Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «فارس»
2024-05-06@14:17:36 GMT

«غزر» با حباب متولد می شود؟

تاریخ انتشار: ۷ مرداد ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۸۷۷۲۶۸۹

«غزر» با حباب متولد می شود؟

شرکت زر ماکارون برای سومین بار برای عرضه در بورس خود را اماده می کند؛ افشای اطلاعات با اهمیت عرضه اولیه غزر را لغو کرده، البته این ورود و خروج حاشیه هایی نیز با خود به همراه داشته است.

به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری فارس، طی هفته های گذشته شرکت زر ماکارون برای سومین مرتبه خود را برای عرضه در بورس آماده می کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

چهارشنبه 8 مرداد ۱۶۰ میلیون سهم این شرکت تحت عنوان نماد «غزر» با روش ثبت سفارش در دامنه قیمت ۳۷۷۵ تا ۳۹۷۵ تومانی عرضه اولیه می‌شود. عرضه اولیه‌ای که طی دو ماه گذشته دوبار کنسل شده است.

زر ماکارون در سال مالی ۹۸ بیش از ۹ هزار و ۷۲۸ میلیارد ریال درآمد عملیاتی داشته که تقریبا ۲۰۰ درصد بیشتر از درآمد سال مالی ۹۷ این شرکت بوده است. با توجه به افزایش ۱۱۳ درصدی هزینه‌های این شرکت، سود خالص غزر در سال ۹۸ به ۲ هزار و ۳۰۰ میلیارد ریال رسیده که ۲۳۲۴ درصد بیشتر از سال ۹۷ بوده است. همچنین سود خالص پایه هر سهم این شرکت نیز ۱۴۳۸ ریال شناسایی شده که نسبت به سال ۹۷ رشدی ۱۸۷۰ درصدی داشته است. با این حساب، نسبت حاشیه سود خالص این شرکت در سال ۹۸ به ۲۴ درصد رسیده که در مقایسه با حاشیه سود خالص ۳ درصدی سال گذشته ۸ برابر شده است.

همه این صورت های مالی برای شرکت زر ماکارون، نمی تواند توجیه کننده قیمت بالای این سهم در عرضه اولیه باشد. بسیاری از کارشناسان معتقدند با کاهش 13 درصدی قیمت این سهم طی دو عرضه اولیه گذشته، اما هنوز قیمتی که برای این سهم در نظر گرفته شده است، بسیار بالاست. در دوره های قبلی عرضه این نماد در بورس به صورت عرضه اولیه قیمت 4550 تومان برای ان در نظر گرفته شده بود که در عرضه روز چهارشنبه این مبلغ به 3950 تومان رسیده است.

غزر در سال 98 تنها 9 درصد از محصولات خود را صادر نموده است. این شرکت 62 درصد محصولات خود را به شرکت های زیر مجموعه فروخته است که به نظر می رسد این عملکرد برای ایجاد سود برای این شرکت رخ داده است. منفی شدن سرمایه در گردش و جریان نقد عملیاتی این شرکت علی رغم رشد فروش نشان می دهد مبالغ فروش این شرکت هنوز به شرکت برنگشته است. افزایش فروش به شرکت های زیر مجموعه به احتمال زیاد جهت پرکردن این خلا می باشد.

غزر در حال حاضر 6360 میلیارد تومان ارزش گذاری شده است که ارزش دفتر دارایی‌های آن که تجدید ارزیابی زمین و ساختمان مربوط به سال 94 می باشد، 756 میلیارد و سهم آن 392 میلیارد تومان است. زمانی که 12 درصد این شرکت واگذار می شود، در صورتی قیمت این سهم افزایش یابد سود اصلی به حساب سهامدار عمده واریز خواهد شد.

در خردادماه امسال که قرار بود این شرکت در بورس عرضه شود، به دلیل افشای اطلاعات با اهمیت در خصوص افزایش ده درصدی قیمت فروش محصولات این عرضه لغو شد. عرضه این شرکت در آن دوره نیز حاشیه های به همراه داشت که هنوز هم این حواشی پابرجاست.

