Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «پارسینه»
2024-04-27@16:08:25 GMT

نسخه طبیعی برای درمان و پیشگیری از سنگ کلیه

تاریخ انتشار: ۴ مرداد ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۸۷۴۵۷۰۴

نسخه طبیعی برای درمان و پیشگیری از سنگ کلیه

اگر شما نیز یکی از افرادی باشید که ابتلا به سنگ‌های کلیه را تجربه کرده اند، احتمالا درد ناشی از این شرایط را هیچ گاه فراموش نخواهید کرد. خوشبختانه، بسیاری از سنگ‌های کلیه به اندازه‌ای کوچک هستند که خودبه‌خود از بدن دفع می‌شوند. اما برخی از آن‌ها می‌توانند به اندازه‌ای بزرگ باشند که جریان ادرار را به طور کامل مسدود کرده و خارج کردنشان نیازمند انجام عمل جراحی است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

بر همین اساس پیشگیری از ابتلا به سنگ‌های کلیه یا آشنایی از روش‌هایی برای از بین بردن سنگ‌های کوچک پیش از این که به موردی مساله‌ساز تبدیل شوند، اهمیت دارد.

چگونگی از بین بردن طبیعی سنگ‌های کلیه کوچک

اگر با احساس درد در کلیه خود مواجه هستید و پزشک وجود سنگ در این اندام را تشخیص داده است، اندازه سنگ می‌تواند عاملی تاثیرگذار در برنامه درمان شما باشد.

سنگ‌های کوچک‌تر از چهار میلیمتر بی نیاز از درمانی خاص باید خودبه‌خود از بدن دفع شوند. سنگ‌هایی به اندازه چهار تا شش میلیمتر، نیازمند درمان هستند، اما بیشتر آن‌ها نیز می‌توانند به خودی خود از بدن دفع شوند. شما ممکن است با دستورالعمل‌هایی مانند نوشیدن آب زیاد، مصرف دارو‌های مسکن بدون نسخه و انتظار برای دفع سنگ راهی خانه شوید.

همچنین شما می‌توانید از قدرت طبیعی چای‌های ادرارآور نیز برای مقابله با سنگ‌های کلیه استفاده کنید.

پزشکان بسیاری نیز مصرف این چای‌ها را توصیه می‌کنند تا به کاهش اندازه و دفع سنگ‌های کلیه کوچک در خانه کمک شود.

از جمله چای‌های ادرارآور که می‌توانید مصرف آن‌ها را مد نظر قرار دهید می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

- ریشه قاصدک

- ریشه بابا آدم (بورداک)

- اووا اورسی

- گزنه دوپایه

- ریشه مارشمالو

- جعفری

- صنوبر

- توس

- نعناع

- بوکو

یک گزنیه طبیعی دیگر برای کمک به کوچک شدن اندازه سنگ‌های کلیه افزودن مایعات قلیایی‌ساز به رژیم غذایی است که از آن جمله می‌توان به لیموناد تازه، آب پرتقال و سرکه سیب اشاره کرد. در مورد سرکه شما می‌توانید دو قاشق غذاخوری از آن را در یک فنجان آب ترکیب کرده و دو بار در روز مصرف کنید.

از آنجایی که این مایعات حاوی اسید سیتریک زیاد هستند، شما باید آب بیشتری نیز مصرف کرده و بر هیدراته نگه دشتن بدن در طول روز متمرکز باشید. مصرف آب بیشتر به پاکسازی دستگاه ادراری شما نیز کمک می‌کند.

پیشگیری از سنگ‌های کلیه

همانگونه که پیشتر نیز ذکر شد، اگر تجربه ابتلا به سنگ‌های کلیه را داشته باشید، هرگز درد ناشی از آن را فراموش نخواهید کرد. بیشتر افرادی که از عود سنگ‌های کلیه رنج می‌برند، در نهایت درمی‌یابند که رژیم غذایی آن‌ها نقش مهمی در تشکیل این سنگ‌ها ایفا می‌کند.

