Web Analytics Made Easy - Statcounter

کارخانه ذوب‌آهن اسدآباد بعد از گذشت ۲۵ سال از تعطیلی و بلاتکلیفی به دلیل بی تدبیری ها، نه‌تنها چدن و فرومنگنزی در آن ذوب نشد، بلکه امروز با یدک کشیدن نام بزرگش به بار ننشسته و بی ثمر بودنش دل مردم را ذوب کرده است.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا به نقل از عصر همدان؛ تاریخ ذوب‌آهن اسدآباد در منطقه چهاردولی را که ورق بزنیم، عملیات کلنگ زنی آن از سال ۷۴ در دوران دولت آقای رفسنجانی آغاز و تا سال ۷۵ تملک اراضی برای این امر انجام و در سال ۷۹ زیرساخت‌ها آماده شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

ذوب‌آهن قدمتش به دولت مرحوم هاشمی می‌رسد

و اما در سال ۷۹ قراردادی با شرکت چینی بسته می‌شود تا خط تولید شمش چدن راه‌اندازی کنند که بعد از گذشت ۱۰ سال یعنی سال ۸۹ این خط تولید راه‌اندازی و سال ۹۰ با حضور معاون اول رئیس‌جمهور آقای احمدی‌نژاد آغاز به کارکرد.

البته بعد از سه ماه فعالیت متأسفانه به بهانه عدم توجیه اقتصادی هر دو خط تولید به حالت خواب درآمد و در واقع بزرگ‌ترین کارخانه ذوب‌آهن غرب کشور با ظرفیت تولید ۷۰ هزار تن شمش چدن این بار به فکر تغییر خط تولید از چدن به فرومنگز افتاد.

تغییر خط تولید هم در راه‌اندازی کارخانه اثری نداشت

این بار هم تغییر خط تولید گشایشی در کار ذوب‌آهن ایجاد نکرد و علی‌رغم گفته‌های مسئولان این کارخانه که با یک شرکت چینی برای خط تولید فرو منگنز قرارداد بسته‌اند اما همچنان از سال ۹۳ به بهانه نبود سرمایه در گردش به قوت خود باقی است.

البته مشکلات این کارخانه به اینجا ختم نمی‌شود و گویا این کارخانه با سازمانی که وابسته به سازمان صمت است، به دلیل داشتن بدهی دچار مشکل است و چک‌های این کارخانه برگشت زده شده و دیگر قادر به دریافت تسهیلات نیست.

۲۰۰ کارگر ذوب‌آهن کجایند؟!

در این کارخانه ۲۰۰ نفر کارگر مشغول به کار بودند که به‌نوعی با تعطیلی این کارخانه همه بیکار شدند، اگرچه یکی از مسئولان این کارخانه مدعی است که کارگران این کارخانه با راه‌اندازی کارخانه‌های کنسانتره گندله‌سازی مشغول به کار شدند اما این مسئله در حد حرف است چراکه بسیاری از افراد شاغل در کارخانه‌های مذکور غیربومی هستند.

حال به نظر می‌رسد که بعد از ۲۵ سال بلاتکلیفی، عمر تجهیزات و دستگاه‌های کارخانه ذوب‌آهن برای راه‌اندازی مجدد به اتمام رسیده اما یکی از مسئولان کارخانه ادعا می کند که این تجهیزات و دستگاه‌ها از نوع اروپایی است، کارشناسان هرساله مورد بررسی قرار می دهند و تنها یک سرویس راه‌اندازی می‌خواهد.

سودآوری ۷۰ هکتاری که برای ذوب‌آهن تملک شد، چیست؟!

شرکت ذوب‌آهن اسدآباد برای راه اندازی این کارخانه ۷۰ هکتار از راضی منطقه چهاردولی را تملک کرده که هنوز عملاً” سودآوری برای اسدآباد نداشته است.

این کارخانه آن روزها به هزاران امید و آرزو برای ایجاد اشتغال مردم در منطقه‌ای محروم راه اندازی شد که گویا از آن‌همه آرزو این منطقه تنها یک نام “ذوب‌آهن” را یدک می‌کشد و خبری از اشتغالزایی نیست.

با راه‌اندازی ذوب‌آهن ۱۸۰ نفر مستقیم مشغول به کار می‌شوند

و امروز کارخانه‌ای که می‌تواند برای ۱۸۰ نفر به‌صورت مستقیم و ۴۰۰ نفر غیرمستقیم اشتغال ایجاد کند در پس ناکارآمدی، بی مدیریتی و بی‌توجهی مسئولان دولتی در گیر و دار مشکلات است و تنها برای ۶ نفر که آن هم وظیفه نگهداری تجهیزات خاک‌آلود کارخانه را بر عهده دارند، اشتغال داشته است.

امروز بعد از گذشت ۲۵ سال هنوز نه‌تنها چدن و فرو منگنزی در آن ذوب نشده، بلکه گویا این صنعت به بار ننشسته دل مردم را ذوب کرده است.

