Web Analytics Made Easy - Statcounter

ساعت 24-هنگامی که کشورها وارد برنامه انرژی هسته ای می شوند، همگان نگران می شوند زیرا پیشگیری از انتشار جنگ افزار هسته ای و همزمان، ایجاد توازن میان اجازه دادن به برنامه صلح آمیز هسته ای برای جامعه جهانی وظیفه ای دشوار و ناممکن بوده است.

الجزیره انگلیسی در تحلیلی با عنوان «خلیج هسته ای: آیا عربستان سعودی خود را به سوی دام هسته ای می کشاند؟» به جنگ افروزی عربستان علیه همسایگان و هم نژادان خود اشاره کرده و می نویسد: در نتیجه، اقدام برای شکافت اتم در منطقه ای با سابقه مخفی کاری های هسته‌ای که در آن پرتاب موشک به خاک رقیب امری عادی به شمار می رود، نه تنها نگران کننده، بلکه هشدار دهنده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اکنون پرچم  قرمز بر فراز شبه جزیره عربستان بالا رفته ،  زیرا  امارات متحده میله های سوختی را در نخستین دستگاه از  چهار راکتور هسته ای خود در نخستین نیروگاه  هسته ای جهان عرب به نام برکت،  بارگذاری کرده است.
 کارشناسان می پرسند چرا امارات انرژی هسته ای را بر گزینه های ارزان تر و تجدید پذیر مناسب با اقلیم منطقه انتخاب کرده است. در فاصله ۳۸۸ مایلی غرب امارات نیز، عربستان نخستین راکتور تحقیقاتی خود را در شهرک علوم و فناوری ملک عبدالعزیز در دست احداث دارد.

نویسنده این گزارش در حالی به مساله هسته ای شدن خلیج پرداخته که عربستان و امارات در مدت 5 سال گذشته و روی کار امدن بن سلمان روابط خوبی با دیگر کشورهای منطقه نداشته اند. از جنگ افروزی در لیبی و سوریه تا محاصره قطر و اشوب های داخلی در عراق؛ د ادامه این گزارش آمده است :

  عربستان نیز همانند امارات تاکید می کند که تمایلات هسته ای آن فراتر از طرح های انرژی صلح آمیز نخواهد رفت، ولی برخلاف همسایه خود ، رسماً سوگند نخورده است که جنگ افزار هسته ای نسازد. بن سلمان آشکارا اعلام کرده است در صورت دستیابی ایران به سلاح هسته ای، ریاض نیز این اقدام را انجام خواهد داد .


عربستان مدعی است که انرژی هسته ای امکان می دهد که این کشور نفت خامی را که درحال حاضر در کشورش مصرف می شود، به خارج صادر و درآمد بیشتری کسب کند.

الجزیره درباره ادعای سعودی مبنی بر صلح امیز بودن هسته ای با پل دورفمن، پژوهشگر افتخاری در موسسه انرژی در  کالج لندن گفتگو کرده، او می گوید : هر کشوری حق دارد نوع انرژی مصرفی خود را تعیین کند ولی مشکل این است که هزینه های انرژی هسته ای سرسام آور  و انرژی های تجدیدپذیر یک پنجم تا یک هفتم ارزانتر هستند.
مایکل اشنایدر ، مولف مشترک  گزارش صنعت هسته ای جهان ، می گوید علل و توجیهات صنعتی و اقتصادی در ساخت نیروگاه  هسته ای وجود ندارد مگر آن که کشورهای سازنده انگیزه ها و اهداف دیگری داشته باشند.

الجزیره با تاکید بر خطرناک شدن خلیج فارس و نوع برخورد آنها با همسایگان در نهایت نوشت:
عربستان پیمان   NPT  را امضا کرده است ولی این پیمان به بازرسان امکان بازرسی سرزده در هر زمان دلخواه را نمی دهد. این گونه دسترسی تنها در صورت امضای پروتکل الحاقی ممکن است که امارات آن را امضا کرده ولی عربستان امضا نکرده است.
درحالی که نمایندگان کنگره امریکا نگاه خود را از رفتارهای نامطلوب عربستان برنداشته اند،  ترامپ همچنان به ایجاد روابط  نزدیک تر با ریاض ادامه می دهد.
کارشناسان می گویند ساخت جنگ افزار هسته ای به بهانه کسب قدرت بازدارندگی،  تاثیرات مخربی بر کشورهای خاورمیانه دارد زیرا آنها را در معرض به کارگرفته شدن در جنگ های نیابتی هسته ای میان ابرقدرت ها قرار می دهد.

