Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «اکوفارس»
2024-05-08@20:29:34 GMT

وضعیت حقوقی شهدای مسجدالحرام پس از ۵ سال

تاریخ انتشار: ۶ مرداد ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۸۷۶۱۳۳۹

وضعیت حقوقی شهدای مسجدالحرام پس از ۵ سال

به گزارش فارس، حج تمتع ۹۴ یکی از سخت‌ترین مناسک حج تمتع برای مسلمانان جهان به ویژه ایرانیان بود، چرا که در ابتدا سقوط جرثقیل در مسجدالحرام جمعه ۲۰ شهریورماه ۱۳۹۴ (۱۱ سپتامبر ۲۰۱۵) موجب شهادت جمعی از زائران خانه خدا شد که در این بین ۱۱ نفر از شهدا ایرانی بودند. پس از آن نیز فاجعه منا رخ داد که هزاران مسلمان از جمله حدود ۵۰۰ زائر ایرانی در این فاجعه به شهادت رسیدند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

با شهادت هزاران مسلمان در حج تمتع، سعودی‌ها بار دیگر عدم کفایت خود برای مدیریت و خادمین حرمین شریفین را نشان دادند. در همین رابطه مقام معظم رهبری نیز کوتاهی و بی‌کفایتی آل‌سعود در این حادثه را، اثبات مجدد بی‌لیاقتی این شجره‌ خبیثه‌ ملعونه در تصدی و اداره‌ حرمین شریفین دانستند و فرمودند: «دو فاجعه‌ بزرگ منا و مسجدالحرام، شیرینی حج را به تلخی تبدیل و مردم و خانواده‌های بسیاری را داغدار کرد».(دیدار خانواده‌های شهدای حج ۹۴ با رهبر انقلاب/ ۱۷ شهریور ۹۵)

قطع روابط سیاسی ایران و عربستان و گره‌های پرونده شهدای حج ۹۴

با توجه به اینکه سعودی‌ها در قبال شهدای حج تمتع ۹۴ مسؤولیتی قبول نکردند، روابط ایران و عربستان تیره و تار و پس از آن با صدور حکم اعدام «شیخ نمر» فقیه شیعه عربستانی هم‌زمان با  ۱۲ دی سال ۱۳۹۴ و تجمع و حمله معترضان ایرانی به کنسولگری عربستان در مشهد و تهران، روابط دیپلماتیک میان ایران و عربستان قطع شد و سعودی‌ها دستور خروج تمامی نیروهای دیپلماسی خود را از ایران دادند.

همین امر نیز روند پیگیری پرونده حقوق شهدای منا و مسجدالحرام را با فرازونشیب‌هایی همراه کرد، چرا که با قطع روابط سیاسی دو کشور امکان مذاکرات و بررسی پرونده‌ها و استیفای حقوق خانواده شهدا نبود.

با این وجود مسؤولان حج و زیارت و بعثه مقام معظم رهبری به عنوان متولیان برپایی مراسم باشکوه حج تمتع، برای احقاق حقوق خانواده‌های شهدا دست از تلاش برنداشتند، تا جایی که همان زمان حجت‌الاسلام سیدعلی قاضی‌عسکر، نماینده وقت ولی‌فقیه در امور حج و زیارت به برگزاری جلسات مختلف با سعودی‌ها هنگام برپایی حج تمتع برای پیگیری حقوق شهدای حج ۹۴ اشاره کرد. 

مذاکراتی که بی‌نتیجه بود

با وجود مذاکرات و برپایی جلسات مختلف، اما خانواده‌های شهدای حج ۹۴ از بی‌نتیجه بودن مذاکرات همواره گلایه داشتند تا جایی که قاسمی فرزند شهید منا معتقد است که هیچ اقدامی برای احقاق حقوق خانواده شهدای منا صورت نگرفته است. همچنین همسر یکی از شهدای مسجدالحرام نیز از بی توجهی مسؤولان به خانواده شهدا و عدم پیگیری مناسب برای رسیدن به نتایج مطلوب توسط مسؤولان گلایه کرد.

