Web Analytics Made Easy - Statcounter

وزیر بهداشت کووید۱۹ را ویروسی پیچیده خواند که ماهیت شتر، گاو، پلنگی دارد و با تاکید بر لزوم استفاده از ظرفیت استان ها در مقابله با این بیماری، گفت: همه علم مملکت در تهران نیست و استفاده از ظرفیت استان ها بزرگترین هنرمندی در رسیدن به پاسخ خیلی از سوال ها درباره کروناست.

به گزارش ایسنا، دکتر سعید نمکی در جلسه کمیته علمی کشوری مشورتی بیماری کووید۱۹ که به صورت ویدئو کنفرانسی برگزار شد، با اشاره به دستاوردهای کشور در مدیریت و کاهش موارد ابتلا به کرونا در فاز اول این بیماری، گفت: از همان اولین روزهای شیوع بیماری از همکارانم تقاضا کردم دور هم جمع شویم و در ستاد وزارتخانه مواردی را به اطلاع آنها رساندم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

با توجه به شناخت علمی که در رابطه با رشته ام از شاخص های آنتی ژنتیک ویروس دیدم، کاملا مشخص بود با پدیده پیچیده جدیدی روبرو هستیم، این ویروس با اجدادش تفاوتهای ساختاری دارد و برخورد با آن برخورد ویژه ای است. همه باید چشم ها را لحظه به لحظه بازتر کنیم و برای مقابله با آن در آینده با مدلی متفاوت از قبلی برخورد کنیم.

وی افزود: به همکاران گفتم که کووید۱۹ ماهیت شتر گاو پلنگی دارد. به همین دلیل نیازمند همدلی و کمک ملی بودیم؛ در عرصه های برون بخشی و بین بخشی توانستیم وفاق ملی عظیمی را با لطف خدا، حمایت مقام معظم رهبری، رییس جمهور محترم، سایر دستگاه ها و بویژه همراهی مردم فراهم کنیم.

نمکی گفت: از روز نخست مشتاق بودم که بتوانیم در درون نظام سلامت از ابزار برجسته علمی دانشمندان این رشته در دانشگاه های علوم پزشکی کشور بهترین بهره را ببریم. در میانه های اسفند سال گذشته نامه ای به دکتر ملک زاده معاونت تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت نوشتم و عنوان کردم که با توجه به شیوع کووید ۱۹، بررسی جنبه های مختلف بیماری می طلبد تا تیم های تحقیقاتی متعدد در کلیه دانشگاه ها به این امر مهم بپردازند و موارد میزان شیوع، توزیع سنی ابتلا، اثربخشی رژیم های دارویی، میزان مرگ و میر، رابطه آن با سن، جنس و نژاد، ماهیت ویروس و جهش های احتمالی، بررسی روند اپیدمیولوژیک و قدرت سرایت بیماری، ردیابی منابع بیماری، تاثیر رفتار اجتماعی بر گسترش بیماری، تاثیر بیماری بر بهداشت روان جامعه و ... مورد بررسی قرار گیرد؛ چراکه ماحصل موضوعات مهم تحقیقاتی راهگشای همکاران در اصلاح رویه های مبارزه و کنترل بیماری خواهد بود؛ گرچه در این زمینه زحمات زیادی کشیده شد، اما متاسفانه هنوز جواب خیلی از این سوال هایم را ندارم.

وی با تاکید بر لزوم استفاده از ظرفیت استان ها، افزود: ما نباید در تهران بنشینیم و برای مملکت تصمیم بگیریم؛ دانشمندان این مملکت همه در تهران نیستند؛ گرچه در سه دانشگاه علوم پزشکی تهران معلمان برجسته ای داریم، اما همه علم مملکت در تهران نیست و استفاده از ظرفیت استان ها بزرگترین هنرمندی در رسیدن به پاسخ خیلی از سوالها است.

