Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاری میزان- دبیرخانه مجمع جهانی بیداری اسلامی با صدور بیانیه ای، بازگشایی مسجد ایاصوفیه را اقدامی شجاعانه و بازگشت میراث اسلامی به دنیای اسلام دانست. تاریخ انتشار: 11:48 - 05 مرداد 1399 - کد خبر: ۶۴۰۸۸۱ خبرگزاری میزان - دبیرخانه مجمع جهانی بیداری اسلامی ضمن حمایت از بازگشایی مسجد ایاصوفیه، این اقدام هوشمندانه که نشانه خردمندی و مقابله با سلطه فرهنگی غرب، احیای هویت مسلمانان، حفظ کرامت و میراث فرهنگی است، ارج می‌نهد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



بسم الله الرحمن الرحیم
إِنَّمَا یَعْمُرُ مَسَاجِدَ اللَّهِ مَنْ آمَنَ بِاللَّهِ وَالْیَوْمِ الْآخِرِ وَأَقَامَ الصَّلَاةَ وَآتَى الزَّکَاةَ وَلَمْ یَخْشَ إِلَّا اللَّهَ فَعَسَی أُولَئِکَ أَنْ یَکُونُوا مِنَ الْمُهْتَدِینَ

جنگ‌های صلیبی مصادف با دوره‌ای از تاریخ بود که برابر اعتراف اندیشمندانی همچون گوستاو لوبون فرانسوی، شرق مهد تمدن و مصادف با عصر شکوفایی تمدن اسلامی بوده است و به دلیل بی فرهنگی و عدم بهره مندی صلیبیان از مظاهر تمدن، جنگ‌های صلیبی برای مسلمانان سراسر زیانبار بود.
در همین حال بارور بودن درخت فرهنگ و تمدن در میان ملل اسلامی موجب گشت که اروپائیان با دستی پر از دانش و پیشرفت به خانه باز گردند، اما در مقابل شاید مهم‌ترین پیامد جنگ‌های صلیبی، تسلط قدرت نرم بر جوامع اسلامی از سوی آنان بود و جنایت‌های فراوان آنان در تسخیر مسجد الاقصی و تخریب مساجد و آتش زدن آثار تمدن اسلامی و تاراج ثروت‌های ملل مسلمان و نیز قتل عام ده‌ها هزار نفر از مسلمانان در تاریخی طولانی در حدود یکصد و هشتاد سال و در هشت دوره تهاجم به سرزمین‌های اسلامی، بخشی از این ننگ تاریخی بر پیشانی صلیبیان بوده است.   بیشتر بخوانید:  خواب اردوغان برای ایاصوفیه؛ چرا تغییر کاربری بنای تاریخی استانبول جنجالی شد؟   علی رغم این جنایات و تخریب زیرساخت‌های گسترده جهان اسلام که توسط غرب در جنگ‌های صلیبی صورت گرفت، اسلام در این جنگ‌ها نه تنها اقدام به تخریب آثار تمدنی غرب نکرد، بلکه با حفظ کلیسا‌ها و تبدیل آنان به عبادتگاه‌های اسلامی، به تعامل فرهنگی و استمرار تمدن بشری کمک شایانی نمود.
کلیسای ایاصوفیه با قدمتی ۱۵۰۰ ساله از آثار به جا مانده در دوره امپراتوری بیزانس و یکی از نماد‌های معماری دوره روم شرقی است که پس از تحولات آغازین عصر رنسانس و فتح قسطنطنیه (استانبول فعلی) به دست سلطان محمد فاتح در سال ۱۴۵۲ میلادی با حفظ احترام به حقوق تمامی مسیحیان جهان مردم روم شرقی که به تدریج اسلام در میان آنان گسترش یافته بود به طور رسمی به مکتب حیات بخش اسلام گرویدند و کلیسای ایاصوفیه را به مسجد و عبادت گاه مسلمانان تبدیل کردند.
پنج قرن متمادی مسجد ایاصوفیه یکی از میراث مهم فرهنگی جهان اسلام بود، اما استعمار پیر، انگلیس که ضربات سهمگین از مسلمانان در این پنج قرن خورده بود، برای اسلام زدایی، تسلط بر سرنوشت مسلمان‌ها و فراموشی تمامی نتایج پیروزی‌های و عصر شکوفایی تمدن اسلام و حذف نماد‌های اسلامی، عبادتگاه مسلمانان و محل عبادت بندگان مخلص خدا را به موزه تبدیل کرد.
برابر قوانین و سنت الهی که "هُوَ الَّذِی أَرْسَلَ رَسُولَهُ بِالْهُدَىٰ وَدِینِ الْحَقِّ لِیُظْهِرَهُ عَلَى الدِّینِ کُلِّهِ وَلَوْ کَرِهَ الْمُشْرِکُونَ "، دشمنان درصدد خاموشی نور الهی بودند که با رشد اسلام گرایی و بیداری اسلامی در موج دوم و سوم و آگاهی و بصیرت افزایی به دامان مسلمانان بازگشت.
در ایام مبارک دهه اول ذی الحجه الحرام که حاجیان به دنبال احیای فطرت خویش هستند، دولت ترکیه و به ویژه شخص رئیس جمهور این کشور اسلامی، در اقدامی شجاعانه و در خور تحسین به دنبال بازگشت به خویشتن خویش، احیای هویت اسلام و بازگردان میراث اسلامی به دنیای اسلام برآمد.
مجمع جهانی بیداری اسلامی ضمن حمایت از اقدام هوشمندانه که نشانه خردمندی و مقابله با سلطه فرهنگی غرب، احیای هویت مسلمانان، حفظ کرامت و میراث فرهنگی و. است را ارج نهاده و از کلیه مسلمانان جهان می‌خواهد از این اقدام هوشمندانه حمایت و پشتیبانی نمایند.

