Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-05-05@21:58:59 GMT

با بخشنامه های وزارتی نمی توان ازدواج را ترویج کرد

تاریخ انتشار: ۷ مرداد ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۸۷۷۶۲۴۸

با بخشنامه های وزارتی نمی توان ازدواج را ترویج کرد

ایسنا/اصفهان نخستین نشست از سلسه نشست های  نقد و بررسی چالش های پیش روی جوانان، با موضوع ازدواج شب گذشته (دوشنبه_۶ مردادماه) به صورت مجازی برگزار شد.

در این نشست که همزمان با هفته ازدواج برگزار شد، رئیس کمیسیون اجتماعی و محیط زیست شورای اسلامی شهر اصفهان، مدیر کل اداره ورزش و جوانان استان و چند تن از سازمان های مردم نهاد فعال جوانان و ازدواج به بررسی چالش ها و موانع ازدواج در جامعه پرداخته و پیشنهاداتی به ویژه برای تقویت مهارت های زندگی و آموزش جوانان و خانواده ها مطرح کردند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

کوروش محمدی، رئیس کمیسیون اجتماعی و محیط زیست شورای اسلامی شهر اصفهان در این نشست، با بیان اینکه جوان امروز مهارت های زندگی را به دست نیاورده اند، اظهار کرد: این جوانان بدون مهارت لازم، دست به انتخاب برای زندگی مشترک می زنند، درحالی که متاسفانه مشاوران آنها که والدین و معلمان هستند نیز موفق عمل نکرده اند، به همین دلیل در مواجهه با اولین چالش در زندگی مشترک از یکدیگر فاصله می گیرند.

وی با اشاره به فاصله ای که بین نسل دیروز و امروز اتفاق افتاده است، گفت: زمانی ازدواج، از حلقه های ارزشی جامعه ما بود، اما امروز جوانان ازدواج را ارزش نمی دانند و با نگاه تک معیاری دست به انتخاب هایی می زنند بدون اینکه به ابعاد دیگر زندگی توجه کنند، در عین حال که مهارت های لازم زندگی را ندارند و به همین دلیل خیلی زود ازدواج آنها منجر به طلاق و یا حداقل طلاق عاطفی می شود.

به گزارش ایسنا، رئیس انجمن آسیب شناسی ایران با بیان اینکه امروز گفتمان جاری در فضای خانواده نداریم، تصریح کرد: گفتمان جاری به معنای تعامل و ارتباطات ارزشی که باید در نهادی به نام خانواده وجود داشته باشد و فقدان این گفتمان آسیب های خانواده و شکاف در جامعه را بیشتر می کند.

وی با اشاره به افزایش سن ازدواج در جامعه امروز، تاکید کرد: اگر نتوانیم برنامه ریزی بهتری داشته باشیم مشکلات بیشتر و بیشتر می شود و از دل افزایش سن ازدواج، روابط ناسالم، ازدواج سفید، افزایش تجرد و ... پدید می آید.

توجه به واقعیت های جامعه برای بررسی چالش های ازدواج

محمدی اضافه کرد: برای بررسی چالش های ازدواج باید به واقعیت های جامعه توجه کنیم؛ امروز تورم، مشکلات اقتصادی و بیکاری مشکلاتی است که نمی توان آن را انکار کرد. تسهیلات ۵۰ میلیون تومانی برای ازدواج و یک شروع زندگی کافی نیست و حتما نیاز به خیرانی داریم که وارد این عرصه شده و به تسهیل ازدواج جوانان کمک کنند.

وی با یادآوری اینکه موانع ازدواج تنها مسائل و مشکلات مادی نیست، افزود: جامعه بیشتر از مسائل اقتصادی، به لحاظ فکری و نگرش نیاز به کمک دارد، بنابراین بهتر است خیران را فقط درگیر تسهیلات مالی نکنیم و از توان آنها برای تغییر نگاه جامعه استفاده کنیم.

مانع تراشی برای ازدواج جوانان از درون خانواده تا بیرون

رئیس کمیسیون اجتماعی و محیط زیست شورای اسلامی شهر اصفهان با بیان اینکه امروز سبک زندگی دچار آسیب های جدی شده است، گفت: این روزها تهیه جهیزیه عروس کمتر از ۱۵۰ میلیون تومان نیست و بسیاری از خانواده ها تا جهیزیه را تامین نکنند پاسخ مثبت به ازدواج جوان نمی دهند. این خرده فرهنگ ها وارد ساختارهای اجتماعی ما شده و تفکراتی در جامعه رشد کرده که از درون خانواده تا فضای بیرونی مانع تراشی برای ازدواج جوانان می شود.

