Web Analytics Made Easy - Statcounter

رویداد۲۴در آستانه ۱۸ اکتبر (۱۵مهرماه) و پایان مهلت تحریم‌های تسلیحاتی شورای امنیت سازمان ملل علیه ایران، رسانه‌های خارجی به انتشار اخباری از جزئیات توافق نظامی اخیر میان ایران و سوریه پرداختند. انتشار این جزئیات ۲۰ روز پس از سفر مهم سرلشکر باقری رئیس ستاد کل نیرو‌های مسلح ایران به سوریه و انعقاد توافقنامه نظامی میان تهران و دمشق انجام می‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

انتشار این جزئیات در حالی است که روز گذشته، مایک پومپئو، وزیر خارجه آمریکا در جلسه مجلس سنای این کشور بار دیگر خواستار تمدید تحریم‌های تسلیحاتی شورای امنیت سازمان ملل علیه ایران شد. وزیر خارجه آمریکا در چند ماه اخیر تحرکات بسیاری با هدف ایجاد اجماع بین المللی علیه ایران و همچنین تمدید این تحریم‌ها صورت داده بود که البته توفیق چندانی نیز نداشت.     جزئیات قراردادنظامی ایران و سوریه

 


اخیرا، روزنامه انگلیسی ایندیپندنت، فاش کرد که به موجب توافق نظامی که اخیرا میان تهران و سوریه منعقد شده است، ایران به دنبال استفاده از خاک سوریه به عنوان پایگاهی برای حضور طولانی مدت خود در سوریه است. بر اساس این گزارش که روز گذشته (پنجشنبه) منتشر شد، این توافق که به امضای «علی ایوب»، وزیر دفاع سوریه و سرلشکر «محمد باقری»، رئیس ستاد کل ارتش ایران رسیده است، نتیجه سال‌ها همکاری نظامی و امنیتی میان ایران و سوریه است.

ماه گذشته و در میانه چندین انفجار در تاسیسات هسته‌ای و نظامی ایران، هیئت نظامی تهران به سوریه سفر کرد و در این کشور با مقامات عالی رتبه سوری دیدار و گفتگو کرد. رسانه‌ها در آن زمان نوشتند که به موجب این قرارداد نظامی میان ایران و سوریه، تهران متعهد شده است که سامانه پدافند هوایی سوریه را تقویت کند.     ایران به دنبال حضور طولانی مدت در سوریه

ایندیپندنت در این باره نوشت: امضای توافق نظامی میان ایران و سوریه برای اسرائیل به مثابه ابزاری به منظور به چالش کشیدن شرایط حضور نظامی ایران در دمشق است.

روزنامه العین الاخباریه امارات در گزارشی با اشاره به تحلیل روزنامه ایندیپندنت انگلیس، نوشت: ایران از قِبل توافق نظامی با سوریه به دنبال تقویت قدرت نیرو‌های حزب الله لبنان با هدف انتقال سیستم‌های پیشرفته تسلیحاتی از جمله تکنولوژی دفاع هوایی از تهران و از مسیر سوریه به لبنان است.
در این گزارش همچنین آمده است که ایران تلاش می‌کند شرایطی را فراهم کند که بقای طولانی مدت این کشور در سوریه را ایجاد کند. بیشتر بخوانید: ۴ پیام دیدار اخیر هیئت نظامی ایران از سوریه/خاورمیانه دینامیتی‌تر می‌شود؟ پیام حضور ایران در سوریه برای اسرائیل     العین الاخباریه همچنین می‌نویسد: توافق نظامی ایران و سوریه، پیام مهمی را به اسرائیل و آمریکا ارسال می‌کند که در پاسخ به اجرای قانون قیصر و همچنین تحریم‌های اقتصادی اعمال شده از سوی آمریکا بر تهران محسوب می‌شود.

دولت آمریکا اخیرا با تصویب قانونی ضد بشری موسوم به قانون قیصر (سزار) توان اقتصادی اسوریه را هدف قرار داده است، اقدامی که طی روز‌های اخیر موجب کاهش شدید نرخ برابری لیره در مقابل دلار شده است. به موجب این قانون که از خرداد ماه گذشته اجرا شد، علیه افراد و نهاد‌های مرتبط با درگیری‌ها در سوریه تحریم‌های اضافی و محدودیت‌های مالی اعمال خواهد شد. همچنین افراد و سازمان‌های خارجی حامی پیمانکارانی که به نمایندگی از سوریه و کشور‌های دوست این کشور فعالیت می‌کنند نیز ممکن است تحت تحریم‌ها قرار بگیرند. این تحریم‌ها علیه کسانی که در تولید نفت به سوریه کمک می‌کنند و یا نیاز‌های جنگی و فنی نیرو‌های این کشور را تامین می‌کنند و به صورت عمدی به آن‌ها خدمات و معلومات ارائه می‌کنند، نیز اعمال خواهد شد.

