Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاری مهر؛ گروه استان‌ها: افزایش قیمت شن و ماسه در مازندران در حالی است که نه مسئولان آن را قبول می‌کنند و نه معدن داران، اما مردم برای ساخت و ساز مجبورند آن را به قیمت‌های گزافی تهیه کنند.

معدن داران می‌گویند نرخ شن و ماسه با هزینه‌های تمام شده ۵۱ هزار تومان است اما درحال حاضر برای مصرف کننده به بیش از ۱۰۰ هزار تومان به ازای هر تن آب می‌خورد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

یک شهروند چالوسی که برای ساخت منزل مسکونی اش به شن و ماسه نیازمند است، به خبرنگار مهر می‌گوید: کامیون داران هر تن ماسه را با احتساب هزینه حمل بیش از ۱۰۰ هزار تومان حساب می‌کنند و می‌گویند نرخ شن و ماسه گران شده است.

محمد کاوسی می‌گوید: هر روز یک نرخ برای شن و ماسه تعیین می‌شود و وقتی به صنعت و معدن گزارش می‌دهیم می‌گویند باید تخلفات به صورت مستند ارائه شود.

از سوی دیگر معدن داران می‌گویند، نرخ شن و ماسه طبق مصوبه تعیین می‌شود و هر تن ماسه در داخل معدن حدود ۵۱ هزار تومان قیمت دارد.

عباداله باران چشمه مسئول انجمن معدن غرب مازندران در گفتگو با خبرنگار مهر با اشاره به فعالیت پنج معدن شن و ماسه در منطقه می‌گوید: محصولات تولید معادن شامل ماسه تعمیری است که عرضه می‌شود.

وی با بیان اینکه طبق تبصره ۹ ماده ۱۴ قانون صنایع ومعادن دولت اجاره قیمت گذاری مواد معدنی را ندارد زیرا قیمت مواد معدنی نوع ۳ براساس عرضه و تقاضا تعیین می‌شود، می‌گوید: درحال حاضر هر تن شن و ماسه در معدن ۵۱ هزار تومان در کمربندی نوشهر و چالوس به قیمت ۱۱۰ هزار تومان عرضه می‌شود.

وی از شهروندان خواست برای تهیه شن و ماسه مستقیم به کارخانه‌های معدنی مراجعه کنند و افزود: براساس قیمت مصوب سه رنج قیمتی داریم که رنج قیمتی اول ۴۰ هزار تومان تعیین شده است اما در غرب مازندران به دلیل هزینه‌های جانبی، نرخ ۱۵ درصد بیشتر از مصوبه است.

براساس قیمت مصوب سه رنج قیمتی داریم که رنج قیمتی اول ۴۰ هزار تومان تعیین شده است اما در غرب مازندران به دلیل هزینه‌های جانبی، نرخ ۱۵ درصد بیشتر از مصوبه است

باران چشمه شرایط جغرافیاییی، محدودیت‌های حمل و نقل و هزینه‌های جانبی را دلیل افزایش ۱۵ درصدی قیمت شن و ماسه نسبت به منطقه شرق می‌داند و ادامه می‌دهد: اگر بخواهیم لاستیک یک بولدوزر را تعویض کنیم، باید از آمل آپارات به منطقه اعزام شود که بالای یک میلیون تومان دستمزد خواهد گرفت.

وی با اظهار اینکه در سال ۹۱ یک دستگاه بلدوزر ۱۲۰ میلیون تومان قیمت داشت، ادامه می‌دهد: در حال حاضر برای تعمیر گیربکس آن باید ۹۰ میلیون تومان هزینه کنیم و قیمت لاستیک آن بیش از ۳۵۰ میلیون تومان است و قیمت خرید یک دستگاه لودر بیش از سه میلیارد تومان است.

باران چشمه افزود: اگر نتوانیم هزینه‌های جانبی را با تفاوت در نرخ تولید و شن و ماسه تأمین کنیم تا یکسال آینده باید معادن را جمع و تعطیل کنیم.

مسئول انجمن معادن غرب مازندران با اظهار اینکه نرخ مصوب ماسه ۰۶ حدود ۴۶ هزار تومان است، گفت: ۹ درصد ارزش افزوده نیز باید به آن افزوده شود که نرخ آن به ۵۱ هزار تومان می‌رسد اما همین ماسه در چندکیلومتری معادن و در شهر کلاردشت تنی ۱۲۰ هزار تومان و در چالوس ۱۱۰ هزار تومان به فروش می‌رسد و یک کامیون شن و ماسه بیش از یک میلیون و ۲۰۰ هزار تومان برای مصرف کننده تمام می‌شود.

پای صحبت کامیون داران که می‌نشینیم، مشکلات خاص خودشان را مطرح می‌کنند، فرج یک کامیون دار با اظهار اینکه هزینه و استهلاک کامیون بسیار بالا است، به خبرنگار مهر می‌گوید: یک کامیون دار باید از صبح تا ظهر در معادن به صف بایستد تا بتواند یک سرویس ماسه تهیه کند و از سوی دیگر بیشتر کامیون داران دارای اقساط مختلفی هستند که باید از این راه تأمین شود.

وی استهلاک بالا، هزینه و دستمزد رانندگان، محدودیت تناژ بارگیری شن و ماسه را از دیگر مشکلات بیان می‌کند و می‌گوید: اگر یک روز تعطیل کنیم از عهده تأمین اقساط و هزینه‌های مختلف برنخواهیم آمد.

افزایش نرخ شن و ماسه تخلف است

در عین حال حسینقلی قوانلو رئیس سازمان صمت مازندران در گفتگو با خبرنگار مهر با بیان اینکه گرانی دوبرابری شن وماسه مورد تأیید نیست، اظهار داشت: تیم‌های نظارتی ما قاطعانه با تخلفات موجود برخورد خواهند کرد.