وی با تاکید بر اینکه با بخشنامه های وزارتی نمی توان ازدواج را ترویج کرد، گفت: اینها مسکن های غیرموثر و موقت هستند که شاید برای دردهای کوچک موثر باشند، اما تا زمانی که همه بخش های مردمی حضور پیدا نکرده و کمک نکنند نمی توان موانع را برطرف و ازدواج جوانان را تسهیل کرد.

فرهنگ سازی، ارائه الگوهای سالم در خانواده است

محمدی با بیان اینکه باید همه ابعاد زندگی جوان را درنظر گرفت و ازدواج را به زنجیره ارزش های جامعه برگرداند، ادامه داد: باید نهاد اصلی خانواده در جامعه را تقویت کرد. اگر خانواده سالم در جامعه وجود داشته باشد، الگوهای سالم به فرزندان منتقل می شود و طبیعتا گرایش بیشتری به ازدواج پیدا می کنند، چراکه فرهنگ سازی چیزی جز ارائه الگوهای سالم نیست.

رئیس انجمن آسیب شناسی ایران با تاکید براینکه در حوزه خانواده و تعلیم و تربیت نیاز به تحول اساسی داریم، توضیح داد: امروز نگاه های ما مداخله ای است، درحالی که در دنیا نگاه پیشگیرانه است، بنابراین باید آموزش های اجتماعی و مهارت ها را تقویت کنیم که در این صورت جامعه خود به خود بیمه خواهد شد.

سید محمد طباطبایی سرپرست اداره کل ورزش و جوانان استان اصفهان هم در این نشست، با اشاره به اینکه این اداره کل رسالت ورزش و جوانان را به عهده دارد، اظهار کرد: در حوزه معاونت جوانان براساس اهداف و برنامه های تعیین شده یکی از مباحثی که دنبال می شود، ازدواج جوانان است.

وی با تاکید بر لزوم فرهنگ سازی ازدواج در جامعه، گفت: ما در یک کشور مسلمان با فرهنگ و اصیل زندگی می کنیم که آداب و سنن سرلوحه خانواده است. در جامعه ما به خانواده نگاه ویژه ای می شود، بنابراین برای فرهنگ سازی ازدواج باید از خانواده شروع کنیم.

سرپرست اداره کل ورزش و جوانان استان اصفهان با اشاره به اینکه از دیرباز ازدواج به صورت سنتی رقم می خورد، اما امروز از حالت سنتی خارج شده، تصریح کرد: مطمئنا مراکز مشاوره ازدواج باید توانمندسازی شوند، در عین حال که باید تسهیلاتی پیش روی جوانان قرار دارد، از جمله برای اشتغال و مسکن که از دغدغه های جدی جوانان است.

راه اندازی مجمع خیرین ازدواج در استان اصفهان

وی با بیان اینکه بیشتر مواقع وقتی با جوانان صحبت می کنیم بحث اشتغال و معیشت را دلیل ازدواج نکردن خود عنوان می کنند، توضیح داد: اداره کل ورزش و جوانان استان براساس رسالتی که دارد مجمع خیرین ازدواج را در استان راه اندازی می کند که اهداف و برنامه ها و سیاست های آن تدوین شده و امیدواریم بسترهای لازم برای تسهیل ازدواج جوانان فراهم کند.

طباطبایی با یادآوری اینکه اصفهان یکی از استان های پیش رو در امر ازدواج است، خاطرنشان کرد: یکی از ظرفیت های استان سمن های جوان محور و خیرینی است که همه به ازدواج آسان کمک می کنند و در کارگروه تخصصی تسهیل ازدواج جوانان، اجماع کلی با حضور همه بخش ها و خیران و نهادهای مردمی خواهیم داشت.

وی اضافه کرد: اداره کل ورزش و جوانان استان در نظر دارد کارگروه تخصصی را با حضور اندیشمندان، صاحب نظران و متخصصان این حوزه و با همراهی کمیسیون اجتماعی شورای اسلامی شهر اصفهان تشکیل دهد تا خروجی مثبت داشته باشیم. البته ما دستگاه مجری در حوزه ازدواج نیستیم، اما به عنوان پیونددهنده و برنامه ریز در کنار سایر دستگاه ها حضور داریم و به ویژه بر روی فرهنگ سازی کار می کنیم تا آسیب ها را کاهش داده و بستر ازدواج پایدار در جامعه را فراهم کنیم.

موضوع ازدواج محدود به هفته ازدواج نباشد

حسین جمشیدیان دبیر سازمان مردم نهاد ازدواج دل آرام، درخصوص چالش های پیش روی جوانان قبل از ازدواج، اظهار کرد: نامگذاری هفته ازدواج خوب است، اما کافی نیست و باید در طول سال به این موضوع پرداخته شود.

