Web Analytics Made Easy - Statcounter

حجت الاسلام حمید بامری گفت: تاسیس نهاد نماز جمعه در بخش جازموریان موجب تحولات چشمگیری در عرصه های فرهنگی، دینی، عمرانی، اجتماعی، بهداشت ودرمان، آموزشی و غیره شده است.

حجت الاسلام «حمید بامری» در گفت و گو با خبرنگار خبرگزاری شبستان از کرمان جنوب، با اشاره به چهل و یکمین سالگرد اقامه نمارجمعه است، گفت: پنجم مرداد سال ۱۳۵۸ اولین نماز جمعه به امامت آیت الله طالقانی فقط در تهران برگزار شد و اینچنین شد که نهال نماز جمعه انقلاب اسلامی، از زمین چمن دانشگاه تهران جوانه زد و بسان شجره طیبه‌ای شد که سایه‌اش همه جای کشور را فرا گرفت.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

 

 

 



امام جمعه زهکلوت بیان کرد: نماز جمعه به عنوان یک فریضه الهی بر مسلمانان واجب است و در صورت برپایی صحیح، نماز جمعه کلاس درس معرفت، رسانه ای بزرگ و دانشگاهی عمومی برای مردم مسلمان شرکت کننده است و باعث افزایش و ارتقای فرهنگ در جامعه اسلامی می شود.

 

 

 

 

وی با بیان این مطلب که ۶ سال از تاسیس نهاد نماز جمعه در بخش جازموریان رودبار جنوب می گذرد، عنوان کرد: تاسیس نهاد نماز جمعه در بخش جازموریان موجب تحولات چشمگیری در عرصه های فرهنگی، دینی، عمرانی، اجتماعی، بهداشت ودرمان، آموزشی و غیره شده است.

 

 

 



حجت الاسلام بامری با بیان این مطلب که تاسیس حوزه علمیه پیامبر اعظم (ص) زهکلوت تحت اشراف آیت الله العظمی مکارم شیرازی اتفاق بسیار عظیمی در این منطقه است، ابراز کرد: خدا را شکر برکات فرهنگی تاسیس حوزه علمیه در همین مدت کوتاه نیز احساس می شود و از روستای محروم بخش افراد مستعد گزینش شده و در این مکان در حال تحصیل می باشند و این امر در آینده می تواند یک تحول فرهنگی در منطقه ایجاد کند.

 

 

 



امام جمعه زهکلوت با اشاره به این که برکات دیگری نیز از رهگذر نهاد نماز جمعه بخش جازموریان ایجاد شده است، اضافه کرد: بیش از ۲۰ مسجد با جلب کمک های خیرین در مناطق محروم جازموریان ساخته و تجهیز شده اند و این اقدام همچنان درحال انجام است این نیز یک تحول بسیار مهم در این منطقه می باشد.

وی ادامه داد: در بازه زمانی ۳ سال گذشته ۸ باب خانه عالم ساخته شده و اکنون نیز ۲ مورد دیگر در حال ساخت است.

حجت الاسلام بامری اظهار کرد: با حمایت دفتر آیت الله سیستانی و موسسه فرهنگی سفینه النجات ۳۵ نفر از خواهران طلبه و دانشجو در روستاها گزینش شده و دوره آموزشی تربیت کودک را فرا گرفته و اکنون کار تربیتی کودک را شروع کرده اند.

امام جمعه زهکلوت تاکید کرد: ۲۳ نفر از خواهران تحصیل کرده در مناطق و روستاها گزینش شده و در دانشگاه علوم قرآن و معارف اصفهان بورسیه شدند و ان شاءالله بعد از گذراندن تحصیل در منطقه شروع به فعالیت فرهنگی  می کنند.

وی بیان کرد: امسال مدرسه فرهنگ نیز با پیگیری های نهاد نماز جمعه تحت اشراف حداد عادل آغاز به کار می کند که یک اتفاق زیربنایی و اساسی در تربیت نیروی انسانی است.

