Web Analytics Made Easy - Statcounter

حجت‌الاسلام اختری با بیان‌اینکه شادی‌های معنوی دهه امامت و ولایت نباید به دلیل شیوع کرونا به حاشیه برود، گفت: خوب است کمک‌های مومنانه و توزیع بسته‌های معیشتی را جایگزین اطعام‌های غدیر که از سنت حسنه این ایام است، کنیم.

به گزارش خبرنگار گروه غدیر و مهدویت خبرگزاری شبستان، به مناسبت آغاز دهه امامت و ولایت و ایام منتهی به عیدالله الاکبر، عید سعید غدیر و به منظور بررسی الزامات گرامیداشت این ایام در شرایط کرونایی با حجت الاسلام والمسلمین «محمدحسن اختری»، رئیس شورای عالی مجمع جهانی اهل بیت(ع) و عضو هیئت مدیره بنیاد بین المللی غدیر گفتگویی ترتیب داده ایم که در ادامه مشروح آن تقدیم حضورتان می شود:

 

فلسفه گرامیداشت دهه امامت و ولایت و روزهای منتهی به عید غدیر از چه باب است؟

 

با تبریک ایام خجسته دهه امامت و ولایت، به ویژه روز باعظمت عرفه و عید عبادت و بندگی، عید سعید قربان و در پیش بودن عید باعظمت ولایت، عید غدیر خم از خدای متعال مسئلت دارم که همه بشریت را به مسئله ولایت و رهبری خود هدایت کند و همه این حقیقت را درک کنند که خداوند متعال برای جهان آفرینش و برای نظام بخشیدن به حرکت بندگی در جامعه، مسئله خلافت و جانشینی خود در زمین را مقرر کرد و فرمود: «إِنِّي جَاعِلٌ فِي الْأَرْضِ خَلِيفَةً»؛ این یعنی اراده الهی بر آن است که در زمین خلیفه و جانشینی از سوی خود قرار دهد و مشیت حق تعالی برای هدایت و رهبری جامعه و بشر به سوی سعادت و قله کمال از این مسیر بوده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

دهه امامت و ولایت در فاصله بین عید قربان و عید غدیر چه حقایقی را یادآور می شود؟

 

درباره این ایام و مناسبت عظیم تاریخ بشری یعنی غدیر، چند مسئله موردتوجه است یکی شادی و شادمانی عبادت و برگزاری مراسم بزرگ عبادی و سیاسی حج و انجام مناسکی است که خدا بر عهده بندگانی که توان انجام این آئین را می یابند، قرار داده است این عید عبودیت در روز عرفه با نیایش به درگاه الهی تقریباً به تکامل می رسد و در روز عید قربان با انجام فرائض روز عید برای حجاج واقع می شود و برای همه مسلمین هم عظمت دارد.

در این عید اصل مسئله عبودیت و ارتباط با خدا و مسئله امامت و جانشینی خدا در زمین مطرح می شود که خدا بعد از فرمان اقامه حج به حضرت ابراهیم خلیل الله(ع)، به ایشان مقام امامت هم اعطا می کند: «إِنِّي جاعِلُکَ لِلنَّاسِ إِماماً».

این مسئله تا هجدهم ذی الحجه سال دهم هجری ادامه یافت تا اینکه حضرت رسول(ص)، امیرمومنان امام علی(ع) را به مردم معرفی کردند نه تعیین، چراکه انتساب جانشین و خلیفه برای خدا در زمین دست خدا است: «اللَّهُ أَعْلَمُ حَيْثُ يَجْعَلُ رِسالَتَهُ».

لذا پیامبر(ص) در بازگشت از حجة الوداع ماموریت یافتند برای ابلاغ و اعلام امری که از سوی خدا تعیین شده و این قرارداد متعلق به ذات ربوبی است.

 

گرامیداشت دهه امامت و ولایت در شرایط کرونایی چه ضرورت و الزاماتی دارد؟

 

این مناسبت ها که در فاصله بین اعیاد قربان و غدیر واقع شده دهه امامت و ولایت نام گرفته است که باید مورد عنایت و توجه قرار بگیرد. امسال که شیوع کرونا، جامعه را دچار بحران کرده و حتی حج ابراهیمی در سطح گسترده متوقف شده و نمازهای عید و تجمعات دینی مذهبی متوقف و محدود شده است، مناسب است به رسم سال های قبل که مردم سرور و شادمانی داشتند در عین توجه به شرایط، حواس شان به این عید بزرگ ولایت باشد و در حد مطلوب شادی روحی و معنوی افراد و جامعه را تامین کنند.

 

کیفیت شادی های غدیر در این شرایط چگونه باید باشد؟

 

این شادی ها را می توان از عرفه آغاز کرد و با دعا برای رفع این بلیه به درگاه خدا تضرع کرد.

این ایام فرصت شادی معنوی است که نباید به دلیل کرونا به حاشیه برود، مهم این است که امسال همه ما بتوانیم عشق و علاقه به اهل بیت(ع) و پایبندی و التزام و تمسک به ولایت امیرمومنان(ع) را ابراز کنیم.