بسته شدن یک ساله حج تمتع/ پیگیری‌ها ادامه داشت

سال ۹۴ که فاجعه منا رخ داد، حج تمتع نیز یک سال بسته شد و زائران ایرانی به عربستان اعزام نشدند. البته عربستان نیز برای پیش‌دستی کردن در این موضوع، از عدم صدور ویزا برای زائران ایرانی در حج ۹۵ خبر داده بود. با این حال زائران ایرانی در سال ۹۵ به حج تمتع مشرف نشدند تا اینکه با مذاکراتی که سازمان حج و زیارت و بعثه مقام معظم رهبری با وزارت حج عربستان داشت، مقرر شد تا تفاهم‌نامه حج تمتع فارغ از روابط سیاسی ایران و عربستان، بین دو طرف به امضا برسد.

سعودی‌ها به مقصر بودن در حادثه جرثقیل اعتراف کردند

با وجود ارتباط غیرسیاسی دو کشور، پیگیری‌ها برای احقاق حقوق خانواده شهدا ادامه داشت. در آن زمان سعودی‌ها و متهمان اصلی پرونده شهدای مسجدالحرام در جلسات مختلف حادثه جرثقیل را قضا و قدر الهی می‌دانستند و سعی در تبرئه خود داشتند. اما بالاخره مذاکرات و جلسات مسؤولان کشورمان با سعودی‌ها نتیجه‌بخش و ثمره آن «قبول تقصیر در حادثه سقوط جرثقیل در مسجدالحرام و پرداخت غرامت به خانواده‌ها توسط سعودی‌ها» بود. 

به طوری که سعید اوحدی، رئیس وقت سازمان حج و زیارت در تیر سال ۹۵ گفت: «در آخرین مذاکرات در عربستان، وزیر حج سعودی اعلام کرد غرامت شهدای ایرانی حادثه جرثقیل در مکه مکرمه تا قبل از برگزاری مناسک حج امسال به بازماندگان این شهدا پرداخت خواهد شد». پس از پایان حج تمتع سال ۹۵ وعده سعودی‌ها محقق نشد و خبری هم از دیه خانواده شهدای مسجدالحرام نبود.

پرداخت دیده شهدای مسجدالحرام در ۲ مرحله

سال ۹۶ با وجود قطع روابط دیپلماتیک ایران و عربستان، حج تمتع با تفاهم‌نامه‌ای برقرار شد و در حین برپایی مناسک حج تمتع، مسؤولان کشورمان برای احقاق حقوق شهدای منا و مسجدالحرام جلساتی برگزار کردند. در آن زمان حجت الاسلام قاضی‌عسکر نماینده وقت ولی‌فقیه در امور حج و زیارت از پرداخت دیه شهدای مسجدالحرام در دو مرحله خبر داد و گفت: «توافق شده است شرکت بن لادن دیه شهدای مسجدالحرام را در ۲ مرحله پرداخت کند». 

پس از این خبر، خانواده‌های شهدای مسجدالحرام به تکاپو افتادند تا با پیگیری از سوی سازمان حج و زیارت و بعثه مقام معظم رهبری بتوانند برای احقاق حقوق خود گامی بردارند. اما به دلیل نامشخص بودن نتایج مذاکرات دو طرف و عدم اطلاع‌رسانی مناسب، امکان پیگیری‌ها برای استیفای حقوق خانواده‌ها به صورت مناسب وجود نداشت و به گفته خانواده‌های شهدا، مسؤولان نیز رغبتی برای پیگیری حقوق شهدای حج ۹۴ نشان نمی‌دادند.