حجت الاسلام بامری عنوان کرد: از آنجایی که بخش زهکلوت اداره تبلیغات اسلامی ندارد کلیه مناسبت های ملی و مذهبی با محوریت نهاد نمازجمعه برنامه ریزی و برگزار می شود به طوری که هر ساله در ماه محرم بیش از ۲۵۰ طلبه جهادی در این منطقه و روستاها مستقر می کنیم زیرا بخش زهکلوت بیش از ۲۱۰ روستا و پارچه آبادی دارد و اعزام این تعداد طلاب یک حرکت وسیع فرهنگی است که با حمایت گروه های جهادی، فرهنگی وتبلیغی انجام می گیرد.

امام جمعه زهکلوت ابراز کرد: بیش از ۲۰ نفر از روحانیون بومی با حمایت نهادهای تبلیغی همچون طرح هجرت و اداره تبلیغات اسلامی در روستاها مستقر و متمرکز شده و مشغول فعالیت فرهنگی تبلیغی هستند و این نیز یک حرکت جهاد عظیمی است.

وی افزود: طی ۳ سال گذشته به منظور دانش افزایی طلاب و فعالین فرهنگی دوره های متوالی در زمینه های مختلف برگزار می کنیم و تاکنون در این زمینه موفق عمل کرده ایم.

حجت الاسلام بامری بیان کرد: سال گذشته مجتمع فرهنگی بقیه الله در شهر زهکلوت راه اندازی شده و کلیه فعالیت های فرهنگی و جهادی نهاد نماز جمعه در آنجا مدریریت می شود.

امام جمعه زهکلوت یادآور شد: در حادثه سیل فروردین امسال خدمات بسیار ارزشمندی از سوی سپاه، خیرین، گروه های جهادی و برخی از نهادها با محوریت نهاد نمازجمعه انجام شد و بر همین اساس قرارگاه جهادی و محرومیت زدایی به همت جوانان جهادی منطقه با محوریت نهاد نماز جمعه و با جذب خیرین تشکیل شد و با اولویت و نیاز سنجی در زمینه های آموزشی، فرهنگی، بهداشتی، کارآفرینی و غیره در حال فعالیت است و می تواند تحول بزرگی در این منطقه ایجاد کند.

وی ابراز کرد: ساخت آزمایشگاه مجهز که یکی از نیازهای اصلی این منطقه بود با پیگیری نهاد نمازجمعه زهکلوت و با جلب کمک های خیرین محقق شد همچنین ساخت ساختمان زایشگاه که این نیز یک  نیاز اساسی در این بخش محروم بود، زیرا قبل از راه اندازی این آزمایشگاه و زایشگاه، مردم و مادران باردار برای انجام زایمان می بایس مسافت ۷۰ کیلومتری تا شهرستان رودبار جنوب و یا در نهایت تا شهرستان کهنوج طی می کردند.

حجت الاسلام بامری اضافه کرد: در زمینه آب رسانی به روستاهای صعب العبور اقدامات خوبی برای دسترسی اهالی این روستاها به آب آشامیدنی سالم انجام گرفته و همچنان در حال انجام است.

امام جمعه زهکلوت عنوان کرد: یکی از کارهای فرهنگی ترویج ازدوج آسان می باشد که تاکنون ۱۳ بار جشن ازدواج آسان برگزار شده است و زوجین بعد از گذراندن یک دوره آموزشی و معرفتی عقد می کنند و خدا را شکر تاکنون با استقبال زیادی مواجه شده و هر بار ۳۰ زوج به خانه بخت می روند و کمک هزینه خرید جهیزیه به زوج های بی بضاعت داده شده است.

وی اظهار کرد: یکی دیگر از فعالیت های فرهنگی در حوزه کاهش آسیب های اجتماعی، برگزاری فصلی دوره های آموزشی و کارگاه هایی در مدارس است که در این کارگاه ها به مسائل و معضلات جامعه پرداخته می شود.
 
حجت الاسلام بامری بیان کرد: از دیگر فعالیت های فرهنگی این نهاد در راستای کاهش آسیب های اجتماعی به ویژه در حوزه خانواده، برگزاری کارگاه ها و دوره های مشاوره در روستاها است که با پیگیری نهاد نماز جمعه زهکلوت و با کمک خیرین به صورت فصلی در حال اجرا می باشد.

