Web Analytics Made Easy - Statcounter

ایران اکونومیست-معاون علمی و فناوری با بیان اینکه تاکنون بیش از هزار و هفتصد متخصص ایرانی غیر مقیم به کشور بازگشته اند، گفت: پیش بینی می کنیم امسال ۸۰۰ نفر به کشور بازگردند.

سورنا ستاری در آئین رونمایی از نخستین سالنامه مهاجرتی ایران که امروز در محل معاونت علمی برگزار شد، اظهار داشت: تاکنون هر آماری که در خصوص خروج نخبگان از کشور اعلام می‌شد اشتباه بود زیرا یک زمانی (سال ۲۰۰۹ میلادی) صندوق بین المللی پول اعلام کرده بود که بیشترین آمار فرار مغزها به سایر کشورها از ایران بوده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی با تاکید بر اینکه حتی عبارت فرار مغزها کلمه‌ای بین المللی نبود، گفت: در آن زمان این صندوق اعلام کرده بود سالانه ۱۸۰ هزار نفر در سال از ایران مهاجرت می‌کنند که این انگیزه‌ای شد بتوانیم آمار دقیق خروج نخبگان و متخصصان ایرانی از کشور را به دست آوریم.

ستاری با اشاره به میزان دانشجویان و درصد مهاجرت آنها در ابتدای انقلاب تصریح کرد: در آن زمان ۱۷۰ هزار دانشجو در کشور مشغول به تحصیل بودند که همزمان ۱۰۰ هزار دانشجو در خارج از کشور ادامه تحصیل می‌دادند؛ از این تعداد دانشجویان در خارج از کشور ۵۶ هزار نفر در آمریکا بودند که این بزرگترین کلونی دانشجویی در امریکا محسوب می‌شد.

وی افزود: بعدها دیدیم که این گزارش وجود خارجی ندارد و اگر کسی بتواند منبع این گزارش صندوق بین المللی پول را پیدا کند به آن جایزه خواهیم داد.

وی تأکید کرد: اکنون کشور چین با ۳۵۰ هزار دانشجو در امریکا بزرگترین کلونی دانشجویی امریکا را به خود اختصاص داده است.

ستاری با بیان اینکه در ابتدای انقلاب ۳۷ درصد از دانشجویان به خارج از کشور می‌رفتند، خاطرنشان کرد: اکنون ۱.۴ درصد از کل ۴ میلیون دانشجوی ایرانی به خارج از کشور می‌روند که این آمارها نشان می‌دهد اکنون با کاهش خروج متخصصان ایرانی و دانشجویان به خارج از کشور مواجه هستیم.

وی با تأکید بر اینکه چطور آن موقع فرار مغزها نبود ولی با این کاهش آمار فرار مغزها وجود دارد!؟ گفت: اینها استانداردهای دوگانه هستند.

وی با تأکید بر اینکه ما نگران کاهش تعداد دانشجویان ایرانی در خارج هستیم، گفت: لازم است این دانشجویان به خارج از کشور بروند؛ این نشانه پیشرفت است.

ستاری اظهار داشت: اینکه دانشجویان به خارج از کشور بروند و تحصیل کنند مهم است و ما باید از این طرف در ایران زمینه برگشتی آنها را در کشور به درستی تدوین کنیم تا بعد از بازگشتشان جایگاه مناسبی برای فعالیت داشته باشند.

برنامه برای بازگشت متخصصان و کارآفرینان ایرانی در کشور

وی با اشاره به برنامه بازگشت متخصصان و کارآفرینان ایرانی که از ۵ سال گذشته اجرایی شده گفت: این برنامه توسط معاونت علمی و بنیاد علمی نخبگان با تمرکز به برگشت متخصصان تحصیل کرده از دانشگاه‌های برتر دنیا بنیان گذاری شده است.

وی با تأکید بر اینکه سیاست معاونت علمی و بنیاد ملی نخبگان در زمینه بازگشت این متخصصان است، خاطرنشان کرد: ما تا دو سال از این متخصصان حمایت می‌کنیم که بعد از بازگشتشان بتوانند در آن زمینه‌ای که علاقه مند هستند، فعالیت کنند؛ اگر نخواستند باز می‌گردند اما ما تمام شرایط ارتباط با شرکت‌های دانش بنیان، استارتاپ ها، مراکز، دانشگاه‌ها و غیره را در اختیارشان قرار می‌دهیم. انتخاب با خودشان است.

ستاری تأکید کرد: واقعیت این است که به این حوزه ظلم شده و نباید بدون نگرانی از اعداد کمی بازگشتشان به کیفیت کارشان بعد از بازگشت توجه داشته باشیم. از این رو لازم است روی سیاست‌های برگشت سرمایه گذاری کنیم.

بازگشت هزار و ۷۰۰ متخصص و کارافرین ایرانی به کشور

وی با بیان اینکه با شیوع کرونا در دنیا روند بازگشت تثبیت شده است، ادامه داد: تاکنون بیش از هزار و ۷۰۰ دانشجوی ایرانی در قالب برنامه بنیاد ملی نخبگان به کشور بازگشته‌اند که ۳۵۰ نفر از این دانشجویان از ۲۰ دانشگاه برتر دنیا بوده‌اند.