وی تاکید کرد: برای بررسی چالش ها و موانع ازدواج بیشتر بر مسائل مالی تمرکز می شود، درحالی که موضوع مهمی مثل آموزش کمتر مدنظر قرار می گیرد.

فردیس هاشمی زاده دبیر سازمان مردم نهاد آوای سلامت نقش جهان، با تاکید براینکه باید روی فرهنگ جامعه کار کنیم، گفت: فرهنگ ما همه فرزندان را ایده آل گرا بار می آورد، برخی از جوانان نیز ازدواج را برای رهایی از خانواده انتخاب می کنند، درحالیکه در نظام تعلیم و تربیت بیشتر آموزش های تئوری به فرزندان می دهیم.

وی خواستار توجه بیشتر به مهارت آموزش کودکان و نوجوانان شد و گفت: در هر گروه سنی باید مهارت های لازم را به فرزندانمان ارائه کنیم تا زمانی که به سن ازدواج رسیدند از مهارت های کافی و لازم برخوردار باشند.

میثم حاجی محمدی، مدیرعامل موسسه مردم نهادی رویای آرامش زندگی، به فقدان بلوغ و سواد ازدواج و ازدواج زودهنگام در برخی شهرستان ها اشاره کرد و گفت: وقتی ازدواج درست و حساب شده نباشد به طلاق می انجامد، بنابراین باید گواهینامه برای بلوغ ازدواج تعیین و مصوب شود.

از آموزش مهارت های پیش از ازدواج استقبال نمی شود

وی با بیان اینکه بسیاری از ارگان ها از برگزاری مهارت های پیش از ازدواج استقبال نمی کنند، پیشنهاد کرد که اداره کل ورزش و جوانان متولی طرح توانمندسازی مشاوران ازدواج شود.

غلامعباس کوچکی مسئول مرکز مشاوره تخصصی ازدواج و تحکیم خانواده شوق فردا نیز در این نشست، گفت: همانطور که در مورد ورزش می گوییم باید از زمین های خاکی شروع کرد، در مورد مسائل جوانان هم باید از پایه و ابتدا شروع به برنامه ریزی و هدف گذاری کرد.

وی، بخشی از علت بالا بودن آمار طلاق را مربوط به خانواده ها دانست و خواستار توجه بیشتر به آموزش خانواده ها و حتی برای بزرگسالان و والدین شد.

وی با بیان اینکه باید باورهای مثبت از سوی متاهلان به جوانان مجرد ارائه شود تا ذهن جوانان را به سمت ازدواج سوق دهند، خاطرنشان کرد: در مراکز مشاوره ازدواج گاهی برخوردهای سلیقه ای می شود و بیشتر بر گفت و گو متمرکز شده ایم، بنابراین توانمندسازی این مراکز می تواند کمک بیشتری به تسهیل ازدواج جوانان کند.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: استانی اجتماعی ازدواج هفته ازدواج جوانان سازمان هاي مردم نهاد اداره کل ورزش و جوانان استان شورای اسلامی شهر اصفهان تسهیل ازدواج جوانان کمیسیون اجتماعی بررسی چالش ها فرهنگ سازی خانواده ها مردم نهاد مهارت ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۷۷۶۲۴۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

توان علمی دانشگاه فردوسی مشهد باید به حل مشکلات کمک کند

آیت الله سید احمد علم الهدی روز یکشنبه و در نشست با اعضای هیات رییسه دانشگاه فردوسی مشهد در محل این دانشگاه گفت: دانشگاه فردوسی مشهد دارای ذخایر علمی بسیاری است و یکی از دانشگاههای دارای برتری علمی در کشور است که توانسته افراد بزرگ و سرشناسی که در علوم تاثیر گذارند را در خود پرورش بدهد ولی متاسفانه در نشان دادن این عظمت علمی و استفاده از آن برای حل مسائل جامعه توجه ویژه ای صورت نگرفته است.

وی افزود:مردم و یا مسوولان دستگاه‌ها و نهادها قرار نیست به دنبال دانشگاه بیایند و به عبارتی این دانشگاه است که باید در ارتباط با جامعه نقش اثرگذار خود را ایفا کند.

وی ادامه داد: ظرفیت دانشگاه در اثرگذاری در حوزه های مختلف از جمله فناوری، معدن، علوم انسانی، تربیت جامعه و فرهنگ سازی در جامعه بسیار است ولی دانشگاه باید خود را در این زمینه ها به جامعه اثبات کنند تا مشتری برای داشته های دانشگاه پیدا شود.

