Web Analytics Made Easy - Statcounter

حسن زارع روز چهارشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: با توجه به توسعه کشت گیاهان کم آبخواه و با هدف بهره وری بیشتر از آب مجازی و تغییر الگوی کشت ، امسال  از این میزان سطح زیرکشت افزون بر ۱۳۰ تن انواع محصول برداشت شد.

این مسوول با تاکید بر اینکه توسعه کشت این نوع گیاهان مورد توجه این نهاد است، افزود: گیاهان دارویی از جمله زودبازده‌ترین محصول کشاورزی است که تاکنون ۱۵ رقم با توجه به شرایط آب و هوایی منطقه (گرم و خشک) مناسب تشخیص داده شد که می توان به زعفران ، گل محمدی ، گل گاوزبان  ، به‌ لیمو، نعناع فلفلی، زوفا ، شیرین‌بیان ، شوید ، زیره ، شنبلیله ، آویش باغی ، مرزنگوش و بادرنجوبه اشاره که در طرح توسعه کشت این شهرستان قرار دارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

افزایش گیاهان دارویی در ابرکوه به ۶۰۰ هکتار 

زارع پیش بینی کرد: با توجه به ارزش افزوده بالا، کم آبخواه بودن آن و استقبال کشاورزان سطح زیرکشت گیاهان دارویی در برنامه پنج ساله به ۶۰۰ هکتار برسد.

این مسوول بخش کشاورزی ابرکوه با بیان اینکه توسعه کشت گیاهان کم آبخواه به ویژه دارویی و تغییر الگوی کشت در دستور کار است، تصریح کرد: توسعه کشت‌ نه تنها به منابع آبی منطقه کمک می کند بلکه منبع درآمد مطمئنی هم برای کشاورزان است.

مسوول تولیدات گیاهی جهاد کشاورزی ابرکوه ادامه داد: گیاهان دارویی سالانه، حداکثر سه مرحله نیاز به آبیاری دارند و به دلیل نیاز کم به آب ، می‌تواند به منابع سفره های آب زیرزمینی منطقه کمک کند و هم منبع درآمد مطمئنی برای کشاورزان باشد.

پرداخت وام ارزان قیمت و توزیع نشاء و نهال گیاهان دارویی

وی ، یادآورشد: برای توسعه و افزایش محصول علاوه بر آموزش کشاورزان، معرفی گونه‌های مقاوم و متناسب با شرایط اقلیمی منطقه ، پرداخت وام های ارزان قیمت و توزیع نشاء یارانه ای و نهال گل محمدی از برنامه‌های حمایتی از کشاورزان است.

وی اضافه کرد: توسعه کشت گیاهان دارویی کم‌آبخواه و محصولات گلخانه‌ای همواره یکی از اولویت‌های اساسی وزارت جهاد کشاورزی است و این شهرستان از ظرفیت‌های بالقوه و پتانسیل ارزشمندی در راستای ایجاد اشتغال و تولید محصولات برخوردار است.

 افزایش مصرف گیاهان دارویی در بین مردم 

زارع  بیان کرد: افزایش ارزش گیاهان دارویی در گرو توسعه کشت، بسته‌بندی مناسب، بازاریابی و برنامه‌ریزی برای صادرات این محصولات است.

این مسوول خاطرنشان کرد: امروزه میل به مصرف گیاهان دارویی در بین مردم  افزایش یافته است و علاوه بر استفاده در طب سنتی برای تسکین درد و درمان بیماری‌ها، در صنایع کنسروسازی، نوشابه، عطر، صنایع غذایی، دارویی و بهداشتی نیز استفاده می‌شود.

۱۵ هزار هکتار اراضی شهرستان ابرکوه به کاشت محصولات کشاورزی اختصاص دارد که از این میزان هشت هزار هکتار به باغ‌های میوه و بقیه اراضی هم زراعی است و ۴۰ درصد اشتغال وابسته به فعالیت‌های کشاورزی، دامداری و دامپروری است که در این زمینه هشت هزار و  ۵۰۰ خانوار امرار معاش می‌کنند.

۱۴۰ میلیون مترمکعب آب مورد نیاز حوزه کشاورزی ابرکوه به مدت ۱۰ ماه از ۶۶۲ حلقه چاه عمیق و نیمه عمیق و ۱۳ رشته قنات استحصال می شود و با این میزان آب ،سالانه ۲۰۰ هزار تن محصول کشاورزی و دامی تولید می شود.

  مرکز شهرستان ۵۵ هزار نفری ابرکوه در ۱۴۰ کیلومتری جنوب غربی شهر یزد قرار دارد.

