Web Analytics Made Easy - Statcounter

شاید انسان قرن بیست و یکم هیچگاه فکر نمی کرد که در اوج حاکمیت فناوری، بیماری نوظهوری پدید بیاید که هم کشتار جمعی راه بیندازد و هم درمان قطعی و واکسنی برای مهار آن وجود نداشته باشد! 

به گزارش الف، تعداد پروژه های تولید واکسن کرونا در جهان نیز بسیار زیاد است. در همه قاره های جهان حتی در قاره آفریقا، پروژه های تحقیقاتی متعددی برای تولید واکسن کرونا در حال اجرا است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در این بین، رقابت جدی نیز بین کشورها برای دستیابی سریع تر به واکسن کرونا وجود دارد. 

گویی یک جنگ علمی بین چین و روسیه از یک سو و آمریکا و اروپا از سوی دیگر برای دستیابی به واکسن کرونا آغاز شده است. هرکدام از این کشورها تلاش دارند که در این جنگ علمی و تبلیغاتی، دست بالاتر را داشته باشند. البته این رقابت حیثیثی بین آنها در نهایت به نفع مردم جهان تمام می شود و به فرآیند تولید واکسن کرونا، سرعت و شتاب می بخشد.

دلایل پیشتازی آمریکا در مراحل ساخت واکسن کرونا

بر اساس آمارهایی که سازمان بهداشت جهانی اعلام کرده، کشور آمریکا بیشترین تعداد پروژه های تحقیقاتی تولید واکسن کرونا را در جهان دارد. بر اساس آخرین آمارهای این سازمان جهانی، هم اکنون بیش از 130 پروژه تولید واکسن کرونا در جهان در حال انجام است که در این بین، آمریکا با 42 پروژه تحقیقاتی و چین با 19 پروژه علمی، پیشتاز تعداد پروژه های تحقیقاتی تولید واکسن کرونا هستند.

 البته بالا بودن تعداد این پروژه ها به این معنی نیست که حتما آن کشور در تولید نهایی واکسن کرونا موفق می شود، بلکه احتمال دارد کشوری با سرمایه گذاری عظیم روی فقط یک پروژه علمی، به نتیجه مطلوب تری برای تولید واکسن کرونا برسد. 

باید در نظر داشت که برای تحلیل درست وضعیت تولید واکسن کرونا در آمریکا باید مختصات سیاسی و اقتصادی این کشور را هم در نظر گرفت. در خود آمریکا بین شرکت های داروسازی مختلف، رقابت شدیدی وجود دارد و نظام سرمایه داری حاکم بر این کشور به شکلی است که شرکت های علمی فعال در این کشور، همدیگر را رقیب جدی می بینند که پیروزی یکی از این شرکت ها به معنی شکست سایر شرکت ها و دستیابی به سود مالی سرشار خواهد بود. چنین نگاه رقابتی شدید برای دستیابی به منابع مالی بیشتر در مرحله ساخت واکسن کرونا در بسیاری از کشورها کمرنگ تر است. 

البته در این بین نباید از خاطر برد که میزان سرمایه گذاری آمریکا روی پروژه های علمی، بسیار بالاتر از کشورهای دیگر است. این اتفاق نه فقط در مورد واکسن کرونا، بلکه در همه عرصه های علمی نیز مشهود است. درواقع می توان گفت آمریکا برای خرج کردن در حوزه های تحقیقاتی و پژوهشی، هیچ خساستی به خرج نمی دهد.

در نظر بگیرید که فقط در دانشگاه «جانز هاپکینز» آمریکا، هزینه ای معادل ۲.۶۶ میلیارد دلار صرف تحقیقات و پژوهش های سالانه شده است. این در حالی است که کل بودجه وزارت علوم و آموزش عالی ایران در سال 99 رقمی کمتر از یک میلیارد دلار برآورد می شود. بنابراین در قیاس بین کشورها برای ساخت واکسن کرونا باید به توان مالی آن کشورها نیز دقت شود، در غیر این صورت، مقایس ما منطقی نخواهد بود. 

اگرچه ایران در ساخت واکسن و دارو در رتبه نخست منطقه خاورمیانه قرار دارد و سعید نمکی، وزیر بهداشت نیز اعلام کرده است که ایران نیز به طور جدی در حال تولید واکسن کرونا است، اما واقعیت این است که با توجه به توان مالی و علمی عظیم شرکت های تحقیقاتی در غرب، احتمال اینکه این شرکت ها زودتر به واکسن کرونا دستیابی پیدا کنند، چندان دور از ذهن نیست. 