نماینده ولی فقیه در استان خراسان رضوی گفت: سرمایه گذاران به دنبال ایجاد بهره و منفعت برای خود هستند و شاید تجربه یک تکنسین را به دانش یک متخصص دانشگاهی ترحیح دهند و این در حالی است که باید دانشگاه توانایی خود را به جامعه هدف اثبات کنند تا آنان از دانش این مجموعه علمی بهره ببرند؛ متاسفانه این نکته در بیشتر دانشگاه های کشور مورد غفلت قرار گرفته است.

علم الهدی همچنین به نقش مسایل فرهنگی و توجه به موضوع جوانی جمعیت در دانشگاه‌ها اشاره کرد و گفت: ایجاد پردیس زندگی و خوابگاه متاهلی حرکت ارزشمندی است که می‌تواند در رونق ازدواج دانشجویی نقش بسزائی داشته باشد و البته باید به این موضوع توجه داشت که اگر امکان تغییر در احداث آن برای بهره مندی بیشتر دانشجویان وجود دارد، مورد توجه قرار گیرد.

بال قوی برای دولت سیزدهم

رییس دانشگاه فردوسی مشهد نیز در این نشست گفت: این دانشگاه سعی کرده است تا با حضور نیروهایی که نگاه نوآور به حل مسائل کشور دارند مسائل و مشکلات را حل کند و به عنوان یک بال قوی در دولت سیزدهم نقش آفرین باشند.

مسعود میرزایی افزود:دانشگاه فردوسی مشهد جزو دانشگاه‌های باسابقه و برتر کشور است و در عرصه های مختلف علمی اقدامات بسیاری انجام است و اکنون به حوزه علوم انسانی با نگاه اسلامی و تولید علم توجه بسیاری شده است تا امکان ایفای نقش های جدیدی در جامعه و کشور داشته باشد.

وی ادامه داد: در طول فعالیت مدیریت جدید این دانشگاه سعی شد تا نیروهای انقلابی و متخصص که نسبت به این کشور دغدغه مند هستند، جذب دانشگاه شوند تا در نهایت، دانشگاه برای آینده کشور داشته‌های بسیاری ارائه کند و بر همین اساس باید، غفلت نسبت به حوزه علوم انسانی نیز کاسته شود.

عضو هیات علمی دانشگاه فردوسی مشهد گفت: یکی دیگر از موضوعاتی که به آن توجه شده است، افزایش سرمایه اجتماعی در دانشگاه است و بر همین اساس، برخی از معوقات دانشگاهیان که مدت ها بر زمین مانده بود با رایزنی، کار جهادی و شبانه روزی پرداخت شد.

میرزایی افزود: می خواهیم دانشگاه فردوسی مشهد، یک دانشگاه تمدن ساز و الگو باشد تا بتواند نقش فعالی در سطح استان، کشور و حتی عرصه بین المللی، ایفا کند تا در توسعه و رونق کسب و کارها و یاری به حوزه اقتصاد دانش بنیان، موثر باشد.

رییس نهاد مقام معظم رهبری در دانشگاه فردوسی مشهد نیز گفت: علم و دانش، مصدر عالم و شخصیت دهنده به آن هستند و اگر علم نورانی شود تمام مشتقات وابسته به آن نیز نورانی خواهد شد.

حجت الاسلام والمسلمین دکتر مهدی ایمانی مقدم افزود: علمی که منجر به اخلاص، عمل و بصیرت شود باعث می‌شود برکات به دانشگاه و جمع دانشگاهیان اضافه شود.

وی ادامه داد: همراه کردن علم با اخلاق باید در اسناد بالادستی دانشگاه مورد توجه قرار گیرد تا منجر به تحول محتوایی در دانشگاه شود و در این راستا، تحول در ارائه دروس معارف نیز باید مورد توجه باشد.

باشگاه خبرنگاران جوان خراسان رضوی مشهد

دیگر خبرها

  • نرخ جمعیت در قزوین بحرانی است/ روند کاهشی در مرکز استان
  • نرخ جمعیت در قزوین بحرانی است / کاهش جمعیت در مرکز استان
  • توان علمی دانشگاه فردوسی مشهد باید به حل مشکلات کمک کند
  • سفر معنوی حج فرصتی مناسب برای ترویج وحدت جامعه اسلامی است
  • ترویج فرهنگ ایثار و شهادت نیاز امروز جامعه است
  • دشمن با ترویج بی حجابی قصد ضربه زدن به اسلام را دارد
  • برگزاری جشن‌های مادرانه در مساجد برای ترغیب مادران به فرزندآوری
  • ترویج ازدواج شرعی احیای سیره و سنت پیامبر اسلام (ص) است
  • نگاهی به تغییرات جدید در جامعه ژاپن با محوریت خانواده‌های ژاپنی
  • آموزش و پرورش زیربنای پیشرفت کشور/ فرهنگ ثبت رسمی در مدارس ترویج شود