Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش تسنیم؛ دکتر سعید نمکی امروز در جلسه کمیته علمی کشوری مشورتی کووید19 در وزارت بهداشت اظهار کرد: توانستیم دستاوردهای قابل توجهی را در عرصه بین المللی داشته باشیم، از نخستین روزها از همکارانم تقاضا کردم جلسه‌ای برگزار شود؛ با توجه به شناخت علمی که از ویرس داشتم برایمان مشخص بود که با پدیده جدیدی روبه‌رو هستیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

برای من کاملاً مشخص بود که این ویروس با اجدادش تفاوت های ساختاری دارد و برخورد با این ویروس ویژه است و باید خودمان را برای هر دگرگونی و تحولی آماده کنیم و با مدلی متفاوت از ویروس‌های دیگر با آن برخورد کنیم.

وی افزود: در میانه‌های اسفند سال گذشته، نامه‌ای به معاونت تحقیقات و فناوری نوشتم و گفتم با توجه به شیوع کرونا در کشور می‌طلبد تیم‌های علمی به این امر مهم بپردازند؛ همواره معتقد بودم نباید در تهران بنشینیم و برای همه نقاط مملکت تصمیم بگیریم زیرا همه علم مملکت در تهران نیست و استفاده از ظرفیت علمی استانها بزرگترین مسئولیت ماست.

نمکی ادامه داد: از روز اول از همکارانم خواهش کردم همکاران برجسته‌ای در دانشگاه‌های علوم پزشکی و غیر علوم پزشکی پیدا کنند زیرا کووید19 یک عامل بیماری‌زای چندوجهی است و ابعاد مختلف سیاسی، فرهنگی و اجتماعی مختلفی دارد و نباید تنها در جامعه پزشکی دنبال پاسخ سوال‌هایمان باشیم اما متاسفانه این خواهش من به درازا انجامید. باید بتوانیم پارلمانی از علمای رشته‌های مختلف موثر بر کنترل بیماری در ستاد مرکزی وزارتخانه داشته باشیم.

نمکی با بیان این‌که همه باید بدانیم ویروس کرونا پیچیده‌ای است، گفت: باید خودمان را برای یک راه سنگلاخی در آینده آماده کنیم زیرا هر کس فکر کند که بهترین مدل درمان و بیماریابی را یافته و اگر در آینده با همین مدل ادامه بدهد موفق خواهد بود، نشان‌دهنده توهم است؛ باید یک ماه صبر کرد تا بدانیم این ویروس شترگاوپلنگ تحت تاثیر کدام دارو قرار خواهد گرفت؛ من تعجب می‌کنم که گاهی می‌گویند یک داروی گیاهی یا پروتکل درمانی یافته‌اند که حتماً کرونا را درمان می‌کند، این تفکر نوعی توهم است.

وی با بیان این‌که تغییرات ژنتیک متفاوت و رفتارهای اجتماعی و تغذیه مختلف در هر استان داریم، خاطرنشان کرد: باید مبتنی بر این تفاوت‌ها کار علمی کنیم و همکاران ما دستاوردهای خود را در این زمینه با سایرین به اشتراک بگذارند.

وی با بیان این‌که باید احتمال ابتلای مجدد بهبودیافتگان در استان‌ها بررسی شود، گفت: باید جهش‌های ویروسی بررسی شوند، باید بررسی شود که ویروس ایا همان ویروس ووهان است یا تغییر کرده است، ما باید بدانیم خودمان را برای چه شرایطی آماده می‌کنیم، ما نباید در سیاه‌چاله‌هایی گرفتار شویم که از پیش ندیده‌ایم. ممکن است با یک موتاسیون جدید مجبور شویم سیاست‌های جدیدی اتخاذ کنیم‌.

نمکی اضافه کرد: باید طب سنتی و طب گیاهی را جدی بگیریم، نه باید مردم را به دست شارلاتانیسمی بدهیم که مدعی می‌شوند با دمنوش بیماری را درمان می‌کنند و نه باید تاثیر طب گیاهی را دست کم بگیریم. من دیدم در چین بسیاری از درمان‌ها طب گیاهی است، من خواهش می‌کنم همکاران، دانشمندان طب سنتی را نیز در کنار خودشان داشته باشند.