مروری بر مهم‌ترین پروژه های تحقیقاتی تولید واکسن کرونا

تیم تحقیقاتی دانشگاه آکسفورد را می توان پیشروترین تیم تحقیقاتی جهان برای تولید واکسن کرونا دانست. تیم آکسفورد اعلام کرده است که تا پایان سال میلادی، آماده تحویل واکسن قطعی کرونا خواهد بود. مجموعه تلاش های این تیم تحقیقاتی موجب بالا رفتن ارزش سهام بسیاری از شرکت های غربی نیز شده است.  

گفته می شود که سه شرکت داروسازی «مدرنا» در آمریکا، «آکسفورد-آسترازنکا» در انگلیس و شرکت "پی فایزر"(Pfizer) آمریکا و "بایو ان تک" (BioNTech) آلمان که به عنوان شرکت های همکار شناخته می شوند، بیشترین شانس تولید سریع و کارآمد واکسن کرونا را دارند. جالب است بدانید که کشور آمریکا، سهام هر سه شرکت را در اختیار دارد. 

دولت آمریکا برای دریافت ۱۰۰ میلیون دوز از واکسن کرونا محصول شرکت داروسازی «فایزر» در ماه دسامبر امسال، یک قرارداد به ارزش دو میلیارد دلار با این شرکت منعقد کرده است. واکسن شرکت داروسازی «مدرنا» نیز در مرحله نهایی کارآزمایی، روی ۳۰ هزار بیمار آزمایش خواهد شد. 

آمریکا در طرحی با عنوان «عملیات جمع‌آوری سریع» می خواهد تولید ۳۰۰ میلیون دوز واکسن مطمئن و موثر تا ژانویه ۲۰۲۱ را کلید بزند. در این مسیر هر شرکتی که پیشتاز تولید واکسن کرونا در جهان باشد، آمریکا در خرید کل سهام آن شرکت ها تعلل نخواهد کرد.

 این رفتار انحصارگرایانه آمریکا مورد انتقاد مجامع جهانی نیز قرار گرفته است. آنها می گویند این فرآیند موجب می شود که کشورهای ثروتمند، زودتر به واکسن کرونا برسند و کشورهای فقیرتر با تاخیری طولانی، واکسن کرونا را دریافت کنند. دولت آمریکا درباره داروی «رمدسیویر» هم دقیقا همین سیاست انحصارگرایانه را در پیش گرفت؛ طوری که تمام فرآورده های این داروی نسبتا موثر در درمان کرونا را به طور یکجا از بازار دارویی جهان، خریداری کرد.

البته در این بین، چین هم بیکار ننشسته است. رسانه‌های دولتی چین تاکید دارند که یکی از واکسن‌هایی که در این کشور در حال آزمایش است، احتمالا تا پایان سال میلادی، قابل استفاده برای عموم باشد. گروه داروسازی ملی چین (سینوفارم) خبر داده است که آخرین مرحله آزمایش انسانی این واکسن تا حدود سه ماه دیگر به پایان می رسد. شورای فدرال روسیه هم گفته است که احتمالا این کشور تا پیش از پایان سال جاری میلادی، تولید واکسن کرونا را آغاز خواهد کرد.

با وجود تمام تلاش هایی که برای تولید واکسن کرونا در جهان در حال انجام است، وزارت بهداشت ایران بارها هشدار داده است که نباید پروتکل های بهداشتی و خودمراقبتی را رها کنیم و به امید واکسنی باشیم که معلوم نیست چه زمانی به دست ما خواهد رسید.

 مراحل کارآزمایی بالینی اغلب این واکسن ها بسیار طول خواهد کشید و واردات احتمالی آن به کشورهای دیگر هم با سرعت انجام نخواهد شد. اینکه برخی شرکت ها اعلام می کنند که تا پایان سال میلادی، واکسن را به بازار عرضه می کنند، خیلی اوقات می تواند یک نمایش تبلیغاتی برای افزایش سهام یک شرکت داروسازی باشد و بنابراین نباید همه ادعاها در این زمینه را جدی گرفت. 

 به همین دلایل مسئولان وزارت بهداشت اعلام کرده اند که حداقل تا یک سال دیگر، کشور ما با ویروس کووید 19 درگیر خواهد بود و تا آن زمان، بهترین راه برای حفظ سلامت خودمان و اطرافیانمان، رعایت مسائل ساده بهداشتی است که قدرت آن، دست کمی از واکسن کرونا ندارد. 

