Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاری میزان- آمریکایی‌ها و مخالفان توافق ۲۵ ساله ایران و چین زمانی که احساس کردند تهران و پکن برای رسیدن به این توافق جدی هستند، با حاشیه سازی‌های مخرب سعی کردند تا افکار عمومی را نسبت به این مسئله بدبین کنند. تاریخ انتشار: 22:03 - 05 مرداد 1399 - کد خبر: ۶۴۰۹۷۲

خبرگزاری میزان - آمریکایی‌ها و مخالفان توافق ۲۵ ساله ایران و چین زمانی که احساس کردند تهران و پکن برای رسیدن به این توافق جدی هستند، با حاشیه سازی‌های مخرب سعی کردند تا افکار عمومی را نسبت به این مسئله بدبین کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

توافق ۲۵ ساله ایران و چین اکنون به یک چالش جدی برای آمریکا، زژیم صهیونیستی و حتی اروپایی‌ها تبدیل شده است، چرا که به خوبی می‌دانند این توافق تحریم‌های ایالات متحده را بی اثر می‌کند.

آمریکایی‌ها هیچگاه خود، دست به توافقی مانند توافق ۲۵ ساله ایران و چین نمی‌زنند، چرا که سیاست آن‌ها تضعیف و تخریب جمهوری اسلامی ایران است. ایالات متحده از پیشرفت‌های اقتصادی، علمی و صنعتی ایران عصبانی است و با هر آنچه که در این راه به ایران کمک کند، مخالفند.

در این میان قوانین بین‌الملل نیز نمی‌تواند مانع یکجانبه گرایی آمریکا شود چرا که حتی با وجود لغو تحریم‌های اقتصادی و نفتی ایران در شورای امنیت سازمان ملل، باز هم ایالات متحده دست از تحریم ایران بر نمی‌دارد و شرکا و همپیمانان خود را وادار به تمکین از سیاست خود علیه ایران کرده است.

بلوکه شدن دلار‌های نفتی ایران در برخی از کشور‌های خریدار نفت جمهوری اسلامی تنها بخشی از سیاست تحریمی واشنگتن علیه ایران است.

اکنون ایران میلیون‌ها دلار از کشور‌های خریدار نفت خود، طلبکار است. کره جنوبی، ژاپن و حتی هند به ایران بدهکار هستند، اما از ترس آمریکا و به خاطر نداشتن سیاست مستقل نمی‌توانند بدهی خود را پرداخت کنند.

در چنین شرایطی توافق ۲۵ ساله ایران و چین از راه می‌رسد و باعث می‌شود تا آمریکایی‌ها نسبت به توافق نگران شوند.

مخالفت آمریکا خود نشان درستی تصمیمی است که در توافق ۲۵ ساله ایران و چین وجود دارد. چین از ظرفیت‌های بالایی برخوردار است، این کشور از نظر اقتصادی دومین کشور دنیا است و می‌رود تا سکوی نخست را نیز فتح کند.

اشتراکات سیاسی در معادلات بین‌المللی میان ایران و چین این فرصت را ایجاد کرده است تا این دو کشور به لحاظ نیاز‌های دو جانبه روابط خود را در همه زمینه‌ها گسترش دهند و توافق ۲۵ ساله نقطه عطف روابط دو کشور است.

چنین توافقاتی می‌تواند با دیگر کشور‌های همسو مانند روسیه نیز ایجاد شود و این اتفاق قطعاً به تضعیف جایگاه ایالات متحده در معادلات جهانی منجر می‌شود.

اما با وجود جدی بودن دو طرف یعنی ایران و چین برای نهایی کردن توافق ۲۵ ساله، آمریکایی‌ها نه تنها دست از تلاش مخرب خود برنداشته‌اند بلکه رفتار‌های این رژیم تندتر هم شده است.

در کنار سیاست‌های آمریکا در ضدیت با توافق ایران و چین، فشار‌های ایالات متحده برای جلوگیری از لغو تحریم‌های تسلیحاتی نیز شدت گرفته است.

