Web Analytics Made Easy - Statcounter

جلیل رحیمی جهان‌آبادی عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی در واکنش به تعرض جنگنده آمریکایی به هواپیمای ایرانی در گفتگو با ایسنا اظهار کرد: امروزه تعاملات بین دولت‌ها در حوزه دریا، زمین و هوا مبتنی بر یکسری مقررات در حقوق بین‌الملل است. در حوزه دریا کنوانسیون‌ها و معاهدات مختلف حمل و نقل آزاد و امنیت کشتی‌ها را تضمین می‌کند و مقررات خاصی برای بازرسی کشتی‌ها نیز وجود دارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در حوزه حمل و نقل هوایی نیز  برای استفاده از آسمان باز و آزاد مبتنی بر مقررات سازمان ایکائو به عنوان تنها سازمان بین‌المللی ناظر بر حمل و نقل هوایی مقرراتی لحاظ شده که اگر کشورها با نقض این معاهدات و بنا بر تشخیص و قدرت نظامی خود رفتار کنند دیگر امنیتی در حوزه حمل و نقل و جابجایی بار و مسافر وجود نخواهد داشت و هر کشوری می تواند با پرواز نظامی ایجاد مزاحمت و خطر برای هواپیماهای مسافربری کند.

در همین رابطه بخوانید؛

واکنش دنباله‌دار به تعرض جنگنده آمریکایی به هواپیمای ایرانی/نظامیان آمریکایی منتظر پاسخ ایران باشند

وی ادامه داد: با توجه به تعرض جنگنده آمریکایی به هواپیمای ایرانی، باید جمهوری اسلامی به ایکائو و شورای امنیت و سازمان ملل شکایت کند، اقدامی که نقض آشکار مقررات سازمان ملل و تهدید علیه صلح و امنیت بین‌المللی است. همچنین باید کشورهای جهان نسبت به این اقدام آمریکا حساس باشند چون نوعی راهزنی هوایی است و اقدام علیه امنیت همه کشورها است. دلیلی ندارد وقتی هواپیمای مسافربری در خطوط مشخص ایکائو پرواز می‌کند هواپیمای نظامی آمریکا بخواهد مزاحمت ایجاد کند، البته که این نشان‌دهنده ضعف آمریکایی‌هاست چون آنها در مقابل ایرانی‌ها در عین‌الاسد شکست خوردند و شکست در برابر گروه‌های مقاومت مردمی در عراق و شکست اسرائیل در خاورمیانه مقابل فلسطین  را از چشم ایران می‌بینند.

رحیمی جهان آبادی توضیح داد: وقتی آن ها زورشان به رویارویی نظامی با ایران نمی رسد برای هواپیمای مسافری ایرانی ایجاد مزاحمت می‌کنند اتفاقی که در زمان جنگ با عراق رخ داد آن زمان همه امکانات اعم از پول، امکانات نظامی و اطلاعاتی را به صدام حسین برای شکست ایران دادند اما او ناتوان بود، به همین دلیل به سمت حمله نظامی علیه هواپیمای مسافربری ایران رفتند که این نشان دهنده ضعف آمریکا است علاوه بر آن، آنها تنها ادعای رعایت حقوق بین‌الملل و حقوق بشر را دارند اما خودشان اصلی‌ترین ناقض حقوق بین‌الملل و حقوق بشر هستند، در واقع آمریکا و اسرائیل عامل بی‌ثباتی و ناامنی در جهان به شمار می‌آیند.

این عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی با تاکید بر این‌که باید دستگاه دیپلماسی در سازمان ملل، شورای امنیت و مجمع عمومی شکایتی را مطرح و پیگیری کند، افزود: وزارت راه و شهرسازی و دستگاه دیپلماسی هم باید با مراجعه به سازمان ایکائو، اسناد و مدارک را در اختیار این سازمان قرار دهند. از طرف دیگر وقتی با دشمنی با چنین رفتار و ادبیات مواجهیم باید قاطعانه مقابلش بایستیم و بازدارندگی نظامی داشته باشیم. ایران باید توان نظامی خود را به رخ آمریکا بکشد و نشان دهد در منطقه کشوری ضعیف نیست چون اگر آمریکا و اسرائیل احساس کنند مثلا در سوریه به پایگاه ایران حمله کرده و یا مانور و اقدامات خرابکارانه‌ای در خاک ما انجام داده و با ایجاد مزاحمت‌هایی برای هواپیمای ما پاسخ قاطعی دریافت نمی کنند آن گاه اقدامات شان را ادامه داده و به سمت تهدیدات بیشتر می‌روند.رحیمی جهان‌آبادی در پایان و در جمع‌بندی اظهار کرد: دستگاه دیپلماسی، شورای عالی امنیت ملی و مجلس شورای اسلامی باید با دقت و بدون تنش جدید پاسخ قاطعی به آمریکا و اسرائیل داده و پیگیری بین‌المللی را از طریق ایکائو و سازمان ملل انجام دهند.