 

 

 

 

منبع: الف

کلیدواژه: تولید واکسن کرونا در جهان برای تولید واکسن کرونا پروژه های تحقیقاتی واکسن کرونا واکسن کرونا شرکت داروسازی اعلام کرده ساخت واکسن پایان سال پروژه ها شرکت ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.alef.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «الف» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۷۶۲۵۸۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

دولتی‌ها به جای رقابت، نظارت کنند

به گزارش خبرنگار گروه اقتصاد کلان خبرگزاری صدا و سیما، بعد از اینکه رهبر انقلاب نام سال را "جهش تولید با مشارکت مردم" اعلام کردند، صحبت های مختلفی درباره راهکارهای مشارکت مردم در تولید اتفاق افتاد. از کاهش تصدی گری دولت تا هویت بخشیدن به کسب و کارهایی که تاکنون دیده نمی شدند.

آقای کاشانی که یکی از فعالان بخش خصوصی در حوزه جواهرات است، در گفت و گو با خبرگزاری صدا و سیما، عمده ترین دلیل مردمی نشدن اقتصاد طی این سال ها را ایجاد انحصار می داند. او می گوید: برای همه تجربه جنگ یک نمونه موفق مشارکت مردم برای پیشبرد یک هدف است. باید در حوزه های اقتصادی هم چنین فرصتی را به مردم داد. اقتصاد فقط نفت نیست و رشد در تولید نفت هم منجر به جهش تولید نمی شود.

اقتصاد فقط نفت نیست

آقای کاشانی می گوید: هر چقدر دامنه اقتصاد گسترده شود جهش تولید بهتر اتفاق می افتد. حوزه هایی نظیر هوش مصنوعی، تولیدات تکنولوژی محور و جلوگیری از خام فروشی در کشور می تواند چرخ تولید را به چرخش در بیاورد.

صحبت های فعالان بخش خصوصی همگی به یک نقطه می رسد و آن هم باز شدن میدان مشارکت برای بخش خصوصی و کاهش موانع بر سر راه فعالان اقتصادی. موانعی که از ابتدای آغاز یک کسب و کار فعال اقتصادی را کلافه می کند.

۶۰ درصد اقتصاد کشور شبه دولتی است

آقای آل اسحاق، عضو اتاق بازرگانی ایران و عراق نیز در گفت و گو با خبرگزاری صدا و سیما می گوید: همچنان ۶۰درصد اقتصاد کشور دولتی و شبه دولتی است. واگذاری ها بر اساس اصل قانون اساسی هم مطابق هدف نتوانست نقش مردم را در مدیریت تولید و اقتصاد مشخص کند.

این عضو اتاق بازرگانی ایران گفت: باید به بخش خصوصی ابتدا اعتماد شود و در مرحله دوم نقش بخش دولتی را از رقابت و معاملات بازار کمررنگ کرد. دولت نباید با فعال اقتصادی رقابت کند بلکه باید حمایت و نظارت کند تا این بخش خصوصی محصولات تولیدی خود را با قیمت مناسب به دولت بفروشد.

در اصل ۴۴ قانون اساسی، عنوان شده است که با توجه به ضرورت شتاب گرفتن رشد و توسعه اقتصادی کشور مبتنی بر اجرای عدالت اجتماعی و فقرزدایی در چارچوب چشم‌انداز ۲۰ ساله کشور باید نقش دولت از مالکیت و مدیریت مستقیم بنگاه به سیاستگذاری و هدایت و نظارت تغییر کند، بخش‌های خصوصی و تعاونی در اقتصاد توانمند شوند. بنگاه‌های داخلی جهت مواجهه هوشمندانه با قواعد تجارت جهانی در یک فرایند تدریجی و هدفمند آماده‌سازی شوند، سرمایه انسانی دانش پایه و متخصص توسعه پیدا کرده، استاندارهای ملی با استانداردهای جهانی مطابقت کند و ۸۰ درصد از سهام بنگاه‌های دولتی مشمول صدر اصل ۴۴ به بخش‌های خصوصی شرکت‌های تعاونی سهامی عام و بنگاه‌های عمومی غیردولتی واگذار شوند.

وزارت اقتصاد فهرست فعالیت های اقتصادی که دولت نباید ورود کند را تهیه کند

آقای علی آقامحمدی، عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام در این باره می گوید: باید وزارت اقتصاد فهرستی از فعالیت هایی که دولت نباید در آن ها ورود کند را آماده سازی کرده و آن را به تمامی دستگاه ها ابلاغ کند تا از ورود بخش های دولتی به بازاری که بخش خصوصی درآن حضور دارد خودداری شود. دولت ها طبق گفته رهبری باید بروند به سمت فعالیت هایی که برای مردم ممکن نیست.

