Web Analytics Made Easy - Statcounter

تعرفه‌های اینترنت تلفن همراه صدای همه را درآورد و وزیر ارتباطات هم ورود کرد اما اپراتورها بدون توجه به فشارها و انتقادها همچنان عقب‌نشینی نکرده‌اند.

به گزارش خبرگزاری برنا، با اپیدمی شدن ویروس کرونا ارائه بسیاری از خدمات بر بستر دولت الکترونیک شکل گرفت و آموزش، کسب وکار و زندگی مردم در بستر اینترنت تعریف شد و نیاز به اینترنت در کشور به نسبت گذشته افزایش پیداکرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اثرات منفی اقتصادی ناشی از کرونا، منجر به‌کاهش درآمد بسیاری از مشاغل و کسب‌وکارها شد و زندگی مردم را دست خوش تغییراتی کرد. حال در بدترین شرایط اقتصادی مردم و با توجه به بحران کرونا و تحریم ها دو اپراتور(ایرانسل و همراه اول) تعرفه بسته‌های اینترنت خود را افزایش دادند، موضوعی که شاید برای قشر مرفه جامعه از اهمیت چندانی برخوردار نباشد اما قشر ضعیف و متوسط را که برای کسب وکار خود از این بستر استفاده می کنند با مشکل مواجه کرده است. افزایش تعرفه بسته های اینترنت علاوه بر واکنش های زیاد کاربران، تهدید و مقاومت وزارت ارتباطات را نیز در پی داشت. 

اواسط تیرماه بود موجی از انتقادات کاربران فضای مجازی نسبت به آخرین تغییرات قیمت اینترنت و افزایش دو برابری تعرفه بهای اینترنت دو اپراتور به راه افتاد. کاربران طی پیامهایی خطاب به وزیر ارتباطات مطرح کردند که درکنار افزایش قیمت یک بسته، حجم آن بسته نیز نسبت به گذشته با کاهش همراه شده و بسته های بلند مدت حذف شده است و خواستار بررسی و پیگیری آذری جهرمی در این زمینه شدند‌. 

مسئولان وزارت ارتباطات در شبکه های اجتماعی در پاسخ به انتقاد ها به این وزارت خانه بیان کردند این افزایش قیمت بدون اطلاع رگولاتوری و طی امر غیر قانونی صورت گرفته و طبق گفته ی اپراتور ها سهامداران در این موضوع نقش داشته اند که طی زد و بندی مقررات جاری کشور را زیر سوال برده اند، سهامدارانی که در کلیت ماجرا سروکاری به وزارت ارتباطات ندارند. 

وزیر ارتباطات به عنوان مخاطب این پیام ها طی مصاحبه ای به این موضوع واکنش نشان داد. آذری جهرمی با کلاه برداری خواندن این اقدام و ضمن گلایه مندی از افزایش هزینه بسته های اینترنت همراه، بیان کرد: اپراتور ها بدون رعایت مقررات کشور و با یک تبانی تعرفه را افزایش داده اند، وزارت ارتباطات به اپراتور ها اخطار داده است که قیمت ها به صورت قبل بازگردد و اگر رفع اثر صورت نگیرد در کمیته جرایم پیگیری خواهد شد. جهرمی همچنین مطرح کرد افرادی که طی این مدت بسته اینترنت فعال کرده اند مبالغ به حساب شان عودت خواهد شد. 

آذری جهرمی درخصوص ادله ای که این اپراتور ها برای افزایش تعرفه بسته های اینترنتی اورده اند گفت: در توضیحی کوتاه و مبهم اعلام کردند که در سایت این بسته ها موجود است اما در اپلیکیشن و کد‌های دستوری این حذف شده است، که این توجیه پذیرفتنی نیست.

پافشاری وزارت ارتباطات بر روی بازگشت قیمت ها، جریمه دو‌میلیارد تومانی این اپراتور ها را به همراه داشت، اقدامی که برای اپراتور اهمیت چندانی نداشت، زیرا سود بدست آمده از این فروش بسته ها چندین برابر این مبلغ است.