هر حماقتی از سوی صهیونیست‌ها با پاسخ مقاومت مواجه می‌شود

حسین امیر عبداللهیان دستیار ویژه رییس مجلس در امور بین الملل نیز با اشاره به نیات صهیونیست‌ها در ماجرای تهدید هواپیمای مسافربری ایران، گفت: صهیونیست ها از یک سو سعی بر تحریک دارند و از طرفی دیگر نقش خود را تکذیب می کنند.

وی افزود: رژیم صهیونیستی از موضع ترس بلافاصله تهدید هواپیمای مسافربری ما را تکذیب می‌کند لذا آنها در حد و اندازه ای نیستند که تهدیدی برای جمهوری اسلامی ایران به حساب بیایند.

امیرعبداللهیان تصریح کرد: بر اساس مبنای مقررات هوانوردی شیکاگو و ایکائو، هواپیماهای جنگنده حق مزاحمت برای پرواز مدنی و مسافری را ندارند.

امیرعبداللهیان در ادامه درخصوص اقدام‌های حقوقی و سیاسی ایران در برابر تهدید هواپیماهای جنگنده آمریکایی برای هواپیمای مسافربری ایران، گفت: از لحاظ حقوقی، سفیر ایران در نیویورک همان شب اعتراض کرد و سفیر سوئیس را به عنوان حافظ منافع آمریکا مخاطب قرار داد و اقدامات اولیه انجام شد و همچنین امکان مراجعه به سازوکارهای حقوقی در سطح بین المللی برای ایران وجود دارد.
 
 


آمریکا به دنبال هدف قرار دادن هواپیمای ایرانی از سوی پدافند سوریه بود

در همین رابطه منصور حقیقت‌پور کارشناس مسائل امنیتی در گفتگویی با ایسنا درباره مزاحمت هواپیماهای آمریکایی برای هواپیمای مسافربری ایرانی در آسمان سوریه اظهار داشت: شیطنت آمریکایی‌ها در راستای ضربه زدن به جبهه مقاومت در حوزه‌های مختلف به ویژه حوزه سیاسی-امنیتی و اجتماعی بود.

عضو کمیسیون امنیت ملی در مجلس نهم تصریح کرد: هواپیماهای مزاحم آمریکایی از خاک عراق بلند شده بودند و در آسمان این کشور سوخت‌گیری کرده بودند با این هدف به سوریه آمده بودند که فضای مه آلودی را برای سیستم پدافند سوریه ایجاد کنند که سوریه به اشتباه افتاده و هواپیمای مسافربری جمهوری اسلامی را مورد حمله قرار دهد.

حقیقت‌پور با بیان اینکه تمام کشورهای محور مقاومت قرار بود که درگیر ماجرای سقوط هواپیما شوند، گفت: در این فاجعه، ایران به عنوان صاحب هواپیما، عراق به عنوان کشوری که از سرزمینش استفاده شده، سوریه به عنوان کشوری که از سرزمین و غفلت پدافند آن استفاده شده و لبنان هم به عنوان کشور مقصد که تعدادی از قربانیان شهروند آن بوده‌اند، قرار بود درگیر این فاجعه شوند.

وی به در پیش بودن انتخابات آتی آمریکا نیز اشاره کرد و گفت: آمریکایی‌ها نیازمند حوادثی هستند که بتوانند افکار عمومی را از مشکلات داخلی منحرف کنند و سقوط هواپیمای ایران در اثر شلیک پدافند سوریه می‌توانست توسط دونالد ترامپ رییس‌جمهوری کنونی این کشور به عنوان برگ برنده مورد استفاده قرار گیرد.

این کارشناس ارشد مسائل راهبردی با بیان اینکه آمریکایی‌ها در نقشه خود شکست خوردند و تا حدی رسوا هم شدند، گفت:  طراحی این اقدام، نشان‌دهنده این است که آمریکاییها و عواملشان در منطقه  در اوج استیصال ژئوپلیتیک هستند.