امام جمعه زهکلوت ادامه داد: در بحث کارآفرینی و خودکفایی زنان سرپرست خانواده، در حال فراهم کردن مقدمات راه اندازی چندین کارگاه خیاطی و آرایشگری در روستاها هستیم و تاکنون ۲۰ چرخ خیاطی به ۲۰ نفر از بانوان سرپرست خانوار اهداشده شده تا از این طریق کسب درآمد کنند.

وی عنوان کرد: همچنین طی ۲ سال گذشته با کمک خیرین یک کارگاه خیاطی با هدف آموزش و اشتغال زایی در شهر زهکلوت راه اندازی شده و خدا را شکر تاکنون موفق عمل کرده است.

حجت الاسلام بامری افزود: تاکنون با کمک خیرین زمینه شرکت بیش از ۱۰ نفر از بانوان منطقه در دوره های آموزش قالی بافی فراهم شده و برای ایجاد کارگاه قالی بابی و بکارگیری این بانوان در این کارگاه اقداماتی درحال انجام است.

امام جمعه زهکلوت ابراز کرد: همچنین تعدادی دام به برخی از خانواده های کم درآمد و بی بضاعت داده شده تا از طریق نگهداری و پرورش دام امرار معاش کنند.


وی اظهار کرد: ماهانه به بیش از ۳۰۰ خانواده نیازمند به طور مستمر کمک معیشتی داده می شود و بیش از ۱۰۰خانواده از خانواده های ایتام با حمایت خیرین ماهیانه مورد حمایت قرارمی گیرند و علاوه بر این تاکنون ۲۰ باب خانه با جلب کمک های خیرین برای نیازمندان احداث شده است.

حجت الاسلام بامری اضافه کرد: در بحث حمایت از بیماران نیازمند ماهانه با کمک خیرین مبالغی به عنوان کمک هزینه درمان به آنها پرداخت می شود.

امام جمعه زهکلوت با بیان این مطلب که پس از شیوع کرونا و در راستای لبیک به فرمایش مقام معظم رهبری رزمایش مواسات و همدلی در چندین مرحله اجرا شد، عنوان کرد: در همین راستا بیش از ۲ هزار و ۵۰۰ بسته غذایی بین نیازمندان توزیع شده و ۲۵ دستگاه یخچال نیز به تعدادی از افراد یتیم و نیازمند ۳۰۰ پک لوازم خانگی شامل  اجاق گاز، ظروف، موکت و روفرشی به سیل زدگان منطقه اهدا شد.

وی ابراز کرد: علاوه بر این برای تامین زیر ساخت های آموزشی به فضل خدا‌ و با همت خیرین بیش از ۱۰ مدرسه در مناطق محروم بخش جازموریان ساخته شده است از جمله دبیرستان زینبیه خواهران است.

حجت الاسلام بامری ادامه داد: در همین راستا چندین مدرسه در بخش ساخته شده و مجهز به ابزار سخت افزاری شدند، یکی دیگر از برنامه های این نهاد شناسایی دانش آموزان مستعد، حمایت تحصیلی و آموزشی از آنها در طول تحصیل تا کنکور می باشد و به همین منظور با حمایت خیرین سالانه لوازم التحریر و لباس مدرسه برای دانش آموزان نیازمند تهیه می شود.

امام جمعه زهکلوت بیان کرد: سال گذشته با پیگیری این نهاد و با کمک گروه های جهادی گلزار شهدای گمنام با ساخت بقعه ساماندهی شد.

وی تاکید کرد: راه اندازی هیئت شهدای گمنام، برگزاری برنامه هفتگی در محل قبور مطهر شهدای گمنام توسط طلاب حوزه علمیه و ستاد نمازجمعه، حضور و سرکشی مستمر امام جمعه و اعضای ستاد نماز جمعه همراه با مسئولین در روستاها و پیگیری مشکلات آنها تاکنون برکات زیادی داشته است.

