Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ساعت24»
2024-05-01@00:25:55 GMT

بلاتکلیفی وزارت صمت از هرچیزی بدتر است

تاریخ انتشار: ۱۱ مرداد ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۸۸۱۵۳۵۶

ساعت 24- حسین سلاح‌ورزی نایب رییس اتاق ایران در تعادل نوشت :در دوران ریاست علینقی عالیخانی بر وزارت اقتصاد که تا اواخر دهه 1340 ادامه داشت فعالیت‌های صنعتی و فعالیت‌های تجارت خارجی در این وزارتخانه ادغام شدند نه تنها هیچ اتفاق ناخوشایندی نیفتاد، بلکه تولیدات صنعتی حتی شتاب گرفت.

پس از آنکه درآمد ایران از درآمد حاصل از صادرات نفت خام به‌طور چشمگیری رشد را تجربه کرد این دو اداره کل هرکدام به یک وزارتخانه با تعداد قابل اعتنایی سازمان و شرکت و دستگاه و زیرمجموعه تبدیل شدند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به این ترتیب در شروع فعالیت دولت موقت مرحوم مهندس بازرگان در اولین روزهای پس از 22 بهمن 1357، دولت ایران صاحب دو وزارتخانه بازرگانی و صنایع و معادن شد. اما دعواهای سیاسی دو جناح در آن ایام، زمینه را برای تبدیل وزارتخانه صنایع ومعادن به سه وزارتخانه جدید هموار کرد. در قانون برنامه سوم وسپس در برنامه بعدی توسعه ابتدا وزارتخانه صنایع ومعادن و نیز وزارت بازرگانی تاسیس و ادغام شدند. تحولات گسترده در دیوان‌سالاری دولتی ایران نشان می‌دهد، بیش از آنکه هر رخداد و تصمیم برای اعمال تغییرات و سازماندهی تشکیلات دولت برپایه کارشناسی باشد، بر مبنای سلیقه‌های سیاسی استوار است. حال و در ماه‌های اخیر، رییس دولت به این نتیجه رسیده است که باید وزارت صنعت، معدن و تجارت از هم جدا شده و دووزارتخانه تخصصی تاسیس شود. با توجه به اینکه نمی‌توان نیت خوانی کرد و هدف و انگیزه جداسازی را در بوته نقد قراردارد که آیا این خواست دولت یک اراده سیاسی است یا براساس بررسی‌های کارشناسانه، باید  به نکات دیگر توجه کرد.

عمده فعالان صنعتی و برخی از کارشناسان نهاد دولت باور دارند با توجه به اینکه از عمر دوره قانونی دولت مستقر چیزی باقی نمانده است و با توجه به مجموعه شرایط اقتصاد کلان و کوچک‌تر شدن حجم و اندازه اقتصاد ایران و کاهش حجم تجارت خارجی ونیز با توجه به مسائل سیاسی که یکی از آنها به تعامل دولت ومجلس بر می‌گردد، جداسازی دو وزارتخانه مزیتی به همراه ندارد، بلکه به نابسامانی‌ها دامن می‌زند. به این ترتیب توصیه‌های کارشناسان و فعالان اقتصادی و نیز خواست و اراده طیف‌های گوناگون سیاسی این است که دولت به جای اصرار بر جداسازی که به هدر دادن زمان و رشد اختلاف‌ها منجر می‌شود، بهتر و شایسته‌تر است با تقویت مدیریت ارشد این وزارتخانه و نیز کمک به هر فردی که نهایتا برای منصب وزارت معرفی می‌شود، زمینه و شرایط را برای افزایش کارآمدی این وزارتخانه هموار کند.