 

با توجه به توصیه مجدد مقام معظم رهبری به تداوم کمک های مومنانه، اطعام غدیر و عمل به این سنت حسنه چه قدر در ترویج شادی های غدیر در شرایط کنونی جامعه تاثیر دارد؟

 

در این شرایط کرونایی و بلایی که به آن مبتلا هستیم و ویروسی که جامعه جهانی را مبتلا کرده است، توجه به خدا و استغفار از گناهان فردی و عمومی و التجاء به خدا موجب جلب رضایت خدای متعال و جلب رحمت و مغفرت خدای متعال می شود.

تلاش کنیم امسال به تناسب شرایط به دعا بیشتر توجه کنیم و از خدا بخواهیم این بلا را از جامعه جهانی و ایران اسلامی دفع و رفع کند، بیماران را شفا بدهد و  درگذشتگان را بیامرزد.

همانطور که توجه داریم عید قربان از روزهای بزرگی است که مردم به ویژه حجاج و افراد متمکن در روزهای 10 تا 12 ذی الحجه اقدام به قربانی و توزیع گوشت آن بین محرومان می کردند، امسال این ضرورت دوچندان است قربانی خود در دفع بلایا بسیار موثر است و انتظار می رود مردم به این حسنه توجه کرده و به این صدقه بپردازند البته باز هم با رعایت اصول بهداشتی که قوانین و پروتکل ها تعیین کرده اند.

 

شادی های ظاهری غدیر و فضاسازی ها در این شرایط کرونایی با چه کیفیتی می تواند به ترویج نشاط معنوی در جامعه کمک کند؟

 

هر کسی می تواند پرچمی را به در خانه اش نصب کند، معابر را چراغانی کند و ... اینها به فرهنگسازی شهری درباره غدیر کمک می کند. ابراز برادری و برادرخوانی (عقد اخوت) که از اعمال عید غدیر است در نزدیکی قلب ها به هم و همبستگی اجتماعی تاثیری بسزا دارد.

درباره انفاق ها و اطعام هایی که در گذشته بیشتر بود، امسال به تناسب شرایط توصیه می شود توزیع بسته غذایی جایگزین اطعام و توزیع غذای گرم و به خانواده های ضعیف کمک شود. یعنی اطعام ها را به کمک های مومنانه در شرایط کرونا تبدیل و با بسته های معیشتی به این سنت غدیری عمل کنیم.

اقدام دیگر معرفت و شناخت است به جایگاه امام معصوم(ع) و جانشینان آن حضرات(ع) در عصر غیبت، می توان ضمن خواندن خطبه غدیر و فهم و درک محتوای آن، نکات آن را استخراج و آموزه هایش را عملیاتی کنیم.

 

با توجه به توقف و محدودیت جلسات و تجمعات مذهبی غدیری به دلیل شیوع کرونا، چه برنامه ها و فعالیت هایی را می توان جایگزین آنها کرد؟

 

امسال که اجتماعات مذهبی غدیر محدود و متوقف است می توان با سخنرانی ها و جلسات مجازی یا مجالس حضوری محدود به شناخت امام و نقش امام در جامعه بپردازیم.

یعنی صرفاً به اقداماتی که در ابراز شادی های غدیر موثر است، اکتفا نکنیم به جنبه های معرفتی و اعتقادی غدیر با محوریت خطبه غدیر نیز اهتمام داشته باشیم.

با وحدت و همسبتگی، همدلی و برادری را در جامعه بر مدار ولایت و امامت رواج دهیم و توجه کنیم در عین اعتقاد به امامت و ولایت، اصل وحدت هم جزء دستورات مهم دینی است.

امید است به برکت این ایام و پاداش دعاهای مردم و التجاء و تضرع به درگاه الهی و محرومیت از حج، خدای متعال شفا و سلامتی و خیر و نعمات را به بشریت ارزانی بدارد و همه خادمان مردم را موفق و ظهور امام عصر(عج) که امید همه ما هستند را نزدیک کند و برای شخص رهبری معظم که پرچمدار حرکت انقلابی اسلامی در جهان هستند، آرزوی سلامتی و طول عمر بابرکت در این ایام داشته باشیم.

پایان پیام/9

منبع: شبستان

کلیدواژه: کمک مومنانه سبک زندگی اسلامی غدیر دهه امامت و ولایت کمک های مومنانه شرایط کرونا شرایط کرونایی خدای متعال عید قربان اطعام ها عید غدیر شادی ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت shabestan.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «شبستان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۸۱۱۰۱۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رای کمیته انضباطی به برگزاری دیدار استقلال ملاثانی - فجر

کمیته انضباطی رای خود را در خصوص عدم برگزاری دیدار آبی‌پوشان جنوب و فجر شهید سپاسی شیراز صادر کرد. - اخبار ورزشی -

به گزارش  خبرگزاری تسنیم و به نقل از سایت رسمی فدراسیون، رای صادره از سوی کمیته انضباطی به شرح زیر است:

