Web Analytics Made Easy - Statcounter

احمد زرنگار عصر سه شنبه در گفت وگو با خبرنگار ایرنا با بیان اینکه این طرح در ۱۲ پارچه از مزارع به بهره برداری رسید ، افزود: کشاورزان برای اجرای این طرح که ۱۱۵ هکتار آبیاری قطره ای و بقیه کم فشار است در مجموع افزون بر هفت میلیارد ریال سرمایه گذاری کرده اند.

مسوول امور آب و خاک جهاد کشاورزی ابرکوه ادامه داد: با توجه به پدیده ۲ دهه خشکسالی اجرای آبیاری نوین در این شهرستان نقش بسزایی در افزایش راندمان آبیاری ، جلوگیری از علف های هرز ، افزایش تولید و بهره وری آب دارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

زرنگار با بیان اینکه حدود پنج هزار هکتار اراضی و باغ های شهرستان از سال ۱۳۷۰ تاکنون به آبیاری نوین تجهیز شده است، گفت : از این میزان حدود سه هزار هکتار آن در ۶ سال گذشته اجرا شده است .

وی، افزود: دولت یازدهم و دوازدهم برای این میزان آبیاری نوین ۴۰۰ میلیارد ریال کمک بلاعوض به کشاورزان منطقه پرداخت کرده است.

زرنگار خاطرنشان کرد: هم اکنون ۵۰۰ هکتار از اراضی وباغ های شهرستان برای  اجرای آبیاری کم فشار ، قطره ای ، زیرسطحی ، تیپ و تشتکی در دست اجراست.

حمایت دولت از کشاورزان اجرای طرح های آبیاری نوین

مدیرجهاد کشاورزی ابرکوه همچنین با اشاره به نقش حیاتی آب در بخش کشاورزی به ایرنا گفت: دولت برای آبیاری کم فشار و قطره ای در هر هکتار به ترتیب هفتاد میلیون ریال و ۱۷۰ میلیون ریال کمک بلاعوض پرداخت می کند لذا کشاورزان از این خدماتی که دولت فراهم کرده است استفاده کنند.

مهدی غیب الهی با اشاره به مزایای آبیاری نوین (کم فشار ، قطره ای ، زیرسطحی ، تیپ و تشتکی)، تصریح کرد: در این سامانه راندمان آبیاری از ۳۵ تا ۸۵ درصد افزایش می یابد.

وی با توجه به تداوم ۲ دهه خشکسالی و افت سطح آب های زیرزمینی اظهار کرد: بهترین روش برای حفظ منابع موجود در بخش کشاورزی ، اجرای طرح های آبیاری نوین است .

این مسوول کشاورزی شهرستان ابرکوه بیان کرد: برای استفاده از آب در بخش  کشاورزی به صورت نوین ، دولت در سال ۱۳۹۸ برای اجرای ۵۰۰ هکتار آبیاری نوین ، ۶۰ میلیارد ریال کمک بلاعوض در اختیار کشاورزان ابرکوه قرار داد.

حمایت مسوولان از سرمایه گذاران حوزه کشت گلخانه ای

همچنین فرماندار و رییس شورای کشاورزی ابرکوه هفته گذشته در سی و دومین نشست شورای حفاظت منابع آب شهرستان با اشاره به کمبود آب و افت سطح منابع آب‌های زیرزمینی از ادامه فعالیت برخی کشاورزان به استفاده از آبیاری سنتی غرقابی در مزارع گندم و جو شهرستان، خواهان اتخاذ تدابیری از سوی مسوولان نهادهای ذی ربط برای پیشگیری از این شیوه برداشت از چاه های کشاورزی منطقه شد.

محمد کاظمی نسب ، افزود: با توجه به استقبال برخی سرمایه گذاران در حوزه کشت گلخانه ای ، باید همه مسوولان در حوزه های مرتبط برای تامین آب، این افراد را حمایت کنند.

وی با تاکید بر اینکه سه هزار هکتار اراضی حاصلخیر منطقه آماده برای کشت و تولید محصولات گلخانه ای است ، افزود: با اجرای طرح های گلخانه ای ،مصرف آب از ۱۵ هزار هکتار به صفر می رسد.

