Web Analytics Made Easy - Statcounter

ایسنا/اردبیل مدیر کل امور اجتماعی و فرهنگی استانداری اردبیل:مدیر کل امور اجتماعی و فرهنگی استانداری اردبیل گفت: دلیل اصلی ازدواج سپید فاصله گرفتن از آموزه های دینی و تمدن اصیل اسلامی ایرانی است.

محمد سیمزاری در گفتگو با ایسنا اظهار کرد: نظر شخص بنده این است که ازدواج سپید در اردبیل قطعا وجود دارد و این اتفاق بر خلاف آموزههای دینی و بر خلاف تعالیم تمدن ما است، هم باشی بدون ازدواج و تشکیل نهاد خانواده، نه تنها دردی از جامعه ما دوا نمیکند بلکه بر بی اعتمادیها و بزههای اجتماعی میافزاید.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی اضافه کرد: ازدواج سپید را نباید با آشناییهایی که بدون نکاح انجام میگیرد و اکثرا به ازدواج منجر میشود،یکی دانست. 

سیمزاری ادامه داد: موضوع ترویج ازدواج آسان یک مسئله و چالش فرهنگی است زیرا عرف ما و سنتهایی که داریم و جزو لاینفک فرهنگ ما شده است نیاز به پالایش دارد، چشم هم چشمیهای موجود، تقسیم وظایفی که معلوم نیست منشاء آنها کدام تاریخ یا کدام آموزه دینی یا ملی است، اکنون به مشکلات بزرگ در راه ازدواج تبدیل شدهاند مثلا اینکه چه کسی گفته که یک پدر، وقتی میخواهد دخترش را به خانه بخت بفرستد باید وسایل یک زندگی کامل را برای دخترش بخرد؟ چرا این موضوع کمر شکن وارد زندگیهای ما شده است؟ و بدتر از آن چرا باید جهیزیه دختر بعد از اینکه به خانه داماد رسید مورد بازدید همه زنان ایل و طایفه قرار گیرد و موجب سرافرازی یا سرشکستگی خانواده عروس بشود؟ یا مثلا چه کسی گفته که پسری که میخواهد ازدواج کند حتما باید همان اول خانه و ماشین داشته باشد آیا پدران ما قبل از ازدواج ماشین و خانه داشتند؟

مدیر کل امور اجتماعی و فرهنگی استانداری اردبیل اظهار کرد: بعضی از پدران و مادران به جای اینکه بگذارند جوانان تلاشگر و خودساخته باشند از آنها انتظار دارند که با تکیه بر ارث پدری، زندگی خود را مفت خورانه شروع کنند و اجازه نمیدهند و راضی نمیشوند مرد جوان به جای ترس از اجاره نشینی، آنرا تجربه کند و خود با کمک همسرش به فکر مسکن باشد که همه اینها چالشهایی هستند که پیش روی خانواده قرار گرفته و متاسفانه قوانین سفت و سخت عرف، اجازه تسهیل ازدواج نمیدهد.

سیمزاری با بیان اینکه یکی از موانع بزرگ و غیر قابل انکار ازدواج، وضعیت اقتصادی کشور است و یکی دیگر از عوامل وضعیت اشتغال است، تصریح کرد: بعضیها شرایط لازم را دارند اما از ناحیه باور و اعتقاد می لنگند، ازدواج را نصف ایمان نمیدانند و فکر میکنند ازدواج نوعی از دست دادن آزادی است و لاابالی گری را به نهاد خانواده ترجیح میدهند ولی در هر حال مشکل ازدواج را به دو بخش مشکلات فرهنگی ومشکلات  مادی میتوان تقسیم بندی کرد.

وی ادامه داد: اینکه کسی بگوید مسائل اقتصادی در توفیق یا عدم موفقیت زندگی مشترک بی تاثیر است، اشتباه میکند چرا که با کمال تاسف بسیاری از مشکلات جوانان ما هم در عدم پرداختن به موضوع ازدواج و هم در حفظ بنیان خانواده مسائل مالی است.