اعلام قیمت ۴۵ هزار و۵۰۰ ریالی برای هر سهم این شرکت که منجر به ورود شرکت با ارزش بازار ۷۲ هزار و ۸۰۰ میلیارد ریالی به بازار سرمایه می‌شود، اعتراض گروهی از فعالان بازار را به همراه داشت. شرکت تأمین سرمایه تمدن که عهده دار ارزش گذاری سهام "زر ماکارون" بوده است در گزارش منتشر شده در تارنمای شرکت بورس ارزش سهام این شرکت را بر اساس سه روش متداول به ترتیب 28082 ریال  (روش FCFE) و 27351 ریال (روش DDM) و 97380 ریال (روش P/E) اعلام کرده است.

به نظر می رسد رقم قبلی عرضه این شرکت یعنی 4550 تومان برای هر سهم بسیار بالا بوده و قیمت فعلی 3950 تومان باز هم از رقم اصلی هر سهم غزر بسیار فاصله داشته و به نظر می رسد سازمان بورس باید در قیمت گذاری این سهم تجدید نظر کرده و حباب موجود در این سهم را شکسته و آن به قیمت واقعی عرضه نماید.

انتهای پیام/

منبع: فارس

کلیدواژه: عرضه اولیه بورس افشای اطلاعات حباب غزر زر ماکارون عرضه اولیه سود خالص

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۷۷۲۶۸۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سامانه یکپارچه عرضه خودروهای وارداتی + سایت فروش، قیمت و زمان ثبت نام اردیبهشت ۱۴۰۳

ثبت نام سامانه یکپارچه خودروهای وارداتی در اردیبهشت ۱۴۰۳ آغاز شد.

به گزارش ایمنا، عرضه خودروهای وارداتی بر مبنای فرآیند نوبت دهی طرح یکپارچه عرضه خودرو آغاز شد.

بیشتر بخوانید:

لاماری ایما هیبریدی نیسان سانی وارداتی جهان نوین آریا ثبت نام سامانه یکپارچه خودرو

متقاضیان محترم سامانه یکپارچه عرضه خودروهای وارداتی که در اسفند ۱۴۰۱ ثبت نام نموده و اولویت آن‌ها مشخص شده می‌توانند جهت انتخاب خودرو اقدام کنند.

زمان ثبت نام سامانه یکپارچه خودروهای وارداتی

ثبت نام برای متقاضیان واجد شرایط از روز یکشنبه مورخ ۱۴۰۳/۰۲/۱۶ تا ساعت ۲۳:۵۹ روز سه شنبه ۱۴۰۳/۰۲/۱۸ در دسترس است.

سامانه ثبت نام خودرو وارداتی

سامانه یکپارچه عرضه خودروهای وارداتی به نشانی saleauto.ir مشخصات فنی خودروهای عرضه شده را در اختیار متقاضیان قرار می‌دهد.

محصولات سامانه یکپارچه خودروهای وارداتی

متقاضیان محترم می‌توانند یک اولویت از سبد محصولات اعلامی زیر را انتخاب کنند لازم به ذکر است هیچ گونه ثبت نام جدیدی در این مرحله انجام نشده و انتخاب خودرو در سامانه صرفاً برای ثبت نام کنندگان مرحله اول که در اسفند ماه سال ۱۴۰۱ حساب خود را بلوکه کرده‌اند است.

الف- خودروهای دارای قیمت قطعی در مبادی ورودی:

جدول شماره ۱: قیمت فروش محاسباتی قطعی خودروهای وارداتی در مبادی ورودی واحد: دستگاه / ریال

نام شرکتنشان تجاریمدلقیمت فروش قطعی درمبادی ورودی به ریال
جهان نوین NISSAN SUNNY ۱۱.۰۷۱.۴۰۰.۰۰۰
آرین پارس موتور Lamari EAMA HEV ۱۵.۴۳۴.۰۰۰.۰۰۰
بی ام کارز Hongqi EQM۵EV (خودرو برقی) ۱۸.۰۵۴.۶۰۰.۰۰۰

تبصره: قیمت مندرج در جدول شماره ۱، قیمت قطعی در مبادی ورودی بوده و هزینه‌ها و عوارض قانونی پس از ترخیص از قبیل: بیمه شخص ثالث، مالیات بر ارزش افزوده، هزینه‌های شماره گذاری، اسقاط خودروی فرسوده، کرایه حمل و … به قیمت‌های فوق اضافه می‌گردد که واردکنندگان با رعایت آئین نامه اجرایی قانون حمایت از مصرف کنندگان خودرو می‌توانند نسبت به دریافت آن اقدام نموده و در موعد مقرر نسبت به تحویل خودرو اقدام نمایند.