در کنار مسئولان وزارت ارتباطات، علی ربیعی سخنگوی دولت هم افزایش تعرفه اینترنت اپراتور ها را غیر قانونی دانست. ربیعی در نشست خبری خود در جمع خبرنگاران گفت: افزایش تعرفه اینترنت اپراتور ها تایید وزارت ارتباطات را ندارد و غیرقانونی محسوب می‌شود. سازمان حمایت از حقوق مصرف‌کننده و سازمان تعزیرات قطعا باید با این افزایش قیمت برخورد کنند؛ قیمت باید به رقم سابق خود برگردد و مبالغ مازاد دریافت شده نیز باید به حساب مردم (مشتریان) بازگردانده شود.

ربیعی با بیان اینکه هیچ شرکتی حق ندارد در شرایط کنونی بدون اخذ مجوز، قیمت‌ها افزایش دهد گفت: این افزایش ۱۰۰درصدی خیلی تعجب برانگیز بود. وزارت ارتباطات مکلف شد تا با تخلف قانونی و مقرراتی این دو اپراتور برخورد کند و در صورت لزوم مطابق ضوابط طول دوره پروانه فعالیت آن‌ها را کاهش دهد اگر تبعیت نکنند. این گونه تصمیمات به اجماع‌نگری نیاز دارد و در این شرایط افزایش‌های صد دردصدی و این هزینه‌ها قابل قبول نیست و برخورد قاطع می‌شود.

محمود واعظی رییس دفتر رییس جمهور و وزیر ارتباطات در دولت یازدهم نیز به این موضوع ورود کرد. واعظی در نامه ای به وزیر دادگستری و وزیر صمت نوشت: نامه وزیر ارتباطات با موضوع اقدام دو اپراتور همراه اول و ایرانسل در افزایش ۱۰۰ درصدی تعرفه‌های خود برخلاف مقررات جاری کشور به استحضار رئیس‌جمهوری رسیده و وی اعلام کرده است که نباید بدون حساب، قیمت خدمات افزایش یابد. اقدامات لازم را به عمل‌آورید، نامه ای که تاکنون پاسخ و اقدامی را به همراه نداشته است.

حسین فلاح جوشقانی، رئیس سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی از دیگر افرادی بود که در این موضوع با بیان اینکه قیمت ها به قبل باز می گردد در توییتر نوشت : بالابردن قیمت در برخی اپراتور‌های تلفن‌همراه، درحالی که مردم به دلیل شیوع کرونا وابستگی بیشتری به فضای مجازی پیدا کرده‌اند، غیرمنطقی و غیرمعقول است و سازمان تنظیم با آن مخالفت کرده است. برخورد قانونی با اپراتور‌های متخلف از صبح چهاردهم تیرماه با ارسال اخطار آغاز شد. قیمت‌ها باید به قبل بازگردد.

مدیرکل دفتر نظارت بر سرویس ارتباطی و فناوری ارتباطات هم در این ارتباط موضع گیری کرد و گفت: اپراتور‌ها باید ظرف ٢٤ساعت قیمت بسته‌های اینترنتی را به نرخ گذشته بازگردانند و درصورت عدم اجرای اپراتور‌های متخلف با جریمه مواجه خواهند شد.

با توجه به وابستگی و نیاز بیش از قبل جامعه به اینترنت و بی توجهی اپراتور ها به حقوق کاربران، تهدید، مقاومت و موضع گیری وزارت ارتباطات در زمینه افزایش قیمت تعرفه بسته های اینترنتی برای حفظ حقوق کاربران همچنان ادامه پیدا کرد و مسئولان این وزارت خانه اقدام اپراتور ها در افزایش ۲برابری تعرفه بهای خدمات اینترنت که بدون اطلاع و خارج از چهار چوب سازمان تنظیم مقررات صورت گرفته را تخلف دانستند، اما تنها واکنش اپراتور ها همچنان بی توجهی است. 

سیدمحمد امامی، مدیرکل دفتر نظارت بر سرویس ارتباطی و فناوری ارتباطات در رابطه با افزایش قیمت بسته‌های اینترنتی از سوی اپراتور‌ها گفت: افزایش قیمت بسته‌های اینترنت تلفن‌همراه از سوی اپراتور‌ها برابر با مقررات نیست و باید به نرخ گذشته برگردد و این اقدام مطابق مصوبات ۲۶۶ کمیسیون تنظیم مقرارت تخلف محسوب می‌شود. اپراتور‌ها موظف هستند اضافه دریافت از مشترکانی که اقدام به خرید بسته‌های اینترنتی کرده‌اند که قیمت آن مورد تأیید سازمان قرار نگرفته است، به آنان عودت دهند و سازمان تنظیم مقرارت پیگیر این موضوع خواهد بود.

