Web Analytics Made Easy - Statcounter

آفتاب‌‌نیوز :

رسانه‌های عربی به نقل از روزنامه یدیعوت آحارونوت اعلام کردند، تظاهرکنندگان طی شعارهایی بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی را به فساد و سوءمدیریت بحران کرونا متهم کردند.

همین منبع ذکر کرد، ده‌ها طرفدار نتانیاهو نیز در نزدیکی تظاهرات اول برای اعلام حمایت‌شان از او حضور یافتند.

به نوشته یدیعوت آحارونوت، تعداد زیادی نیروی پلیس در محل تجمع حضور داشتند اما گویا درگیری بین حامیان و مخالفان نتانیاهو رخ نداد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اما امروز، جمعة پلیس تظاهرات ضد نتانیاهو را در مقابل منزل امیر اوحانا، وزیر امنیت داخلی در شهر تل‌آویو را سرکوب کرد و از آب پرفشار برای متفرق کردن آنها استفاده کرده و بعضی را بازداشت کرد.

ناظران می‌گویند، تظاهرات‌ها علیه نتانیاهو شدت بیشتری یافته او به اختلاس، خیانت در امانت و رشوه در سه پرونده متهم است. تقریبا از دو ماه پیش اسرائیلی‌ها تظاهرات کرده و خواهان استعفای او هستند.

شبکه ۱۲ اسرائیل از وجود تنش گسترده قبل از تظاهراتی که قرار شده بود نزدیک منزل نتانیاهو در خیابان "بلفور" در تل‌آویو باشد، خبر داد.

موتی کوهن، جانشین رئیس پلیس اسرائیل اشاره کرد، به تمام شهروندان اجازه داده خواهد شد حق آزادی بیان خود را در چارچوب قانون ادا کنند. او گفت: اکثر تظاهرکنندگان طبق قانون اعتراض می‌کنند و پلیس باید این حق را تضمین کند.

در این راستا، آویگدور لیبرمن، وزیر جنگ سابق اسرائیل تاکید کرد: باید تمام تلاش خود را برای ممانعت از وقوع جنگ داخلی صورت دهیم.

لیبرمن که رئیس حزب "اسرائیل بیت نو" هم هست تاکید کرد، اعتراضات حق هر انسانی در جامعه دموکرات است.

او اضافه کرد: در آستانه در سالروز ۹ اوت امسال به همه و تمام تظاهرکنندگان موافق و مخالف و تمام کسانی که نظرشان را می‌گویند و نمی‌گویند می‌گویم بیایید به همدیگر احترام بگذاریم بیش از حد لازم این طناب را نکشیم.

او همچنین گفت: متاسفانه شاهد درگیری، خشونت و اتهامات متقابل هستیم. باید برای ممانعت از جنگ داخلی همه کار بکنیم. بایید به هم احترام بگذاریم بیایید اجازه دهیم هر فرد آزادانه نظرش را بگوید بدون هیچ ترس و خشونت و اتهامی.

رسانه‌های اسرائیلی نیز گزارش دادند، تظاهرات علیه نتانیاهو به خارج منتقل شده و اسرائیلی‌های مقیم آمریکا، اروپا به تظاهرکنندگان داخل اسرائیل پیوسته‌اند.

شبکه ۱۲ اسرائیل گزارش داد، امروز وضعیت بسیار شبیه درگیری‌ها و نزاع‌های داخلی است که در تاریخ یهود روی داده است.

یهود ۹ اوت هر سال را را مراسم می‌گیرند این روز موسوم به "سالروز سقوط اورشلیم و نابودی هیکل سلیمان اول و دوم به دست بابلی‌ها و رومی‌هاست.

بنی گانتس، وزیر جنگ و رئیس حزب آبی - سفید روز پنج‌شنبه به خشونت علیه تظاهرکنندگان اشاره کرد و گفت: خشونتی که شاهدیم مرا نگران می‌کند و این نشان می‌دهد که ممکن است به سمت جنگ داخلی برویم.

پائیر لاپید، رهبر اپوزیسیون اسرائیل نیز تاکید کرد، تحریک نتانیاهو منجر به حمله اعضای گروه‌های راست افراطی به تظاهرکنندگان در تل‌آویو شد.

اکثر تظاهرات‌ها در اسرائیل مقابل منزل نتانیاهو برگزار می‌شود.

روون ریولین، رئیس اسرائیل نیز روز چهارشنبه گفت، قتل تظاهرکننده و قتل نخست وزیر در آن سناریوهایی خیالی نیستند.