عدم صدور چک شهدای ایرانی مسجدالحرام

با وجود اینکه عربستان از پرداخت غرامت شهدای مسجدالحرام خبر داده بود، اما چکی برای خانواده  آن‌ها در ایران، صادر نشده بود و به نظر می‌رسید که برخی از شهدای دیگر کشورها موفق به دریافت غرامت شده‌اند. بر همین اساس، حمید محمدی، رئیس سابق سازمان حج و زیارت درباره دلایل پرداخت نشدن غرامت به شهدا و آسیب‌دیدگان حادثه مسجدالحرام گفت: «با توجه به اقدام عربستان برای پرداخت این غرامت به سایر کشورها، این پرسش مطرح شد که چرا پرداخت غرامت حادثه مسجدالحرام شامل حال شهدای ایرانی‌ حادثه مذکور نشده است. بنابراین در دیدار با وزیر حج عربستان این مطالبه مطرح شد که گفتند چون سفارت عربستان در تهران فعال نیست، تا کنون اقدام نشده است که پیگیری‌های متعدد به این‌ منجر شد که عربستان غرامت حادثه مسجدالحرام را از طرق دفتر نمایندگی خود در نیویورک پرداخت کند».

تحریم‌ها و نبود رابطه سیاسی ایران و عربستان مانع پرداخت غرامت شد 

بر همین اساس نگرانی‌ها به منظور نحوه دریافت غرامت شهدای مسجدالحرام بیشتر شد که به این منظور متولیان حج و زیارت و بعثه رهبری، وکیلی گرفتند تا این امر را قانونی پیگیری کند. 


حجت‌الاسلام قاضی‌عسکر، نماینده سابق ولی‌فقیه در امور حج و زیارت پس از بازگشت از حج تمتع سال ۹۷ از توافق با طرف سعودی به منظور ارسال اسامی شهدا و وراث حادثه مسجدالحرام خبر داد و گفت: «قرار شد وکیلی تعیین کنیم که غرامت از طریق او پرداخت شود. اگر اینها (سعودی‌ها) بخواهند مبلغ را در آمریکا به ما بدهند، به احتمال قوی باز این مبلغ آنجا بلوکه خواهد شد و شاید با توجه به موضوع تحریم نتوانیم آن را منتقل کنیم. پیشنهاد ما این بود که این مبلغ را به کشور ثالثی که با ما ارتباط بهتری دارد، بدهند تا بتوانیم مسأله خانواده شهدا را یکی پس از دیگری حل کنیم».

وی همچنین از تخصیص اعتباری برای پیگیری غرامت شهدای مسجدالحرام خبر داد و افزود: «با وجود اینکه بودجه‌ای برای این کار در اختیار نداشتیم و وزارت خارجه هم اظهار می‌کرد بودجه‌ای ندارد، در هماهنگی با دادستانی کل کشور، وکیلی را در عربستان انتخاب کردیم که حدود صد هزار ریال سعودی به صورت تنخواه فعلاً از بودجه سازمان حج و زیارت به آنها داده شده است تا آنها این مسأله را در درون عربستان پیگیری کنند».

با تلاش‌های مسؤولان، بالاخره سه سال و سه ماه پس از حادثه سقوط جرثقیل در مسجدالحرام و شهادت شماری از ایرانیان در این حادثه دردناک، دولت عربستان دی‌ماه سال گذشته چک غرامت قربانیان ایرانی این حادثه را صادر کرد. این امر در حالی اتفاق افتاد که وزارت امور خارجه از قبول مسؤولیت در این باره شانه خالی کرده بود و با توجه به عدم ارتباط دیپلماتیک دو کشور، امکان پیگیری حقوق شهدای مسجدالحرام را نداشت.

تحویل چک‌های شهدای ایرانی مسجدالحرام به دفتر نمایندگی عربستان در سازمان ملل 

همان زمان یعنی دی‌ماه سال ۹۷ علیرضا رشیدیان، رئیس حج و زیارت با بیان اینکه چک پرداخت غرامت به بازماندگان شهدای مسجدالحرام، به دفتر نمایندگی عربستان در سازمان ملل تحویل داده شده است، گفت: «این چک به زودی پس از انجام مراحل خاص خود، برای پرداخت به بازماندگان خانواده این شهدا به ایران تحویل داده خواهد شد».

