Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش آخرین نیوز، اصلاح طلبان برای هفت سال استراتژی درهای باز آنهم به سوی غرب را دنبال کردند. ایده ای که مطرح می کرد بدون ارتباط و تعامل بین المللی با بخشی از جهان که اصلاح طلبان آنرا تنها قسمت پیشرفته گیتی می دیدند، حاصل نمی شود. برجام به عنوان ماحصل این تفکر در مذاکرات به ثمر نشست. برجام به نوعی پیوند منافع کشورمان به غرب و خصوصا مذاکره با آمریکا بود که متاسفانه حاصل درگیر کردن کشور به مذاکرات و توافق هسته‌ای به قول خود دولتمردان جز «تقریبا هیچ» نبود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

حالا بعد از اینکه آمریکا به عنوان کدخدا و سپس اروپایی‌ها به عنوان آلترناتیو و جایگزین کاخ سفید در برجام به تعهدات خود عمل نکردند و آمریکا از برجام خارج شد و اروپا نیز در پازل بازی آمریکا ایران را بازی داد و معطل کرد، چشم امید اصلاح طلبان دوباره باز به آمریکا افتاده است!

اینکه آمریکایی که از برجام خارج شد چه فرقی با آمریکای آینده دارد، موضوعی است که اصلاح طلبان سعی دارند با بازی آمریکای خوب و بد آنرا برای مردم جا بیندازند و دوباره کشور را به برجام و توافقنامه هسته ای دیگر با کاخ سفید امیدوار سازند. مشخص نیست پس از اینهمه بدعهدی و شکست در حوزه دیپلماسی اصلاح طلبان چرا بازهم رو به سوی غرب دارند.

گویی بس نبود اینهمه ظرفیت های مختلف کشور معطل برجام شد و وضعیت موجود اقتصادی را پیش آورد که اصلاح طلبان به همین مسئله راضی نمی شوند و با وجود اینکه چند بار از یک سوراخ گزیده شده اند، اما بازی خطرناکی و جنون آمیزی را در عرصه سیاست خارجی دوباره پیگیری می کنند و دوباره سعی دارند ایران را در تله مذاکره با آمریکا بیندازند.

این موضوع به خوبی نشان می دهد که اصلاح طلبان آلترناتیوی جز برجام و مذاکره با غرب ندارد و به صورت لجوجانه برای اینکه مطرح کنند که سیاست خارجی شان با همه تبعات و آسیب هایی که داشته درست بوده است، سعی می کنند دست به یک قمار بزرگ بزنند.

از همین روست که روزنامه های اصلاح طلب از سازندگی تا آرمان و روزنامه های دسته چندمی بهشت گمشده ای را با آمدن «جو بایدن» کاندیدای دموکرات‌ها در آمریکا دوباره برای افکارعمومی ترسیم می کنند. متاسفانه همین تصویرسازی های خیال بافانه و افسانه گونه بوده که باعث شده تصویر واقعی حوزه بین الملل گم شود و از سوی دیگر طرف غربی زیر سایه همین توجیهات بود که گستاخ تر از گذشته در جهت بی خاصیت کردن برجام کم کم گام برداشت. درواقع اصلاح طلبان خود با دست خودشان برجام را به لبه پرتکاه برده اند.

تیترهایی مانند «امضای کری تضمین است» که امروز مدیرمسئول روزنامه شرق عنوان می کند که عقل جن هم به این موضوع نمی رسید که آمریکا از برجام خارج شود، حاصل همین افسانه بافی ها و خیال پردازی های اصلاحات است. وگرنه بسیاری از کارشناسان حوزه بین الملل حتی به صورت دقیق از روی کار آمدن ترامپ که وعده داده بود برجام را پاره می کند، اظهار نگرانی کرده بودند.



جالب اینجاست که اصلاح طلبان راه کشورداری را تنها در غرب می بینند و همین موضوع سبب شده که نه تنها ظرفیت های بزرگ کشور مسکوت بماند بلکه کشور را دچار تنگناهای مختلفی بکند که امروز به عینه آنرا می بینیم. درحالی که در یک تقطه  محوری وقتی موضوع برنامه راهبردی ایران و چین مطرح شد، بسیاری از کشورهایی که تا دیروز با فرمان آمریکا از سرمایه گذاری در ایران عقب نشینی کرده بودند، حالا با رقیب سازی ایران و دیپلماسی فعال جهانی و نه یکسویه به طرف غرب، نگرانی زیادی در خصوص از دست دادن موقعیت های مختلف پیدا کرده اند. 

چه اینکه ایران به سبب موقعیت استراتژیک و محوری که دارد، در معادلات و مناسبات بین المللی بسیار تعیین کننده است. ترس هندی ها از حضور چینی ها در پروژه ای که دو سال است به فرمان آمریکا معطل گذاشته‌اند یکی از همین موارد است. تا جایی این موضوع برای هندی ها گران تمام شده که اندیشکده‌های این کشور با انتقاد شدید از سیاست حاکمان هند و خصوصا راهبرد ضدایرانی ترامپ، بیان می کنند که این سیاست سبب شده تا ایران به سمت چین و کشورهای رقیب دیگر حرکت کند.