یک نظرسنجی کارشناسانه از تشکل‌های بزرگ و نهاد اتاق بازرگانی درباره کارنامه چند ماهه سرپرست فعلی و بررسی نتایج نظر خواهی می‌تواند به رییس دولت کمک کند که ایشان همچنان در این منصب باقی بمانند و پس از رای اعتماد مجلس با قدرت بیشتر و البته استفاده از نیروهای ورزیده در صنعت و بازرگانی به کارش ادامه دهد. البته اگر نتایج نظر سنجی این بود که بهتر است فردی با اعتبار و کارنامه و سابقه بیشتر در اداره این وزارتخانه که از یک‌سو تولید صنعتی را بشناسد و از سوی دیگر با تجارت خارجی آشنا باشد و نیز در میان بازرگانان و صنعتگران و معدن کاران مقبول و پذیرفته باشد و بتواند مردان و زنان کارآزموده و مدیران شایسته را به کارگیرد، به مجلس معرفی شود، باید هرچه زودتر این اتفاق بیفتد. صنعت، معدن و تجارت باید در این وضعیت سخت و در سالی که به عنوان «جهش تولید» نام‌گذاری شده از بلاتکلیفی مدیریتی خارج شود.

منبع: ساعت24

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.saat24.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ساعت24» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۸۱۵۳۵۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

در جنگ‌ روایت‌ها به رسانه‌ها جدی‌تر توجه کنیم

ایسنا/گیلان معاون سیاسی و امنیتی استانداری گیلان با بیان اینکه آنطور که در شأن رسانه بوده به رسانه نپرداختیم و توجه نکردیم، گفت: در جنگ روایت‌ها آنگونه که شایسته است به رسانه‌های‌مان توجه نکردیم و کاری انجام ندادیم لذا باید جبران کنیم و رسانه‌ها را جدی‌تر ببینیم.

محمد جلائی امروز، ۱۰ اردیبهشت‌ماه در اختتامیه جشنواره رسانه‌ای «در مسیر انتخاب» و جشنواره «فصلی رسانه‌های گیلان» که در تالار مرکزی رشت برگزار شد، با بیان اینکه اصحاب رسانه در یک کلام به عنوان رساننده پیام رسالت مهمی را بر عهده دارند، اظهار کرد: جشنواره رسانه‌ای «در مسیر انتخاب» فرصتی است تا از تلاش رسانه‌های استان در ایام برگزاری انتخابات و دعوت سرمایه‌های اجتماعی به مشارکت حداکثری پای صندوق‌های رای، تجلیل و قدردانی کنیم.

معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استانداری گیلان افزود: نقش رسانه در بمباران اخبار و تحلیل‌ها و هجمه‌ رسانه‌های معاند که می‌توانست مانع مشارکت و حضور مردم در انتخابات شود، بسیار اثرگذار و مشهود بود.

جلائی گفت: به سبب تولیدات مختلف رسانه‌ای بالاترین مشارکت در آستارا با حضور ۷۲ درصدی مردم پای صندوق‌های رای رقم خورد و شهرستان تالش هم بیشترین انگیزه رقابتی را با ۶ داوطلب فعال در دوازدهمین دوره انتخابات مجلس شورای اسلامی داشت.

معاون سیاسی استانداری گیلان بیان کرد: در شهرستان مرزی آستارا پویشی توسط یک فرد با نگاه ویژه راه افتاد که ۴۸ ساعت قبل از برگزاری انتخابات خیلی در دعوت و مشارکت مردم اثرگذار بود، در این پویش که به صورت کلیپ ۳ دقیقه‌ای تهیه شده بود اقشار مختلف با جملات «من رای می‌دهم برای وطنم، من رای می‌دهم برای آستارا، من رای می‌دهم برای حاج قاسم و غیره» علت حضور خود را عنوان می‌کردند و به همین دلیل آستارا شهر اول در مشارکت شد.