وی افزود: پیش بینی می‌کنیم امسال ۸۰۰ نفر از این دانشگاه‌های دنیا به کشور در قالب این پلتفرم بازگردند که این یک موفقیت بزرگ است.

وی تصریح کرد: کشورهایی هستند که ۳۰۰ هزار نفر سالانه مهاجر می‌گیرند زیرا برایشان درآمد دارد.

مهر

منبع: ایران اکونومیست

کلیدواژه: دانشجویان به خارج از کشور فرار مغزها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iraneconomist.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران اکونومیست» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۷۷۹۹۵۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

وجدان بیدار دانشجویان دنیا را در دفاع از مظلوم می‌ستایم

به گزارش خبرگزاری صدا و سیمای کهگیلویه و بویراحمد، محمدعلی زلفی گل در بدو ورود به یاسوج در خصوص خیزش دانشگاهیان آمریکایی علیه جنایات رژیم صهیونیستی در غزه افزود: وجدان بیدار دانشجویان و دانشگاهیان دنیا را که از مظلوم دفاع می‌کنند می‌ستایم از همه دانشگاهیان می‌خواهم در مقابل نسل‌کشی و درندگی و کشتن بانوان و کودکان فلسطینی حساسیت نشان دهند. وی گفت: وقتی دانشگاهیان دنیا در مقابل این رژیم خونخوار و سفاک بایستند معادله تغییر خواهد کرد و دنیا بیشتر بیدار می‌شود، موضع‌گیری خواهد کرد و سازمان‌های بین‌المللی تصمیم جدی‌تری در این خصوص خواهند گرفت. وزیر علوم اضافه کرد: در دولت سیزدهم در خصوص جذب نخبگان کار‌های مختلفی انجام شده است، با همکاری بنیاد ملی نخبگان آیین نامه جذب نخبگان را بعنوان اعضای هیئت علمی بازنگری کردیم. زلفی گل افزود: از این به بعد نخبگانی که بنیاد ملی نخبگان معرفی می‌کند نیاز به شرکت در فراخوان‌های جذب هیئت علمی ندارند و مستقیما بعنوان هیئت علمی دانشگاه‌ها معرفی می‌شوند. وی ادامه داد: با توافقنامه‌ای که با معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری منعقد کردیم در سال گذشته یک هزار ۳۸۰ نفر از رتبه‌های کنکور بورسیه می‌شوند بخصوص المپیادی‌ها و دارای رتبه المپیاد در صورتی که در رشته‌های مرتبط درس بخوانند بعنوان عضو هیئت علمی جذب می‌شوند. وزیر علوم عنوان کرد: بورسیه صنعت را برای اولین بار در دولت سیزدهم طراحی کردیم و سال گذشته و امسال در دفترچه کنکور نیز آمده است. زلفی گل تاکید کرد: با اتاق بازرگانی جلساتی داشتیم تلاش کردیم از صنایع مختلف خواستیم برای بورسیه رتبه‌های برتر و جذب نخبگان اقدام انجام دهند که این قشر نگران آینده خود نباشند و در کشور بمانند. وی گفت: دانشگاه فنی و حرفه‌ای ائتلافی را تشکیل داده که تکنسین برای واحد‌های صنعتی تربیت کند، دانشگاه علمی کاربردی چندین هزار نفر را با تضمین اشتغال براساس نیاز صنایع مختلف آموزش می‌دهد. وزیرعلوم اظهار کرد: کنکور امسال در کمال صحت و امنیت برگزار شد، براساس مصوبه شورای عالی انقلاب فرهنگی هر سال دوبار کنکور برگزار می‌شود الحمدالله روز‌های پنجشنبه و جمعه شاهد برگزاری کنکور سالم و با امنیت کامل بودیم. زلفی گل افزود: در یک منطقه‌ای که به دلیل سیل مشکل پیش آمده بود کنکور را تکرار خواهیم کرد، نگران نباشند. وی بیان کرد: چند مورد مشکلات و تخلفاتی در کنکور امسال داشتیم برخورد شد که به هیات مرتبط خود معرفی می‌شوند.

دیگر خبرها

  • جذب و تربیت سالانه دو هزار نیروی متخصص در حوزه فناوری کوانتوم
  • احیای گنجینه‌های تاریخی حیدرآباد به دست متخصصان ایرانی
  • وایرال شدن عکسی از جمیله علم‌الهدی در خارج از کشور
  • رایزن علمی و سرپرست دانشجویان ایرانی در کشور عراق منصوب شد
  • رشته‌های عفونی و خون متقاضی کمتری دارند/ شاهد گسترش مصرف سیگار هستیم
  • وجدان بیدار دانشجویان دنیا را در دفاع از مظلوم می‌ستایم
  • دانشجویان سال سوم دانشگاه‌ها، بورسیه دانشگاه فرهنگیان می‌شوند
  • بزرگترین سلامتکده طب سنتی کشور افتتاح شد
  • نماینده آیت الله العظمی سیستانی خواستار تربیت شخصیت قرآنی دانش آموزان و دانشجویان شد
  • بزرگترین سلامتکده طب سنتی کشور در شیراز افتتاح شد