اکنون رسانه های طرفدار دولت و برجام هم اعتراف می کنند که «اینکه برجام وجود دارد و کار می کند یک ناراست بزرگ است که روحانی و ظریف به مردم ایران می گویند و خود و منافع ایرانیان را قربانی آن می کنند.»

بدون شک کشورمان در این روزها نه توان بازگشت به مذاکرات دیگری با آمریکا و غرب بر سر برجام و موارد مشابه دارد و نه مردم دیگر در این حوزه نسبت به سیاست های غرب باوری خوش بین هستند و امروز کشور نیازمند نوعی دیپلماسی فعال جهانی برای شکوفایی ظرفیت های داخلی است که قدرت اقتصادی کشور را تقویت و تحریم های بین المللی را بدون مذاکره با غرب از بین ببرد.

منبع: جهان نیوز

منبع: آخرین نیوز

کلیدواژه: اصلاح طلبان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت akharinnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «آخرین نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۷۷۴۸۲۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

روزنامه شرق: بهترین فرصت مذاکره مستقیم با آمریکا را از دست ندهید! / اجرای برجام و FATF اولویت نظام پس از عملیات وعده صادق

انتشار اخبار مذاکره از سوی محافل خبری نزدیک به آمریکایی‌ها(رسانه‌های فارسی صدای آمریکا در تهران) و تکذیب آن در تریبون‌های رسمی نشانه میل بایدن به تشویق تهران به گفتگو است!

سرویس سیاست مشرق- در میان انبوهی از گزارش‌ها و تیترهای خبری، در یک بسته کامل با نام «ویژه‌های مشرق» شما را در جریان مسائل مهم و اثرگذار از نگاه روزنامه‌های کشور قرار می‌دهیم.

در این ویژه‌نامه، نگاهی به آخرین مواضع جناح‌های سیاسی و تحولات مهم داخلی، خارجی، اوضاع اقتصادی و اجتماعی کشور انداخته می‌شود که مخاطبان بامطالعه آن به رهیافت‌های مهم، نکات و تأملات از سیر وقایع اثرگذار دست خواهند یافت، در این بخش با ما همراه باشید

************

روزنامه‌های امروز شنبه هشتم اردیبهشت در حالی چاپ و منتشر شد که سیاه و سپید اوراق زدایی از بودجه دولت، اوج‌گیری تنش‌ها در دانشگاه‌های امریکا در پی حمایت از غزه و پیگیری دیپلماسی اقتصادی با آفریقا پس از آسیا و برگزاری کنکور در صفحات نخست روزنامه های امروز برجسته شده است.

ارسال چند پیام از سوی آمریکایی‌ها و سپس تکذیب آن حکایت از سردرگمی کاخ سفید همچنان مورد استقبال رسانه‌های اصلاح‌طلب قرار دارد، روزنامه آرمان ملی در سرمقاله خود با عنوان « پالس‌های مذاکراتی» نوشته است:

این روزها اخبار مختلفی از احتمال تبادل پیام بین ایران و آمریکا در رسانه‌ها منعکس می‌شود که باید این تبادل پیام را به منزله ارسال پالس‌های مثبت به منظور جلوگیری از تنش‌آلود شدن فضا بین دو سویه پرونده هسته‌ای یعنی ایران و آمریکا تحلیل کرد و آن را به فال نیک گرفت.

در بخش دیگری از این یادداشت آمده است:

چرا که هر مقدار شاهد کاهش تنش دو سویه باشیم می‌توان به بهبود شرایط و استفاده از ابزارهای دیپلماتیک امیدوار بود. آنچه در ارتباط با موشک‌پرانی‌های ایران علیه اسرائیل اتفاق افتاد این بود که پالس‌هایی میان ایران و آمریکا تبادل شد. آمریکایی‌ها از طرق مختلف و حتی از طریق عربستان پیام دادند که قرار نیست که آمریکا وارد نبرد ایران و اسرائیل شود.

روزنامه شرق نیز در گزارشی با عنوان « نگرانی افراطی‌ها از احتمال مذاکره» خط گفتگوی مستقیم میان ایران و آمریکا پس از عملیات وعده صادق را پیش کشیده و می‌نویسد:

