Web Analytics Made Easy - Statcounter

نماینده مردم زابل و زهک عنوان کرد: کمیته ای را در مجلس ایجاد خواهیم کرد تا براساس فرصت های موجود در استان سیستان و بلوچستان اشتغال زایی برای مردم ایجاد شود.

«محمد سرگزی»، نماینده مردم زابل و زهک در مجلس شورای اسلامی در گفتگو با خبرنگار سیاسی شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ ضمن تشریح جرئیات بازدید نایب رئیس مجلس از استان سیستان و بلوچستان گفت: حوزه سیستان و بلوچستان از سوی مقام معظم رهبری به تنگه احد جمهوری اسلامی ایران تعبیر شده است و همواره نگاه ویژه ایشان بر ماندگار کردن مردم در این منطقه بوده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی با بیان اینکه متاسفانه در 41 سال گذشته مهاجرت از این منطقه بسیار زیاد انجام شده است افزود: جمعیت سیستان و بلوچستان در سال 56 چهار صد و شصت هزار نفر بوده در حالی که این رقم جمعیت در سال 99 به ششصد و هفتاد هزار نفر کاهش یافته است. ضمن اینکه حدود 2 میلیون نفر از جمعیت این استان در طول این سالها از منطقه سیستان خارج شده اند.

نماینده مردم زابل و زهک در مجلس با بیان اینکه در حوزه های مختلف زیرساختی و عمرانی مشکلات متعددی در این استان وجود دارد تصریح کرد: مشکل اشتغال مهمترین مسئله مردم این استان است به طوری که هیچ کارخانه ای برای جذب نیروی کار در این منطقه وجود ندارد به طوری که مردم غالبا معیشت خود را برپایه یارانه مدیریت می کنند.

سرگزی با بیان اینکه مشکلات خشکسالی و نبود آب برای کشاورزی از دیگر مشکلات این استان است عنوان کرد: تنها در فصولی که آب از افغانستان به سمت سیستان سرریز می شود، کشاورزی به صورت سنتی در این استان انجام می شود.

وی با بیان اینکه بخشی از مشکلات موجود در استان سیستان و بلوچستان را در مجلس یازدهم مطرح کردیم گفت: به اعضای هیئت رئیسه مجلس اعلام کردیم که اگر قرار است سیستان و بلوچستان به عنوان تنگه احد جمهوری اسلامی ایران تامین کننده امنیت کشور باشد نیازمند ارده ملی برای حل مشکلات در این استان هستیم.

نماینده مردم زابل و زهک با اشاره به اینکه آقایان نیکزاد، موسوی و احمدی بخش عمده ای از نمایندگان در مراحل بعد عزم خود را جزم کرده تا برای حل مشکلات سیستان گام جدی بردارند تاکید کرد: بنا داریم در تمام استان سیستان و بلوچستان چهره محرومیت را از بین ببریم به طوری که براساس برنامه ریزی صورت گرفته بنای رسیدگی به مشکلات کل استان را داریم و تنها محدود به بخش خاص نخواهیم بود.

سرگزی با اشاره به اینکه در این سفر یک روزه مشکلات عمرانی، آب و فاضلاب و آموزشی را احصاء کرده و با حضور مسئولان استانی و نمایندگان مجلس برای حل مشکلات رایزنی کردیم عنوان کرد: در بازدید های میدانی صورت گرفته مشکلات از نزدیک مورد بررسی شد و بنا شد کارهایی برای حل مشکلات انجام گیرد.

مصوبات عمرانی سفر نایب رئیس مجلس به استان سیستان و بلوچستان

 این نماینده مجلس با اشاره به مصوبات این سفر گفت: در حوزه عمرانی مقرر شد جاده زاهدان - زابل که بیش از 13 سال است که عملیات اجرایی آن با کندی شدید مواجه شده مقرر شد تسریع شده و  30 کیلیومتر آن برای امسال و برای سال آینده 20 کیلومتر باقی مانده به اتمام برسد.

وی افزود: جاده زابل به هریمند حدود 6 سال است که رها شده و مقرر شد 18 کیلومتر آن اجرایی شود.

سرگزی گفت: فاضلاب زابل 47 سال پیش اجرایی شده و امروز بسیاری از کانال های فاضلابی آن از بین رفته است که مقرر شد حوزه های تنش زای این مسیر فاضلابی به طور کامل تا پایان امسال حذف شده و مشکل ریزش معابر را نداشته باشیم.

وی با اشاره به مشکلات موجود در حوزه آب شرب این استان گفت: مشکل مردم سیستان طعم و بوی نامطبوع آب شرب است که با حضور نایب رئیس مجلس شورای اسلامی مقرر شد پروژه آب گیر  از چاه نیمه یک به چاه نیمه سوم منتقل شود.