منبع: خبرآنلاین

منبع: ساعت24

کلیدواژه: انرژی هسته ای

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.saat24.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ساعت24» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۷۵۰۶۶۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

غفلت ایران از سریلانکا بازار نفت آن را از ایران گرفت و به عربستان سپرد / لزوم توجه ایران به خلیج فارس در جاده نوین ابریشم

کارشناس مسائل بین الملل گفت: اگر بتوانیم ظرفیت‌های موجود در خلیج فارس را به عنوان بخشی از گردنبند مروارید در جاده ابریشم شکوفا کنیم؛ روابط تجاری ما و سریلانکا افزایش پیدا خواهد کرد.

 گروه بین الملل خبرگزاری دانشجو، نرگس عبدلی- آیت‌الله سید ابراهیم رئیسی، رئیس جمهور کشورمان پنجم اردیبهشت، پس از سفر رسمی ۲ روزه به سه شهر اسلام‌آباد، لاهور و کراچی پاکستان، به دعوت رسمی همتای خود و همچنین به منظور حضور در مراسم افتتاح ابرپروژه چند منظوره سد و نیروگاه اومااویا، صبح چهارشنبه وارد سریلانکا شد و مورد استقبال نخست وزیر این کشور قرار گرفت. سفر آیت‌الله رئیسی به سریلانکا، ۱۶ سال پس از آخرین سفر یک رئیس‌جمهور ایران به سریلانکا انجام شد.

 سید محمدعلی رئیس الساداتی، کارشناس مسائل بین الملل، در رابطه با این سفر در گفتگویی با خبرنگار دانشجو گفت:سابقا رابطه تجاری بین ایران و سریلانکا در حوزه فروش نفت برقرار بود. پالایشگاه‌هایی در سریلانکا وجود داشت که خوراک آن‌ها نفت ایران بود و همانطور که مستحضر هستید اساساً پالایشگاه‌ها، ماشین آلات، دستگاه‌ها و سازمان تقطیر در پالایشگاه‌ها بر اساس ماده اولیه (نفت) شکل می‌گیرد. ولی متاسفانه به دلیل اینکه طی سال‌های اخیر از فروش نفت خام به سریلانکا غفلت شد؛ کم کم عربستان در این حوزه جایگزین ایران شد. اما با توجه به مشکلاتی که اسلام‌گرایی افراطی و وهابیت در سریلانکا به وجود آورد رفته رفته چهره عربستان در سریلانکا مخدوش شد.

 اما موضع گیری‌های ایران در برابر اسلام افراطی همچنین حمایت از حکومت مرکزی سریلانکا در برابر گروه بودایی افراطی ببر‌های تامیل در داخل سریلانکا، باعث شد روابط خوبی در دوره‌های قبلی بین دولت جمهوری اسلامی و دولت سریلانکا شکل بگیرد.

 علاوه بر این اگر ما بتوانیم ظرفیت‌های موجود در خلیج فارس را به عنوان بخشی از پازل گردنبند مروارید و بخشی از پازل جاده ابریشم شکوفا کنیم، قطعاً روابط اقتصادی ما و سریلانکا افزایش پیدا خواهد کرد.

کد ویدیو دانلود فیلم اصلی

دیگر خبرها

  • گرد و غبار بیش از ۱۰۰۰ خوزستانی را به بیمارستان‌ها کشاند
  • وزیر فرهنگ: در خلیج فارس همه منابع غنی انرژی را داریم
  • گسترش همکاری‌های سازمان ثبت و سازمان انرژی هسته‌ای
  • بسته‌های مکالمه پرتخفیف همراه اول به مناسبت روز ملی خلیج‌فارس
  • عربستان به جای «داووس» میزبان مجمع جهانی اقتصاد شد
  • غفلت ایران از سریلانکا بازار نفت آن را از ایران گرفت و به عربستان سپرد / لزوم توجه ایران به خلیج فارس در جاده نوین ابریشم
  • امارات نیروگاه هسته‌ای جدید می سازد
  • امارات نیروگاه هسته‌ای جدید می‌سازد
  • قصد امارات برای ساخت نیروگاه هسته ای جدید
  • قصد امارات برای ساخت نیروگاه هسته‌ای جدید