وی ادامه داد: از روز اول از همکارانم خواهش کردم همکاران برجسته در دانشگاه های علوم پزشکی و حتی در دانشگاه های غیر علوم پزشکی را گرد هم جمع کنند؛ چراکه کووید۱۹ یک عامل بیماری زای چند وجهی است که ابعاد مختلف اقتصادی، فرهنگی، سیاسی و اجتماعی متعددی دارد. به همین دلیل تنها نباید در درون جامعه پزشکی دنبال جواب سوالها باشیم و باید حتما از متخصصان بین بخشی استفاده شود. این خواهش من به درازا انجامید. درخواستم آن بود که همه دانشگاه ها و دانشکده های علوم پزشکی افراد متخصص را معرفی کنند و آنها در کلان مناطق تیم هایی تشکیل دهند و در این تیم ها، برجسته ترین نمایندگان علمی را انتخاب کنند و بتوانیم یک پارلمان از علمای رشته های مختلف موثر بر کنترل مدیریت و مهار بیماری در کشور و در ستاد مرکزی وزارتخانه داشته باشیم. متاسفانه این کار به طول انجامید و با سرعت مد نظر من جلو نرفت. خوشحالیم امروز در خدمت عزیزان به شکل ویدیو کنفرانس هستیم و بتوانیم اولین نشست را با همدلی شروع کنیم.

وزیر بهداشت تاکید کرد: همه باید بدانیم که این ویروس، ویروسی است بسیار پیچیده و مدت ها بشریت باید با آن دست و پنجه نرم کند. باید خودمان را برای یک راه پرسنگلاخ پیچیده در آینده آماده کنیم. هر کس ادعا کند این ویروس را خوب شناخته و ادعا کند درمان بیماری را یافته و هر کس ادعا کند مدل های اپیدمیولوژیک او منطق بر واقعیت است و به بهترین بیماریابی و درمان رسیده و در آینده هم با همین روش ادامه دهد، به نظرم نشانه دانشمندی نیست و نشانه نوعی توهم است؛ چراکه ویروس به مراتب پیچیده است و نمی توان صد در صد درباره آن قضاوت کرد. بنابراین هر چه درباره این ویروس، داروی موثر بر آن و تغییرات و پروتکل های درمانی انتخاب شده آن و همچنین در رابطه با مدل های اپیدمیولوژیک می گویید با بگویید "احتمالا" و "تا امروز".

وی تاکید کرد: تقاضای من از این تیم دانشمند این است که ضمن اتکا به یافته های خود در استانهای مختلف، هرگز فکر نکنند آنچه به دست آوردند بهترین و ماندگارترین روش و دستاوردی است که می توان به آن تکیه کرد. تعجب می کنم یکی می گوید دارویی پیدا کردم که صد در صد ویروس را ریشه کن کرده است؛ این ها حرفهای عالمانه و حکیمانه نیست، اهل علم و دانشگاه نباید این حرفها را به این صراحت بزند.

وزیر بهداشت همچنین گفت: ما یک اقلیم پهناوریم و در این اقلیم پهناور، هیچ مدلی از بیماری ها را نمی توان به طور یکسان در استانها قضاوت کرد؛ چراکه اچ ال ای های مختلف داریم و تغییرات ژنتیک و رفتارهای اجتماعی و تغذیه های متفاوت و ... داریم. به همین دلیل باید در هر استان و در هر اقلیم و سرزمین مبتنی بر واقعیت های فرهنگی، اقتصادی، اجتماعی و موارد مرتبط با نظام سلامت تحقیق کرد. من تردید ندارم که قوم ترکمن با قوم بلوچ با قوم عرب و بقیه اقوام سرزمین نسبت به ویروس و پروتکل های درمانی واکنش های متفاوتی دارند. همانطور که به عنوان مثال در استان خوزستان با استان فارس رفتارهای متفاوت مدیریتی باید داشته باشید؛ چرا که رفتار اجتماعی آن دو سرزمین کاملا متفاوت است.

وی تاکید کرد: دانشمندان ما باید بدانند که این کار متعلق به یک رشته و یک تخصص نیست. این یک کار تیمی است و بدون یک کار مشترک تیمی امکان مدیریت بیماری نیست. بیماری کووید۱۹ دو فاز داشت؛ یک فاز ناشی از برخورد ویروس و یک فاز ناشی از برخورد سیستم ایمنی.

وزیر بهداشت درباره پروتکلهای درمانی کرونا نیز گفت: از پروتکلهای درمانی متفاوتی در این ایام حرف زدیم؛ ممکن است همکاری درباره یک پروتکل به نتیجه مطلوب رسیده باشد، اما به عنوان پروتکل که اعلام می شود مجموعه سنگینی از نسخه ها را روانه بازار می کند؛ این درحالیست که قبل از آن باید هماهنگی در این زمینه وجود داشته باشد.