نمونه ای از این رقابت دولتی ها یا نهادهای عمومی با بخش خصوصی، در نمایشگاه دستاوردهای کارآفرینان دیده شد که رهبر انقلاب هم به این موضوع اشاره کرده و می گویند" ستاد اجرایی فرمان امام بخش خصوصی نیست" و از وزیر نفت می خواهد تا طرح های کلان نفتی را به بخش خصوصی واقعی واگذار کند.

یا در قسمتی دیگر بخش خصوصی تولید کننده تجهیزات پزشکی در کشور، از فعالیت هلال احمر در بازار این تجهیزات گلایه می کنند و می گویند: ما در کرونا کشور را با تولیداتمان مدیریت کردیم حالا در بازارمان با بخش دولتی رقابت می کنیم و بازارمان بهم می ریزد.

آقای پزشکی، تولید کننده تجهیزات پزشکی در گفت و گو با خبرگزاری صدا و سیما، می گوید: من بخش خصوصی که چندسالی است بازارمان رونق گرفته برای این که در مزایده ای شرکت کنیم و از بخش دولتی جلو بزنیم مجبور به کاهش قیمت می شویم. چرا بخش خصوصی باید با بخش های دولتی و عمومی در یک مزایده شرکت کند؟ ما توانمندی لازم برای تولید و تامین بازار تجهیزات پزشکی را داریم اما دولتی ها با امکانات بیشتر و دسترسی های ویژه، بخش خصوصی را ناامید می کنند.

موضوعی که این عضو اتاق بازرگانی به آن اشاره کرد یعنی فروش کالا یا خدمت به دولت توسط بخش خصوصی، صحبت مشترک او با رئیس سازمان برنامه و بودجه است. آقای منظور که در نخستین روز سال ۱۴۰۳  با خبرگزاری صدا و سیما گفتگو کرد. چند مثال برای این نوع مشارکت بیان کرد.

به گفته آقای منظور، اکثر نیروگاه ها و آزادراه هایی که به تازگی در کشور افتتاح شده، با روش مشارکت عمومی خصوصی بوده است. یعنی یک بخش خصوصی با گرفتن تسهیلات و یا خط اعتباری خارجی توانسته طرحی مثل نیروگاه یا آزادراه را بسازد و طبق توافقی، از سود بعد از به جریان افتادن آن طرح ها استفاده کند. دولت دیگر نباید خودش بسازد و خودش بهره ببرد بلکه باید با بخش خصوصی همکاری کرده و محصولات تولید شده از بخش خصوصی را برای تنظیم بازارهایش خریداری کند.

این گفته آقای منظور یکی از بندهای مهم برنامه هفتم است. ۳ بند با چندین الحاقیه که واگذاری سهام دولت در شرکت های دولتی به بخش خصوصی و مشارکت مردم در تکمیل طرح های نیمه تمام و استفاده از توان مردم در رشد اقتصادی را در خود جای داده است.

برنامه هفتم بخش های مختلفی را برای مشارکت عمومی و خصوصی مشخص می کند تا دولت ها دست از ایفای نقش در بازارها برداشته و برای جهش تولید از بازوی بخش خصوصی استفاده کنند. موضوعی که هر ساله رهبر انقلاب آن را بازگو کرده بودند و این بار جدی تر، آن را هدفی برای کل کشور در سال  ۱۴۰۳ بیان کردند.

کد ویدیو دانلود فیلم اصلی

دیگر خبرها

  • اطلاعات پروژه جدید بهمن دیزل لو رفت!
  • کدام مونتاژ گوشی‌های سامسونگ بهتر است؟ (چین، ویتنام یا هند)
  • دولتی‌ها به جای رقابت، نظارت کنند
  • اطلاعات پروژه جدید بهمن دیزل
  • قوانین و مقررات در کشور جلوتر از مصادیق مالکیت فکری است
  • شکایت بازیکن فرانسوی از فایزر و بیونتک به دلیل عوارض واکسن کرونا
  • واکسن کرونا باعث پایان فوتبال من شد!
  • آماده‌سازی نیروگاه‌های کشور برای تولید حداکثری برق در تابستان
  • آماده‌سازی تمامی نیروگاه‌های کشور برای تولید حداکثری در تابستان/ تعمیرات نیروگاه‌ها تا نیمه اردیبهشت پایان خواهد یافت
  • تلاش دانشمندان ایرانی برای تولید واکسن آنفلوآنزای فوق حاد پرندگان