انتظار مردم از نماینده خود در مجلس

در راستای فرمایشات رهبر انقلاب که امسال را با عنوان سال “جهش تولید” نامگذاری کردند، وکلای ملت باید گام های بلند تری بردارند تا جهشی به تولید ذوب چدن و یا فرومنگز در این کارخانه متروکه بدهند چراکه با آغاز به کار آن برای بیش از ۱۸۰ نفر اشتغال مستقیم و ۴۰۰ نفر غیرمستقیم اشتغال ایجاد می شود.

انتهای پیام/

منبع: دانا

کلیدواژه: ذوب آهن اسدآباد کارخانه ذوب آهن راه اندازی خط تولید ۲۵ سال

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۷۸۸۲۷۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تعطیلی آخرین نیروگاه زغال‌سنگ بریتانیا برای پیشبرد هدف کربن‌صفر

آخرین نیروگاه تولید برق فعال زغال‌سنگ بریتانیا پس ۵۷ سال فعالیت، سپتامبر سال جاری برای همیشه تعطیل خواهد شد. 

به گزارش سرویس ترجمه خبرگزاری ایمنا، آخرین نیروگاه فعال زغال‌سنگ بریتانیا که در سال ۱۹۶۷ با ظرفیت تولید ۲ هزار مگاوات برق برای تأمین برق دو میلیون خانه توسط هیئت مرکزی تولید برق کشور راه‌اندازی شد، سی‌ام سپتامبر ۲۰۲۴ برای همیشه به فعالیت خود پایان خواهد داد. این اقدام بخشی از برنامه‌های دولت برای پایان دادن به تولید زغال سنگ در بریتانیا است.

عملیات انحلال این نیروگاه از اول اکتبر آغاز می‌شود و تکمیل آن دو سال طول خواهد کشید. تخریب برج‌های خنک‌کننده و دیگر بخش‌های این نیروگاه ۶۵۵ هکتاری پس از اتمام عملیات انحلال آغاز خواهد شد.

چرا تولید زغال‌سنگ در بریتانیا به پایان می‌رسد؟

زغال سنگ یک سوخت فسیلی است و از زمان انقلاب صنعتی در بریتانیا برق تولید می‌کند، زمانی این سوخت بر منطقه میدلندز شرقی تسلط داشت، اما اکنون به دلیل تأثیری که بر محیط زیست دارد، به‌عنوان کثیف‌ترین سوخت فسیلی بریتانیا شناخته می‌شود و معادن آن تعطیل شده‌اند. آخرین نیروگاه زغال‌سنگ بریتانیا نیز ماه سپتامبر تولید خود را متوقف خواهد کرد.

هنگامی که زغال‌سنگ می‌سوزد، گازهای گلخانه‌ای مانند دی‌اکسیدکربن وارد جو می‌شود. با گذشت زمان تجمع این گازها با به دام انداختن انرژی اضافی در جو زمین، دمای جهانی را افزایش داده است. بریتانیا متعهد شده است تا سال ۲۰۵۰ انتشار گازهای گلخانه‌ای خود را به صفر برساند و برای دستیابی به این هدف، تعهدات بلندپروازانه‌ای اتخاذ کرده که شامل دست‌یابی به برق کاملاً پاک تا سال ۲۰۳۵ با افزایش سریع انرژی بادی، خورشیدی و هسته‌ای می‌شود.

پیش از این نیز بریتانیا گزارش داد که رکوردها نشان‌دهنده تغییرات چشمگیری در سیستم تولید برق این کشور نسبت به ۱۵ سال پیش است که نیروگاه‌های گاز و زغال‌سنگ بیش از ۷۵ و انرژی‌های تجدیدپذیر تنها دو درصد از ترکیب برق آن را تشکیل می‌دادند. در سال گذشته نیز تنها یک‌سوم برق بریتانیا از سوخت‌های فسیلی و ۴۰ درصد آن از انرژی‌های تجدیدپذیر تأمین می‌شد.

اکنون سهم برق تولید شده توسط سوخت‌های فسیلی در بریتانیا به پایین‌ترین حد خود رسیده است و گاز و زغال‌سنگ تنها ۲.۴ درصد از تولید برق را برای یک ساعت در هفته گذشته به خود اختصاص داده‌اند.

کد خبر 749399

دیگر خبرها

  • صدور مجوز راه‌اندازی کارخانه در سیستان و بلوچستان به صورت استانی انجام می‌شود
  • راه‌اندازی یک واحد صنعتی در دانشگاه آزاد شاهرود/ ۵۰ دانشجو در فاز نخست شاغل می‌شوند
  • راه‌اندازی یک واحد صنعتی در دانشگاه آزاد شاهرود/ اشتغال ۵۰ دانشجو در فاز نخست
  • برخی بی تدبیری‌ها باعث استمرار مشکلات کارگران می‌شود
  • تعطیلی پنجشنبه‌ها ۸.۳ میلیارد دلار به کشور ضرر می‌زند
  • غرق شدن جوان محلاتی در استخر آب
  • تعطیلی آخرین نیروگاه زغال‌سنگ بریتانیا برای پیشبرد هدف کربن‌صفر
  • طرح‌های اقتصادی در استان بوشهر حمایت می‌شوند
  • خودکفایی در تولید برخی از ملزومات خودرو‌های سنگین در جنوبشرق کشور
  • خط سوم تولید کمپوست در تبریز راه‌اندازی می‌شود