انتهای پیام/ 

منبع: خبرگزاری میزان

کلیدواژه: مجمع جهانی بیداری اسلامی مسجد ایاصوفیه مجمع جهانی بیداری اسلامی مسجد ایاصوفیه جنگ های صلیبی جنگ ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mizan.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری میزان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۷۵۱۱۳۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تلاش برای تحقق وحدت و تقریب جزء اولویت های ماست

به گزارش خبرنگار مهر، حجت الاسلام حمید شهریاری دبیرکل مجمع در دیدار اعضای شورای عالی مجمع تقریب با محمد کاظم آل صادق، سفیر جمهوری اسلامی ایران در عراق با اشاره به برگزاری اجلاس در بغداد، گفت که در کنار اعضای شورای عالی مجمع تقریب، فرهیختگان، برخی مسئولان نظام و میهمانانی از سایر کشورها در این اجلاس حضور دارند.

حجت الاسلام شهریاری با بیان اینکه اعضای شورای عالی مجمع تقریب شامل ۴۵ نفر از علما که متشکل از ۲۵ نفر خارجی و ۲۰ نفر عضو ایرانی است، تصریح کرد که شورای عالی به عنوان بازوی سیاستگذاری و نظارتی مجمع ایفای نقش می‌کند.

این استاد حوزه و دانشگاه با تاکید بر اینکه برنامه‌ریزی و تلاش برای تحقق وحدت و تقریب در دنیای اسلام جز اولویت‌های ما است، خاطر نشان کرد که چشم اندازمان رسیدن به امت واحده اسلامی برای شکل گیری اتحادیه کشورهای اسلامی است.

دبیرکل مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی ضمن تقدیر از سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی و حجت الاسلام والمسلمین غلامرضا اباذری رایزن فرهنگی ایران در کشور عراق به سبب مساعدت برای برگزاری این اجلاس، گفت که ارسال پیام دوستی و مودت به ملت عراق و پیگیری دیپلماسی علمایی از اهداف ما از برگزاری اجلاس در کشور عراق است.

حجت الاسلام شهریاری در بخش دیگری از سخنان خود با تشریح اهداف و طراحی‌های استکبار جهانی برای ایجاد انشقاق در جهان اسلام، اظهار داشت که اسلام هراسی، شیعه هراسی و ایران هراسی پروژه غرب برای تحقق اهداف اش است.

وی در ادامه اضافه کرد که غرب با پروژه اسلام هراسی قصد انزوای مسلمانان در جهان را دارد و با شیعه هراسی بدنبال شکاف مذهبی در دنیای اسلام و با ایران هراسی بدنبال ایجاد تقابل ملت‌ها با ایران اسلامی است.

ایشان با اشاره به برگزاری سه اجلاس داخلی در استان‌های کردستان، گلستان و ارومیه و دعوت از علما و اندیشمندان کشورهای مجاور، تصریح کرد که تبادل نظر و ایجاد همدلی میان علمای شیعه و اهل تسنن و برگزاری دومین اجلاس در کشور عراق تأثیر بسیاری در شکست پروژه شیعه هراسی غرب داشته است.

دبیرکل مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی دیپلماسی علمایی و برگزاری اجلاس‌های این چنینی را در ابلاغ پیام اسلام و ملت ایران که همدلی و مودت است مهم دانست و تاکید کرد که حضور مؤثر علما و اندیشمندان در حوزه فرهنگی و ارتباطی ضمن نزدیک شدن دیدگاه‌ها و تقویت وحدت سبب روبرو شدن پروژه غرب با بن بست در جهان اسلام می‌شود.

حجت الاسلام شهریاری به تحول در روابط با علما و اندیشمندان ایرانی و سایر کشورهای دنیای اسلام پس از طوفان الاقصی اشاره و تاکید کرد که فضای ایجاد شده فرصت خوبی برای تقویت جبهه مقاومت، وحدت و همدلی هر چه بیشتر در دنیای اسلام است.

گفتنی است دومین کنفرانس وحدت اسلامی عراق امروز چهارشنبه با شعار «طوفان الاقصی.. قضیة و هویة» به میزبانی شورای الرباط محمدیه در بغداد در حال برگزاری است.

همچنین نشست شورای عالی مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی با حضور جمعی از علمای شیعه و سنی روز پنج‌شنبه (۲۰ اردیبهشت‌ماه) در حاشیه این کنفرانس برگزار خواهدشد.

کد خبر 6100312 سمانه نوری زاده قصری

دیگر خبرها

  • بیش از هزار واژه پرکاربرد زبان بلغاری ریشه و اصالت فارسی دارند
  • تلاش برای تحقق وحدت و تقریب جزء اولویت های ماست
  • مسجد کانون تمدن اسلامی است
  • (ویدئو) جنجال تبدیل کلیسای تاریخی به مسجد به دستور اردوغان
  • وحدت اسلامی؛ راهکار مقابله با توطئه دشمنان/ لزوم تمسک مسلمانان به قرآن کریم و مساجد
  • سرلشکر سلامی: همه راه‌های نفوذ دشمنان باید بسته شود
  • آغاز مرمت و بازسازی مسجد تاریخی یوردشاهی ارومیه
  • سلامی: رسالت نیروی قدس پرکردن موارد نفوذ دشمن بین مسلمانان است
  • دنیای اسلام در تصمیم‌گیری مشترک، خلاء بزرگ دارد | حج امسال به صورت ویژه حج برائت است | جمهوری اسلامی منتظر دیگران نمی‌ماند
  • مسئله فلسطین، چالش مشترک جهان اسلام است