سیمزاری با اشاره به اینکه اما این موضوع هم که تمام تقصیرات را در موضوع کاهش ازدواج و افزایش طلاق به گردن مسائل اقتصادی بیاندازیم، اشتباه است، گفت:  اگر چنین بود ما باید در پژوهشها به این نتیجه می رسیدیم که طلاق بین قشر متمول و ثروتمند کمتر است در حالیکه اصلا چنین نیست.

این مسئول با اشاره به اینکه خیانت یکی از اصلی ترین عوامل طلاق است، ادامه داد: تاخر فرهنگی یکی از عوامل طلاق است و تاخر فرهنگی یعنی اینکه پدیدهای به جامعه وارد شود ولی فرهنگ استفادهاش دیر کند لذا در کمال تعجب میبینید که میزان طلاق در مناطق آپارتمان نشین بیش از مناطقی است که خانهها در آن مناطق ویلایی هستند یا مثلا یکی از عوامل طلاق استفاده ناصحیح از موبایل و فضای مجازی است.

مدیر کل امور اجتماعی و فرهنگی استانداری اردبیل با بیان اینکه زن و شوهرهای جامعه ما از مشکلات طبی و روانشناختی گرفته تا مشکلات عاطفی و فرهنگی و اقتصادی و اعتقادی رنج می برند، افزود: دختری جوان که تمام امید و انتظارش را همراه خود به خانه بخت آورده و میخواهد که پسر مورد علاقهاش آنها را برآورده کند وقتی همسر خود را عاجز از برآورده کردن آن نیازها و انتظارات ببیند، تصمیمات خوبی نخواهد گرفت و شاید از مجموعه آن تصمیمات طلاق خواستن بهترین باشد و البته در مورد مردان نیز چنین است و اگر خانمی نتواند نیازهای عاطفی، جسمی، روحی و اجتماعی شوهرش را برآورده کند، در خواست طلاق شاید عاقلانه ترین درخواستی باشد که مرد بخواهد مطرح کند.

سیمزاری ادامه داد: پژوهشهای متعددی صورت گرفته و الان تقریباً تمامی علل این آسیب اجتماعی مشخص است و مشکل این است که امکان کامل برای از بین بردن این آسیب اجتماعی وجود ندارد.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: استانی اجتماعی ازدواج ازدواج سپید تمدن اسلامی ازدواج سپید

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۷۴۹۳۹۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

شعار سی‌وپنجمین نمایشگاه کتاب تهران پیام‌های مهمی دربر دارد/ پنجره‌ای گشوده به تمدن ایران زمین

غلامرضا منتظری نمایشگاه کتاب تهران را پنجره‌ای گشوده به تمدن ایران دانست و عنوان کرد: شعار سی‌وپنجمین دوره این رویداد در عین کوتاهی پیام‌های مهمی دربر دارد.

به گزارش گروه فرهنگی خبرگزاری دانشجو، غلامرضا منتظری عضو کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی در رابطه با شعار امسال نمایشگاه با عنوان «بخوانیم و بسازیم»، اشاره کرد: این شعار در عین ایجاز و کوتاهی، مفاهیم عمیقی را منتقل می‌کند. ما از دوران کودکی آموختیم «توانا بُوَد، هر که دانا بُوَد» زمینه توانایی دانایی است و دانایی در گرو مطالعه است.

وی ادامه داد: اگر ارتباط با کتاب برقرار شود، سطح دانش و بینش اجتماعی افزایش پیدا می‌کند و با فرهنگ کتابخوانی شاهد رشد و بالندگی جامعه خواهیم بود که بخشی از آن مرتبط با ساختن جامعه است. شعار نمایشگاه در عین کوتاهی پیام‌های مهمی دارد و نیاز است تا رسانه‌های جمعی این شعار را بیشتر مورد تجزیه و تحلیل قرار دهند.