حجت الاسلام بامری اظهار کرد: یکی از اتفاقات بسیار خوب این است که کلیه نهادهای خیر و جهادی با محوریت نهاد نمازجمعه با همکاری وهم افزایی یکدیگر فضای بسیار صمیمی را به وجود آورده اند و با محوریت نهاد نماز جمعه در راستای خدمت به مردم و محرومیت زدایی در حال فعالیت هستند.

امام جمعه زهکلوت افزود: برپایی نماز جمعه در شهر زهکلوت با استقبال بسیار خوب جوانان روبه رو است و ستاد نماز جمعه را جوانان مومن انقلابی و جهادی تشکیل می دهند.

وی در خاتمه گفت: جا دارد از حجت الاسلام «محمدی نوری» امام جمعه سابق زهکلوت که خیلی کارها و اقدامات ثمره تلاش وی در دوران امامت جمعه ایشان بوده است، تشکر کنم همچنین از کلیه نهادها، طلاب،اعضای ستاد نماز جمعه، سران طوایف، خانواده های شهدا، بسیج و سپاه که در این مدت با ما همکاری داشته اند، تشکر می کنم.

پایان پیام/586

منبع: شبستان

کلیدواژه: نماز جمعه نماز حجت الاسلام بامری امام جمعه زهکلوت نهاد نمازجمعه کمک خیرین راه اندازی سال گذشته ستاد نماز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت shabestan.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «شبستان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۷۴۱۸۶۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نیم قرن مجاهدت «فقیه مجاهد»/ از تاسیس شبکه ماهواره ای تا دانشگاه

به گزارش خبرنگار مهر، آیت الله سید محمدعلی موسوی جزایری، عالم و مجاهد بزرگ خوزستانی است که عمر خویش را در خدمت اسلام و انقلاب صرف کرد. خدمات آیت الله موسوی جزایری قبل و بعد از انقلاب بر کسی پوشیده نیست و وی همواره منشا اثر و خدمت برای استان و کشور بوده است.

زندگی آیت الله موسوی جزایری با تلاش های علمی و فرهنگی فراوانی همراه است‌. وی در سال های متمادی به تربیت طلاب جوان همت گماشته و در این میان‌، شاگردان ممتازی تربیت کرده است.

دفتر زندگانی آیت الله جزایری‌، پیش و پس از انقلاب‌، سرشار از مبارزه و هدایت های سیاسی است‌. از فعالیت هایی که در کارنامه مبارزاتی آیت الله موسوی جزایری می درخشد حضور فعال وی در راهپیمایی های انقلابی و شرکت در مبارزات ضد رژیم شاهنشاهی است.

با پیروزی انقلاب شکوهمند اسلامی ایران‌، فعالیت های آیت الله موسوی جزایری در قالب مسئولیت های اجرایی و روشنگری های درسی و اخلاقی ادامه یافت‌. وی بعد از پیروزی انقلاب از اعضای موثر مجلس خبرگان قانون اساسی بود.

مهم‌ترین مسؤولیت های وی‌، پس از پیروزی انقلاب اسلامی‌، نماینده امام خمینی (ره) در اهواز، نماینده ولی‌فقیه در استان خوزستان و امام جمعه اهواز و عضویت در مجلس خبرگان رهبری در ادوار ۱، ۲، ۳ ،۴ به نمایندگی از مردم خوزستان و دوره پنجم به نمایندگی از مردم تهران است.

در دوران دفاع مقدس، نقش آیت الله جزایری در جبهه های جنگ بسیار پررنگ بوده و یکی از فعال ترین امامان جمعه از این حیث به شمار می رفت. وی در ستاد پشتیبانی جنگ در استان ها و شورای عالی آن در کشور که به تایید امام خمینی (ره) رسیده بود نیز فعالیت داشت.

مسجد آیت الله جزایری در مرکز شهر اهواز نیز در دوران دفاع مقدس یکی از محل های مهم پشتیبانی و اعزام نیرو به جبهه های جنگ بود.