وی گفت: باید تاثیر کرونا را بر روی بیماری‌های دیگر بررسی کنیم و بدانیم میزان واکسیناسیون در مناطق ما چقدر کاهش یافته است، ما با واکسیناسیون توانستیم 6 بیمار قابل پیشگیری با واکسن را مهار کنیم و اگر عزیزان به این توجه نکنند در آینده به سیاه‌چاله این بیماری‌ها خواهیم افتاد. باید اماکن عاری از کرونا را برای مردم مشخص کنیم مثلا به زنان باردار و مادران اطمینان خاطر بدهیم که بدون ترس و نگرانی به کجا مراجعه کنند‌. باید تاثیر کرونا را بر بیماری‌های غیرواگیر بررسی کنیم زیرا تنها 12.3 درصد از فوتی‌های کرونا بیماری‌ زمینه‌ای شناخته شده نداشتند و باید ببینیم کووید19 چقدر در بهداشت روان موثر بوده است.

نمکی با بیان این‌که باید برای ناهنجاری‌های رفتاری و روحی برنامه داشته باشیم تصریح کرد: باید اهل هنر با ما همراه شوند زیرا در آینده با پدیده تخریب بهداشت روان مواجه خواهیم شد. 46 درصد ابتلاها در زنان خانه‌دار به دلیل برگزاری دورهمی‌هاست و باید برای بهداشت روان پریشان مردم راه‌یابی کنیم.

وی با بیان این‌که باید روی بحث معیشت مردم در استان‌ها کار کنیم، یادآور شد: الان ماه عزای سالار شهیدان (ع) در پیش است و ما با عشق امام حسین (ع)بزرگ شدیم و باید ببینیم امسال چگونه این مراسم را برگزار کنیم که هم سلامت تامین شود و سلامت با عواطف و اعتقادات مردم چگونه باید عجین شود.

وزیر بهداشت با بیان این‌که باید ببینیم جهان در زمینه کرونا چه دستاوردهایی دارد، خاطرنشان کرد: امروز بدون تبادل اطلاعات بین‌المللی امکان ندارد دنیا بتواند با کووید19 مقابله کند.

      

منبع: اکوفارس

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ecofars.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اکوفارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۷۸۵۰۴۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

این دارو‌ها و خوراکی‌ها پلاکت خون را کاهش می‌دهند

پلاکت خون پایین (ترومبوسیتوپنی) نوعی بیماری است که در آن بدن به دلیل عارضه یا سایر شرایط، پلاکت کافی تولید نمی‌کند. علائم ناشی از آن شامل خونریزی داخلی و خارجی است. تشخیص زودهنگام ترومبوسیتوپنی، نتایج مثبتی در درمان دارد، اما تأخیر در تشخیص می‌تواند منجر به مشکلاتی از حمله قلبی، آسیب به اعضای بدن (به عنوان مثال، طحال، روده، کلیه و حتی آمبولی ریه) شود.

به گزارش خبرآنلاین، ترومبوسیتوپنی به اختلال در پلاکت خون گفته می‌شود و شرایطی است که در آن تعداد پلاکت‌های خون بیمار کاهش یافته و سلول‌های خونی قادر نخواهند بود فعالیت‌های اساسی بدن را انجام دهند.

پلاکت چیست؟

پلاکت به کوچکترین ذرات خونی گفته می‌شود که آنزیم‌های لازم برای انعقاد خون را در خود دارند. پلاکت‌ها بسیار کوچک هستند و با چشم غیرمسلح قابل دیدن نیستند. این اجزای کوچک مسئول بازسازی بافت‌های آسیب‌دیده هستند و نقش مهمی در انعقاد خون دارند. میانگین عمر هر پلاکت ۱۰ روز است و محل تولید آن در مغز استخوان است.

نحوه عملکرد پلاکت خون

کار اصلی پلاکت جلوگیری از خونریزی است. تجمع پلاکت‌ها در محل خونریزی، موجب لخته شدن خون و آغاز روند بهبودی می‌شود. پلاکت‌های فعال حاوی پروتئین چسبنده‌ای به نام فیبرین هستند که این پروتئین‌ها در تشکیل لخته خونی نقش مهمی ایفا می‌کنند.

