Web Analytics Made Easy - Statcounter

ایسنا/همدان یک جامعه شناس مطرح کرد: کروناویروس، کُنش ها و واکنش های انسانی را به شدت تغییر داده و ماندگاری این تغییرات به میزان ماندگاری این ویروس بستگی دارد.

حمید خاورزمینی در گفت‌وگو با ایسنا، تبیین کرد: کروناویروس، بنیادی ترین واحد نظام اجتماعی یا جامعه یعنی کنش و واکنش اجتماعی را به شدت تحت تأثیر قرار داده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در حوزه خُرد بسیاری از ارتباطات فردی حذف یا به شدت کمرنگ شده و در حوزه کلان نیز باعث ممنوعیت اجتماعات انسانی شده و مردم از اجتماعات انسانی که همواره در فضاهای مختلف امکان ایجاد کلونی را داشته، محروم هستند.

وی با تأکید بر تأثیرات کروناویروس در ارتباطات اقتصادی انسان ها توضیح داد: در ابعاد خُرد، اولویت ها در خرید روزانه تغییر کرده و نیز مسئله کیفیت بسته بندی محصولات برای خریداران دارای اهمیت شده و همین امر بسته بندی می تواند تأثیرات مخربی بر روی محیط زیست داشته باشد که این در حوزه اقتصاد کلان می گنجد.

خاورزمینی ادامه داد: روابط کلان اقصادی که شامل صادرات و واردات در سطح بین الملل است نیز دستخوش تغییر شده و با افزایش اخباری که دال بر نقش چین در این زمینه است، قطعاً فرآیند غربالگری بهداشتی کالاها در پروسه صادرات و واردات اقتصاد کلان را دچار تغییراتی جزئی و کلی می کند.

این مدرس دانشگاه در رابطه با میزان ماندگاری تغییر مناسباتی که به واسطه کروناویروس در جامعه به وجود آمده است، توضیح داد: میزان ماندگاری این تغییرات به این مسئله بستگی دارد که این ویروس چقدر پایدار بماند و بتواند همچنان زندگی اجتماعی را تحت تأثیر قرار دهد، بسیاری از عادات غیرضروری از همین دست است؛ به عنوان مثال اگر حفظ فاصله گذاری اجتماعی به یک عادت اجتماعی تبدیل شود حتی در صورت از بین رفتن این ویروس و عدم لزوم رعایت فاصله اجتماعی، باز هم می تواند ادامه دار باشد.

وی با اعلام اینکه موج خطرناک کرونا از یک تا دو ماه دیگر آغاز می شود، بیان کرد: شدت شیوع کروناویروس در پاییز می تواند بسیاری از مناسبات اجتماعی و روابط دیپلماتیک کشورها را تحت تأثیر قرار دهد و پیش بینی می شود این تغییر مناسبات در امور بین الملل حتماً پایدارتر بوده و آداب دیپلماتیک را تغییر خواهد داد.

خاورزمینی در رابطه با مثبت یا منفی بودن این تغییرات، توضیح داد: مثبت یا منفی بودن این تغییر مناسبات، بسته به جایگاهی است که به آن می نگریم. قطعاً یک تولید یا توزیع کننده مواد بهداشتی مصرف بالای کالای خود را مثبت می داند اما از نظر یک مُبلغ مذهبی، استمرار استفاده از الکل خوب نیست و ممکن است افراد منزوی و گوشه گیر از فاصله گذاری اجتماعی خوشحال و در مقابل افراد خونگرم در عذاب باشند.

این مدرس دانشگاه در رابطه با تناقض برخی صحبت ها میان صاحب نظران مبنی بر اینکه کرونا و قرنطینه باعث ایجاد شناخت بیشتر میان خانواده ها یا تنش بین آنها شده است، مطرح کرد: قرنطینه باعث شناخت بیشتر اعضای خانواده ها از هم شده و همین شناخت نیز موجب تنش می شود چراکه افراد هنگامی که در ارتباط نزدیک با هم هستند نمی توانند ظاهرسازی کنند البته در بسیاری از خانواده ها مشاهده می کنیم این بیماری روابط خانوادگی را محکم تر و اوقات فراغت خوبی ایجاد کرده است.

وی در پایان یادآور شد: بزرگترین تأثیر کووید ۱۹ بر روی کمیت و کیفیت کنش های انسانی به عنوان واحدهای تشکیل دهنده جامعه است. در یک جمله اگر بخواهیم تأکید بیشتر بگذاریم کرونا آنچنان ها را آنچنان تر کرده، فقرا را فقیرتر و ثروتمندان را ثروتمندتر کرده است.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: استانی علمی و آموزشی کروناویروس استانی اجتماعی طرح فاصله گذاری اجتماعی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۷۵۱۴۳۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سازمان جهانی بهداشت: همه‌گیری کرونا باعث افزایش چاقی در کودکان شده است

ایتنا - سازمان جهانی بهداشت گزارشی را منتشر کرده است که تأیید می‌کند بین همه‌گیری کووید-۱۹ و افزایش نرخ چاقی کودکان ارتباط وجود دارد.
بنابر اعلام سازمان جهانی بهداشت، یافته‌های این مطالعه که روی ۵۰ هزار کودک در ۱۷ کشور اروپایی بین سال‌های ۲۰۲۱ تا ۲۰۲۳ انجام شده است نشان می‌دهد شیوع کرونا منجر به زمان شرکت کودکان در فعالیت بدنی، صرف زمان بیشتر پای صفحه نمایش‌های الکترونیکی و در نتیجه افزایش چاقی کودکان در سراسر اروپا شده است.