وی ادامه داد: اگر اینجا هستیم باید بدانیم آنچه که امروز اتفاق می‌افتد ثابت می‌کند رسانه در دو مسیر حکمت و موعظه حسنه در حرکت است؛ چرا کشورهای غربی حامی و دارنده رسانه با ابزار تمام عیار نتوانستند افکار عمومی را در حمایت از رژیم اشغالگر جذب کنند یا افکار عمومی را در خصوص فلسطین اقناع کنند زیرا در کنار حکمت، خرد و اندیشه، در نظر گرفتن عاطفه و احساس هم مهم است.

جلائی با اشاره به آیات ۵۴ و ۵۶ سوره زخرف بیان کرد: جلوه‌های دنیایی که امروز در محضر مدیا جلوه می‌کند در جهت تحقیر است، دشمنِ رسانه‌های با جهان بینی، رسانه‌هایی هستند که جامعه هدف‌شان را بدون در نظر گرفتن احساس تحقیر می‌کنند و زمینه پذیرش محتوای‌شان را باورمند می‌کنند. امروز در جهان فسادهای گوناگون را می‌بینید و رسانه‌هایی که در نکوهش ارزش‌ها، بی ارزشی را تبلیغ و ترویج می‌کنند و با این کار الگو و سرمشق جدید را معرفی می‌کنند مثلا اگر انسان پول زیاد نداشته باشد، اگر نتواند به زیباترین‌ها دست یابد.

معاون سیاسی و امنیتی استانداری گیلان با تاکید بر اینکه در ملاک ارزش‌گذاری در نظام جمهوری اسلامی ایران تقوا باید سرلوحه باشد، تصریح کرد: توجه به خوبی‌ها و ارزش‌ها در رسانه یک فن است و باید در تولید محتواها هوشیارانه عمل کنیم.

وی با بیان اینکه آنطور که در شأن رسانه بوده به رسانه نپرداخته‌ایم و توجه نکردیم، ادامه داد: در جنگ روایت‌ها و آنگونه که شایسته است به رسانه‌های‌مان توجه نکردیم و کاری انجام ندادیم لذا باید جبران کنیم.

جلائی یادآور شد: امروز رژیم اشغالگر قدس، آمریکا، انگلیس و فرانسه شکست خورده در حوزه مدیا هستند زیرا انسان‌ها امروز در دنیا یک رسانه شدند و موج آزادی‌خواهی فلسطین و حمایت از مردم مظلوم فلسطین در دنیا راه افتاده است.

معاون سیاسی استانداری گیلان با تاکید بر اینکه باید جلسات با جراید و اصحاب رسانه مستمر برگزار شود، گفت: آسیب‌هایی وجود دارد که رسانه باید شناسایی، تحلیل و بررسی کند و راهکار تخصصی ارائه دهد. رسانه باید به نواقص و کاستی‌ها ورود کند و حتی به صورت تخصصی به حوزه‌های مختلف عمران، انتخابات، راه، کشاورزی، تصادف، جمعیت، فرزندآوری و غیره بپردازد، پس باید رسانه‌ها را جدی‌تر ببینیم.

 انتهای پیام

دیگر خبرها

  • واردات خودرو‌های کارکرده در انتظار ابلاغ دولت به وزارت صمت
  • بالوتلی: چالهان اوعلو و هواداران میلان؟ اگر من بودم هزار برابر بدتر رفتار می‌کردم!
  • مدرسه صادرات ایران افتتاح شد
  • با موافقت رهبر انقلاب؛ حکم اعدام بابک زنجانی نقض و تبدیل به ۲۰ سال حبس شد
  • افغانستان در راه رسیدن به خودکفایی
  • اختلاف دو وزارتخانه بر سر تغییر نام استقلال
  • در جنگ‌ روایت‌ها به رسانه‌ها جدی‌تر توجه کنیم
  • ۸۰ درصد تجارت ما از خلیج فارس است
  • دریا منبع قدرت و ثروت است/ ۸۰ درصد تجارت ما از خلیج فارس است
  • اجتناب از اقدامات جزیره‌ای در زیرمجموعه‌های وزارتخانه راه