به نوشته روزنامه انگایسی ایندیپندنت، حضور قوی نظامی ایران در سوریه به این معنا است که ایران دارای اختیارات بیشتری برای پاسخ به اسرائیل است. به همین دلیل اسرائیل از نزدیک وضعیت سوریه را رصد می‌کند. اسرائیل به همین بهانه، گام‌های نخست خود را برای دریافت هواپیما‌های غول پیکیر آمریکایی که قابلیت سوخت گیری در آسمان را دارند برداشت. این خرید نظامی توانایی نیروی هوایی اسرائیل برای حمله به اهداف دوربرد را افزایش می‌دهد.

روزنامه نشنال اینترست نیز در این باره نوشت که دلیل اینکه اسرائیلی‌ها می‌خواهند، هواپیمای سوخت گیری تهیه کنند، تامین سوخت جنگنده‌های F-۳۵ این رژیم برای رسیدن به ایران است. اسرائیل دارای ۱۶ جنگنده F-۳۵ است که توانایی مخفی شدن از رادار‌ها را دارد.

حداکثر شعاع عملیاتی برای نبرد با جنگنده‌های F-۳۵ برابر با ۱۲۷۷ کیلومتر است. اما اگر اسرائیل وارد یک درگیری نظامی با ایران شود، قادر نخواهد بود از این جنگنده‌ها بدون امکان سوخت گیری در میانه راه برای رسیدن به اهداف نظامی خود استفاده کند. بر همین اساس، وزارت خارجه آمریکا اخیرا موافقت خود را با درخواست اسرائیل برای خرید ۸ هواپیمایی که می‌توانند به عنوان یک ایستگاه هوایی سوخت گیری عمل کنند را اعلام کرد. قرار است نخستین هواپیما از این رده در سال ۲۰۲۳ در اختیار اسرائیل قرار بگیرد.

روزنامه انگلیسی ایندیپندنت در پایان ادعا می‌کند که اسرائیل با این خرید نظامی، برای حمله احتمالی به ایران آماده می‌شود.   مشخص است که رسانه های غربی با هدف تمدید تحریم های تسلیحاتی شورای امنیت سازمان ملل علیه ایران اقدام به انتشار جزئیات این توافق کرده اند جزئیاتی که هنوز به تایید هیچ مقام رسمی در تهران و سوریه نرسیده است. از سوی دیگر، واضح است که اسرائیل به دنبال تجهیز و تقویت تجهیزات نظامی خود به بهانه توافق نظامی میان ایران و سوریه است. امری که با همراهی و پشتیبانی دولت ترامپ از تلآویو کار را برای نتانیاهو، نخست وزیر اسرائیل نیز ساده کرده است. لینک کوتاه: کپی در کلیپ بورد کپی لینک برچسب ها: رویداد24 ، توافق نظامی ایران و سوریه ، تحریم های تسلیحاتی سرگرمی

منبع: رویداد24

کلیدواژه: رویداد24 توافق نظامی ایران و سوریه تحریم های تسلیحاتی نظامی ایران و سوریه تحریم های تسلیحاتی میان ایران و سوریه توافق نظامی علیه ایران نظامی میان سوخت گیری تحریم ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.rouydad24.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «رویداد24» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۸۰۹۴۴۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

حمله موشکی مقاومت عراق به بندر عسقلان اسرائیل/ اعلام آغاز مرحله چهارم نبرد انصارالله یمن علیه اسرائیل/ بازداشت یک نظامی آمریکا توسط روسیه/ تهدید دادگاه لاهه توسط ۱۲ سناتور آمریکایی

بین الملل تابناک: حمله موشکی مقاومت عراق به بندر عسقلان اسرائیل، اعلام آغاز مرحله چهارم نبرد انصارالله یمن علیه اسرائیل، بازداشت یک نظامی آمریکا توسط روسیه، تهدید دادگاه لاهه توسط ۱۲ سناتور آمریکایی و دیدار اسلامی با سفیر عربستان در تهران از مهم ترین خبرها و رویدادهای منطقه ای و بین المللی در ۲۴ ساعت گذشته بوده اند. 