وی تعطیلی برخی از معادن شن و ماسه را به صورت مقطعی سبب گرانی نرخ آن در غرب استان بیان کرد و گفت: افزایش نرخ شن و ماسه برخلاف تعرفه تخلف محسوب می‌شود.

 احمد حسین زادگان استاندار مازندران نیز بااشاره به مشکلات موجود فراروی مردم در تأمین مصالح ساختمانی خواستار ساماندهی مجوزهای معدنی و شن و ماسه در استان شد.

وی با بیان اینکه گرانی شن و ماسه قابل توجیه نیست، از مسئولان صمت استان خواست تا به صورت ویژه این مسئله را در دستور کار قرار دهند و نسبت به ساماندهی آن اقدام کنند

مازندران سالانه به بیش از ۲۰ میلیون مترمکعب مصالح شن و ماسه نیاز دارد و در گذشته‌های نه چندان دور طرح ایجاد مجتمع‌های معدنی در مناطق مختلف استان در دستور کار قرار گرفته بود که با گذشت چند دولت هنوز از اجرای آن خبری نیست.

کمبود معادن شن و ماسه به ویژه در غرب مازندران سبب شده تا برخی سودجویان برای تأمین مصالح از بستر رودخانه‌های استان برداشت داشته باشند که این مسئله سبب تخریب بستر و سازه های رودخانه‌ها شده است.

کد خبر 4982969

منبع: مهر

کلیدواژه: معادن شن و ماسه صنعت و معدن ویروس کرونا شیراز بوشهر شیوع کرونا قزوین شهرکرد گرگان خطبه های نماز جمعه ستاد مقابله با کرونا اقامه نماز جمعه بیرجند ازدواج مسکن مجلس شورای اسلامی هزینه های جانبی ۵۱ هزار تومان میلیون تومان نرخ شن و ماسه غرب مازندران شن و ماسه خبرنگار مهر رنج قیمتی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۷۴۷۸۸۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

دستگاه غربالگری سرطان سینه با قیمت کمتر ساخته شد

صادق کاظمی‌فرد مدیرعامل یک شرکت دانش‌بنیان ایرانی درباره طراحی و ساخت دستگاهی با استفاده از تکنولوژی سنجش خازنی برای غربالگری سینه به خبرنگار خبرگزاری علم و فناوری آنا گفت: نکته پراهمیتی که در پروژه مورد توجه قرار گرفت رسیدن به محصول کارآمد و ارزان قیمت و با دقت تشخیص بالا بود که بتوان موضوع غربالگری را در تمام سطح جامعه از جمله مناطق محروم با هزینه خیلی پایین‌تر نسبت به روش‌های موجود پیاده سازی کرد.

کاظمی اضافه کرد: دستیابی به فناوری سنسورهای سنجش خازنی کمک شایانی در تولید ارزان قیمت این محصول کرده است و بعد از آمریکا ایران به دانش ساخت این تکنولوژی دست پیدا کرد که در بیوتکنولوژی، هوافضا و صنعت خودروسازی کاربرد فراوانی دارد.

وی ادامه داد: روش شناسایی توده‌های سرطان سینه در حال حاضر از سوی آمریکا مورد تأیید قرار گرفته و سازمان FDA آمریکا مجوز استفاده از تکنولوژی را صادر کرده است  که به عنوان ملاک جهانی برای تشخیص سرطان سینه تلقی می‌شود.

وی با اشاره به عملکرد این دستگاه گفت: برای استفاده از این دستگاه نیازی به دستگاه‌های جانبی نیست و دقت تشخیصی آن ۸۳ درصد برآورد شده است. 

مدیرعامل این شرکت دانش‌بنیان، کاهش هزینه‌های غربالگری را از مزیت‌های این دستگاه دانست و گفت: این دستگاه با آنالیز با دقت بالای بافت سینه، بافت‌های مشکوک را شناسایی می کند و در نهایت از طریق نرم افزار که روی گوشی همراه نصب می‌شود نقاط مشکوک به وجود بافت سرطانی نمایش داده می‌شود.

 کاظمی ادامه داد: امواج آلتراسونیک تولیدشده  قادر به تشخیص غیرتهاجمی بافت سرطانی است.

وی با اشاره به اهمیت این دستاورد برای کشور گفت: با توجه به اهمیت موضوع غربالگری سرطان سینه برای وزارت بهداشت و هزینه بالای این طرح، با دستاورد جدید میتوان با سرعت بالا و هزینه به مراتب پایین تر طرح غربالگری سرطان پستان را در کل کشور پیاده سازی کرد و سطح سلامت در کشور را ارتقا داد.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • فرونشست و سقوط یک کامیون مملو از شن و ماسه! (فیلم)
  • عوامل موثر بر قیمت طراحی سایت ۱۴۰۳
  • ببینید | فاجعه وسط جاده؛ فرونشست و سقوط یک کامیون مملو از شن و ماسه!
  • دستگاه غربالگری سرطان سینه با قیمت کمتر ساخته شد
  • قیمت مسکن ملی پرند؛ متری ۱۰ میلیون تومان
  • اتفاق عجیب در بازار اجاره؛ اجاره راه پله به جای مغازه
  • اعزام کاروان زائران مازندران و گلستان به سفر حج
  • شب عید املاکی‌ها، روز سیاه مستاجرها
  • اتفاق عجیب در بازار اجاره مغازه / ۵ متر راه پله ماهی ۵ میلیون!
  • روزانه ۱۵۰ تن گوشت مرغ در مازندران خریداری می شود