Web Analytics Made Easy - Statcounter

فراز رابعی چهارشنبه در گفت وگو باخبرنگار ایرنا در پاسخ به انتقاد دوستداران محیط زیست مبنی بر مرگ و میر اخیر ماهی‌های هورالعظیم به دلیل تامین نشدن حقابه توضیح داد: برای فصل تابستان حدود ۴۰۰ میلیون مترمکعب حقابه برای هورالعظیم در نظرگرفته شده بود که تنها در ماه‌های تیر و مرداد، ۲۶۷ میلیون مترمکعب از آن به عنوان حقابه تالاب از سد کرخه رهاسازی شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

ساکی رییس اداره حفاظت محیط زیست هویزه یکشنبه گذشته از تامین نشدن حقابه هورالعظیم انتقاد کرده و گفته بود: در هفته‌های اخیر ورودی آب به هورالعظیم کاهش شدید داشته و نزدیک به صفر رسیده که باعث مرگ و میر گسترده ماهیان شده به طوری که حدود سه هزار قطعه ماهی در مخزن شماره ۵ تالاب در منطقه طلائیه تلف شده‌اند.

رابعی در ادامه حقابه سالانه هورالعظیم را ۸۰۰ میلیون مترمکعب عنوان کرد و افزود: این حقابه در برنامه ریزی‌ها لحاظ شده و معتقدیم حقابه این تالاب را طبق برنامه و بیش از سال‌های گذشته داده‌ایم و از این نظر مشکلی وجود ندارد.

وی کاهش شدید ورودی به هورالعظیم را نیز رد کرد و گفت: در حال حاضر از طریق انشعابات کرخه آب وارد هور می‌شود، به طوری که دبی ورودی به تالاب از شاخه میسان ۶۳ مترمکعب برثانیه و از شاخه هوفل ۷۴ مترمکعب برثانیه است که برای تابستان حجم بسیار مناسبی به حساب می‌آید.

رابعی تاکید کرد: مرگ و میر آبزیان در هورالعظیم به دلیل کاهش حقابه را نمی‌پذیریم و باید علت آن بررسی شود.

وی اضافه کرد: امسال بعد از پارسال که حوضه کرخه با سیل بی سابقه مواجه بود، از نظر آبی در شرایط بسیار خوبی قرار داشته به طوری که برای ماه های تیر و مرداد یک میلیارد مترمکعب آب از سد کرخه رهاسازی شده، که این مقدار خروجی کم سابقه بوده و احتمال تکرار آن در سال های آینده بسیار کم است.

رابعی با بیان اینکه هورالعظیم به نسبت سال‌های گذشته در شرایط مطلوبی است، اظهار داشت: تا خرداد ماه گذشته، ۹۲ درصد تالاب آبدار بوده و مخازن پنج گانه تالاب اکنون آبدار است که این شرایط نسبت به سال‌های گذشته (به جز پارسال که شرایط سیلابی و نادر بود) بسیار مناسب است.

وی تصریح کرد: امسال از نظر آبی یک سال استثنایی بوده و نباید انتظار داشته باشیم همین میزان حقابه در سال‌های آینده و حتی سالهای نرمال تامین شده و وارد تالاب شود.

تالاب مرزی هورالعظیم با بیش از ۳۰۰ هزار هکتار مساحت، در جنوب غربی کشور قرار دارد که یک سوم آن در ایران و دو سوم در عراق است. این تالاب آخرین بازمانده تالاب‌های بین النهرین است که از زمان خشک شدن به عنوان یکی از کانون‌های اصلی تولید گرد و غبار معرفی شده است.

لاهیجان‌زاده مدیرکل سابق محیط زیست خوزستان و معاون محیط زیست دریایی سازمان حفاظت محیط زیست در سال ۹۷ گفته بود: حقابه تالاب هورالعظیم ۱.۶ میلیارد تا ۱.۹ میلیارد متر مکعب در بخش ایرانی آن تعیین شده است که باید از سد کرخه و بارندگی‌ها تامین شود.

وی اخیرا از مکاتبه با وزارت علوم تحقیقات و فناوری و و وزارت خارجه برای پیشنهاد ثبت مخازن یک و ۲ و ۳ تالاب هورالعظیم در فهرست کنوانسیون رامسر خبر داده بود.