امامی همچنین گفت: افزایش قیمت تعرفه بسته‌های اینترنتی باید در چارچوب قوانین سازمان تنظیم مقررات باشد و افزایش قیمت به دلیل تغییرات نرخ ارز یا هر دلیلی دیگر بدون اطلاع و اعلام سازمان تنظیم مقررات تخلف است.

معاون رگولاتوری هم با بیان اینکه هرگونه تغییر نرخ خدماتی باید به تأیید رگولاتوری برسد، گفت: اپراتور‌های موبایلی از روز چهارشنبه هفته گذشته (یازدهم تیرماه) بدون اطلاع رگولاتوری و اطلاع‌رسانی، این تغییرات را در بسته‌های مختلف اینترنت اعمال کرده‌اند و ما در بسته‌های مختلف شاهد افزایش قیمت هستیم.

حقی گفت: البته سه برابر شدن قیمت بسته‌های اینترنت اپراتور‌ها را تأیید نمی‌کنیم، اما شواهد نشان می‌دهد که در بسته‌های پیشنهادی اپراتور‌ها تغییرات زیاد و معناداری اعمال شده است. به اپراتور‌ها مهلت داده شده است که تا روز شنبه و هرچه سریع‌تر این تغییرات را اصلاح و بسته‌ها را به حالت قبل بازگردانند.

اپراتور ها که بخش زیادی از در آمد شان از محل بسته های اینترنتی تامین میشود باوجود اخطار ، تهدید و جریمه ای که توسط وزارت ارتباطات برای این دو اپراتور صورت گرفته گران فروشی آنها همچنان ادامه دارد و نه تنها از این اقدام شان‌ دست نکشیده اند و به حالت قبل باز نگشته اند بلکه بسته های بلند مدت خود را هم حذف کرده اند و آنها را فقط بسته های تشویقی دانستند. گویا حقوق مصرف کننده برای انها اصلا اهمتی ندارد. 

سازمان‌های مربوطه اخطار می‌دهند و ضرب الاجل مشخص می‌کنند اما با بی اعتنایی اپراتورها مواجهه می شوند معاون وزیر و رییس سازمان حمایت از مصرف کنندگان و تولید کنندگان طی نامه ای خواستار بازگشت روال سابق بسته های اینترنتی طی 24 ساعت شد اما این ضرب العجل 24 ساعته هم با گذشت یک هفته واکنشی را از سوی اپراتور ها به همراه  نداشت.

حال باید منتظر ماند و دید که در این جدال که برای احقاق حقوق مردم صورت گرفته ، وزیر ارتباطات که از همان ابتدا حق الناس را در اولویت های خود قرار داده پافشاری هایش در قبال اپراتور های که سفت و سخت ایستاده اند چه نتیجه ای را در پی خواهد داشت. آیا اپراتور ها عقب نشینی خواهند کرد؟

منبع: خبرگزاری برنا

کلیدواژه: وزیر ارتباطات تعرفه بسته های اینترنت قیمت بسته های اینترنت سازمان تنظیم مقررات بسته های اینترنتی وزارت ارتباطات وزیر ارتباطات افزایش تعرفه افزایش قیمت بدون اطلاع اپراتور ها دو اپراتور قیمت ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.borna.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری برنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۸۱۵۷۴۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

وزیر ارتباطات: معافیت مالیاتی کسب و کارهایی که از سکوهای داخلی استفاده کنند

عیسی زارع پور وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات در خصوص برنامه‌های فضایی کشور گفت: سند ۱۰ ساله توسعه صنعت فضایی کشور سال قبل تصویب شده است و آقای رئیس جمهور آن را ابلاغ کردند.

وی افزود: ما برنامه‌های مورد نظر خود را در حوزه‌های مختلف از جمله بخش ماهواره‌های مخابراتی و سنجشی را دنبال می‌کنیم. همین طور ساخت ماهواره‌های متعدد را در دستور کار داشته، ضمن آنکه در حال حاضر ساخت چندین ماهواره متغیر را پی‌گیری می‌کنیم.