درخصوص گزارش سازمان لیگ فوتبال مبنی بر عدم برگزاری مسابقه بین دو تیم آبی پوشان جنوب و فجر شهید سپاسی شیراز در تاریخ 2/2/1403 از سری مسابقات لیگ دسته اول فوتبال کشور در ورزشگاه غدیر اهواز باتوجه به مجموع اوراق و محتویات پرونده و نظربه اینکه براساس مکاتبات صورت گرفته از سوی باشگاه آبی پوشان جنوب با سازمان لیگ ورزشگاه تختی و غدیر اهواز به ترتیب به عنوان اولویت اول و دوم محل برگزاری مسابقات به عنوان میزبان در فصل جاری معرفی و تا کنون نیز تعداد 3 مسابقه در ورزشگاه تختی و 8 مسابقه در ورزشگاه غدیر برگزار گردیده است که این امر موید پذیرش استادیوم غدیر اهواز به عنوان دومین ورزشگاه باشگاه آبی پوشان جنوب در برگزاری مسابقات از سوی مسئولین باشگاه استقلال خوزستان به عنوان بهره بردار قراردادی ورزشگاه اخیر الذکر می باشد و از طرفی باتوجه به اینکه در جلسه هماهنگی شب قبل از بازی دو تیم
به دلیل عدم رفع مشکلات استادیوم تختی با اعلام مدیر تیم آبی پوشان جنوب و تاییدیه نماینده هیات فوتبال استان ، استادیوم غدیر به عنوان ورزشگاه برگزاری مسابقه معرفی و به تایید و امضا حاضرین در جلسه از جمله مدیران دو تیم ، ناظر بازی ، نماینده نیروی انتظامی و نماینده هیات فوتبال استان خوزستان رسیده ولی علی رغم حضور بازیکنان دو تیم ، داوران و فراهم بودن شرایط برگزاری به دلیل عدم بازگشایی درب استادیوم غدیر از سوی بهره بردار آن و با وجود اعطای مدت زمانی حدود 2 ساعت و تلاشهای صورت گرفته مسابقه برگزار نگردیده است باتوجه به گزارش مقامات رسمی بازی ، لوایح دفاعیه ابرازی از سوی دو باشگاه و اظهارات نمایندگان آنها و همچنین اظهارات مدیرعامل باشگاه استقلال خوزستان در جلسه مورخ 9/2/1403 و با عنایت به اینکه اقدام باشگاه استقلال خوزستان به عنوان شخص ثالث علت اصلی و خارج از اراده باشگاه میزبان در عدم برگزاری مسابقه تشخیص داده می شود در نتیجه باتوجه به بند 5 ماده 14 آیین نامه برگزاری مسابقات لیگ برتر و دسته اول فوتبال ایران مصوب 1398 و همچنین مفهوم مخالف از ماده 62 مقررات انضباطی حکم بر تکرار مسابقه بین دو تیم آبی پوشان جنوب و فجر شهید سپاسی شیراز تماماً با هزینه باشگاه میزبان در محلی خارج از استان خوزستان با تشخیص سازمان لیگ صادر می‌گردد.

همچنین باتوجه به اظهارات مدیرعامل باشگاه استقلال خوزستان درخصوص عدم امکان موافقت با برگزاری سایر مسابقات باقیمانده تیم آبی پوشان جنوب در ورزشگاه غدیر ، مسابقات باقیمانده که تیم اخیر الذکر در فصل جاری میزبان می‌باشد در محل دیگری به تشخیص سازمان لیگ باید برگزار شود.

همچنین رفتار باشگاه استقلال خوزستان به عنوان بهره بردار ورزشگاه غدیر در عدم موافقت با بازگشایی در این ورزشگاه علی رغم اطلاع و آگاهی از انتخاب ورزشگاه مذکور به عنوان محل دوم برگزاری مسابقات تیم آبی پوشان جنوب از مصادیق نقض اصول اخلاقی و جوانمردی حاکم بر مسابقات فوتبال تشخیص و مستند به مواد 51 و 117 مقررات انضاطی به پرداخت مبلغ سه میلیارد و پانصد میلیون ریال جریمه نقدی محکوم می‌گردد . رای صادره به جز جریمه نقدی قابل اجرا و تماماً ظرف مدت 7 روز از تاریخ ابلاغ قابل تجدیدنظرخواهی نزد کمیته استیناف می‌باشد.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • ۱۵۰ هزار شرکت‌کننده در جشنواره سراسری امامت و مهدویت تحت پوشش قرار می‌گیرند
  • کیفیت قابل‌قبول هوای تهران در یازدهمین روز اردیبهشت ۱۴۰۳
  • تصویب تشکیل بنیاد شیخ انصاری در دزفول
  • گردهمایی ائمه جمعه استان فارس در سپیدان
  • «حشاشین» روایتگر حسن صباح تروریست یا کلیددار بهشت؟
  • جریمه 350 میلیون تومانی باشگاه استقلال خوزستان
  • حکم کمیته انضباطی برای تکرار یک دیدار تعیین‌کننده
  • رای کمیته انضباطی به برگزاری دیدار استقلال ملاثانی - فجر
  • مبارزه با فساد و تأمین امنیت روانی جامعه اولویت دستگاه عدلیه است
  • تأمین امنیت روانی جامعه در اولویت دستگاه عدلیه است