علت پایین بودن پلاکت خون

پایین بودن پلاکت خون نوعی اختلال خونی است و معمولاً عوارض جدی ندارد، اما در شرایط آسیب‌دیدگی می‌تواند روند انعقاد و لختگی خون را تحت‌تأثیر قرار دهد. تعداد پلاکت خون معمولاً به دلیل بیماری‌های زمینه‌ای و عوارض جانبی مصرف برخی دارو‌ها کاهش می‌یابد که در ادامه به شرح این موارد می‌پردازیم:

۱) دارو‌ها و خوراکی‌هایی که پلاکت خون را کاهش می‌دهند

مصرف الکل، ترکیبات سمی و نیز برخی دارو‌های حاوی کنین که جهت رفع گرفتگی عضلات تجویز می‌شوند اثرات منفی بر پلاکت خون دارند. استفاده از برخی نوشیدنی‌ها مانند آب تونیک (نوشابه گازدار حاوی کنین که برای پیشگیری از مالاریا مصرف می‌شود) می‌تواند در کاهش پلاکت خون مؤثر باشد.

این دارو‌ها خاصیت ضد انعقادی دارند و موجب کاهش پلاکت می‌شوند:

دارو‌های ضد انعقاد یا مهارکننده‌های گلیکوپروتئین مانند آبسیکسیماب (این دارو ضد تجمع پلاکت است و برای پیشگیری از عوارض اسکیمی قلبی تجویز می‌شود)

اپتیفیباتید (این دارو ضد انعقاد خون است و در درمان لخته‌های خونی و حملات قلبی مورد استفاده قرار می‌گیرد)

و تیروفیبان (برای درمان سندرم کرونر حاد)

هپارین، استامینوفن، ایبوپروفن، ناپروکسن، آمیودارون (برای درمان پرکاری تیروئید)، سایمتیدین (برای درمان زخم معده و گاستریت)، پیپراسیلین (نوعی آنتی بیوتیک)، دارو‌های ضد تشنج مانند کاربامازپین، سولفونامید‌ها مانند تری‌متوپریم-سولفامتوکسازول، وانکومایسین (نوعی آنتی بیوتیک).

۲) بیماری‌هایی که موجب پایین بودن پلاکت خون می‌شوند

برخی از بیماری‌ها بر تولید پلاکت خون اثر گذاشته و باعث ترومبوسیتوپنی می‌شوند که عبارتند از: سرطان مغز استخوان، لوسمی، HIV و هپاتیت C، عفونت‌های ویروسی، آنمی، سندرم دیستریس تنفسی حاد (ARDS)، سپسیس (نوعی عارضه عفونی)، بیماری‌های خود ایمنی مانند ITP (نوعی عفونت ویروسی مثل آبله مرغان)، سابقه ارثی و ژنتیکی، زیاده‌روی در مصرف حد الکل، برخورد با ترکیبات سمی، دوران بارداری و ...

کاهش پلاکت خون گاهی می‌تواند سبب بروز برخی اثرات فیزیکی مانند کبودی شود. درمان پایین بودن پلاکت خون شامل تجویز برخی دارو‌ها و تلاش برای رفع مشکلات زمینه‌ای است. در برخی موارد نیز برای درمان، از دارو‌هایی که سیستم ایمنی بدن را سرکوب می‌کنند (مانند کوتیکواستروئیدها) استفاده می‌شود.

دیگر خبرها

  • کدام منطقه جهان بیشترین تاثیر تغییرات آب‌وهوایی را تجربه کرد؟
  • عجایب جدید از ویروس کرونا؛ مردی پس از ۶۱۳ روز بیماری درگذشت!
  • علل پرش و اسپاسم عضلانی
  • مردی که ۶۱۳ روز کرونا داشت، فوت کرد
  • بیماری‌های خودایمنی که باعث ریزش مو می‌شوند
  • چیز‌هایی که فکر نمی‌کنید به کبدتان آسیب بزنند
  • تاثیر این گیاه دارویی بر بیماری دیابت
  • این دارو‌ها و خوراکی‌ها پلاکت خون را کاهش می‌دهند
  • چیز‌هایی که فکر نمی‌کنید به کبدتان آسیب می‌زنند
  • «مه مغزی» عارضه جدید کرونا