برچسب‌ها گیاهان دارویی بازار محصولات ابرکوه اراضی کشاورزی

منبع: ایرنا

کلیدواژه: گیاهان دارویی بازار محصولات ابرکوه اراضی کشاورزی گیاهان دارویی بازار محصولات ابرکوه اراضی کشاورزی گیاهان دارویی کشت گیاهان توسعه کشت کم آبخواه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۷۹۱۶۴۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کشاورزان گلستانی آب ماندگی را از سطح مزارع خود خارج کنند

ایسنا/گلستان معاون بهبود تولیدات گیاهی جهاد کشاورزی گلستان در خصوص بروز بیماری در مزارع سیب زمینی هشدار داد و گفت: کشاورزان اگر در مزارع خود آب‌ماندگی دارند حتماً برای خروج آن از سطح مزارع اقدام کنند زیرا رطوبت بیش از حد باعث پوسیدگی غده سیب زمینی می‌شود.

علی اکبر مهقانی در گفت‌وگو با خبرنگار ایسنا اظهار کرد: کشاورزان گلستانی در مجموع امسال ۳۸۰ هزار هکتار گندم، ۴۸ هزار و ۵۰۰ هکتار کلزا، ۸۵ هزار هکتار جو، ۵ هزار و ۲۰۰ هکتار سیب زمینی، ۳ هزار و ۷۰۰ هکتار چغندر قند، هزار و ۵۰۰ هکتار باقلا، هزار و ۳۰۰ هکتار نخودفرنگی و ۷ تا ۱۰ هزار هکتار محصولات پاییزه علوفه‌ای در مزارع خود کشت کرده‌اند.

وی در خصوص میزان خسارت زنگ زرد در مزارع گلستان گفت: با توجه به اطلاع‌رسانی و آموزش‌های ترویجی جهاد کشاورزی و سم پاشی‌هایی که کشاورزان در مزارع خود داشتند، بیماری زنگ زرد تا حدود زیادی کنترل شده ولی حدود ۲۰ هزار هکتار از مزارع گندم مناطق شرق استان و کوهستانی که تازه در مرحله پنجه زنی و ساقه دهی هستند در مراحل بعدی امکان درگیری با بیماری زنگ زرد را دارند که در آن مناطق نیز اطلاع‌رسانی خواهد شد.

معاون بهبود تولیدات گیاهی جهاد کشاورزی گلستان ادامه داد: پیش‌بینی می‌شود در سال زراعی جاری بیش از یک میلیون تن گندم، ۱۰۰ هزار تن کلزا، ۱۶۰ هزار تن جو، ۱۴۰ هزار تن سیب زمینی و ۱۸۰ تا ۲۰۰ هزار تن چغندر قند از سطح مزارع گلستان برداشت شود.

این مقام مسئول با بیان اینکه سم پاشی اولیه تاکنون در بیش از ۹۰ درصد اراضی زیر کشت سیب زمینی معادن ۴ هزار و ۸۰۰ انجام شده است، اضافه کرد: بیش از ۷۰ درصد سطح کشت سیب زمینی در استان گلستان رقم جیلی است که این رقم سیب زمینی و به طور کلی ارقام دیررس‌تر نسبت به بیماری بادزدگی مقاوم‌تر هستند.

معاون بهبود تولیدات گیاهی جهاد کشاورزی گلستان با اشاره به اینکه میزان درجه هوا نسبت به بلند مدت و سال قبل بیشتر شده که به موجب آن زمان رسیدگی گندم جلو افتاده است، گفت: پیش‌بینی می‌شود امسال گندم در مزاع شمال گلستان ۱۰ روز زودتر از سال‌های قبل برداشت شود.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • پرداخت غرامت به کشاورزان بیمه شده خوزستانی
  • آموزش مهارت های کشاورزی به دانش آموزان آبادانی
  • برداشت ۳۲۰ تن گیاهان دارویی از مزارع نهاوند برای نخستین‌بار
  • آغاز برداشت گُل گاوزبان در گلستان
  • نخستین جشنواره ملی گیاهان دارویی جنوب استان کرمان
  • کود‌های یارانه‌ای مورد نیاز کشاورزان قمی به‌موقع تامین می‌شود
  • توسعه ۳۰۰ هزار هکتار اراضی؛ افزایش سه میلیون تنی محصولات کشاورزی
  • آب سد سفیدرود رها سازی شد
  • توسعه وکشت گیاهان دارویی کم آبخواه در میانکوه
  • کشاورزان گلستانی آب ماندگی را از سطح مزارع خود خارج کنند