یکی از بخش‌های توافق ۲۵ ساله ایران و چین همکاری‌های نظامی است. تحریم‌های نظامی ایران مهر ماه سال جاری برچیده می‌شود و این فرصت برای جمهوری اسلامی مهیا می‌شود تا هم تسلیحات ساخت خود را صادر کند و هم تسلیحاتی که نیاز دارد، خریداری نماید.

توافق ۲۵ ساله، میان دو کشور ایران و چین به امضا خواهد رسید، هر دو کشور متعهد به اجرای تعهدات خود در این توافق خواهند بود و تضمین‌های لازم هم در آن لحاظ شده است.

سرمایه گذار اصلی در این توافق دولت چین است، پس این کشور همه جوانب را برای اجرای توافق در نظر دارد. حتی اگر آمریکایی‌ها شرکت‌های چینی را تهدید به تحریم کنند، این کشور به این موضوع نیز آگاه است.

کشوری تحت تأثیر تحریم‌ها قرار می‌گیرد که از ضعف اقتصادی، صنعتی، غلمی و نظامی رنج ببرد. چین هیچیک از این نکات منفی را ندارد و تهدید تحریم‌های شرکت‌های چینی نیز کارساز نخواهد بود.

هر چند برایان هوک نماینده ویژه آمریکا در امور ایران گفته است؛ «شرکت‌های چینی از ترس تحریم آمریکا در ایران توسعه نخواهند یافت.»، اما به نظر می‌رسد که این تهدید آخرین تیر ترکش ایالات متحده علیه توافق ۲۵ ساله تهران و پکن باشد.

برایان هوک نماینده ویژه آمریکا در امور ایران و کیت کراک نماینده مسائل تامین رشد اقتصادی، امنیت انرژی و حفاظت از محیط زیست وزارت خارجه آمریکا در مقاله مشترکی در روزنامه «وال استریت ژورنال» منتشر شد، نوشتند؛ «اطلاعاتی وجود دارد در خصوص اینکه طرف چینی ممکن است تقریبا ۴۰۰ میلیارد دلار در اقتصاد ایران سرمایه گذاری کند. نمایندگان وزارت خارجه شک و تردید دارند که این اتفاق بیفتد. آن‌ها می‌گویند؛ گستردگی و اجرایی شدن این توافق باید شک و تردید ایجاد کند. ما باید در توانایی پکن برای اختصاص ۴۰۰ میلیارد دلار در زیر ساخت‌های ایران شک کنیم.»

این دو آمریکایی در مقاله مشترک خود نوشته‌اند؛ «بسیاری از شرکت‌های دولتی چین به ویژه در بخش انرژی نمی‌توانند اجازه دهند که خسارت مالی از تحریم‌های آمریکا به خاطر ورود به بازار ایران متحمل شوند.»

در واقع برایان هوک و کیت کراک چین را تهدید کرده‌اند، بهدید به تحریم‌های آمریکا به خاطر توافق ۲۵ ساله با ایران، اما آیا اکنون چین نیز از سوی آمریکا تحریم نیست؟ مقامات چینی قطعاً در باره توافق ۲۵ ساله با ایران بررسی‌های لازم را کرده‌اند و از سود و زیان آن نیز آگاهی یافته‌اند.

چینی‌ها زیرک‌تر از آن هستند در جایی سرمایه گذاری کنند که سودی به آن‌ها نرسد یا تحریم‌های آمریکا علیه چین، باعث شود تا از عمق سرمایه گذاری در ایران کاسته شود.

در این میان باید توجه داشت که چین قدرت دوم اقتصادی دنیا است و نمی‌توان چنین کشوری را به آسانی تحریم یا تهدید کرد.