به گفته وی بحران آب برای بسیاری از مردم و مسولان شهرستان ملموس است  و با توجه به وضعیت آب سفره های زیرزمینی منطقه که به دلیل کاهش بارندگی در ۲ دهه اخیر به شدت کاهش یافته و این روند همچنان ادامه دارد.

فرماندار ابرکوه در ادامه با بیان اینکه شرایط آبی شهرستان سال به سال بحرانی تر می شود افزود: با توجه به کاهش آب سفره های زیرمینی و افت سطح آب چاه های کشاورزی، گواه این مدعاست که آبخوان ابرکوه شرایط بسیار نامطلوبی دارد.

فرماندار ابرکوه افزود: کشاورزان بایستی برای حذف کشت محصولات پرآبخواه تلاش کنند و به دنبال کاشت محصولات کم آبخواه نیز باشند و مسوولان نهادهای مربوطه از آنها حمایت می کنند.

اراضی قابل کشاورزی شهرستان ابرکوه به علت کاهش بارندگی، کم آبی و تداوم ۲ دهه پدیده خشکسالی از ۲۰ هزار هکتار به ۱۵ هزار هکتار در سال های اخیر کاهش یافت و ۴۰ درصد اشتغال وابسته به فعالیت‌های کشاورزی، دامداری و دامپروری است و هشت هزار  و ۵۰۰ خانوار ، سالانه ۲۰۰ هزار تن محصول کشاورزی و دامی از این طریق تولید می کنند.

مرکز شهرستان ۵۵ هزار نفری ابرکوه در ۱۴۰ کیلومتری جنوب غربی شهر یزد قرار دارد.

برچسب‌ها ابرکوه آبیاری اراضی کشاورزی

منبع: ایرنا

کلیدواژه: ابرکوه آبیاری اراضی کشاورزی ابرکوه آبیاری اراضی کشاورزی کشاورزی ابرکوه آبیاری نوین هزار هکتار گلخانه ای کم فشار قطره ای

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۷۸۳۷۶۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

خسارت بارش شدید به ۱۴۵ هزار هکتار از مزارع خوزستان

به گزارش «تابناک» به نقل از خبرگزاری صدا و سیمای استان خوزستان، رئیس سازمان جهاد کشاورزی خوزستان در گفتگو با خبر خوزستان گفت: این خسارت‌ها شامل آبگرفتگی، ریزش خوشه، خمیدگی و خوابیدگی است.

نبی پور افزود: همچنین بر اثر تگرگ موجب شکستگی دانه به برخی محصولات در این مزارع شد. 

وی ادامه داد: میزان خسارت‌ها بین ۱۰ تا ۷۰ درصد می‌باشد. 

رییس سازمان جهاد کشاورزی خوزستان اظهار کرد: ۳۹۲ هزار هکتار از مزارع استان زیر پوشش بیمه هستند که شامل ۱۹۴ هزار گندم آبی، ۱۷۲ هزار هکتار گندم دیم و ۲۵ هزار سایر محصولات است.

نبی پور با اشاره آغاز ارزیابی خسارت‌ها گفت: این ارزیابی‌ها به صورت دقیق انجام و خسارت‌ها پرداحت خواهد شد.

دیگر خبرها

  • ۶۰ هزار هکتار شالیزار مازندران تجهیز و نوسازی شد
  • تجهیز زیر ساخت‌های ۹۰ درصد روستا‌های ایران
  • ۲ شهرک مولد کشاورزی در بوشهر ساخته می‌شود
  • قلع و قمع ۱۲ فقره تغییر کاربری غیرمجاز در آمل
  • برداشت گل محمدی از ۵۰۰ هکتار از گلزار‌های خراسان شمالی
  • خسارت بارش شدید به ۱۴۵ هزار هکتار از مزارع خوزستان
  • رفع تداخل ۹۰۰ پلاک از اراضی لرستان
  • یکپارچه‌سازی اراضی کشاورزی؛ گل یا پوچ
  • آغاز کشت گسترده سیب‌زمینی در اراضی کشاورزی
  • قلع و قمع ۵۱ فقره تغییر کاربری در محمودآباد