زارع پور در ادامه متذکر شد: دوستانی که متولی حوزه پرتابگرها هستند، پرتابگرهای خود را یکی پس از دیگری تست می‌کنند و در این بخش از حوزه‌ها فناوری‌های ما نیز تثبیت شده است که ان شاالله بتوانیم و شاهد باشیم که صنعت فضایی بیش از گذشته شاهد رشد و پیشرفت آن باشد و جایگاه مناسبی که شایسته جمهوری اسلامی است ایران است به آن برسیم.

فضای فعالیت برای کسب و کارها در پیام رسان‌های داخلی فراهم شده است

زارع پور در پاسخ به سوال دیگری در خصوص میزان رشد کسب و کارهای کشورمان در استفاده از سکوهای پیام‌رسان داخلی گفت: تا دو سال قبل ظرفیت لازم در سکوهای داخلی و برای کسب و کارهای داخلی خیلی مانند آنچه که امروز فراهم است، وجود نداشت. مهم‌ترین دلیل آن نبود مخاطب کافی در پیام رسان‌های داخلی بود.

وی‌افزود: از یک سال و نیم گذشته مخاطبین شبکه‌ها و پیام رسان‌های داخلی بعضاً تا ۵، ۶ و حتی ۸ برابر افزایش یافته است. این افزایش شامل افزایش کاربران روزانه و نیز کاربران ماهانه است.


وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات اذعان کرد: قطعاً آنچه را که کسب و کارهای اقتصادی می‌خواهند، آن است که در هر پیام رسانی مردم حضوری جدی داشته باشند، موضوعی که در حال حاضر و در یک سال و نیم گذشته فراهم شده است.

زارع‌پور ادامه داد: می‌توان گفت زمینه لازم برای فعالیت کسب و کارها و سکوهای داخلی بیش از گذشته فراهم شده است و دولت در سال گذشته آئین‌نامه‌ای را تصویب کرد که بر اساس آن و در حمایت از کسب و کارهای اقتصاد سکوهای دیجیتال، یک بسته حمایتی تعریف کرد، که بندهایی از آن اجرا شده و بقیه بندها در حال پیگیری است.

وی در خصوص معافیت‌های مالیاتی کسب و کارهای حاضر در پیام‌رسان‌های داخلی اذعان کرد: یکی از بندهایی که دو سال است در قانون آمده است معافیت مالیاتی این کسب و کارها است، به گونه‌ای که کسانی که کسب و کار خود را از سکوهای خارجی به سکوهای داخلی منتقل کنند دو سال از پرداخت مالیات معاف شدند.

وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات افزود: این قانون در سال ۱۴۰۲ اجرا شد و برای بودجه سال ۱۴۰۳ هم در نظر گرفته شده است. ضمن آنکه طبق آن آئین نامه دستگاه‌های مختلف وظایفی دارند که در حال اجرای آن هستند.

منبع: خبرگزاری مهر

دیگر خبرها

  • پای نفت برای صعود قیمت بسته می‌شود
  • قدردانی وزیر ارتباطات از شرکت‌های دانش بنیان ارائه‌دهنده تجزیه‌گر مرسولات
  • خبر جدید وزیر صمت درباره واردات خودرو | مردم هم می توانند این خودروها را ثبت نام و خریداری کنند
  • استفاده از فیبر نوری قدمی برای افزایش سرعت اینترنت
  • وزیر ارتباطات: معافیت مالیاتی کسب و کارهایی که از سکوهای داخلی استفاده کنند
  • ۲۳۲ روستای بالای بیست خانوار لرستان به اینترنت پر سرعت دسترسی پیدا کردند
  • همچنان حدود ۴۵ راه روستایی بلوچستان بر اثر سیلاب بسته است
  • وعده تأمین اینترنت برای روستاهای بالای ۲۰ خانوار کشور
  • حضور همراه اول در بزرگترین نمایشگاه فناوری ترکیه
  • وزیر ارتباطات: رفع فیلتر گوگل پلی یکی از دستور کار‌های گروه تعیین مصادیق مجرمانه است