همچنین، این به معنای آن است که شما می‌توانید با ایجاد تغییراتی در رژیم غذایی خود احتمال ابتلا به سنگ‌های کلیه را کاهش دهید.

از عوامل غذایی که می‌توانند خطر تشکیل سنگ‌های کلیه را افزایش دهند می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

- مصرف مایعات ناکافی که به مواد معدنی اجازه رسوب در ادرار را می‌دهد

- مصرف زیاد پروتئین حیوانی که میزان کلسیم در ادرار را افزایش می‌دهد

- مصرف زیاد خوراکی‌هایی مانند نمک، شکر تصفیه شده و فسفر

با آگاهی از این عوامل خطر و پرهیز از آنها، شما می‌توانید تعداد موارد تجربه تشکیل سنگ‌های کلیه را کاهش دهید.

این که به چه نوع سنگ کلیه (کلسیم اگزالات، اسید اوریک، استروویت یا کلسیم فسفات) مبتلا شده اید نیز به منظور پیشگیری از عود مجدد آن‌ها اهمیت دارد. اگر از نوع سنگی که به آن مبتلا شده اید، آگاه نیستید، پزشک می‌تواند در تشخیص نوع آن به شما کمک کند.

احتمال این که به سنگ‌های کلسیم اگزالات مبتلا شوید، بیشتر است، زیرا سهمی تقریبا ۸۰ درصدی از تمام موارد سنگ‌های کلیه را به خود اختصاص داده است.

از جمله اقدامات غذایی برای پیشگیری از ابتلا به این نوع سنگ کلیه می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

- نوشیدن چای سیاه و آب فراوان

- محدود کردن مصرف پروتئین حیوانی و نمک

- مصرف کلسیم کافی (۱،۰۰۰ تا ۱،۲۰۰ میلی گرم در روز). جالب است بدانید که یک رژیم غذایی کم کلسیم نیز می‌تواند یک عامل خطر برای تشکیل سنگ‌های کلیه باشد، اما این ماده مغذی را باید از مواد غذایی و نه مکمل‌ها دریافت کنید.

- افزایش مصرف سبزیجات قلیایی‌ساز

- نوشیدن مایعات بیشتر از میوه‌های خانواده مرکبات مانند لیموناد و آب پرتقال

بنیاد ملی کلیه آمریکا به این نکته اشاره داشته است که سنگ‌های کلیه بین افراد مبتلا به بیماری التهابی روده شایع‌تر است. این شرایط توانایی بدن فرد برای جذب درست چربی‌ها را تحت تاثیر قرار دهد و زمانی که چربی جذب نمی‌شود با کلسیم پیوند تشکیل داده و موجب تولید اگزالات می‌شود. اگزالات نیز سپس جذب شده و وارد کلیه‌ها می‌شود، یعنی جایی که می‌تواند به تشکیل سنگ منجر شود.

به طور مشابه، پس از جراحی بای‌پس معده، بدن شما کلسیم کمتری از دستگاه گوارش جذب می‌کند. بر همین اساس، سطوح بالاتر اگزالات در دستگاه ادراری مشاهده می‌شود. انباشت اگزالات می‌تواند موجب تشکیل کریستال‌هایی شود که در نهایت به تشکیل سنگ‌های کلیه منجر می‌شوند.

برای سنگ‌های اسید اوریک، قلیایی‌سازی ادرار با یک مکمل بدون نسخه مانند سدیم بی کربنات، پتاسیم سیترات، منزیم سیترات یا بیسیترا (اسید سیتریک مونوهیدرات بعلاوه سدیم سیترات دی‌هیدرات) نیز می‌تواند کمک کند.

با استفاده از نوار‌های تست pH می‌توانید به طور منظم pH ادرار خود را بررسی کنید. شما باید pH ادرار ۶.۵ هنگام صبح و باقی ماندن آن زیر ۷ را هدف قرار دهید، زیرا pH بالا خطر تشکیل سنگ‌های کلسیم فسفات را افزایش می‌دهد.

