Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسکانیوز»
2024-04-30@22:27:34 GMT

ساختار باشگاه بدهکار

تاریخ انتشار: ۵ مرداد ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۸۷۵۵۷۷۶

ساختار باشگاه بدهکار

ایسکانیوز - محمد هدایتی

1) موریتزیو لاتزاراتو، فیلسوف و جامعه شناس ایتالیایی، کتابی دارد با عنوان «ساخت انسان بدهکار». او در این کتاب نشان می دهد که در منطق اقتصادی سرمایه داری، شهروندان اساساً با بدهکاری هایشان تعریف می شوند. بدهی برای خرید خانه، مسکن و چیزهای دیگر. این انسان بدهکار همیشه ناامنی روانی دارد، و چون بدهکار است، قدرت و سرمایه به راحتی می توانند مدیریت اش کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

بتدریج بدهکاری بدل می شود به چیزی که نمی شود نباشد، به نوعی طبیعت ثانویه در آدمی. نکته مهم: اگرچه سیستم طلبش را با ترفندهای مختلف از بدهکار می ستاند، اما بقایش اتفاقا وابسته به این بدهکاری است، چون همانطور که گفتیم راحت مدیریت می شود و همیشه در حالتی از خوف به سر می برد

2) این الگو را می توان به عرصه های دیگر هم تعمیم داد. می دانیم که، خوب یا بد، مهم ترین مولفه در مدیریت ورزش امروز، سرمایه است. عملکرد مدیران عموماً با میزان توانایی هایشان در جذب سرمایه ها و اصطلاحاً رشد اقتصادی باشگاه معنا می یابد. قوانینی بسیاری هم برای مدیریت اقتصادی ورزش تدوین شده اند. دامنه قوانین اقتصادی فوتبال حیرت انگیز است. مثلاٌ همین قانون فیرپلی مالی که در ظاهر مانع از این است که باشگاه های اصطلاحا بدهی بالا بیاورند. هرچند در فوتبال روز دنیا بارها با بدهکاری باشگاه های بزرگ و حتی ورشکستگی آن ها مواجه شده ایم. مثلا لاتزیو، آن تیم درخشان اواخر دهه 90 و اوایل 2000، به یکباره با بحران مالی مواجه شد و از قاطبه باشگاه های پولدار خارج شد. بهرحال گویا در فوتبال حرفه ای، شاید در نتیجه این قوانین و البته مدیریتی بهتر بدهکاری نه یک قاعده بلکه یک استثنا است.

3) در فوتبال ایران اما داستان حکایت دیگری است. حالا بدهکاریِ باشگاه ها نه استثنا که خود قاعده است. خوب که فکر کنیم احتمالاً به خاطر نداریم آخرین باری را که استقلال و پرسپولیس بدهکار نبوده اند، که روزشمارِ پرونده هایشان در فیفا قرمز نشده بود. فرق بدهکاری ما با لیگ های حرفه ای در این است که آن ها حداقل بدهکار عوامل انسانی نیستند، نهایتاً برخی سیاست های اقتصادی شان به در بسته خورده. در ایران اما بدهکاری از اساس بدهکاری به اشخاص است، نه ناشی از طرح هایی اقتصادی. و اتفاقا خیلی هم ناشی از اشتباهات مدیریتی نیست، چون خیلی از تصمیماتی که در نهایت به بدهکاری باشگاه منجر می شوند، آگاهانه اتخاذ شده اند. پس یک ساخت مدیریتی وجود دارد، از راس تا ذیل، که در جریان این تصمیمات منجر به بدهی هست، اما کاری نمی کند. البته این بدهکاری ها گویا برای مدیران و واسطه ها منافعی دارد.

4) بهرحال باشگاه در ایران بتدریج با بدهکاری هایش تعریف می شود. بدهی ها به محرومیت تیم ها منجر شده اند، کسر امتیاز. اما آنقدر بدهی روی بدهی آمده و حضور داشته، که خصلت غیرعادی خود را از دست داده است. در نتیجه مدیریت سال های اخیر، با پدیده عجیبی روبرو شده ایم: ساخت باشگاه بدهکار.

104 / 351 بدهی باشگاهها استقلال پرسپولیس کسر امتیاز محرومیت از پنجره های نقل و انتقالاتی

منبع: ایسکانیوز

کلیدواژه: بدهی باشگاهها استقلال پرسپولیس کسر امتیاز محرومیت از پنجره های نقل و انتقالاتی باشگاه ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.iscanews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسکانیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۷۵۵۷۷۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بررسی اضافه شدن نام «خلیج فارس» به استقلال/ اولیایی:مالکان جدید باشگاه اول طرح توسعه ارائه بدهند

به گزارش خبرنگار ورزشی خبرگزاری علم و فناوری آنا، رقابت‌های لیگ برتر فوتبال ایران با نام جام خلیج فارس برگزار می‌شود و این حرکت پسندیده همواره مورد تعریف و تمجید اهالی فوتبال و جامعه قرار گرفته است. طبعاً هیچ‌کس با نام خلیج فارس مشکل ندارد و همه دوست دارند خلیج فارس را همواره با همین نام زیبا صدا بزنند و به خاطر بسپارند، اما راستش ما خیلی متوجه نشدیم چرا باید پسوند خلیج فارس به نام استقلال اضافه شود؟