ریولین دباره خشونت‌های اخیر تاکید کرد: وای بر ما اگر بار دیگر اوضاع نابسامان شود وای بر دموکراسی ما اگر برادری به برداری حمله کند.

همچنین مشخص شد، تهدید به قتل نتانیاهو در فیسبوک در حساب جعلی مطرح شده بود که درخواست‌های فعالان مخالف نتانیاهو را درخصوص تحقیق امنیتی در این باره در پی داشت.

شرکت فیسبوک در بیانیه‌ای اعلام کرد، تحقیقات تیم این شرکت در خارج نشان داد که حساب مربوطه جعلی بوده و فورا این صفحه را بسته‌اند.

در صفحه‌ای به نام "دانا رون" آمده بود، باید به زور بی‌بی را کشت... تغییر دیکتاتور تنها با گلوله‌ای در سر انجام می‌شود.

نخست وزیر اسرائیل هم نوشت: علیه این تهدید به قتل به پلیس دستوراتی خواهد داد.

منبع: خبرگزاری ایسنا

منبع: آفتاب

کلیدواژه: تظاهرات اسراییل نتانیاهو بنی گانتز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت aftabnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «آفتاب» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۸۱۰۴۰۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نوبت مکافات جنایت

نتانیاهو این روزها به شکلی کاملا غیر عادی وحشت زده و متشنج است. او به شدت از احتمال صدور حکم بازداشتش توسط دادگاه عالی کیفری لاهه وحشت زده شده است و از این رو طی روزهای اخیر ماراتنی از مکالمات تلفنی را برای فشار بر کلیه طرف‌های تاثیر گذار در این مسئله انجام داده است که در این میان به شکل ویژه‌ای این تماس‌ها به بایدن ختم می‌شوند.

به گزارش ایسنا، نورنیوز نوشت: آبان ماه ۱۴۰۱ وقتی نتیجه انتخابات پارلمانی در رژیم اسرائیل اعلام و معلوم شد که ائتلاف به رهبری بنیامین نتانیاهو به پیروزی رسیده، خیلی ها در سرزمین های اشغالی امیدوار شدند که دوران بی ثباتی سیاسی و دولت های ائتلافی شکننده به پایان خواهد رسید.

اگر چه این امیدواری ها با شروع تجمعات و اعتراضات داخلی نسبت به لوایح مربوط به اصلاحات قضایی، خیلی زود با تردیدهای جدی روبرو شد، اما حالا دیگر تردیدی نمانده که نتانیاهو نه تنها ثبات و امنیتی برای ساکنان سرزمین های اشغالی به ارمغان نیاورده بلکه آینده سیاسی خود را نیز تیره و تار تر از پیش کرده است.

 او پیش از این در ارتباط با چندین پرونده فساد، بازجویی شده و به نوشته رسانه های عبری زبان در برخی از این پرونده های مربوط به رشوه، اتهامات قابل اثبات است. بر همین اساس احتمال بازداشت و اخراج از عرصه سیاسی همراه با یک رسوایی داخلی همواره بر سر او سایه داشته است.

حالا اما بر اساس خبرهای اعلام شده، یک رسوایی حقوقی بین المللی هم در انتظار نتانیاهو است. بنابر اعلام رسانه ها، دیوان بین المللی دادگستری در پی شکایت آفریقای جنوبی از رژیم اسرائیل به اتهام نسل کشی در غزه، به احتمال زیاد قرار بازداشت مقامات ارشد رژیم اسرائیل شامل بنیامین نتانیاهو نخست وزیر، یوآو گالانت وزیر جنگ و هرتزی هالیوی رئیس ستاد مشترک ارتش را به اتهام ارتکاب نسل کشی و جنایات جنگی در غزه صادر خواهد کرد.

روی دیگر رجز خوانی بی بی

احتمال صدور رای بازداشت مقامات اسرائیل به نظر آنقدر جدی هست که شورای امنیت داخلی این رژیم چهارشنبه گذشته یک نشست اضطراری در همین باره برگزار کرده است. کانال ۱۳ اسرائیل در این باره خبر داده که شورای امنیت داخلی این رژیم سناریوهای مربوط به قرار بازداشت بین المللی سران سیاسی و نظامی این رژیم را مخفیانه بررسی کرده است.