از جمله فعالیت های این مجاهد انقلابی تاسیس حوزه جدید به نام مدرسه الامام الخمینی (ره)، تجدید بنای حوزه علمیه اهواز، تاسیس حوزه علمیه خواهران و مکتب الزهرا (س)، تاسیس حوزه علمیه بقیة الله (عج) برای درس خارج فقه، ایجاد مرکزی برای پاسخ گویی به مسائل شرعی، تاسیس کتابخانه، تاسیس مرکز حل اختلافات عشایری، تأسیس کانون مقدس خانواده برای حل اختلافات خانوادگی، تاسیس دانشگاه غیرانتفاعی امیرالمومنین (ع) و راه اندازی شبکه جهانی الاهواز است.

آیت الله موسوی جزایری پس از آنکه در خطبه‌های نماز جمعه ۲۶ بهمن ۱۳۹۷ با اشاره به بیماری خود از عدم توانایی در انجام مسئولیت های امامت جمعه سخن گفت در تاریخ ۳۰ بهمن رسماً از سمت امامت جمعه اهواز استعفا داد.

به همین جهت، سه شنبه ۱۰ اردیبهشت ماه سال ۱۳۹۸ مقام معظم رهبری طی حکمی حجت الاسلام سید عبدالنبی موسوی فرد را به عنوان امام جمعه اهواز و نماینده ولی فقیه در استان خوزستان و آیت الله موسوی جزایری را به عنوان رئیس حوزه علمیه اهواز منصوب کردند.

در انتخابات اخیر مجلس خبرگان رهبری، وی تصمیم گرفت از استان تهران وارد عرصه انتخابات شود و در نهایت از سوی مردم تهران به عنوان نماینده این استان راهی مجلس شد.

اکنون با تصمیم نماینده ولی فقیه در استان خوزستان قرار است از بیش از نیم قرن مجاهدت های این روحانی تقدیر به عمل آید و قرار است برنامه های مفصلی برای این مورد در اهواز اجرا شود.

نکوداشت همزمان با روز معلم

حجت الاسلام مهدی اخوان صباغ مدیرکل تبلیغات اسلامی استان خوزستان در گفت و گو با خبرنگار مهر در خصوص تشریح برنامه‌های آئین نکوداشت فقیه مجاهد حضرت آیت الله موسوی جزایری اظهار کرد: آئین نکوداشت بیش از نیم قرن مجاهدت حضرت آیت الله موسوی جزایری در روز تکریم استاد و مقام معلم یعنی ۱۲ اردیبهشت ماه که روز شهادت شهید والامقام دکتر آیت الله مرتضی مطهری است، برگزار می‌شود.

مدیرکل تبلیغات اسلامی خوزستان بیان کرد: در واقع این مناسبت و فرصت را مغتنم شمردیم تا در استان خوزستان از مقام استاد و زعیم حوزه‌های علمیه استان تقدیر کنیم. لازم به ذکر است که برگزاری این آیین به پیشنهاد نماینده ولی فقیه در خوزستان، حضرت حجت الاسلام والمسلمین حاج آقا موسوی فرد بوده است.

مدیر کل تبلیغات اسلامی خوزستان گفت: این برنامه از جانب حجت الاسلام موسوی فرد و اقشار مختلف مردم خصوصاً طلاب، روحانیون، اساتید حوزه، اساتید دانشگاه، معلمان، عشایر، پاسداران، پیشکسوتان دفاع مقدس، خبرگان رهبری، شاگردان و اساتیدی که محصول فعالیت فرهنگی، آموزشی و تربیتی آیت الله موسوی جزایری هستند، برگزار می‌شود.

حجت الاسلام اخوان صباغ با بیان اینکه انصافاً آیت الله موسوی جزایری بر گردن خوزستان حق دارد، تصریح کرد: آیت الله جزایری بیش از ۵۰ سال در استان زحمت کشیده، زندگی خود را وقف دین و انقلاب کرده است لذا باید مورد تجلیل و تقدیر قرار گیرد چرا که تقدیر از زحمات وی، تقدیر از انقلاب، دین و اسلام است، به همین منظور نماینده معزز ولی فقیه در استان بر خود واجب دانست این مجلس را برپا کند.