حمله موشکی مقاومت عراق به بندر عسقلان اسرائیل

مقاومت اسلامی عراق در بیانیه‌ای از حمله موشکی به بندر نفتی «عسقلان» واقع در اراضی اشغالی خبر داد.

 مقاومت اسلامی عراق امروز در بیانیه‌ای اعلام کرد بندر نفتی عسقلان در اراضی اشغالی را با موشک پیشرفته کروز «ارقب» هدف قرار داده است.

همزمان سرایا القدس (شاخه نظامی جهاد اسلامی) هم در بیانیه‌ای اعلام کرد سدیروت و مفلاسیم و برخی شهرک‌های صهیونیستی مجاور نوار غزه را هدف حمله موشکی قرار داده است.

در پی این حمله، آژیر خطر در سدیروت و برخی شهرک‌های اطراف غزه به صدا درآمده است.

اعلام آغاز مرحله چهارم نبرد انصارالله یمن علیه اسرائیل

پایگاه خبری انصارالله گزارش داد که نیروهای مسلح یمن همزمان با آغاز حمله رژیم صهیونیستی به شهر رفح از فعال سازی مکانیسم بند دوم مرحله چهارم درگیری با رژیم صهیونیستی خبر داد.

طبق مفاد بند فوق کلیه شناورهای هر شرکت کشتیرانی بین المللی که کشتی‌هایش به بنادر رژیم صهیونیستی وارد شود در فهرست اهداف نیروهای مسلح یمن قرار گرفته و تردد آنها در محدوده عملیاتی نیروهای مسلح یمن ممنوع خواهد شد.

طبق بیانیه روز جمعه گذشته سرتیپ یحیی سریع، سخنگوی نیروهای مسلح یمن مرحله چهارم تشدید نبرد با صهیونیست‌ها عبارت است از:

اول: هدف قرار دادن تمامی کشتی‌هایی که تصمیم ممنوعیت کشتیرانی اسرائیل را نقض کنند و به سمت بنادر فلسطین اشغالی در دریای مدیترانه و در هر منطقه‌ای که در دسترس ما باشد، حرکت کنند.

دوم: اجرای این امر از زمان اعلام این بیانیه شروع می‌شود.

سوم: اگر دشمن اسرائیلی قصد انجام عملیات نظامی در رفح را داشته باشد، نیروهای مسلح یمن تمامی کشتی‌های شرکت‌هایی را که مرتبط با بنادر فلسطین اشغالی از هر ملیتی باشند، تحریم همه جانبه خواهند کرد و از ورود تمامی کشتی‌های کشور مورد نظر به هر مقصدی جلوگیری خواهند کرد.

نیروهای مسلح یمن در پایان این بیانیه تاکید کردند که به یاری خداوند متعال و بر اساس حمایت و پشتیبانی مردم بزرگ یمن و همه آزادگان این امت، در آماده سازی برای مراحل گسترده‌تر و قوی‌تر از اجرای هیچ عملیاتی تا پایان جنگ و محاصره علیه مردم مظلوم فلسطین در نوار غزه، دریغ نخواهند کرد.

تشدید عملیات اسرائیل در رفح در حالی انجام می‌شود که حماس موافقت خود را با پیشنهاد آتش بس اعلام کرده است. گرچه مقامات صهیونیست تاکنون نسبت به این موضوع به طور رسمی تعیین موضع نکرده‌اند، اما برخی منابع می‌گویند حماس با طرح تعدیل شده صلح مصر موافق کرده که مورد تأیید اسرائیل نیست.

بازداشت یک نظامی آمریکا توسط روسیه

به گفته مقامات واشنگتن، یک نظامی آمریکایی روز یکشنبه پس از سفر به روسیه، بازداشت شده است.

به گزارش "ان بی سی نیوز" مقامات آمریکایی افزودند که این نظامی که به نامش اشاره ای نشد ، در کره جنوبی مستقر و به تنهایی به روسیه سفر کرده بود.

آنها اعلام کردند که این سرباز متهم به سرقت از یک زن در کره جنوبی است.

ارتش آمریکا هنوز در این خصوص اظهار نظر نکرده است.

روسیه تاکنون چندین شهروند آمریکایی را بازداشت کرده است.

