Web Analytics Made Easy - Statcounter

شاهرخ فروتنیان با اشاره به ضعف تلویزیون در رقابت با سریال‌های شبکه نمایش خانگی تأکید کرد که کیفیت آثار تلویزیون نسبت به دو دهه اخیر بسیار ضعیف شده و حتی میزان ممیزی در تلویزیون بیشتر شده است.

شاهرخ فروتنیان، بازیگر سینما و تلویزیون، در گفت‌وگو با خبرنگار گروه فرهنگ و هنر خبرگزاری برنا، اظهار داشت: تلویزیون میلی به تغییر رویکرد در راستای جذب مخاطب ندارد، اگر تلویزیون چنین برنامه‌ای برای خود در بلند مدت داشت قطعاً رویکردش را در برنامه‌سازی و سریال‌سازی تغییر می‌داد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

فروتنیان تصریح کرد: اگر کیفیت سریال‌هایی که دو دهه قبل ساخته شده‌اند را با کیفیت آثار جدید تلویزیون مقایسه کنید متوجه افت این رسانه در تولید آثار خوب و قابل دفاع می‌شوید. تلویزیون با کارکردی که طی این چند سال داشته ثابت کرده، برخلاف دیگر رسانه‌ها که هر روز بهتر از دیروز کار می‌کنند، دیروز تلویزیون به مراتب بهتر از امروزش است.

او افزود: جریان واقعی نمایش در عرصه سریال‌سازی جای خود را در بین مردم پیدا کرده و فکر می‌کنم میزان مخاطبان این رسانه هر روز بیشتر می‌شود چرا که ممیزی‌ها و محدودیت‌هایی که در تلویزیون وجود دارد در شبکه نمایش خانگی دیده نمی‌شود و از طرفی می‌بینیم که در آثار تولید شده در شبکه نمایش خانگی دغدغه و مسائل اجتماعی با دقت و صراحت بیشتری مطرح می‌شوند.

بازیگر فیلم سینمایی «خیلی دور خیلی نزدیک» در ادامه گفت: بیان دقیق مسائل اجتماعی باعث می‌شود که آثار به جامعه نزدیک‌تر باشند و در نتیجه مردم با آن‌ها ارتباط بهتری برقرار ‌کنند اما در یک ارزیابی کلی برای بررسی آثار شبکه نمایش خانگی به زمان نیاز داریم و مردم، خوب یا بد بودنش را تعیین می‌کنند اما به طور حتم کم بودن ممیزی و فضای آزادتر باعث می‌شود آثار تولید شده به زندگی مردم شباهت بیشتر داشته باشد.

این بازیگر در ادامه درباره محدودیت‌های تلویزیون گفت: ممیزی در تلویزیون هر روز بیشتر می‌شود، اگر نگاهی به سریال‌های دو دهه قبل یا قدیمی‌تر داشته باشید متوجه افت کیفی آثار تلویزیون می‌شوید و اینکه هر روز میزان ممیزی در تلویزیون بیشتر می‌شود را به وضوح می‌بینید. در گذشته می‌بینیم که آثار فیلمسازانی چون مرضیه برومند مخاطبان گسترده‌ای دارند و سریال‌های ماندگار تلویزیون هستند. مردم با آثار قدیمی تلویزیون ارتباط بهتری برقرار می‌کردند و می‌بینیم که مدت‌هاست تلویزیون دیگر اثری که بتواند نظر مخاطبان را به خود جلب کند و ماندگار باشد، ندارد. موضوعاتی که در سریال‌های قدیمی تلویزیون مطرح می‌شد به نوعی به جامعه ربط داشت اما امروز تلویزیون از جامعه دور شده و آثارش کمترین ارتباط با آن ندارد.

فروتنیان تصریح کرد: کاملاً واضح است که تلویزیون به شدت درگیر حواشی شده و رسالت خود را به طور کل فراموش کرده است. در آثار قدیمی تلویزیون می‌بینیم که هدف ترویج اخلاق، احترام و ادب است اما متأسفانه در سریال‌های جدید تلویزیون خبری از این موضوعات و مباحث نیست و رسانه ملی امروز کاملاً درگیر حواشی بسیاری شده که از برنامه‌ها و سریال‌هایش پر رنگ‌تر به نظر می‌‎آید.

این بازیگر در ادامه درباره مطرح کردن مسائل مختلف اجتماعی در سریال «هم‌گناه»، گفت: در این سریال موضوعاتی مطرح می‌شود که قطعاً در تلویزیون امکان مطرح کردنشان وجود ندارد. پرداختن به موضوع ترنسکشوال‌ها خود بحثی است که به هیچ‌وجه بیانش در تلویزیون امکانپذیر نیست، شبکه نمایش خانگی هم محدودیت‌هایی دارد اما این محدودیت‌ها به مراتب از تلویزیون کمتر است. نگاه برادران کیایی به موضوع ترنسکشوال‌ها به گونه‌ای است که این موضوع برایشان نمی‌تواند حاشیه‌ساز باشد. در سریال «هم‌گناه» بیشتر از این منظر این موضوع مطرح شده که بیشتر به نگاه اطرافیان به این افراد مربوط می‌شود. موضوعات بسیاری در «هم‌گناه» مطرح شده‌ که تا امروز در تلویزیون نمونه‌اش را ندیدیم و فکر می‌کنم همین موضوع میزان تأثیرگذاری «هم‌گناه» و سریال‌هایی از این دست را بیشتر می‌کند.