واکنش نتانیاهو به احتمال صدور چنین رأیی نیز نشان از آن دارد که نگرانی مقامات اسرائیل بی دلیل نیست. او  مدعی شده که « اسرائیل تحت رهبری من با هرگونه تلاش از سوی دادگاه لاهه به منظور تضییع حقوق اسرائیل در دفاع از خود مقابله خواهد کرد.​ ما در برابر تهدیدات علیه نظامیان و مسئولین کابینه خود از سوی دادگاه لاهه سر خم نخواهیم کرد.»

این رجز خوانی های رسانه ای البته روی دیگری هم دارد که یک خبرنگار اسرائیلی به آن اشاره کرده است. «بن کاسپیت» از روزنامه نگاران شناخته شده اسرائیلی در شبکه ایکس نوشته است: « نتانیاهو این روزها به شکلی کاملا غیر عادی وحشت زده و متشنج است، او به شدت از احتمال صدور حکم بازداشتش توسط دادگاه عالی کیفری لاهه وحشت زده شده است و از این رو طی روزهای اخیر ماراتنی از مکالمات تلفنی را برای فشار بر کلیه طرف‌های تاثیر گذار در این مسئله انجام داده است که در این میان به شکل ویژه‌ای این تماس‌ها به بایدن ختم می‌شوند.»

کابینه شرور باید برود

صدور چنین حکمی و حتی تاثیرات روانی اعلام چنین خبری، قطعا جبهه منتقدان داخلی و خارجی کابینه تندروی رژیم اسرائیل را تقویت خواهد کرد. خواست انتخابات زودهنگام و برکناری نتانیاهو ماه هاست که هم در سرزمین های اشغالی و هم از سوی سیاستمداران داخلی و خارجی شنیده می شود و در هفته های گذشته طنین رسا تری هم به خود گرفته است.

۱۹ فروردین ماه، روزنامه عبری هاآرتص نوشت: « ۶ ماه از جنگ در غزه می‌گذرد و از هفتم اکتبر گذشته تا کنون وضع اسرائیل هر روز بدتر می‌شود. باید به جنگ پایان دهیم و اسرا را بازگردانیم و باید بنیامین نتانیاهو برود.»

«شیمون شفر» تحلیلگر سیاسی روزنامه «یدیعوت آحارونوت» هم گفته است: « پیدا کردن کلمات برایم سخت است. به همین دلیل تنها می‌گویم، کافی است وقت آن رسیده که ما مردم، این کابینه شرور به ریاست بنیامین نتانیاهو را که از پذیرش مسؤولیت نقش خود در فاجعه هفتم اکتبر امتناع کرده و همچنان ما را به سمت پرتگاه می‌برد، جایگزین کنیم.»

 هیلاری کلینتون و ویلیام هیگ، وزرای خارجه پیشین آمریکا و انگلیس هم از جمله شخصیت هایی هستند که رفتن نتانیاهو را ضروری دانسته اند. خواست انتخابات زودهنگام به درون کابینه جنگ طلب فعلی هم رسوخ یافته است. چنانکه « بنی گانتس» عضو شورا یا کابینه جنگ اسرائیل هم گفته است : «ما باید بر سر تعیین تاریخ برگزاری انتخابات در ماه سپتامبر ، یعنی قبل از یک ساله شدن جنگ (غزه)، به توافق برسیم.»

چرغ سبز آمریکا!؟

در حقیقت به نظر می رسد صدور چنین حکمی هم کنار رفتن نتانیاهو را تسهیل کند و هم تلاش ها برای برقراری آتس بس را. ایالات متحده آمریکا در طول ۷ ماه گذشته جدی ترین حامی رژیم اسرائیل در جنگ بوده است. با این حال وجود اختلافات میان دولت بایدن و کابینه نتانیاهو چیز پنهانی نبوده است.

بعید نیست دولت آمریکا هم بی میل نباشد که کابینه فعلی اسرائیل کنار زده شود. مهمترین طرح اعلامی آمریکایی ها برای آینده بحران خاورمیانه  - فارغ از درست یا غلط بودن آن- تشکیل دو دولت مستقل فلسطینی و اسرائیلی است که قاعدتا حضور نتانیاهو و اعضای تندرو کابینه وی مانع تحقق چنین طرحی خواهند بود.

در همین باره حتی شبکه ۱۲ تلویزیون اسرائیل، صدور احتمالی رای بازداشت نتانیاهو در دادگاه لاهه را بی ارتباط با چراغ سبز و موافقت آمریکا ندانسته است. این شبکه در گزارشی به نقل از برخی مسوولان در لاهه اعلام کرده بود:«  صدور چنین دستوراتی همانند این اقدام چشمگیر، بدون موافقت آمریکا ممکن نبود و سه سال قبل نیز «کریم‌خان» دادستان کل لاهه با کمک آمریکا در این سمت انتخاب شد، پس از آن، کریم‌خان دو پرونده که تا حد زیادی موجب نگرانی آمریکایی‌ها شده بود، مختومه کرد، یکی پرونده مربوط به سلول‌های بازداشت اعلام نشده مربوط به افغانستان در اروپا و دیگری جنایات جنگی انجام شده در افغانستان».