در میان برجسته ترین شهروندان آمریکایی بازداشت شده در روسیه، می توان به ایوان گرشکویچ، خبرنگار وال استریت ژورنال، که در مارس گذشته بازداشت شد، و پل ویلان تفنگدار سابق ارتش آمریکا که در سال ۲۰۱۸ دستگیر شد، اشاره کرد.

دولت آمریکا ادعا کرده که بازداشت گرشکویچ و ویلان غیرقانونی بوده است و آزادی آنها در اولویت امور دولت جو بایدن رییس جمهور آمریکا است.

تهدید دادگاه لاهه توسط ۱۲ سناتور آمریکایی

۱۲سناتور جمهوریخواه آمریکایی دادگاه لاهه (ICC) را تهدید کرده اند که اگر این نهاد برای مقامات ارشد صهیونیستی حکم بازداشت صادر کند, واشنگتن دادگاه لاهه را تحریم خواهد کرد.

به گزارش "آناتولی", این نامه یک صفحه ای خطاب به کریم خان دادستان دادگاه لاهه است. در این نامه آمده است هرگونه حکم بازداشت احتمالی علیه بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر و دیگر مقامات بلندپایه اسرائیل "غیرمشروع و فاقد مبنای قانونی است و در صورت اجرا منجر به تحریم‌های شدید علیه شما و نهاد شما خواهد شد."

این سناتورها آمریکایی با حمایت از جنایت های رژیم صهیونیستی در غزه و کشتار مردم بیگناه فلسطین در این نامه ادعا کردند: اگر اسرائیل را هدف قرار دهید و ما شما را هدف قرار خواهیم داد. این احکام بازداشت از سوی دادگاه لاهه, آن را با بزرگترین دولت حامی تروریسم و نماینده آن همسو می کند. واضح است که هیچ شباهت اخلاقی بین تروریسم نشات گرفته از حماس و پاسخ موجه اسرائیل وجود ندارد.

دیدار اسلامی با سفیر عربستان در تهران

در جریان برگزاری نخستین کنفرانس بین‌المللی علوم و فنون هسته‌ای در اصفهان، محمد اسلامی با عبدالله بن سعود العنزی سفیر عربستان سعودی در ایران به دیدار و گفت‌وگو پرداخت.

 محمد اسلامی در این دیدار ضمن خوش‌آمدگویی به سفیر عربستان سعودی و ابراز خرسندی از حضور وی در نخستین کنفرانس بین‌المللی علوم و فنون هسته‌ای،‌ بر پیوند عمیق دو کشور تاکید کرد و گفت: پیوند قلبی و اشتراکات دینی و فرهنگی دو کشور حدیث وصل دو ملت است. ‌آنچه برای ایران و عربستان اهمیت دارد؛ تلاش برای توسعه تعاملات در راستای منافع ملی دو کشور است.   

وی با اشاره به موضوع توسعه و کاربرد فناوری‌های پیشرفته اظهار کرد: کشورهای خاصی در جهان وجود دارند که به دنبال فناوری‌های نوین هستند. برخی از این کشورها در نظر دارند که ایران خریدار چنین تکنولوژی‌هایی باشد درصورتی‌که رویکرد جمهوری اسلامی ایران در این زمینه کاملا متفاوت است و به دنبال تحقیقات و توسعه فناوری در کشور است.

دیگر خبرها

  • حمله موشکی مقاومت عراق به بندر عسقلان اسرائیل/ اعلام آغاز مرحله چهارم نبرد انصارالله یمن علیه اسرائیل/ بازداشت یک نظامی آمریکا توسط روسیه/ تهدید دادگاه لاهه توسط ۱۲ سناتور آمریکایی
  • رژیم صهیونیستی به دنبال فشار نظامی بر مذاکرات است
  • نخست‌وزیر بلژیک: در حال بررسی اعمال تحریم‌های اقتصادی علیه اسرائیل هستیم
  • محرمانگی قرارداد با چین به دلیل تحریم‌ها است
  • پیام رهبری به خانواده سردار ترور شده در سوریه
  • آمریکا ارسال محموله سلاح به مقصد اسرائیل را متوقف کرد
  • رسانه‌ عبری: بایدن ارسال سلاح به اسرائیل را به تعویق انداخت
  • خط ریلی زاهدان-کویته نیازمند تبدیل تفاهم‌نامه به قرارداد عملیاتی
  • تأکید امیرعبداللهیان بر تحریم تسلیحاتی و تجاری اسرائیل
  • تظاهرات گسترده علیه نتانیاهو در سرزمین‌های اشغالی