پس از آن خانواده شهدای مسجدالحرام منتظر بودند تا با اعلامی از سوی مسؤولان چک غرامت یا همان دیه شهدای مسجدالحرام را دریافت کنند و وزارت امور خارجه آن‌ها را برای دریافت این چک‌ها فراخوانَد.

چک‌هایی که در ماه‌های پایانی به خانواده شهدا تحویل داده شد

این انتظار بیش از ۱۰ ماه به طول انجامید، تا اینکه اواخر آبان‌ماه سال گذشته اخباری مبنی بر دریافت چک غرامت شهدای مسجدالحرام شنیده شد و اواسط آذرماه خانواده شهدای مسجدالحرام از سوی سازمان حج و زیارت و بعثه مقام معظم رهبری فراخوانده شدند تا این چک‌ها را دریافت کنند. چک‌هایی که ۲۴ جولای ۲۰۱۹ ( ۲ مرداد ۹۸) با مبلغی به دلار آمریکایی! نه دینار یا ریال صادر شده و زمان وصول آن‌ها نیز ۶ ماه بود. 

همچنین خانواده شهدای مسجدالحرام نیز باید تا ۶ ماه این مبلغ را وصول می‌کردند، اما از زمانی که خانواده شهدای مسجدالحرام این چک را دریافت کردند تا پایان مهلت وصول آن، کمتر از دو ماه فرصت باقی مانده بود.

نوش دارو پس از مرگ سهراب!/ پیگیری صدور ویزای عربستان پس از پایان مهلت پرداخت غرامت

پس از دریافت چک‌ها توسط خانواده‌های شهدای مسجدالحرام، وزارت امور خارجه از قبول مسؤولیت در قبال آن خودداری کرد و سازمان حج و زیارت نیز در آخرین روز مهلت وصول چک، از درخواست برای صدور ویزای عربستان برای خانواده شهدای مسجدالحرام به منظور پیگیری غرامت آن‌ها و دریافت حق دیه خبر داد.

با اتمام مهلت وصول آن، خانواده شهدای مسجدالحرام که سال‌ها در انتظار پرداخت غرامت سعودی‌ها بودند، امکان دریافت این مبلغ را ندارند و وزارت امور خارجه نیز مسؤولتی در این باره تقبل نمی‌کند. برخی از خانواده شهدای مسجدالحرام نیز با دیدن این بی‌توجهی‌ها، با وجود سفر به برخی از کشورهای همسایه برای وصول چک، به نتایج قابل قبولی نرسیدند و همچنان در بلاتکلیفی به سر می‌برند.

این امر در حالی است که با تعطیلی حج تمتع امسال، امید خانواده شهدای مسجدالحرام برای مذاکره با سعودی‌ها در ایام حج ناامید شد، چرا که دیگر فرصتی برای مذاکره با طرف سعودی به منظور ارائه راهکاری برای وصول چک دیه شهدای مسجدالحرام وجود ندارد.

البته علیرضا رشیدیان رئیس سازمان حج و زیارت در نشست خبری حج تمتع امسال با اشاره به برنامه‌ریزی برای وصول چک دیه شهدای مسجدالحرام، گفت: ما قرار است با سفیر سوئیس در ایران جلساتی به منظور وصول چک‌های خانواده شهدای مسجدالحرام داشته باشیم تا با توجه به نبود رابطه سیاسی بین ایران و عربستان، از طریق آنها این امر پیگیری شود.

هیچ سازمان و نهادی پاسخگوی ما نیست 

اکنون به نظر می‌رسد که با وجود گذشت ۵ سال از فاجعه جرثقیل، مذاکرات ایران با طرف سعودی هنوز بی‌نتیجه مانده است. به طوری که مهدی مجلسی، یکی از خانواده‌های شهدای مسجدالحرام در گفت‌وگو با خبرنگار حج و زیارت خبرگزاری فارس با اشاره به تلاش خانواده‌ها برای احقاق حقوق شهدای مسجدالحرام، گفت: متأسفانه هیچ سازمان و نهادی پاسخگوی ما نیست و حتی سفارت سوئیس نیز معتقد است که حافظ منافع آمریکا است نه عربستان. به همین دلیل پیگیری چک‌های خانواده‌ها را دنبال نمی‌کند.