قاعدتاً استقلال نیازی به این پسوند ندارد و خلیج فارس هم آنقدر بزرگ و تعریف شده هست که نیازی به یک تیم فوتبال نداشته باشد. در تمام سال‌های گذشته بسیاری از باشگاه‌های ایرانی با پیشوند‌ها و پسوند‌های مختلف به میدان رفتند که از آن جمله می‌توان به سپاهان اصفهان اشاره کرد که با نام‌های مختلفی همچون سیمان سپاهان و یا فولاد مبارکه در مسابقات حاضر شد، اما این اسم سپاهان بود که همواره در ذهن‌ها باقی می‌ماند. حتی پرسپولیس سال‌ها با نام پیروزی در مسابقات ظاهر می‌شد، اما همه فوتبالدوستان همچنان نام واقعی این تیم یعنی پرسپولیس را بر سر زبان‌ها می‌آوردند و حتی رسانه‌ها هم بعضاً از کلمه پرسپولیس به جای پیروزی استفاده می‌کردند.

بعد از واگذاری استقلال به هلدینگ خلیج فارس هم واقعاً هیچ نیازی نبود که پسوند خلیج فارس به نام استقلال اضافه شود. به طور کلی تغییر نام تیم‌ها اقدام جالبی نیست وگرنه همان‌طور که اشاره کردیم همه ایران خلیج فارس را به همین نام زیبا می‌شناسند و هیچ تیم، گروه، قبیله و دسته‌ای مشکلی با خلیج فارس ندارد.

البته استقلالی‌ها مثل پرسپولیسی‌ها و هواداران سایر تیم‌ها همواره احترام خاصی برای خلیج فارس قائل بودند و همان‌طور که اشاره شد همه رقابت‌های لیگ برتر با نام خلیج همیشگی فارس برگزار می‌شود، اما از روز گذشته  خیلی ها مخالفت و واکنش خود را نسبت به اضافه شدن پسوند خلیج فارس به نام استقلال نشان دادند. به نظر می رسد مسئولان شرکت هلدینگ خلیج فارس مطالعه زیادی روی تبعات تغییر یا اضافه کردن اسم استقلال انجام نداده اند. کاظم اولیایی مدیرعامل اسابق باشگاه استقلال در این زمینه به خبرنگار آنا گفت:بعد از 45 سال باشگاه‌داری دولتی کاملاً به بن‌بست رسیده بودیم و این نوع باشگاه‌داری داشت خیلی به باشگاه لطمه می‌زد. شرایط نامطلوبی که پیش آمده بود چاره‌ای جز اینکه به سمت شرایط مطلوب برویم نگذاشته بود. یکی از راه‌های تغییر خصوصی‌سازی بود. مالکان جدید باید طرح و برنامه توسعه ارائه بدهند. باید دید این تغییر اسم هم بخشی از شرایط توسعه است یا نیست؟

وی افزود: امیدواریم مالکان جدید ارائه طرح کنند و اگر پسوند «خلیج فارس» که به نام استقلال اضافه شده تأثیر مهم و قطعی در طرح توسعه دارد در آن صورت اضافه شدن این نام در اختیار مالکان است.  بعد از آن این تغییر نام قابل ارزیابی است. اطلاعات کافی ندارم ولی هر اقدام رو به جلویی را برای تجدید ساختار و ایجاد ساختار مدرن و به روز برای باشگاه استقلال قطعاً مورد استقبال من است. ساختار قبلی برای استقلال که پرافتخارترین تیم ایران در آسیاست جواب نداد. نتیجه آن حذف از دو دوره لیگ قهرمانان آسیا بود و باید ساختار مدرنی داشته باشیم که منجر به کسب سومین سهمیه آسیایی شود.

به نظر می رسد در خصوص تغییر نام، اضافه شدن اسم، تغییرات گسترده، تغییر مدیرعامل و انتخاب مربی یا حتی نفرات شاغل در باشگاه باید ابتدا مطالعه کافی صورت بگیرد زیرا هر اقدامی در دو باشگاه پرطرفدار پایتخت روی ذهن جامعه اثر گذار است و بازتاب های فراوانی خواهد داشت.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • خورشید: ساختار و چرخه حیات تنها ستاره منظومه شمسی
  • صدرنشینی استقلال بی دلیل نبوده/ ساختار دفاعی پرسپولیس ایراد دارد
  • بررسی اضافه شدن نام «خلیج فارس» به استقلال/ اولیایی:مالکان جدید باشگاه اول طرح توسعه ارائه بدهند
  • بدهکاری سینما و تلویزیون به روز معلم
  • مرغ آمریکایی‌ها غاز است!
  • انتشار کتاب ساختار سؤال‌های پژوهش در معماری
  • انتشار کتاب «ساختار سؤال‌های پژوهش در معماری» در چهارمحال و بختیاری
  • مونولوگ|استعفای هالیوا، آغاز افول ساختار حاکمیتی اسرائیل است
  • واکنش سرپرست دوومیدانی به بدهی‌ها/ بدهکار نباشیم، فدراسیون نیستیم
  • شورا انتظار بعضی تغییرات در شهرداری را داشت/ بدهکاری دلیل بی‌مهری نیست