وی همچنین درباره ایمنی زایی ویروس گفت: در این زمینه خواهشم آن است که کار کنید . دنیا دارد به این موضوع می رسد که بعد از گذشت دو و نیم تا سه ماه از ابتلا، بعضی از آنتی بادی ها حتی یک بیست و سوم روزهای اول هم نیستند، ما واقعا چطور می توانیم به بخش ایمنی همورال در این بیماری فکر کنیم؟ ابتلای مجدد آیا عفونت مجددی است که بیمار ابتدا کاملا پی سی آرش سالم شده و بعد از سه ماه مجددا مبتلا شده یا ویروس قابلیت مخفی شدن در جاهایی دارد که پی سی آر منفی می شود و دوباره تکثیر می شود؟ هنوز در دنیا پاسخ واضحی برای آن نداریم.

وزیر بهداشت تاکید کرد: موتاسیون (جهش) ویروس را جدی بگیرید. خواهشم آن است که همکاران من نمونه های استانی را مرتب پیگیری کنند که آیا این همان ویروس ووهان است یا اتفاق جدیدی در آن می افتد. این پیام شما برای ما بسیار مهم است. ما باید بدانیم خودمان را برای چه شرایطی آماده کنیم. اگر ویروس در پاییز و زمستان به سمت خاموشی می رود باید بدانیم اگر هم به سمت چکشی می رود آن را هم باید بدانیم.

وی افزود: اگر در قم و گیلان پیک جدید داشته باشیم نشان از تفسیر متفاوتی است که در فارس و کرمان داریم. ما نباید در سیاه چاله ای بیفتیم که از پیش ندیدیم و حق خطا نداریم. باید با آمادگی کامل به سمت رصد ویروس رویم و اولین تغییر را گزارش کنیم. ممکن است با تغییر موتاسیونی جدید مجبور شویم تصمیمات سنگین ملی بگیریم.

وزیر بهداشت با تاکید بر لزوم استفاده از ظرفیت طب گیاهی، سنتی و آلترناتیو، گفت: باید طب گیاهی، سنتی و آلترناتیو مدیسین را مانند دنیا جدی بگیریم. نه با دم کرده و جوشانده شفابخش، خودمان را دست عطاری ها و شارلاتانیزم این قضیه بدهیم و نه باید این بحث علمی را کتمان کنیم که هربال مدیسین آلترناتیو به کمک درمان در همه دنیا آمده است. چینی ها هم از آن استفاده کرده اند. خواهشم این است که حتما همکاران دانشمند طب سنتی و طب گیاهی را کنار خود داشته باشید؛ کما اینکه اکنون هم تعدادی کلینیکال ترایال در این زمینه داریم.

لینک کوتاه: asriran.com/0036Qg

منبع: عصر ایران

کلیدواژه: کرونا استفاده از ظرفیت استان ها وزیر بهداشت باید بدانیم دانشگاه ها علوم پزشکی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.asriran.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «عصر ایران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۷۷۶۸۰۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ارتباط بیماری‌های کارگران با تغییرات آب و هوایی

به گزارش خبرگزاری مهر، بهرام عین‌اللهی، در پیامی به مناسبت گرامیداشت روز جهانی ایمنی و بهداشت حرفه‌ای، تقویت مدیریت ایمنی و بهداشت حرفه‌ای و ایجاد محیط کار ایمن و بهداشتی به عنوان یک حق اساسی در محل کار را چارچوبی برای مقابله با خطرات نوظهور ناشی از تغییرات آب و هوایی برای سلامت کارگران، عنوان کرد.

متن کامل پیام وزیر بهداشت

نهم اردیبهشت ۱۴۰۳ مصادف با ۲۸ آوریل ۲۰۲۴ میلادی، روز جهانی ایمنی و بهداشت حرفه‌ای است و سازمان بین المللی کار در یک حرکت جهانی، شعار امسال را "زمان رو به اتمام است؛ در شرایط تغییر اقلیم، هم اکنون از ایمنی و بهداشت حرفه‌ای محیط کار اطمینان حاصل کنیم" اعلام کرده است.

تغییرات الگوهای آب و هوایی، تأثیرات قابل توجهی بر نیروی کار به ویژه ایمنی و سلامت کارگران برجای می‌گذارد و کارگران در مواجهه با سطوح بالاتری از عوامل مخاطره آمیز در محیط کار قرار می‌گیرند؛ این عوامل از جمله افزایش مواجهه با استرس گرمایی، اشعه فرابنفش، آلودگی هوا، مواجهه با مواد شیمیایی، وقوع حوادث بزرگ صنعتی، رویدادهای شدید آب و هوایی و افزایش بیماری‌های منتقله از طریق ناقلین می‌توانند در هر زمان با ایجاد بیماری‌های شناخته شده یا عوارض ناشناخته، سلامتی و ایمنی کارگران را به خطر بیاندازند.