پدر معنوی استان

وی با اعلام اینکه فعالیت‌های آیت الله موسوی جزایری در خوزستان بسیار گسترده بوده است، عنوان کرد: قطعاً یک آئین نکوداشت نمی‌تواند به همه عرصه‌ها و جوانب فعالیت وی بپردازد اما مد نظر است فعالیت‌های حوزوی، دانشگاهی، رسانه‌ای، فرهنگی، تربیتی خصوصاً در مساجد، هیئت‌ها، شبکه سازی، انسان سازی، تربیت کادر، تربیت نیروهای مؤمن، انقلابی و پای کار، حضور مؤثر در فضای مجازی، تربیت اساتید فاضل حوزه علمیه، توسعه فعالیت‌های کمی و کیفی حوزه علمیه که به برکت وجود وی است تا حد امکان به عنوان پدر معنوی خوزستان مورد تقدیر و تشکر قرار گیرد.

مدیرکل تبلیغات اسلامی خوزستان اظهار کرد: شخصیت آیت الله جزایری بسیار وارسته، بزرگوار و با دردِ دین بالایی است. وی شخصاً نسبت به دین، انقلاب و ارزش‌های دینی خود را مسئول می‌دانند لذا همه ما و اشخاصی که این مسئولیت را بر عهده گرفتیم تا از وی تقدیر کنیم، تقدیر از سال‌ها ایثارگری، ازخود گذشتگی، بزرگواری، پدری و استادی است که وی در حق همه داشته است.

حجت الاسلام اخوان صباغ بیان کرد: برخی مسئولان و بزرگان کشوری و حتی بزرگانی از استان بصره عراق برای این مراسم دعوت شده‌اند. بسیاری از افراد نیز مشتاق بودند در این مراسم شرکت کنند که با توجه به مکان برگزاری برایشان حضور مقدور نبود اما اعلام کرده‌اند که برای این مجلس پیامی خواهند فرستاد.

وی، برگزاری نمایشگاه را از برنامه‌های جانبی این آئین برشمرد و گفت: برگزاری نمایشگاه زندگینامه و صحبت‌های بزرگان کشوری و جهانی در خصوص آیت الله جزایری در کنار آئین نکوداشت انجام خواهد شد، همچنین برای وی کتاب زندگی‌نامه‌ای تدوین شده و ۱۱ جلد کتاب از آثار علمی آیت الله جزایری در این جلسه رونمایی خواهد شد.

نقش آیت الله در انقلاب و دفاع مقدس

امید حلالی روزنامه نگار خوزستانی نیز در گفت و گو با خبرنگار مهر در خصوص خدمات آیت الله جزایری در استان خوزستان گفت: می توان گفت در پنج دهه گذشته، بررسی تاریخ خوزستان منهای نقش آفرینی آیت الله موسوی جزایری، نمی گویم امکان پذیر نیست اما بسیار سخت است و در واقع این دو با هم ممزوج هستند؛ آیت الله جزایری در مبارزات انقلاب اسلامی نقش آفرینی بسیار موثری داشته اند، در نجف و فرانسه خدمت امام می رسد، در کوران مبارزات حضور داشته و برخورد درجه یک و از نوع حلقه اول با حضرت امام داشته اند.

این روزنامه نگار خوزستانی گفت: بعد از پیروزی انقلاب در دفاع مقدس و بسیج همگانی مردم خوزستان برای دفاع از آب و خاک، وی امام جمعه تراز کشور بود و به واسطه اینکه کل خوزستان درگیر جنگ بوده، باز هم نقش آفرینی وی درجه یک و سطح اول بوده که کارکرد ملی داشته است. حضور وی در جبهه ها، ارتباط با نیروهای رزمنده، روحیه شان، توصیه های ارشادی و ارتباط وی با مرکز همه قابل بررسی است.