حقیقت‌پور در توضیح تلاش‌های ایذایی و اقدامات کور آمریکایی‌ها علیه ایران و جبهه مقاومت خاطرنشان کرد: آمریکایی‌ها تمام ظرفیت‌های خود را در منطقه به کار بسته‌اند و به هر وسیله‌ای چنگ میزنند که بتوانند جبهه مقاومت را تضعیف و جمهوری اسلامی را در داخل یا در خارج از مرزها با مشکل مواجه کنند.وی درباره درس‌های این واقعه برای جمهوری اسلامی نیز گفت: این اقدام نسنجیده آمریکایی‌ها به ما راهکارهای جدیدی را دیکته می‌کند و آن اینکه کشورهای عضو محور مقاومت باید به سمت یک پدافند یکپارچه در سطح منطقه حرکت کنند.

نماینده مردم اردبیل، نمین، نیر و سرعین در مجلس نهم خواستار ایجاد اتاق‌های مشترک فرماندهی برای حفاظت از آسمان کشورهای عضو محور مقاومت و هدایت آتش در این مناطق علیه متجاوزان شد و افزود: دانشمندان نظامی، امنیتی و سیاسی ما لازم است، با ایجاد ارتباطات کالبدی، پیوند مناسب بین پدافند هوایی کشورهای محور مقاومت را علیه شیطنت‌های آمریکا و اسراییل مورد بررسی قرار دهند.

حقیقت‌پور با بیان اینکه این تهدید را  باید به فرصت تبدیل کنیم، تصریح کرد: در کنار این، ما نیازمند اقدامات بازدارنده هستیم تا دیگر آمریکایی‌ها دیگر جرات نکنند چنین غلطی را تکرار کنند.

اقدامات بازدارنده در دستور کار ایران خواهد بود

وی افزود: شکل‌گیری یک جامعه پدافندی با شرکت دو قطب نظامی بزرگ دنیا مثل ایران و روسیه و اعضایی مثل عراق، لبنان و سوریه می‌تواند یک آسمان یکپارچه و امن را در منطقه شکل دهد.

مشاور عالی رییس مجلس شورای اسلامی در مجلس نهم، امضای قرارداد بین تهران و دمشق برای تحویل سامانه پدافندی سوم خرداد به سوریه در هفته گذشته را یادآور شد و افزود: یکی از اهداف آمریکا این بود که پدافند سوریه که هفته گذشته قرارداد تحویل گرفتن سامانه پدافندی با ایران امضا کرد،  زیر سوال برود.

حقیقت‌پور گفت: در صورتی که نقشه آمریکایی‌ها به نتیجه می‌رسید پروژه‌های ایران در حوزه تقویت پدافند سوریه با مشکل و تاخیر مواجه می‌شد.

وی با بیان اینکه ما باید خطای آمریکایی‌ها را در حوزه حقوقی در مجامع بین‌المللی به طور جد پیگیری کنیم، خاطرنشان کرد: لازم است، اقدامات بازدارنده دیگری را نیز طراحی کنیم که اینها دیگر غلطی نکنند.

نماینده ادوار مجلس به سقوط هواپیمای اوکراینی در سال گذشته در نتیجه اشتباه پدافند خودی اشاره کرد و گفت: بعد از طراحی آمریکایی‌ها برای به اشتباه انداختن سامانه پدافندی سوریه، لازم است برگردیم اشتباه خودمان را هم در قضیه هواپیمای اوکراینی بررسی کنیم که ببینیم آمریکایی‌ها تا چه حدی در به اشتباه افتادن پدافند ما نقش داشته‌اند.

حقیقت‌پور، ضربه به سرمایه اجتماعی و اعتماد مردمی در کشورهای محور مقاومت را از اهداف این حرکت‌های ایذایی عنوان کرد و گفت: شما منتظر نباشید که اگر قرار شد جنگی صورت گیرد، این جنگ با جابه‌جایی لشکرها و تیپ‌ها انجام شود بلکه این‌ کار را از طریق راه انداختن جنگ‌های نیابتی و سایبری و تحریک مردم انجام می‌دهند.

وی استفاده از فضای مجازی و رسانه‌ها برای تاثیرگذاری بر اراده عمومی در کشورهای محور مقاومت را یکی از دستور کارهای آمریکا و اسراییل برای شکستن اراده مقاومت عنوان کرد و افزود: امروز بحث اشغال سرزمین دیگر به اندازه گذشته مطرح نیست بلکه هدف اشغال قلب‌ها و ذهن‌ها مطرح است.