این شبکه عبری زبان مدعی شد، «غیرممکن است دادستان در جنگی که هنوز ادامه دارد، اگر دستکم چراغ‌سبزی از سوی آمریکایی‌ها وجود نداشته باشد، چنین اقدام چشمگیری را با شواهد و مدارک بسیار اندک در پیش بگیرد. اگر این مساله درست باشد، به منزله کاهش دوباره و بی‌سابقه روابط میان اسرائیل و آمریکا آن هم در شرایطی بسیار حساس در آستانه یورش زمینی به رفح است.»

فارغ از صحت و سقم ادعای این رسانه صهیونیستی، نکته قابل تامل در مواجهه آمریکا با چنین حکمی این است که روابط راهبردی واشنگتن- تل آویو به کابینه فعلی و شخص نتانیاهو هم قابل تعمیم است یا نه؟ به تعبیر دیگر اگر موجودیت رژیم اسرائیل خط قرمز آمریکاست آیا وجود کابینه فعلی هم شامل چنین وضعیتی است؟

  حمایت های آمریکا از اسرائیل و کابینه نتانیاهو تا همینجا هم اعتبار و جایگاه ایالات متحده را مخدوش کرده است. خانم «آنیل شیلین»، مسوول روابط خارجی در دفتر دموکراسی، حقوق بشر و کار آمریکا  که در اعتراض به ادامه فروش تسلیحات آمریکایی به اسرائیل استعفا داده تاکید داشته : «آمریکا هر چقدر اعتبار به عنوان مروج حقوق بشر داشته تقریبا از زمان آغاز جنگ در غزه از دست داده است.»

 اعتراضات دانشجویی اخیر ضد حمایت های آمریکا از اسرائیل هم مزید بر علت شده تا تصمیم سازان آمریکایی بیش از پیش برای برقراری آتش بس تحت فشار قرار گیرند.

 با این وصف و با توجه به ایده اعلامی آمریکایی ها برای آتش بس پایدار که همان ایده دو دولتی است، حکم احتمالی دادگاه لاهه مبنی بر بازداشت نتانیاهو، می تواند فرصت مناسبی باشد برای واشنگتن که هم روابط راهبردی خود با رژیم اسرائیل را محفوظ بدارد و هم نتانیاهو را وادار یا مجاب به کناره گیری کند تا دولت بایدن هم تا حدی از زیر فشارهای داخلی و جهانی خارج شود و البته یک دستاورد انتخاباتی هم دشت کند.

تجربه رایزنی ها و تلاش های دیپلماتیک چند ماهه گذشته حکایت از آن دارد که هیچ طرح و پیشنهادی برای توقف جنگ و آتش بس پایدار با وجود نتانیاهو و کابینه فعلی قرین موفقیت نخواهد بود. لذا به نظر می رسد همه آماده بدرقه جلاد غزه هستند. جنایات آقای شرور به نقطه ای رسیده که جایی برای دفاع از او باقی نمانده است. حالا نوبت مکافات فرا رسیده است. اینکه صدور چنین حکمی در نهایت منجر به بازداشت بی بی خواهد شد یا نه، جواب روشنی الان ندارد اما ناکامی و بدنامی شاید مکافات کمی برای یک سیاستمدار نباشد. 

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • درگیری شدید بین تظاهرکنندگان و پلیس در فرانسه+ فیلم
  • بلینکن خطاب به نتانیاهو: واشنگتن همچنان مخالف عملیات رفح است
  • هراس وزرای اسرائیلی از اعتراضات دانشجویی در آمریکا
  • وزیران صهیونیستی: اعتراضات دانشجویی تهدیدی وجودی است
  • نتانیاهو دست به دامن مقامات غربی شد
  • کاخ سفید: همچنان با حمله اسرائیل به رفح مخالفیم
  • تظاهرات اعتراضی شهرک‌نشینان همچنان ادامه دارد
  • نوبت مکافات جنایت
  • تظاهرات حامیان غزه در دانشگاه سوربن پاریس
  • برکناری نتانیاهو تنها راه نجات است/ تاکید بر برگزاری انتخابات زودهنگام