فروتنیان در پایان تأکید کرد: فکر می‌کنم فصل دوم «هم‌گناه» با بازخورد بهتری مواجه شود، قصه‌ این سریال در فصل دوم به قدری جذاب می‌شود که فکر می‌کنم مخاطبان آن بیشتر شود و حتی برخی افراد به دیدن قسمت‌های اول این سریال خواهند رفت. قصه «هم‌گناه» بسیار منسجم و به روز است و حال در فصل دوم آن نتیجه‌گیری قصه‌ها را شاهد خواهیم بود.

منبع: خبرگزاری برنا

کلیدواژه: شبکه نمایش خانگی هم گناه شاهرخ فروتنیان سانسور در تلویزیون ممیزی در تلویزیون شبکه نمایش خانگی بیشتر می شود محدودیت ها فکر می کنم هم گناه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.borna.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری برنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۷۵۱۳۳۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

شبکه سه؛ پربازدیدترین شبکه تلویزیون

به گزارش قدس آنلاین به نقل از ایسنا، مرکز افکارسنجی دانشجویان ایران (ایسپا) وابسته به جهاددانشگاهی یک طرح نظرسنجی با عنوان «سنجش نگرش مردم در خصوص برنامه‌های صدا و سیما» با تعداد نمونه‌ی ۱۷۱۵ نفر از شهروندان ۱۵ سال به بالای سراسر کشور در «هفته آخر فروردین ماه» سال جاری، به شیوه مصاحبه تلفنی انجام داده است که مهم‌ترین یافته‌های این نظرسنجی به شرح ذیل است:

تماشای شبکه‌های تلویزیونی

۴۰.۸ درصد «ایرانیان» شبکه سه را بیشتر از سایر شبکه‌های تلویزیونی می‌بینند، ۳۵.۲ درصد شبکه‌ آی‌فیلم  و ۲۱ درصد شبکه یک را تماشا می‌کنند. میزان تماشای این شبکه‌ها در بین «بینندگان صدا و سیما» به ترتیب از این قرار است؛ ۵۸.۹ درصد شبکه سه،  ۵۰.۸ درصد شبکه آی‌فیلم و ۳۰.۳ درصد شبکه یک. ۶۹.۲ درصد «ایرانیان» بیننده برنامه‌های صدا و سیما هستند.

تماشای برخی برنامه‌های تلویزیون


یافته‌های نظرسنجی ایسپا نشان می‌دهد ۳۶.۹ درصد از «ایرانیان» برنامه مردان آهنین و ۳۴.۷ درصد برنامه زندگی پس از زندگی، ۳۴.۲ درصد برنامه محفل، ۳۲.۳ درصد برنامه شب خوش، ۳۱.۸ درصد برنامه فوتبال برتر، ۲۹.۷ درصد برنامه پانتولیگ و ۲۶.۵ درصد برنامه معرکه، ۲۴.۵ درصد برنامه مهمونی، ۲۱.۳ درصد برنامه ماه خدا، ۱۸.۸ درصد برنامه ماه من، ۱۷.۲ درصد برنامه ایران دوست داشتنی، ۱۶ درصد برنامه پاورقی و ۱۲.۱ درصد برنامه برمودا را دیده‌اند.



میزان تماشای این برنامه‌ها در بین «افرادی که تلویزیون تماشا می‌کنند» به این ترتیب است؛ ۵۳.۳ درصد برنامه مردان آهنین و ۵۰.۱ درصد برنامه زندگی پس از زندگی را دیده‌اند، ۴۹.۴ درصد برنامه محفل، ۴۸ درصد برنامه شب خوش، ۴۶ درصد برنامه فوتبال برتر، ۴۲.۹ درصد برنامه پانتولیگ و ۳۸.۳ درصد برنامه معرکه، ۳۵.۴ درصد برنامه مهمونی، ۳۰.۷ درصد برنامه ماه خدا، ۲۷.۲ درصد برنامه ماه من، ۲۴.۸ درصد برنامه ایران دوست داشتنی، ۲۳.۱ درصد برنامه پاورقی و ۱۷.۵ درصد برنامه برمودا را دیده‌اند.

پربازدیدترین سریال‌های تلویزیونی

۴۵.۴ درصد از «ایرانیان» گفته‌اند سریال زیرخاکی، ۲۳.۲ درصد سریال هفت سر اژدها و ۲۰.۴ درصد سریال رستگاری را دیده‌اند.
میزان تماشای این سریال‌های تلویزیونی در بین «بینندگان تلویزیون» حاکی از این است که ۶۵.۵ درصد آنها گفته‌اند سریال زیرخاکی را دیده‌اند. ۳۳.۵ درصد سریال هفت سر اژدها و ۲۹.۴ درصد سریال رستگاری را دیده‌اند.

دیگر خبرها

  • ماموریت موفق رسانه ملی در روایت اول وعده صادق
  • بعد از «اسکار» مدیری با «پدر قهوه» در شبکه نمایش خانگی
  • نشست نقد و بررسی نظام تنظیم‌گری شبکه نمایش خانگی
  • مخاطب ۶۹.۲درصدی ثمره تحو ل رسانه ملی
  • (ویدئو) این سکانس جنگل آسفالت، کپی از آب درآمد!
  • پخش یک سریال خارجی جدید از تلویزیون
  • سریال جدید تلویزیون به دو شبکه می‌رسد
  • شبکه سه؛ پربازدیدترین شبکه تلویزیون
  • بازیگران شبکه نمایش خانگی را ستاره‌باران کردند
  • انتقادها به «گناه فرشته» و ماجرای سخنان جنجالی یک مدیر!