سرگزی با بیان اینکه چاه نیمه یک دچار رسوب شده است تصریح کرد: جلبک های رشد کرده در این چاه نیمه باعث طعم و بوی بد آب شده است، در این بخش چاه نیمه سوم برای برداشت آب شرب شهری مورد استفاده قرار می گیرد که ما تاکید کردیم برداشت آب روستایی هم سوم برداشت شود تا مشکل آب روستایی برطرف شود.

مصوبات آموزشی سفر نمایندگان به سیستان و بلوچستان

نماینده مردم زابل و زهک با اشاره به مصوبات حوزه آموزشی در این استان گفت: با توجه به اینکه در استان سیستان و بلوچستان سالانه 35 هزار دانش آموز به بخش آموزشی اضافه می شود، مقرر شد نوسازی مدارس و تدابیر لازم برای ایجاد مدارس جدید در این استان صورت بگیرد.

نماینده مردم زهک و زابل تاکید کرد: در جریان سفر نمایندگان به این استان 20 طرح عمرانی مصوب شد و مقرر گردید با همت مجلس این طرح ها عملیاتی شود.

وی با اشاره به بررسی های صورت گرفته در حوزه معیشت گفت: مقرر شد کمیته ای را در مجلس ایجاد کنیم تا زمینه های ایجاد فرصت های شغلی در این استان را احصاء کرده و با کمک دستگاه های مرتب استانی برای به کار گیری نیروی کار در استان سیستان اقدام کنیم.

سرگزی با اشاره به اینکه نگاه مجلس یازدهم به مشکلات نگاه بخشی و منطقه ای نخواهد بود عنوان کرد: نمایندگان هر استان و منطقه ای برای حل مشکلات به کمک خواهند آمد. زیرا بنا داریم در این مجلس نگاه های منحصر به یک بخشی یا منطقه ای را از اولویت کار خارج کرده و همه برای حل جمیع مشکلات تلاش کنیم.

نماینده مردم زابل و زهک درباره تامین مالی این طرح ها گفت: این طرح های، جدید نیست بلکه پیش از این مصوب شده و بودجه آن در نظر گرفته شده است اما متاسفانه بودجه در نظر گرفته شده یا کمتر از رقم مصوب اختصاص یافته و یا صرف اموری غیر از کارهای عمرانی شده است.

وی افزود: هر وزارتخانه ای بودجه های گلوبال دارند، قرار شد با استفاده از این بودجه های گلوبال و بودجه های خود این طرح ها با کمک سازمان مدیریت و برنامه ریزی برای انجام این طرح ها استفاده شود.

سرگزی تصریح کرد: قرار نیست برای این طرح ها بودجه جدید در نظر گرفته شود عنوان کرد: تا کنون یا تنها 20 درصد از بودجه مصوب این طرح ها تخصیص یافته و یا کل بودجه در طول 5 یا 6 سال اختصاص یافته است؛ بنابراین از بودجه های خود این طرح ها برای اتمام آنها استفاده خواهد شد.

نماینده مردم زهک و زابل با بیان اینکه برای اتمام این طرح ها بازه زمانی تعیین شده و بودجه مورد نیاز هم مورد بررسی و مصوب شد عنوان کرد: ستادی در مجلس با عنوان کمیته پیگیری مصوبات سفر تشکیل شده که موظف است پیشرفت طرح ها را به طور دقیق بررسی و به نمایندگان مجلس گزارش دهند.

وی خاطرنشان کرد: مقرر شد در نیمه دوم امسال سفر دوم نمایندگان به سیستان برای بررسی میزان پیشرفت کار صورت گیرد.

 

انتهای پیام/ک 

 

 

منبع: دانا

کلیدواژه: استان سیستان و بلوچستان استان سیستان برای حل مشکلات نایب رئیس مجلس طرح ها چاه نیمه مقرر شد

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۷۸۹۶۰۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مهاجرت پرستاران از بخش دولتی به خصوصی/ مشکلات پابرجاست

به گزارش خبرگزاری مهر، همایون سامه یح، با بیان اینکه بی‌توجهی به مشکلات پرستاران سلامت کشور را به مخاطره می‌اندازد، گفت: طی چهار سال گذشته کمیسیون بهداشت و درمان مجلس چندین مرتبه جلسات مختلفی با مسئولان مربوطه در خصوص وضعیت معیشت پرستاران و مهاجرت آنها برگزار کرد تا بتواند این مسئله را ریشه‌ای پیگیری کند.

نماینده مردم کلیمیان در مجلس یازدهم با انتقاد از تورم حاکم در جامعه، ادامه داد: امروز تنها پرستاران و کادر درمانی گلایه مند وضعیت نامناسب حقوقی خود نیستند، شرایط اقتصادی به گونه‌ای است که کارمندان، کارگران و سایر گروه‌های شغلی دیگر از کوچک شدن سفره‌های خود ناراضی هستند، امیدواریم تیم اقتصادی دولت اقدامی عاجلی برای حل مشکلات اقتصادی کشور داشته باشند تا حقوق دریافتی عموم جامعه کفاف مخارج زندگی آنها را بدهد.

عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس اظهار داشت: زمانی که حقوق کارمند یا کارگری ۱۰ میلیون تومان است و از این مبلغ حدود ۹ میلیون آن برای اجاره بهای منزل استیجاری پرداخت می‌کند، چاره‌ای جز انتخاب شغل دوم و سوم و حتی تخلف را ندارد، همه این گزینه‌ها منجر به ایجاد مشکلات متعدد در طولانی مدت خواهد شد.

وی با بیان اینکه در چند سال اخیر حقوق‌ها متناسب با تورم جامعه نبوده و همین مسئله مشکلات متعددی را در کشور ایجاد کرده است، یادآور شد: با تمام هشدارهایی که در خصوص عدم تناسب حقوق و تورم در جامعه شاهد هستیم امیدواریم دولت و مسئولان اقتصادی راهکار متناسبی برای این مهم داشته باشند.

نجف آبادی با ابزار امیدواری برای برداشته شدن تحریم‌ها خارجی بر علیه ملت ایران که معیشت آنان را تحت تأثیر قرار داده، گفت: بهترین راهکار کاهش مشکلات معیشتی گروه‌های مختلف شغلی افزایش درآمد، رشد صادرات، ورود ارز و رشد نقدینگی است که می‌تواند بسیاری از مسائل و مشکلات عنوان شده را هم پوشانی کند.

نماینده مجلس یازدهم تاکید کرد: بر اساس نیاز کشورهای حوزه خلیج فارس و کشورهای اروپایی به خدمات بهداشتی و درمانی به خصوص پرستاری، منجر به مهاجرت و یا پذیرش پرستاران ما می‌شود که آنان با مهاجرت می‌توانند امکانات و درآمد بسیار بهتری برای خود رقم بزنند.

وی در خصوص تحلیل کمبود پرستار با توجه به روند فعلی در کشور، گفت: در واقع ما چندین مرتبه به سازمان نظام پرستاری مراجعه کرده و در مورد کمبود پرستار نسبت نیاز کشور و سوءاستفاده از پرستاران در بخش خصوصی به دلیل پایین بودن حقوق آنها تذکر داده‌ایم؛ امروز کادر درمان در بخش دولتی و خصوصی تحت فشار هستند.

این نماینده مجلس با انتقاد از افزایش پرستاران بیکار در جامعه، یادآور شد: متأسفانه دولت با مشکل تأمین بودجه برای حقوق پرستاران مواجه است و طبیعتأ زمانی که در بخش دولتی پرستاران ما با این مشکلات مواجه هستند در بخش خصوصی نیز از آنان سوءاستفاده می‌شود.

وی با تاکید بر نبود بودجه برای افزایش حقوق پرستاران، اظهار داشت: دولت، مجلس و نظام پرستاری بر این عقیده هستند که باید حقوق پرستاران افزایش یابد اما زمانی که توان دولت در این حد است چه انتظاری می‌توان داشت.

نجف آبادی در پایان با بیان اینکه مشکلات پرستاران منجر به دلسردی آنان می‌شود و سیستم درمانی کشور را دچار مخاطره می‌کند، خاطرنشان کرد: برخی از پرستاران که شرایط مهاجرت دارند استعفا داده و اقدام به خروج از کشور می‌کنند، اما برخی دیگر که شرایط و توان مهاجرت ندارند و به دلایل مختلف از جمله وابستگی به خانواده، عشق به وطن و یا نداشتن مشکلات مالی در کشور ماندگار می‌شوند، اما چنین شرایطی دلسردی و بی‌انگیزگی را برای آنان رقم می‌زند، بی تردید بی توجهی به مشکلات کادر درمان به ویژه پرستاران منجر به ایجاد مخاطراتی برای سیستم درمانی کشور خواهد شد.

کد خبر 6096101 حبیب احسنی پور

دیگر خبرها

  • دستگیری عوامل جیش الظلم در سیستان و بلوچستان
  • دستگیری عوامل جیش الظلم در سیستان وبلوچستان
  • مقام روسی: بایدن عقب‌مانده ذهنی است
  • کوچ پرستاران از بخش دولتی به خصوصی
  • مهاجرت پرستاران از بخش دولتی به خصوصی/ مشکلات پابرجاست
  • ناصر میرواحدی در آلمان بستری شد
  • ناصر میرواحدی رئیس سابق فدراسیون کشتی در آلمان بستری شد
  • عکس‌| رئیس سابق فدراسیون کشتی در آلمان بستری شد
  • قالیباف: از تمام تصمیماتی که گرفته‌ام دفاع می‌کنم/ از اینکه مشکلات کشور همچنان باقی مانده، ناراحت می‌شویم
  • کشف مواد افیونی در مرز‌های جنوبی سیستان و بلوچستان