بلافاصله پس از پاسخ نظامی ایران به حملات اخیر اسرائیل، زمزمه‌های احتمال مذاکره با آمریکا افزایش پیدا کرد. اگرچه‌ ایران و آمریکا انجام چنین مذاکراتی را تکذیب کردند، اما آیا امروز بهترین فرصت برای اقدام به مذاکره مستقیم نیست؟ ‌ ایران این برتری را که با عملیات ۲۶ فروردین به دست آمد، برای چه کاری نیاز دارد؟ قرار است نگه داشته شود تا روزی که دوباره آنها احیانا با یک عملیات متقابل، ورق را برگردانند؟ تصور آنها از آینده چیست؟ کدام کشوری همیشه در موضع‌ برتری مانده و از آن خارج نشده است؟ موضع‌ برتری اگر به کار گرفتن امتیاز در دیپلماسی نخورد، قرار است به چه کار بیاید؟ البته به این پرسش تنها یک دسته‌ جواب روشنی خواهند داد؛ آنهایی که بدون ترس و واهمه می‌گویند: «ما قصد داریم این شرایط برتری را ادامه دهیم تا به یک جنگ فراگیر وارد شده و کار را یکسره کنیم». ‌آیا در میان جریان رادیکال، کسی هست که بتواند به این صراحت دست به چنین اعترافی بزند؟

روزنامه هم‌میهن نیز همین خط خبری را پیش برده و در گفتگو با سیدمحمد صدر اجرای برجام و FATF اولویت نظام را اولویت اصلی کشور خواهنده است؛ در بخشی از این گفتگو آمده است:

در عین حال دستگاه دیپلماسی جمهوری اسلامی باید تمام تلاش خود را به کار گیرد که قضایای مسکوت و معطل‌مانده از گذشته مانند برجام و FATF را نیز حل و فصل کند، چراکه تا این قضایای دیپلماتیک حل‌وفصل نشود، ما از تحریم‌ها و مشکلات اقتصادی شدید ناشی از آن رنج خواهیم برد.

الان آمریکا در شرایط خاصی قرار دارد. در شش ماه گذشته هم مشخص شد که آمریکایی‌ها به دنبال مشارکت در جنگ یا گسترش بحران در منطقه نیستند و تا این حد مشخص شده‌است که سیاست آمریکا این است که جنگ غزه در سراسر خاورمیانه گسترش پیدا نکند، پای کشورهای دیگر به آن کشیده‌نشود و آمریکا درگیر یک منازعه جدید در منطقه نشود.

انتشار این دست اخبار از سوی محافل خبری نزدیک به آمریکایی‌ها(رسانه‌های فارسی صدای آمریکا در تهران) و تکذیب آن در تریبون‌های رسمی نشانه میل بایدن به تشویق تهران به آغاز مذاکراتی است که با دادن مشوق‌هایی ایران را در آستانه برگزاری انتخابات ریاست جمهوری در آمریکا مهار کند. به‌عبارتی‌دیگر آمریکایی‌ها پس از مشاهده ضرب دست ایران در عملیات وعده صادق به این نتیجه رسیده‌اند که افزایش فشار بر ایران کارکرد خود را ازدست‌داده و تنها گزینه فعال روی میز گفتگو است.

در حال حاضر این سوال مطرح است که این جریان چرا تجربه های گذشته را مدنظر داشته و باور نمی کند که دشمنی امریکا با مذاکره برطرف نمی‌شود؟ واقعیت آن است که آمریکا دنبال منافع خودش در ایران است. از دیگر سو در شرایطی که عملیات وعده صادق علاوه بر نشان دادن قدرت سخت جمهوری اسلامی و اراده ملت ایران و قدرت نرمی را نیز میان جبهه مقاومت و تمامی مخالفان جبهه استکباری خلق کرده سخن گفتن از ترس برخی کشورهای منطقه از ایران امتداد دادن عملیات روانی صهیونیست بوده و تکرار آن شائبه دار می باشد.

دیگر خبرها

  • خیز اصلاح طلبان رادیکال به سوی خیابان به بهانه طرح نور/ روزنامه آرمان ملی: مسئله مذاکره با آمریکا و حجاب باید حل شود!
  • انتقاد تند جهره شاخص اصلاح‌طلبان از سوپر افراطی حزب‌اللهی دیروز!
  • اصلاح‌طلبان درباره روند بررسی صلاحیت‌ها چه گفتند؟
  • رابط اصلاح‌طلبان با رهبری بعد از فوت هاشمی‌رفسنجانی چه کسی است؟
  • فاکتور اشتباه و شیطنت آمیز اصلاح طلبان در خصوص شرایط امید در جامعه/ آغاز کنش‌های انتخاباتی رادیکال‌ها پس از عملیات تحریم!
  • عضو مجمع تشخیص: برجام و FATF همچنان در اولویت است / نباید روابط دیپلماتیک جمهوری اسلامی ایران به یکی دو کشور خاص محدود شود
  • روزنامه شرق: بهترین فرصت مذاکره مستقیم با آمریکا را از دست ندهید! / اجرای برجام و FATF اولویت نظام پس از عملیات وعده صادق
  • محمد صدر: ایران با اسرائیل درگیر نشد، با ناتو رو در رو شد
  • تشکیل کانون‌ نقد و کانون‌های شورش!
  • اصلاح راه‌های نامناسب و خطرناک ییلاق شهرستان اهر