نماینده پیشین مجلس ماجرای انتشار اخبار جعلی درباره واگذاری کیش به چینی‌ها را نیز یادآور شد و افزود: دیدید که چطور از طریق فضای مجازی این موضوع را مطرح کردند طوری که حتی نمایندگان و مقامات ما و حتی یک رییس‌جمهور سابق هم این را باور کرده و درباره آن نظر دادند.

وی، جمهوری اسلامی را در حوزه فضای مجازی آسیب‌پذیر دانست و گفت: وقتی دشمنان با هزینه کم در فضای مجازی می‌توانند بر اراده و رفتار تصمیم‌گیران و مردم ما تاثیر بگذارند دیگر نیازمند لشکرکشی برای تغییر رفتار ما نیستند.

27219

کد خبر 1414370

منبع: خبرآنلاین

کلیدواژه: ایالات متحده آمریکا کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی هواپیمایی ماهان سوریه تعرض جنگنده آمریکایی به هواپیمای ایران هواپیمای مسافربری ایران کشورهای محور مقاومت مجلس شورای اسلامی هواپیمای ایرانی جمهوری اسلامی برای هواپیمای پدافند سوریه آمریکایی ها فضای مجازی سازمان ملل بین المللی بین الملل امنیت ملی حقیقت پور حمل و نقل

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.khabaronline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرآنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۷۴۹۰۷۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پیشنهاد گروگان سابق آمریکایی در خصوص جنگ ایران و اسرائیل

جان لیمبرت، گروگان سابق سفارت آمریکا در تهران در مطلبی با اشاره به سطح تنش‌ها بین ایران و آمریکا بر لزوم گفتگو بین طرفین تاکید کرد و گفت که صحبت با ایران سخت خواهد بود؛ اما اگر بتواند هر دو طرف را از مسیر فاجعه دور نگه دارد، ارزش دارد.

به گزارش دنیای اقتصاد؛ جان لیمبرت، دیپلمات پیشین آمریکایی در مطلبی برای اندیشکده ریسپانسیبل استیت کرفت نوشت، برای چندمین بار، ایالات متحده و ایران به یک جنگ آشکار نزدیک شده اند که هیچ یک از طرفین آن را نمی‌خواهند. بر اساس این گزارش، اخیرا اسرائیلی‌ها به ساختمانی در محوطه کنسولگری ایران در دمشق حمله کردند که منجر به شهادت هفت مستشار نظامی ایران شد.

در مقابل ایرانی‌ها به این نقض اماکن دیپلماتیک اعتراض کرده و با پرتاب صد‌ها پهپاد و موشک جنگی به سمت اسرائیل به آن پاسخ دادند. در این بین آمریکا با هشدار‌های فراوان به رهگیری آن‌ها کمک کرد. اسرائیلی‌ها برای نشان دادن توانایی خود، دست به یک حمله متقابل زدند. به نظر می‌رسد که این مبادله تا دور بعدی فعلا پایان یافته است.

دیر یا زود، اگر آمریکا و جمهوری اسلامی می‌خواهند از این درگیری باخت-باخت اجتناب کنند، باید شروع به گفتگو کنند. ۴۵سال اتهام و نکوهش از سمت دو طرف، دستاوردی برایشان به ارمغان نیاورده است. همچنین برای دولت‌های متوالی ایالات متحده، ایران همچنان معما است و معما باقی خواهد ماند.

با الهام از تروتسکی می‌توان گفت «شما ممکن است کاری با ایران نداشته باشید. اما ایران با شما کار دارد.» برای ایران، آمریکا یک مشغله ذهنی باقی می‌ماند. جمهوری اسلامی ایران نیز نشان داده که بعد از چهل و پنج سال جایگاه خود را حفظ کرده است. حال این پرسش مطرح می‌شود که چرا باید با جمهوری اسلامی صحبت کنیم، در حالی که اصل سیاست جمهوری اسلامی به قول یکی از مقامات ایرانی «مخالفت با آمریکا» است؟

جان لیمبرت ادامه می‌دهد: «ما باید صحبت کنیم، زیرا صحبت کردن (و گوش دادن) به دشمن به معنای تامین منافع ملی ما از طریق برقراری ارتباط است. حرف زدن هرگز به معنای تایید یا حمایت نیست.» تا امروز که دو طرف با هم صحبت نکرده اند، چه اتفاقی افتاده است؟ یا به عنوان مثال وقتی نمایندگان جمهوری اسلامی در جلسات از ملاقات حضوری با همتایان آمریکایی خود اجتناب می‌کنند، چه اتفاقی می‌افتد؟

هر گاه دو طرف، همسایه ها، اقوام، کشور‌ها به هر دلیلی نتوانند با هم صحبت کنند، هر یک از طرفین برای دیگری به طور همزمان تبدیل به مافوق بشر می‌شوند که قادر به هر کاری است. در این صورت، یک ایران مافوق بشر می‌تواند در عرض چند هفته سلاح هسته‌ای بسازد و تحویل دهد، نیرو‌های محور مقاومت را برای انجام ماموریت هایش در هر جایی تقویت و امپراتوری‌های قدرتمند ایرانی دوران یونان و روم را بازسازی کند.