وی با بیان اینکه نقش آیت الله موسوی جزایری در بازار و انسجام بخشی داشتن بسیار پررنگ است، تصریح کرد: مسجد جزایری به دلیل قرار گرفتن در دلِ بازار اهواز، کانون مبارزات انقلاب اسلامی بوده و بچه های مبارز آنجا جمع می شدند، بعدها بچه های رزمنده آنجا تردد و ارتباط داشتند، پس از جنگ نیز آیت الله جزایری یکسری نوآوری ها را آغاز و زمینه هایی را فراهم می کند که در آینده استان از آن بهره مند شده است.

تاسیس حوزه های عملیه در خوزستان

حلالی ادامه داد: تاسیس حوزه علمیه امام خمینی که چند هزار طلبه و حتی مجتهد از آن فارغ التحصیل شده و اکنون در حال خدمت در خوزستان، کل کشور و حتی در سایر کشورها به عنوان مُبلغ هستند و از افتخارات استان به شمار می آیند و طلبه های فاضلی که وی تربیت کرد یکی از مهم ترین موارد کارکردی آیت الله جزایری است.

روزنامه نگار خوزستانی اقدام دیگر آیت الله جزایری را تاسیس شبکه ماهواره ای الاهواز اعلام و عنوان کرد: تاسیس این شبکه در بررسی کارنامه وی بسیار مهم است، شبکه ماهواره ای الاهواز در یک دوره ای با تبیینی که توانست انجام دهد در مقابله با امواجِ ضد دینی بسیار خوب عمل کرد.

وی افزود: در دوره دیگر نیز این شبکه از حالت پدافندی به حالت آفندی تغییر موضع داد و توانست مواضع نظام جمهوری اسلامی و ولایت مولا امیرالمومنین (ع) را خیلی خوب برای مخاطبان عرب در کشور های منطقه تبیین و تشریح کند، اکنون این شبکه ماهواره ای جایگاه پیدا کرده و دارای مخاطب است.

تاسیس دانشگاه

حلالی اظهار کرد: گام سوم ایشان، تاسیس دانشگاه امیرالمومنین (ع) بوده که مکمل نقش شبکه ماهواره ای الاهواز است. در این مورد هم آیت الله جزایری خوش فکری خود را نشان داد و افراد علاقمند را برای تربیت مُبلغان و افراد صاحب نظری که تخصص آنها شیعه شناسی و کلام شیعه باشد و رشته های مرتبط با این دانشگاه را جذب کرد که در حال جا بازکردن بین علاقمندان و نخبگان است، افراد صاحب نظری در این دانشگاه در حال تحصیل هستند و یا اینکه فارغ التحصیل شده اند.

به گزارش خبرنگار مهر، «آیت‌الله سید محمدعلی موسوی جزایری» در شهر شوشتر متولد شده است. اجداد وی تا سید نعمت‌الله جزایری، همگی در کسوت روحانیت و خادمان شریعت محمدی صلی‌الله‌علیه‌وآله‌وسلّم بوده‌اند. پدرش آیت‌الله آقا سید محمدعلی موسوی جزایری از علمای وارسته شوشتر و در بین خواص و اهل فضل، مورد توجه و احترام بود. او همواره به تدریس و تربیت طلاب مشغول بود. مادرش نیز دختر مرحوم آیت‌الله آقا سید مهدی آل طیب بوده است.

سید محمد علی در ۶ سالگی، تحصیلات خود را از مکتب خانه حقانی آغاز کرد. دروس آن مکتب خانه، ترکیبی از معلومات قدیم و جدید بود. وی پس از پایان آن دوره، به حوزه علمیه شوشتر رفت و مقدمات را نزد پدر و نیز دایی خود، آیت‌الله سید محمدحسن آل طیب و علامه حاج شیخ محمد تقی شوشتری، صاحب قاموس الرجال خواند. هنوز مقدمات را تمام نکرده بود که در سفری به مشهد، در حرم ثامن الحجج علیه‌السّلام به دست پدرش، معمم شد.

وی دوره مقدمات، سطح و مقداری از خارج را در شوشتر گذراند. آن گاه برای تکمیل تحصیلات، به نجف اشرف مهاجرت کرد. وی از هنگام ورود به نجف، با جدیت به درس خواندن، نوشتن و مباحثه مشغول شد. او در نجف اشرف، از محضر آیات عظام: سید محمدجعفر مروج، سید جعفر جزایری، سید محمدباقر صدر، سید علی سیستانی، میرزا علی غروی تبریزی، سید علی بهشتی، سید ابوالقاسم خویی و امام خمینی بهره فراوان برد.