این سازمان می‌گوید این چاقی در پسران و دختران ۷ تا ۹ ساله شایع بوده است.

این مطالعه نشان داد که در طول مدت همه‌گیری و قرنطینه‌های ناشی از آن، بیش از یک سوم از کودکان (۳۶ درصد) زمان بیشتری را برای حضور آنلاین، انجام بازی‌های کامپیوتری، استفاده از رسانه‌های اجتماعی یا تماشای تلویزیون در روزهای هفته گذرانده‌اند.

۳۴ درصد از کودکان ۷ تا ۹ ساله نیز در روزهای شنبه و یکشنبه زمان این فعالیت‌های خود را افزایش دادند.

طبق یافته‌های منتشره، تقریباً یک سوم (۲۸ درصد) از کودکان به طور قابل توجهی زمان کمتری را در فعالیت‌های خارج از منزل در طول هفته و تقریباً یک چهارم (۲۳ درصد) زمان کمتری را در تعطیلات آخر هفته در خارج از منزل گذرانده‌اند.

با این حال همه نتایج این تحقیق تلخ نیست. برخی از جنبه‌های مثبت همه‌گیری کووید-۱۹ این بوده که تقریباً یک سوم (۳۰٪) خانواده‌ها افزایش در تهیه غذاهای خانگی را گزارش کردند. امری که نشان از مصرف غذاهای سالم‌تر به جای غذاهای فرآوری شده و حاوی درصد بیشتری نمک و شکر بوده است.

 

۲۹ درصد از پاسخ دهندگان گفته‌اند که به عنوان یک خانواده با هم غذا می‌خورده‌اند و ۲۶ درصد نیز گفته‌اند هم‌اکنون نیز به برخی عادات شکل‌گرفته در طول همه‌گیری از جمله آشپزی و پختن غذا با فرزندان خود ادامه می‌دهند.

دکتر کرملین ویکراماسینگ، مشاور منطقه‌ای سازمان جهانی بهداشت در امور تغذیه، فعالیت بدنی و چاقی، در این باره گفت: «چشم‌اندازی که این گزارش ترسیم می‌کند بسیار ظریف است؛ در برخی کشورها تغییرات مثبتی رخ داده است مانند اینکه خانواده‌ها بیشتر با هم غذا می‌خورند، اما یافته‌های نگران‌کننده‌ای نیز وجود دارد از جمله افزایش عادات غذایی ناسالم و زمان بی‌تحرکی.»

وی اضافه کرد: «ما نمی‌توانیم این روندها را نادیده بگیریم. امیدوارم این گزارش زنگ خطری را به صدا درآورد و ما را وادار به انجام اقدامات فوری برای بهبود الگوهای تغذیه و فعالیت بدنی کند.»

دکتر آنا ریتو، رئیس مرکز همکاری سازمان بهداشت جهانی برای تغذیه و چاقی کودکان، نیز گفت: «این مطالعه و یافته‌های آن اولین دیدگاه در نوع خود را از پیامدهای جسمی و روانی همه‌گیری برای کودکان مدرسه‌ای با تمرکز بر بیماری طولانی‌مدت و پرخطر چاقی به ما می‌دهد.»

وی که در تهیه این گزارش مشارکت داشته است اضافه کرد: «اطلاع‌رسانی به کشورهای عضو درباره شواهد ملموس از پیامدهای مشکل‌ساز تغییرات رفتاری مبتنی بر بیماری همه‌گیر جهانی، ما را قادر می‌سازد تا با استراتژی بهتر و همدلی بیشتری برای بحران‌های بهداشتی آینده آماده شویم.»

پیش از این نیز گزارش شده بود که کووید-۱۹ با تاخیر رشد در کودکان صفر تا ۵ ساله مرتبط است.

دیگر خبرها

  • شارژ رفاه با دورکاری؛ کرونا با زندگی ما چه کرد؟!
  • رسوایی کایل واکر را به عربستان می‌کشاند! محرز همبازی سابق را به لیگ ثروتمندان دعوت کرد
  • عکس| آخرین تصویر از بازیگر پایتخت پیش از فوت /دلیل مرگ
  • فرهنگ مقاومت در نسل آینده آمریکا تأثیر گذاشته است
  • (عکس) آخرین تصویر از بازیگر پایتخت پیش از فوت
  • آخرین تصویر از بازیگر پایتخت پیش از فوت/ عکس
  • آیا قلیان در کاهش استرس تأثیر دارد؟
  • سازمان جهانی بهداشت: همه‌گیری کرونا باعث افزایش چاقی در کودکان شده است
  • آخرین تصویر ملوک طلوع‌نژاد پیش از فوت/ عکس
  • بزرگترین خدمت و جهاد خدمت به مردم است