Web Analytics Made Easy - Statcounter

 علی‌اکبر مهدی‌پور- پس از ارتحال جانسوز آن فقید سعید، مراجع عالیقدر تقلید، اساتید بزرگ حوزه‌های علمیه، رجال برجسته‌ی لشکری و کشوری، با صدور بیانیه، با خاندان جلیل خسروشاهی ابراز همدردی نمودند، ارباب قلم با مقالات ارزنده و دل‌نوشته‌های شایسته‌ی خود در جراید و رسانه‌ها از آثار قلمی و تلاش‌های علمی آن سید اهل قلم تجلیل نمودند و از ایادی مشکوره‌ی آن اسطوره‌ی تلاش، در سمینارها، کنفرانس‌ها، کنگره‌ها و دیگر مجامع بین‌المللی، به ویژه از تلاش‌های بی‌شائبه‌ی ایشان در مصر، لندن، واتیکان و ارتباط‌های صمیمی آن فقید سعید با علمای الازهر، پاپ اعظم، و شخصیت‌های برجسته‌ی ادیان و مذاهب در اقطار و اکناف جهان تجلیل شایسته به عمل آوردند،که این جانب به سهم خود از همه‌ی آن عزیزان صمیمانه سپاسگزارم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

ابعاد زندگی و خدمات برجسته ی آن فقید سعید آن قدر گسترده است که پرداختن به همه‌ی آن‌ها عملی نمی‌باشد. در این میان مدارج علمی آن بزرگوار و تلاش‌های ایشان در عرصه‌ی فقاهت کمتر مورد توجه قرار گرفته است.
این ناچیز گذشته از اطلاعات شخصی خود، به تعدادی از اجازات اجتهاد ایشان از مراجع عالیقدر تقلید و فقهای عظیم الشان جهان تشیع، به ترتیب تاریخ صدور آن‌ها اشاره می‌کنم:

1- آیت الله حاج میرزا ابوالفضل زاهدی در تاریخ ششم شوال 1386 هـ. که هنوز 30 بهار از عمر ایشان نگذشته بود به ایشان اجازه‌ی اجتهاد دادند و تصریح کردند که ایشان به مقام اجتهاد نایل آمده، بر اساس استنباط‌های خود می‌تواند عمل کند و تقلید از دیگران برای ایشان حرام است.

2- آیت الله حاج سید احمد زنجانی، در همان تاریخ آن را توشیح نمودند و بر اجتهاد ایشان تصریح کرده و عمل به استنباط خود را جایز دانسته‌اند. مرحوم آیت الله زنجانی در حد اعلای قداست بود و در زبان حوزویان این جمله در حق ایشان شایع بود که: از عدالتش نپرسید، از عصمتش بپرسید

3- آیت الله حاج سید صادق روحانی نیز در تاریخ 13 محرم الحرام 1394 هـ . به اجتهاد ایشان تصریح نموده و کرده: او می‌تواند به استنباط خود عمل نماید. آیت الله روحانی در این موضوع به قدری سخت‌گیر بودند که تعدادی از شاگردانش چون موفق به کسب اجازه از ایشان نشدند، از ایشان قهر کردند.

4- مرحوم آیت الله سید کاظم شریعتمداری، آن را توشیح نموده و مرقوم کردند: آنچه ایشان نوشته صحیح است و واقعیت امر همان است که ایشان نوشته‌اند. یکی از وکلای فعال مرحوم آیت الله شریعتمداری برای فرزند فاضلش از ایشان اجازه طلب کرد، چون ایشان امتناع کردند، برای همیشه با ایشان قطع رابطه نمود.

5-  آیت الله حاج شیخ مرتضی حائری، فرزند موسس حوزه نیز آن را توشیح فرموده‌اند. تقوا و قداست آیت الله حائری از دیدگاه حوزویان همانند آیت الله زنجانی بود.

6- آیت الله حاج شیخ عبدالجواد عاملی نیز به اجتهاد ایشان تصریح نموده است.

در این جا به چند نکته اشاره می‌شود:

1. در میان اجازاتی که از مراجع تقلید برای فرهیختگان از حوزویان صادر می‌شود، برترین و بالاترین تعبیر آن است که:
1-تصریح به مقام اجتهاد شود.
2- بر جواز عمل بر طبق استنباط خود تصریح شود.
3- بر حرمت تقلید آن فرد از دیگر مراجع تقلید تاکید شود.

2. مراجع بزرگوار تقلید در اعطای اجازه‌ی اجتهاد بسیار محتاط هستند و برای نیل افراد به مناصب و یا مقاصد دیگر هرگز به کسی اجازه اجتهاد نمی‌دهند.

3. در زمان رضاخان تلبس به لباس مقدس روحانیت به اجازه‌ی اجتهاد منوط بود، از مرحوم آیت الله حاج شیخ عبدالکریم حائری برای محدث قمی طلب اجازه نمودند، ایشان نوشتند : «مجتهد فی فنه» یعنی: در رشته‌ی خود مجتهد است، و از عمل بر طبق استنباط و حرمت تقلید سخن نگفتند.