هم ایران و هم چین هه جوانب توافق ۲۵ ساله میان خود را بررسی کرده و در نظر دارند، قطعاً این توافق می‌تواند معادلات اقتصادی را نه تنها در منطقه بلکه برای آمریکا نیز تغییر دهد و باعث شود تا سیاست‌های یکجانبه گرایانه ایالات متحده شکست بخورد و قدرت آمریکا را تضعیف کند نکته‌ای که هم چین خواهان آن است و هم ایران.

بیشتر بخوانید: امیر نامی: پروپاگاندای تبلیغاتی آمریکا و اذنابش علیه همکاری‌های ایران و چین یک طبل توخالی است

انتهای پیام/

منبع: خبرگزاری میزان

کلیدواژه: توافق ۲۵ ساله ایران و چین همکاری ایران و چین توافق ۲۵ ساله ایران و چین ایالات متحده آمریکایی ها تحریم ها دو کشور

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mizan.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری میزان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۷۵۸۶۸۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

دیدار با خانواده ۳ شهید به مناسبت هفته عقیدتی سیاسی در بندرانزلی

به گزارش خبرگزاری صدا و سیمای گیلان ؛ نماینده ولی فقیه سپاه قدس گیلان و جمعی از مسئولان شهرستان بندرانزلی با خانواده روحانی شهید سهراب نژادغی و برادران شهید سیدرحمت و سیدمحسن حسینی در این شهرستان دیدار کردند.

نماینده ولی فقیه سپاه قدس گیلان در این دیدار‌ها گفت: شهیدان والامقام این راه را آگاهانه انتخاب کردند و تکلیف اداری و یا سازمانی برای گام برداشتن در این مسیر درکار نبود.

حجت الاسلام و المسلمین احسان الله محمدی افزود: روحانیان شهید، هم قبل از دوران جنگ تحمیلی جهاد کردند و هم در دوران دفاع مقدس در عرصه نبرد، ایثار و مقاومت پیشتاز بودند.

طلبه شهید سهراب نژادغی متولد آذر سال ۱۳۴۱ در شهرستان بندرانزلی، به عنوان مبلغ بسیجی به جبهه رفت و ۱۹ اسفند سال ۱۳۶۵ در شلمچه به شهادت رسید. 

پیکر این شهید والامقام دی ماه سال ۱۳۷۲، پس از تفحص در این منطقه کشف و در زادگاهش در این شهرستان به خاک سپرده شد.

سید رحمت حسینی هم سال ۱۳۶۵ بر اثر اصابت ترکش خمپاره در عملیات کربلای ۵ در شلمچه به شهادت رسید و سید محسن حسینی هم سال ۱۳۶۳ در مریوان و بر اثر اصابت ترکش خمپاره شهید شد.

دیگر خبرها

  • آیا جان توافق ایران و عربستان با ابتکار چین در خطر است؟/ پکن از ترس تحریم های ثانویه فروش نفت از تهران را کاهش خواهد داد/ دیپلماسی تلفنی چین میان ایران و آمریکا موفق بود
  • دیدار با خانواده ۳ شهید به مناسبت هفته عقیدتی سیاسی در بندرانزلی
  • ایران هفت شخص و پنج نهاد آمریکایی را تحریم کرد
  • ایران ۷ شخص و ۵ نهاد آمریکایی مرتبط با جنگ علیه فلسطینیان را تحریم کرد
  • اعلام تحریم های ایران علیه افراد و نهادهای آمریکایی و انگلیسی/  نامه ایران به شورای امنیت در رد اتهامات اسرائیل/ حمله آمریکا و انگلیس به شمال یمن/ اعلام برگزاری رزمایش نظامی آمریکا و پاکستان
  • تحریم‌های جدید ایران علیه آمریکا
  • ایران ۷ شخص و ۵ نهاد آمریکایی را تحریم کرد
  • ایران ۵شرکت و ۷شخص حقیقی آمریکایی را تحریم کرد + جزئیات | بیانیه مهم وزارت خارجه
  • تحریم های جدید ایران علیه آمریکا
  • ایران ۵شرکت و ۷شخص حقیقی را تحریم کرد + جزئیات | بیانیه مهم وزارت خارجه