فرشته روح‌افزا، همسر دانشمند شهید احمد حاتمی که به گفته سعودی‌ها در حادثه جرثقیل به شهادت رسیده است، به فارس گفت: بسیاری از خانواده‌ها پس از دریافت چک، به کشورهای اطراف سفر کردند، اما به دلیل عدم اقامت یا حساب در سایر کشوها امکان وصول آن نبود. البته جدای از اینها، امکان ورود این مبلغ ارز به کشور وجود ندارد.

هیچ اقدام عملی برای پیگیری حقوق شهدای مسجدالحرام نشده است

وی با بیان اینکه مسؤولان پس از گذشت ۵ سال از فاجعه سقوط جرثقیل همچنان از پیگیری حقوق شهدا امتناع می‌کنند، افزود: در جلسات مختلف ما می‌شنویم که همه پیگیر هستند، اما هیچ اقدام عملی برای آن صورت نمی‌گیرد و تمامی اقدامات در حرف‌ها خلاصه می‌شود.

یکی دیگر از مشکلاتی که برای خانواده شهدای مسجدالحرام برای وصول چک ها وجود داشت، این بود که چک‌ها از سی تی بانک آمریکا صادر شده بود که در این رابطه نیز همسر شهید مسجدالحرام گفت: برای ما جای سؤال است که چرا باید این چک‌ها در آنجا صادر شود. و اینکه چرا وزارت امور خارجه این چک‌ها را دریافت کرده بدون اینکه نحوه وصول آن را بررسی کند. 

به گزارش فارس، عربستان پس از اعتراض‌های ایران برای دریافت غرامت شهدای مسجدالحرام، چک‌هایی به وزارت خارجه تحویل داده است و سازمان حج و زیارت نیز نیمه دوم سال گذشته این چک‌ها را در جلسه‌ای به خانواده‌ها تحویل داد که با توجه به عدم روابط بین‌المللی، خانواده‌‌ها همچنان امکان وصول این چک‌ها را ندارند.

      

منبع: اکوفارس

کلیدواژه: خانواده شهدای مسجدالحرام غرامت شهدای مسجدالحرام دیه شهدای مسجدالحرام شهدای مسجدالحرام خانواده های شهدای پیگیری حقوق شهدای سازمان حج و زیارت حادثه مسجدالحرام پیگیری حقوق شهدا وزارت امور خارجه خانواده های شهدا برای احقاق حقوق ایران و عربستان مقام معظم رهبری حقوق خانواده حادثه جرثقیل شهدای ایرانی خانواده شهدا پرداخت غرامت برای وصول چک حج و زیارت جلسات مختلف برای پیگیری سقوط جرثقیل تحویل داده خانواده ها پیگیری ها سعودی ها شهدای حج وصول آن حج تمتع

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ecofars.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اکوفارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۷۶۱۳۳۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پیگیری وضعیت وام ازدواج با کد ملی

وام ازدواج یکی از مهم‌ترین وام‌هایی است که توانسته افراد را در اول زندگی به خود امیدوار کند چرا که وام ازدواج از باقی وام‌ها فوق العاده بهتر با بازپرداخت کمتر است برای مشاهده اطلاعات بیشتر اندیشه معاصر را تا انتها دنبال کنید و نظرات خود را با ما در میان بگذارید.

به گزارش اندیشه قرن، هزینه‌های بالای ازدواج، از جمله مشکلات زوج‌های جوان، در شروع زندگی مشترک می‌باشد و به همین دلیل دولت، با همکاری و کمک بانک مرکزی، کمک هزینه ای، تحت عنوان وام ازدواج را برای زوج‌های جوان در نظر گرفته که با کمک این وام از انواع وام بانکی، در ابتدای زندگی مشترک، با مشکلات اقتصادی کمتری مواجه شوند.