ب- خودروهای دارای قیمت علی‌الحساب در مبادی ورودی:

جدول شماره ۲- برآورد قیمت فروش محاسباتی علی الحساب خودروهای برقی وارداتی در مبادی ورودی واحد: ریال / دستگاه

نام شرکتنشان تجاریمدلقیمت فروش علی الحساب در مبادی ورودی به ریال
معین خودرو ایرانیان Honda ENS1 (خودرو برقی) ۱۸.۵۰۰.۰۰۰.۰۰۰
ایران خودرو Luna GRE (خودرو برقی) ۹.۴۵۰.۰۰۰.۰۰۰
جزییات ثبت نام خودرو وارداتی

تبصره ۱ - قیمت علی‌الحساب اعلام شده، قیمت در مبادی ورودی بوده و هزینه‌ها و عوارض قانونی پس از ترخیص از قبیل مالیات بر ارزش افزوده، هزینه‌های شماره گذاری، اسقاط خودروی فرسوده، کرایه حمل و … در هنگام صدور فاکتور نهایی به قیمت‌های قطعی و مصوب اضافه خواهد شد. واردکنندگان می‌توانند پس از فراخوان اولیه و با دریافت ۵۰% قیمت علی الحساب نسبت به انعقاد قرارداد با متقاضی اقدام نمایند

تبصره ۲ - قیمت قطعی خودروهای مذکور پس از ارائه کلیه مستندات و مدارک مثبته و بر اساس آخرین ضوابط و مقررات تعیین و متعاقباً در سامانه بارگذاری خواهد شد.

تبصره ۳ - عدم واریز وجه در هر یک از مراحل ذکر شده و حداکثر ۵ روز پس از فراخوان صورت گرفته، به منزله انصراف از طرح بوده و متقاضی از اولویت بندی سامانه خودروهای وارداتی حذف می‌گردد.

تبصره ۴ –کلیه شرکت‌های واردکننده می‌بایست مطابق آئین‌نامه اجرایی قانون حمایت از حقوق مصرف کنندگان خودرو نسبت به تحویل خودرو و دریافت وجه از مشتریان اقدام نمایند در صورت تأخیر در تحویل و … قراردادهای مذکور مشمول جرایم مندرج در آئین نامه فوق خواهند شد.

تبصره ۵ - تخصیص خودرو در این مرحله بر اساس رتبه ثبت‌نامی قبل متقاضی و اولویت انتخابی خودرو انجام می‌گیرد.

تبصره ۶ - آن دسته از ثبت نام کنندگان خودرو وارداتی که در مراحل قبل انتخاب خودرو انجام داده و در پرتال خود گزینه عدم تخصیص را مشاهده می‌نمایند، در صورت تمایل نسبت به خودروهای ارائه شده در جداول فوق در این مرحله خودرو جدید انتخاب کنند.

تبصره ۷ - اطلاعات کلیه متقاضیان مرتبط با این طرح حسب ماده ۱۹ آئین‌نامه اجرایی ماده ۱۴ الحاقی قانون مبارزه با پولشویی و طرح مالیات برعایدی سرمایه در اختیار نهادهای ذیربط قرار می‌گیرد.

کد خبر 751023

دیگر خبرها

  • سامانه یکپارچه عرضه خودروهای وارداتی + سایت فروش، قیمت و زمان ثبت نام اردیبهشت ۱۴۰۳
  • قیمت خودروهای برقی وارداتی چند ؟ / برای ثبت‌نام مرحله اول تا فردا فرصت دارید
  • قیمت خودروهای وارداتی در سامانه یکپارچه اعلام شد + جزئیات
  • قیمت خودروهای وارداتی در سامانه یکپارچه
  • قیمت خودروهای وارداتی در سامانه یکپارچه اعلام شد
  • میوه‌های نوبرانه ارزان می‌شوند؟
  • عرضه خودروهای برقی آغاز شد
  • شرایط فروش قسطی جک J ۴ و کی ام سی T ۸
  • قیمت سکه و طلا امروز یکشنبه ۱۶ اردیبهشت ۱۴۰۳
  • قیمت طلا و سکه امروز ۱۵ اردیبهشت ۱۴۰۳ مشخص شد