از سوی دیگر، ایالات متحده مافوق بشر نیز می‌تواند سیاست مداخله در رویداد‌های ایران را به شکل دیگری ادامه دهد. در یک سطح، سیاستمداران تهران و واشنگتن به دنبال اجتناب از جنگ ایران و آمریکا هستند. ایران نمی‌خواهد جنگ بزرگ، اوضاع را در این کشور به‌هم ریزد و در واشنگتن، هر دو رئیس جمهور دموکرات و جمهوری خواه می‌دانستند که «جنگ احمقانه دیگر» در خاورمیانه یک بازنده سیاسی به همراه دارد.

در سال ۲۰۱۶، ترامپ در برابر چنین جنگ‌هایی مقاومت کرد و پیام او قدرتمند بود. اگرچه او به طرز احمقانه‌ای توافق هسته‌ای ایران را رها کرد و تهدیدی عجیب برای زدن «۵۲ مکان تاریخی» در ایران مطرح کرد، اما به وضوح شکی برای پرهیز از جنگ نداشت. زمانی که مشاور امنیت ملی‌اش او را به سمت رویارویی سوق داد، وی را اخراج کرد.

آیا نخست وزیر بنیامین نتانیاهو می‌خواهد ایالات متحده را وارد جنگ با ایران کند؟ به نظر می‌رسد که او در پی حفظ خود در قدرت است. جنگ‌ها اغلب با بیان اینکه هر دو طرف خواهان صلح هستند، آغاز می‌شود. اما محاسبات نادرست یا دست کم گرفتن طرف مقابل و اقدامات شخص ثالث می‌تواند کشوری را به سمتی سوق دهد که خود می‌داند ویرانگر است. لیمبرت در نهایت تاکید کرد که صحبت با جمهوری اسلامی سخت خواهد بود، اما اگر بتواند هر دو طرف را از مسیر فاجعه دور نگه دارد، ارزش دارد.

دیگر خبرها

  • حمله موشکی مقاومت عراق به بندر عسقلان اسرائیل/ اعلام آغاز مرحله چهارم نبرد انصارالله یمن علیه اسرائیل/ بازداشت یک نظامی آمریکا توسط روسیه/ تهدید دادگاه لاهه توسط ۱۲ سناتور آمریکایی
  • ادعای یک روزنامه درباره درخواست تـازه آمریکا و پاسخ ایـران
  • ادعای روزنامه کویتی درباره درخواست تازه آمریکا از ایران
  • هشدار رییس سیا درباره شراکت ایران و روسیه/ افزایش مجروحان رزمایش دریایی آمریکا به ۳۵ تن/ حمله پهپادی مقاومت اسلامی عراق به بندر ایلات/ انهدام دو پایگاه تروریست‌ها در سوریه توسط جنگنده‌های روسیه
  • هشدار رئیس سیا درباره شراکت ایران و روسیه/ افزایش مجروحان رزمایش دریایی آمریکا به ۳۵ نفر/ حمله پهپادی مقاومت اسلامی عراق به بندر ایلات/ انهدام ۲ پایگاه تروریست‌ها در سوریه توسط جنگنده های روسیه
  • شلیک ۷۰ راکت از لبنان به جولان اشغالی سوریه
  • پیشنهاد گروگان سابق آمریکایی در خصوص جنگ ایران و اسرائیل
  • سرلشکر رشید: ۲۴۰ جنگنده آمریکا و ناتو به اسرائیل در وعده صادق کمک کرد
  • ناگفته هایی از عملیات حماس و عملیات وعده صادق: در حمله سپاه به اسرائیل، ۲۴۰ جنگنده آمریکا و ناتو به اسرائیل کمک کردند /اسرائیل جرأت نکرد تصاویر دو پایگاه نظامی اش را به دنیا نشان دهد
  • سردار رشید: در حمله سپاه به اسرائیل، ۲۴۰ جنگنده آمریکا و ناتو به اسرائیل کمک کردند /اسرائیل جرأت نکرد تصاویر دو پایگاه نظامی اش را به دنیا نشان دهد