مرحله اول برای دریافت وام ازدواج ۱۴۰۳​، ثبت نام هر یک از زوجین، در سایت ve.cbi.ir می‌باشد. پس از آن، متقاضی باید، از طرق پیش بینی شده و با ورود به سایت ثبت نام، اقدام به استعلام و پیگیری وام ازدواج ثبت نامی نموده و وضعیت آن را مشاهده کند تا بتواند، از تاریخ اعلام شده در سایت، برای مراجعه به بانک اعطا کننده وام، مطلع گردد و با مراجعه به بانک و ارائه مدارک لازم، موفق به اخذ وام شود.

با توجه به اینکه، یکی از سوالات رایج در خصوص مشاهده وضعیت وام ازدواج ۱۴۰۳​، پیرامون استعلام وضعیت این وام، با کد ملی ثبت نام کننده است، در این بخش از مقاله، قصد داریم، به این پرسش پاسخ دهیم که صرف داشتن کد ملی، برای پیگیری وام ازدواج، کافی است یا خیر؟

در پاسخ به این پرسش باید گفت، خیر، صرف داشتن کد ملی ثبت نام کننده، برای اطلاع از وضعیت وام، کافی نبوده و متقاضی باید، علاوه بر کد ملی، کد رهگیری ده رقمی‌ای که پس از ثبت نام در سایت مربوطه، به فرد ثبت نام کننده، داده می‌شود را نیز داشته باشد.

مراحل اولیه دریافت وام ازدواج

فرآیند ثبت‌نام و دریافت وام ازدواج قرض الحسنه به شرح زیر است:

پیش از ثبت‌نام، لازم است که زوج‌ها درباره مقررات و راهنمای وام ازدواج به طور کامل اطلاعات کسب کنند.

هر یک از زوجین باید به صورت جداگانه در سایت مورد نظر فرایند ثبت‌نام را انجام داده و فرم مرتبط را تکمیل نمایند.

در پایان ثبت‌نام، یک کد پیگیری ده رقمی برای پیگیری ثبت نام وام ازدواج دریافت خواهند کرد.

پس از تأیین شعبه توسط بانک، زوج‌ها بایستی برای مشاهده وضعیت وام ازدواج به سایت مراجعه کرده تا از شعبه مسئول صدور وام مطلع شوند. توجه: زمان تعیین شعبه توسط بانک‌ها با توجه به موجودی منابع قرض الحسنه بانک تعیین می‌شود.

زوج‌ها موظف‌اند حداکثر ظرف مدت دوازده روز کاری با مدارک لازم به شعبه معرفی‌شده مراجعه نمایند.

پس از مراجعه به شعبه، مراحل دریافت وام کامل می‌گردد.

توجه ۱: در صورتی که زوج‌ها ظرف مدت مقرر به شعبه مراجعه نکنند، اطلاعات ثبت‌نام آن‌ها حذف می‌شود.

توجه ۲: مبلغ تسهیلات قرض الحسنه ازدواج برای هر یک از زوجین، ۱۸۰ میلیون تومان تعیین شده است.

توجه ۳: بر اساس تصمیمات اتخاذ شده در کمیسیون اعتباری سال ۱۴۰۱، متقاضیان پس از پذیرش توسط بانک‌ها باید ظرف مدت شصت روز کاری نسبت به تهیه و تکمیل مدارک الزامی اقدام کنند. در صورتی که در این مدت مدارک کامل نشود، نام متقاضی از سامانه مرتبط حذف شده تا فرصت استفاده از وام برای سایر متقاضیان فراهم آید و شفاف‌سازی فرایند‌های بانکی تضمین شود. برای بازیابی کد رهگیری وام ازدواج نیز می‌توانید از ve cbi ir استفاده کنید.

امسال چند نفر وام ازدواج و فرزندآوری گرفتند؟

مدیر اداره اعتبارات بانک مرکزی اعلام کرد: از ابتدای سال تا روز گذشته (۱۰ اردیبهشت ماه) جمعا ۵.۶۳۸ همت تسهیلات قرض‌الحسنه ازدواج و فرزندآوری به متقاضیان پرداخت شده است.