بخش ایرانی تالاب هورالعظیم از یک طرف با کاهش شدید آب روبه روست و از سوی دیگر با اکتشاف نفتی دچار خسارت شده است. کاهش ورودی آب و تامین نشدن حقابه تالاب هورالعظیم، هر سال باعث مرگ و میر آبزیان و آتش سوزی‌های متعدد در این تالاب می‌شود که با توجه به تاثیر منفی آن بر حیات تالاب و زیستمندان، کارشناسان بارها نسبت به تکرار آن هشدار داده‌اند.

ساکی رییس اداره حفاظت محیط زیست هویزه یکشنبه گذشته گفته بود: در حال حاضر سطح آب در تالاب به ویژه در مخازن شماره ۴ و ۵ تالاب پایین آمده و با توجه به قطع شدن ورودی از مخزن شماره ۲ به ۳ ، حدود ۳۰ تا ۴۰ درصد مخزن شماره ۳ نیز خشک شده است.

به گفته ساکی، مسئولان سازمان آب و برق خوزستان علت قطع شدن حقابه را کشت شلتوک در اراضی کشاورزی بالادست هورالعظیم و برداشت بی‌رویه از آب رودخانه کرخه عنوان کرده‌اند، این در حالیست که حقابه کشاورزی و حقابه تالاب جدای از یکدیگر است اما هیچ نظارتی بر برداشت‌های کشاورزی صورت نمی‌گیرد.

برچسب‌ها سازمان حفاظت محیط زیست معاونت طبیعی و تنوع زیستی تالاب اداره کل حفاظت محیط زیست خوزستان سازمان آب و برق خوزستان وزارت نیرو

منبع: ایرنا

کلیدواژه: سازمان حفاظت محیط زیست اداره کل حفاظت محیط زیست خوزستان سازمان آب و برق خوزستان وزارت نیرو سازمان حفاظت محیط زیست اداره کل حفاظت محیط زیست خوزستان سازمان آب و برق خوزستان وزارت نیرو تالاب هورالعظیم حفاظت محیط زیست حقابه تالاب مرگ و میر

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۷۸۶۳۷۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اخطار زیست محیطی به سه واحد خدماتی در نهاوند

به گزارش خبرگزاری صدا و سیمای استان همدان؛ عزیز قیاسی گفت: حسب پایش‌ها، نمونه برداری‌ها و بررسی‌های انجام از واحد‌های خدماتی و تولیدی شهرستان در اردیبهشت ماه امسال، سه واحد خدماتی شامل بیمارستانی، کشتارگاهی و تصفیه فاضلابی به علت آلودگی‌های شیمیایی و میکروبی مورد اخطاریه زیست محیطی قرار گرفتند.

او افزود: اگر این واحد‌ها در مهلت مقرر رفع آلایندگی نکنند، نام آنها در لیست فصل اول امسال برای پرداخت عوارض سبز (تا ۱/۵ درصد فروش آنها) درج و به امور مالیاتی معرفی می شوند.

مسئول حفاظت محیط زیست نهاوند تأکید کرد: چنانچه واحد‌های تولیدی و خدماتی اقداماتی در زمینه حفظ محیط زیست اعم از ایجاد فضای سبز مشجر غیر مثمر، ساخت سیستم‌های تصفیه خانه ایی، نصب دستگاه‌های غبارگیر کنند هزینه مربوطه مشمول تا ۵۰ درصد بخشودگی مالیاتی می‌ شوند.

دیگر خبرها

  • رهاسازی ۵ پرنده در طبیعت تالاب بیشه دالان بروجرد
  • از تردد غیرضرور در نزدیکی کلونی‌های پرندگان تالاب انزلی خودداری کنید
  • رئیس سازمان حفاظت از محیط زیست: 50 درصد تالاب هامون آبگیری شده است
  • اخطار زیست محیطی به سه واحد خدماتی در نهاوند
  • حدود ۵۰ درصد تالاب هامون آب‌گیری شد
  • طالبان حق‌آبه هیرمند را رهاسازی کرد | ۵۰ درصد تالاب هامون آبگیری شد
  • سلاجقه: تاکنون ۵۰ درصد تالاب هامون آبگیری شده است
  • سلاجقه: حدود ۶۰میلیون مترمکعب از حقابه هیرمند رهاسازی شد
  • سلاجقه: حدود ۶۰ میلیون متر مکعب از حقابه هیرمند رهاسازی شد
  • حقابه هورالعظیم چگونه تامین می‌شود؟