار ارز کمک می‌کند؟
  • بازار سیاه تایر از بین می‌رود/ تقاضا برای خرید کاهشی شد
  • وعده تأمین اینترنت برای روستاهای بالای ۲۰ خانوار کشور
  • بازار سیاه تایر از بین می رود/ تقاضا برای خرید کاهشی شد
  • چالش‌های یک شتاب‌دهنده در حوزه تولید محتوا/ درآمدزایی از انیمیشن به شرط ورود به بازار بین‌المللی
  • رشته مهندسی اینترنت اشیا در دانشگاه آزاد قوچان راه اندازی شد
  • اینترنت در روز‌های کنکور قطع نمی‌شود