مهدی صحابی گفت: از ابتدای سال جاری تا تاریخ ۱۰ اردیبهشت ماه ۱۴۰۳ مبلغ ۴.۰۸۴ همت تسهیلات قرض الحسنه ازدواج به متقاضیان پرداخت شده است که این مبالغ نشان دهنده رشد تسهیلات ازدواج به میزان ۲۸ درصد نسبت به مدت مشابه سال گذشته است.

به گفته این مقام مسئول بانک مرکزی، از ابتدای سال جاری تا تاریخ ۱۰ اردیبهشت ماه ۱۴۰۳، مبلغ ۱.۵۵۴ همت تسهیلات قرض الحسنه فرزند به متقاضیان پرداخت شده است که نشان دهنده ۲۳ درصد رشد بابت تسهیلات فرزندآوری نسبت به مدت مشابه سال گذشته است.

مدیر اداره اعتبارات درخصوص تسهیلات ودیعه مسکن نیز یادآور شد: از زمان ابلاغ مصوبه شورا در تیرماه سال ۱۴۰۱ تا تاریخ ۹ اردیبهشت ماه ۱۴۰۳، تعداد ۵۰۰ هزار و ۵۵۶ نفر تشکیل پرونده داده‌اند که از این تعداد، ۴۴۱ هزار و ۷۶۷ نفر به مبلغ ۳۳.۴ همت تسهیلات دریافت کرده‌اند.

همچنین صحابی با اشاره به آمار وزارت راه و شهرسازی تصریح کرد: حسب آمار اخذ شده از سامانه طرح‌های جامع حمایتی مسکن وزارت راه و شهرسازی تا نهم اردیبهشت امسال تعداد ۱.۳۳۰.۷۹۵ نفر متقاضی جهت اخذ تسهیلات مزبور به بانک‌های عامل مراجعه کرده اند که از این تعداد، ۴۶۱.۴۴۲ نفر (در حدود ۳۵ درصد) بنا به دلایل درج شده در سامانه مذکور از جمله نداشتن مدارک موردنیاز، نداشتن وثایق قابل‌قبول، وجود معارض در زمین ملکی، نداشتن پروانه ساختمانی، عدم امکان تأمین سهم آورده متقاضی و…. فاقد شرایط لازم جهت اخذ تسهیلات موصوف هستند.

براین اساس، حسب آمار اعلامی در سامانه مربوطه وزارت راه و شهرسازی، از تعداد ۸۶۹،۳۵۳ نفر واجدین شرایط اخذ تسهیلات مذکور، تعداد ۷۹۳،۷۳۲ نفر (در حدود ۹۱ درصد از متقاضیان واجد شرایط) موفق به انعقاد قرارداد به مبلغ ۴ /۲۶۶ هزار میلیارد تومان شده‌اند.

دیگر خبرها

  • بازی اتمی بن‌سلمان/ بازگشت ایران و عربستان به عصر تنش؟
  • دهقان: ایران جنایات رژیم صهیونیستی را از طریق سازمان‌های مردم نهاد داخلی و خارجی پیگیری می‌کند
  • اتحاد مثلث علیه منافع ایران/ بررسی تأثیرات توافق امنیتی میان آمریکا و عربستان بر روابط سعودی‌ها با ایران
  • مناظره آتشین آمریکایی‌ها و سعودی‌ها درباره ایران در شبکه اسرائیلی!
  • 2 مسابقه مهم برای رویداد پادشاهی رینگ در عربستان تایید شدند/ اخبار WWE
  • آیا عادی سازی روابط ریاض و تل آویو قریب الوقوع است؟
  • گزینه‌های آمریکا در برابر بلندپروازی‌های اتمی عربستان
  • پیگیری وضعیت وام ازدواج با کد ملی
  • حقوق فرهنگی خانواده در نظام حقوقی ایران
  • الهلال و النصر دست نیافتنی می‌شوند