منتظری که دبیر فراکسیون دیپلماسی فرهنگی مجلس شورای اسلامی است، نمایشگاه کتاب را فرصت مناسبی در توسعه دیپلماسی فرهنگی کشور دانست و افزود: در درجه اول باید به تولید و نشر آثار مرتبط با حوزه فرهنگ و تمدن اسلامی بیش از گذشته مبادرت داشته باشیم. به اعتقاد من نمایشگاه کتاب تهران مشابه یک سفره معنوی و فرهنگی محسوب می‌شود که نیاز‌های معنوی جامعه هدف را پاسخ می‌دهد.

وی تأمین نیاز «ایران فرهنگی» با تولیدات فرهنگی را ضروری عنوان کرد و گفت: لازم است نشر کشورمان به تولیدات متناسب با نیاز «ایران فرهنگی» به تعبیر واقعی خودش، مبادرت کند تا بتوانیم ابعاد مختلف فرهنگ و تمدن غنی این سرزمین سربلند را به جهانیان معرفی کنیم.

منتظری ادامه داد: قطعاً نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران و نمایشگاه‌هایی که در سایر کشور‌ها برگزار می‌شود، می‌تواند به معرفی فرهنگ و تمدن ایران زمین کمک بسیاری کند. نمایشگاه کتاب در حکم یک پنجره است که به روی ساختمان شخصیت فرهنگی و تمدن ما باز می‌شود. تنها از این طریق یعنی با ارائه کتاب‌های ایرانی است که افراد با فرهنگ و تمدن ما آشنا خواهند شد.

دبیر فراکسیون دیپلماسی فرهنگی مجلس شورای اسلامی همچنین در مورد تحقق رهنمود مقام معظم رهبری (مدظله العالی) در مسئله «تمدن نوین اسلامی» گفت: به فعالیت‌های علمی و پژوهشی و نشر آثار تحول آفرین نیاز داریم. پیشنهاد می‌کنم برگزاری نمایشگاه کتاب محدود به نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران نباشد و بیش از گذشته زمینه شرکت در نمایشگاه‌های خارج از کشور را فراهم کنیم که در رونق دیپلماسی فرهنگی ایران بسیار موثر است.

وی همچنین به ضرورت انجام کار‌های مشترک میان وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و مجلس شورای اسلامی در توسعه دیپلماسی فرهنگی پرداخت و ادامه داد: برگزاری نشست مشترک کمیسیون فرهنگی مجلس با معاونت فرهنگی وزارت فرهنگی و ارشاد اسلامی به منظور تقدیر و تشکر و ارزیابی برنامه‌های آن‌ها مفید بود؛ انتظارات خود را با آن‌ها در میان گذاشتیم و این نشست را می‌توان با فراکسیون توسعه دیپلماسی فرهنگی نیز برگزار کرد.

سی‌وپنجمین دوره نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران با شعار «بخوانیم و بسازیم» از ۱۹ تا ۲۹ اردیبهشت (۱۴۰۳) در محل مصلی امام خمینی (ره) به شکل حضوری و در سامانه ketab.ir به صورت مجازی برگزار می‌شود.

دیگر خبرها

  • امام رضا، محل وفاق تمام مسلمانان جهان است
  • آیا دریافت وام ازدواج دوم واقعیت دارد؟ / آیا دو بار می‌توان وام ازدواج گرفت؟ 
  • امام رضا (ع) محل وفاق تمام مسلمانان جهان است
  • امنیت حاکم بر هرمزگان ناشی از وحدت شیعه و سنی است
  • ۲۳ درصد پرونده های مشاوره طلاق در مازندران منجر به ساز شد
  • مأموریت ویژه جامعه قرآنی ارتقای ظرفیت‌های معنوی کشور است
  • شعار سی‌وپنجمین نمایشگاه کتاب تهران پیام‌های مهمی دربر دارد
  • کاهش سرقت درچناران با جمع آوری معتادان متجاهر
  • شعار سی‌وپنجمین نمایشگاه کتاب تهران پیام‌های مهمی دربر دارد/ پنجره‌ای گشوده به تمدن ایران زمین
  • جمعیت جوان اصلی‌ترین مولفه قدرت و ثروت واقعی هر کشور