امروزه ۱.۲ میلیارد شغل یا به عبارتی ۴۰ درصد از نیروی کار در جهان به دلیل تخریب محیط زیست در معرض خطر هستند. در فاصله سال‌های ۲۰۰۰ تا ۲۰۱۵ میلادی نیز سالانه ۲۳ میلیون سال عمر کاری به دلیل خطرات مختلف مرتبط با محیط زیست ناشی از فعالیت‌های انسانی یا تشدید آن، از بین رفته است.

کارگران در اغلب موارد اولین کسانی هستند که برای مدت طولانی و با شدت بیشتر در معرض اثرات تغییرات آب و هوایی قرار می‌گیرند و اغلب در معرض شرایطی هستند که عموم مردم می‌توانند از آن اجتناب کنند. بیماری‌های متعددی از جمله بیماری‌های ناشی از تنش‌های گرمایی، سرطان، بیماری‌های قلبی عروقی و بیماری‌های تنفسی در کارگران با تغییرات آب و هوایی مرتبط است. بنابراین برای کاهش اثرات مخاطره آمیز و مخرب تغییرات اقلیم بر سلامت نیروی کار، باید اقدام فوری انجام داد.

تقویت مدیریت ایمنی و بهداشت حرفه‌ای و ایجاد محیط کار ایمن و بهداشتی به عنوان یک حق اساسی در محل کار، چارچوبی برای مقابله با خطرات نوظهور ناشی از تغییرات آب و هوایی برای سلامت کارگران فراهم می‌کند.

در همین راستا جمهوری اسلامی ایران نیز همگام با حرکت‌های جهانی با استقرار سازوکارهای ایمنی و بهداشت حرفه‌ای در مجموعه‌های تولیدی دولتی و غیر دولتی برای اجرای مؤثر سیاست‌های ملی و برنامه های بهداشت حرفه‌ای به منظور کنترل عوامل زیان آور و شرایط مخاطره آمیز محیط کار و به حداقل رساندن اثرات تغییر اقلیم بر روی سلامت شاغلین اقدامات قابل توجهی را سامان داده است.

البته این مهم همچنان نیازمند سیاستگذاری مؤثر و کارآمد از طریق شفاف سازی، جلب مشارکت عمومی و افزایش مسئولیت پذیری همه ذی نفعان و شرکای اجتماعی با بهبود قوانین و اجرای آنها می‌باشد تا در سایه صیانت از سرمایه‌های انسانی کشور به عنوان محور توسعه پایدار به اهداف مدنظر رهبری در راستای جهش تولید با مشارکت مردم و رشد اقتصادی در کشور نائل شویم.

اینجانب ضمن تبریک روز جهانی ایمنی و بهداشت حرفه‌ای به تمامی همکارانی که این عرصه را برای خدمت به مردم عزیز کشورمان برگزیده اند و تقدیر از تلاش‌ها و زحمات آنان، از درگاه خداوند متعال بهروزی، موفقیت و توفیق روزافزون برای همه عزیزان، همکاران و خدمتگزاران جامعه بهداشت حرفه‌ای را خواستارم.

کد خبر 6091355 حبیب احسنی پور

دیگر خبرها

  • واکسیناسیون مؤثرترین مداخله بهداشتی برای ارتقای سلامت
  • فصل آبله مرغان رسید، چه بخوریم تا زودتر خوب شویم
  • تولید کیت‌های جداساز ویروس‌های بیماری‌زا در کشور
  • بیماری‌های مُخِل سلامت کارگران
  • آغاز واکسیناسیون فلج اطفال در افغانستان
  • آیا باید از سرایت ویروس آنفلوانزای پرندگان به گاوها نگران باشیم؟
  • این افراد در خطر ابتلا به ام اس قرار دارند
  • پیام وزیر بهداشت به‌مناسبت گرامیداشت روز جهانی ایمنی و بهداشت حرفه‌ای
  • ویروس کرونا در بدن این مرد هلندی بیش از ۵۰ بار جهش داشت
  • ارتباط بیماری‌های کارگران با تغییرات آب و هوایی