منبع: پارسینه

کلیدواژه: سنگ کلیه درمان سنگ کلیه دفع سنگ کلیه سبک زندگی پارسی خبر تشکیل سنگ های کلیه سنگ های کلیه شما می توانید رژیم غذایی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.parsine.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «پارسینه» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۷۴۵۷۰۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

عوارض مصرف خودسرانه داروهای بدون نسخه

کارشناس گروه تجویز و مصرف منطقی و اطلاع رسانی فرآورده‌های سلامت سازمان غذا و دارو، خطرات و تهدیدات مصرف خودسرانه داروهایی که بدون نسخه هم بفروش می‌رسند (داروهای OTC) را تشریح کرد.

به گزارش ایسنا، دکتر راضیه کشاورز ملکی با اشاره به هزینه بالای ویزیت پزشکان، اطلاعات اشتباه فضای مجازی، عدم‌اعتماد به پزشک، ترجیح نظرات و سلایق بیمار بر پزشک معالج، ترجیح توصیه‌های غیراصولی افراد به یکدیگر به جای مسائل تجربی را از دلایل موثر در مصرف بالای داروهایی دانست که بدون نسخه هم بفروش می‌رسند.

به گفته وی، این تصور که مصرف داروی بیشتر تضمین کننده، تاثیر بیشتر و بهبودی سریعتر است، یک باور غلط می باشد و هیچوقت نباید داروهای OTC را با مصرف طولانی‌تر یا با دوزهای بالاتر از چیزی که در بروشور آن قید شده، استفاده کرد. اگر پس از مصرف دارو طبق نظر پزشک بهبودی حاصل نشود باید دوباره به پزشک مراجعه کرد و اگر به این علائم توجه نشود و مصرف خودسرانه داروهای OTC ادامه پیدا کند، حتما عوارض دارویی اتفاق می‌افتد.

این کارشناس گروه تجویز و مصرف منطقی و اطلاع رسانی فرآورده‌های سلامت سلامت غذا و دارو همچنین توجه به فرهنگ‌سازی را در جلوگیری از مصرف خودسرانه دارو بسیار مهم دانست و گفت: عواملی از جمله مصرف بیش از مقدار توصیه‌ شده، طولانی‌تر از زمان توصیه‌شده و بدون توجه به هشدارها و موارد درج شده روی برچسب دارو، همچنین مصرف این داروها بدون تجویز پزشک و داروساز، مصرف خود سرانه است و باید در این‌باره آموزش‌های دقیق و فرهنگسازی داشته باشیم.

وی تاکید کرد: مردم نباید تصور کنند که این داروها خطرات و عوارض کمی دارند. مهم نحوه مصرف آنهاست که بتواند نتیجه درست را برایشان به همراه داشته باشد.

کشاورز ملکی خاطر نشان کرد: مهم‌ترین توصیه، مصرف دارو براساس دستورالعمل‌های روی برچسب، طبق دستور پزشک یا مشاوره با داروسازی که در داروخانه حضور دارد، می باشد.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • غنی‌ترین منابع طبیعی کلسیم
  • پیشگیری از بیماری‌های احتمالی بعد از سیل چابهار
  • صندوق نوآوری حامی پیشگیری از سرطان شد
  • تهدیدات مصرف خودسرانه دارو‌های بدون نسخه
  • عوارض مصرف خودسرانه داروهای بدون نسخه
  • دست سودجویان از ۱۱ هکتار زمین‌های ملی شاهرود کوتاه شد
  • ۷ دلیل که باید انار بخورید
  • چهار عارضه جانبی مصرف بیش از حد ویتامین D
  • چرا میگن پنیر کاتیج یا کوتاژ مصرف کنید؟+ طرز تهیه کامل
  • ۲ عادت ناسالم که بدن را فرسوده و چاق می‌کند