4. روی این بیان افرادی که به ایشان اجازه اجتهاد داده اند، جز بیان حقیقت و اعلام مرتبه‌ی علمی ایشان هدفی نداشته‌اند.

/6262

کد خبر 1414416

منبع: خبرآنلاین

کلیدواژه: سیدهادی خسروشاهی حوزه علمیه مراجع تقلید

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.khabaronline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرآنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۷۴۹۵۱۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اسم رمز ؛ «قم» را به خاک و خون می کشیم

گروه اندیشه: آیت الله دکتر سید مصطفی محقق داماد در کانال خود فایل صوتی و تصویری ای را در در باره شهید مطهری منتشر کرد. این خاطره در همایش بین المللی بازاندیشی آرای استاد مطهری در مواجهه با مسایل امروز در بهمن 1399 مطرح شده است. به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، این خاطره مربوط به آخرین روزهای حیات استاد شهید آیت الله مرتضی مطهری است. محقق داماد می گوید که «چهارم اردیبهشت سال 1358 پس از درس اصول مرحوم استادم مرحوم آیت الله العظمای لاریجانی، به طرف منزل آمدم که دیدم مرحوم استاد مطهری در منزل ما تشریف دارند. آمده بودند که بعد از استراحت و نماز نزد امام بروند.»

او در ادامه افزود: «من که وارد شدم، دیدم روزنامه ای دست ایشان است (اطلاعات یا کیهان). دراز کشیده بودند و روزنامه می خواندند. من که وارد شدم سلام کردم و ایشان نشستند. خوشامدگویی کردم. گفتند اگر کاری دارید عجله نکن، من این جا هستم و استراحت می کنم.»

محقق داماد در ادامه گفت: « زمانی که نشستم ایشان (آیت الله مطهری) صدا زدند که فلانی روزنامه را امروز دیده ای؟ گفتم نه. گفت دیروز سپهبد قرنی را ترور کردند. گروه فرقان این قضیه را به گردن گرفته است و در بیانیه خود گفته است که ما قم را به خاک و خون می کشیم. یعنی گروهی که تصمیم داشتند ترور کنند، حرف اول نام کسانی که می خواستند ترور کنند، جمع شده بود در این کلمه که «قم» را به خاک و خون می کشیم. (ق . م)»

محقق داماد افزود: «ایشان فرمودند که خودشان (فرقان) هم گفته اند که چند روحانی در لیست ما است و تنها ارتشی ها نیستند. ایشان فرمودند که به نظرم آن «م» من باشم. کلمه «م»، که پشت سر «ق» قرنی بوده، و بعدش «م» هست، حتما مطهری و من هستم. این طور فکر می کنم.»

این استاد حوزه و دانشگاه در ادامه با اشاره به توصیه اش به شهید مطهری در باره محافظت از خود گفت: «به ایشان گفتم اولا خدا نکنه، حالا اگر این طور است، چه مانعی دارد که شما یک مقدار احتیاط کنید. کمتر بیرون بروید، در ملاء عام ظاهر نشوید یا با محافظ بیرون بروید. آن روز هنوز بحث محافظ و ...نبود.»

محقق داماد صحبت مهم شهید مطهری را این گونه بیان کرد: «جمله ای که شاهد عرض من است این جمله است که (شهید مطهری ) گفتند خدا شاهد است این از اعتقاد من است و به این مسئله باور دارم که اگر «م» همان من باشم، و من را ترور کنند، من یقینا معتقدم که شهید هستم. زیرا به نظر من حرف صاحب جواهر کاملا درست است که اگر کسی برای حفظ هسته مرکزی اسلام، در دفاع از هسته مرکزی اسلام کشته بشود، مصداق واقعی شهید است. این گروه مرا هدف قرار داده اند چون می دانم که این ها می خواهند چهره اسلام را دگرگون کنند، من هم مقابلشان ایستاده ام، هیچ کوتاهی نکرده ام، و نخواهم کرد. ولذا من معتقدم که اگر این کار را بکنند یقینا شهید می شوم.»


216216

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1902158

دیگر خبرها

  • اسم رمز ترور؛ «قم» را به خاک و خون می کشیم
  • اسم رمز ؛ «قم» را به خاک و خون می کشیم
  • آیت‌الله فاضل لنکرانی: «امید» در میان اساتید حوزه در حال از بین رفتن است
  • یادمان دهمین سالروز کوچ قلندر موسیقی ایران در گرگان برگزار شد
  • عکسی از سید حسن خمینی در حال عیادت از یک مرجع تقلید
  • تجلیل از آیت‌الله جوادی آملی به مناسبت روز معلم
  • فتاوای آیت‌الله حکیم در سطح جامعه تحول ایجاد می‌کرد
  • استفاده از نیروهای متدین در دانشگاه از کارهای استاد مطهری بود
  • مجتهدی حال فلسفی‌اش از قال فلسفی‌اش بیشتر بود
  • پیام آیت الله مظاهری به هجدهمین دوره همایش حکمت مطهر