مدت زیادی از ورود او به نجف اشرف نگذشته بود که بعثی‌ها کودتا کرده، عبدالرحمان عارف را کنار زده و حکومت را به دست گرفتند. در ابتدا، تعرضی نسبت به حوزه علمیه و اهل علم نداشتند؛ ولی رعب و وحشت بسیاری در عموم مردم ایجاد شده بود.

کودتا کنندگان پس از آنکه از تثبیت قدرت خود مطمئن شدند، تعرض به حریم حوزه علمیه را آغاز کردند که پس از عکس العمل شدید مراجع به ویژه آیت‌الله سید محسن حکیم، عقب نشینی کردند. تا مدتی نیز آرامش حاکم بود. ولی سرانجام در اواخر سال ۱۳۵۰ همه ایرانیان مقیم عتبات عالیات را تبعید کردند که سید محمدعلی نیز از جمله آنان بود. وی پس از بازگشت به ایران، هم چنان عاشق ادامه تحصیل بود. از این رو، وارد حوزه علمیه قم شد و از محضر عالمان نامداری همچون حضرات آیات حسین وحید خراسانی و محمدعلی اراکی استفاده برد.

آیت الله موسوی جزایری در سال ۱۳۵۳ ش به دعوت جمعی از اهالی اهواز برای امامت در مسجد جزایری به آن شهرستان دعوت شد. در ابتدا، مسوولیت وی امامت مسجد جزایری و تدریس تنی چند از طلاب بود. گاهی نیز در مناسبت‌ها منبر می‌رفت. ولی پس از چندی متوجه خلا معنوی در جامعه به ویژه در نسل جوان شده و ازاین رو، مبادرت به تاسیس کتابخانه‌ای در مسجد و تشکیل جلسات اعتقادی، تفسیری و اقتصاد اسلامی نمود.

رفته رفته مسجد پایگاه جوانان مذهبی و شیفته اسلام و انقلاب شد و از طریق آیت‌الله پسندیده که در آن زمان وکیل تام الاختیار امام رحمة‌الله‌علیه در قم بود، نمایندگی حضرت امام رحمة‌الله‌علیه در امور حسبیه و وجوهات شرعیه را به عهده گرفت.

به گزارش خبرنگار مهر، آئین نکوداشت فقیه مجاهد حضرت آیت الله موسوی جزایری با حضور مسئولان لشکری و کشوری روز چهارشنبه ساعت ۱۷ در تالار امام خامنه ای مجتمع فجر برگزار می شود.

کد خبر 6093194

دیگر خبرها

  • تجلیل از ۲۲ خانواده شهید فرهنگی ایلام در «سه شنبه های شهدایی»
  • پنجشنبه را تعطیل کنید که از نظر فرهنگی و تمدنی مهم است | برای فعالیت اقتصادی هم فضای مجازی و دورکاری هست!
  • نیم قرن مجاهدت «فقیه مجاهد»/ از تاسیس شبکه ماهواره ای تا دانشگاه
  • کدام بانوان گیلانی نخستین مدارس دخترانه را تاسیس کردند؟
  • نماز خواندن مرد غزه‌ ای زیر آوار ساختمان
  • نامه رهبر انقلاب به دانشجویان منشا تحولات عظیم اروپا و آمریکا شد
  • تاسیس ۳۱ دانشگاه فرهنگیان مجزا با چه تدبیری انجام می‌شود!
  • نگذارید قصه کاظم صدیقی، استخوان لای زخم بماند /حضورش در نماز جمعه و توجیهات طلبکارانه اش، سوءتفاهم ها را افزایش داد
  • کارکرد‌های مختلف وقف در نمایشگاه دستاورد‌های این نهاد
  • انتقاد یک مداح بودجه سنگین نهاد‌های فرهنگی در موضوع حجاب