Web Analytics Made Easy - Statcounter

محمد درویش در گفتگو با خبرنگار مهر، در پاسخ به این پرسش که دست‌درازی به منابع طبیعی به بهانه‌های مختلف توسط صنعت در منطقه شاهوار شاهرود را چه طور ارزیابی می‌کنید، ابراز داشت: شاهوار یک ارزش غیرقابل معامله در شاهرود به شمار می‌رود و خدماتی که این کوه به شرق استان سمنان ارائه می‌کند واقعاً غیرقابل ارزش‌گذاری است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی تصریح کرد: شاهوار مهم‌ترین منبع تولید آب شیرین محسوب می‌شود و یک سپر و زون حفاظتی برای جنگل‌های هیرکانی است که تنوع زیستی خارق‌العاده‌ای دارد و مهم‌ترین عامل در تغییر اقلیم و همچنین کاهش بار ریز گردها به شمار می‌رود و متأسفم که به خاطر یک سود بسیار ناچیز داریم این خدمات را از بین می‌بریم.

معامله الماس با شکلات

این فعال محیط زیست با تاکید بر اینکه کاری که به عنوان معدن‌کاوی و استخراج بوکسیت در شاهوار اتفاق می‌افتد درواقع معامله الماس‌های خودمان با شکلات است و این مسئله می‌تواند بسیار خطرناک باشد، تصریح کرد: ادامه روند فعالیت معدن بوکسیت تاش کاهش کیفیت سفره‌های آب زیرزمینی، سیل‌خیزی، همچنین افزایش رسوب و فرسایش را به دنبال دارد و باعث ایجاد خطر برای مردمی می‌شود که در پایین‌دست معدن در حال زندگی هستند و در درازمدت تبعاتی نظیر مهاجرت مردم از شاهرود در انتظار ایشان خواهد بود.

درویش ضمن بیان اینکه حدود یک هفته پیش اعلام شد یک یازدهم یال دماوند همچنان در تصرف سازمان اوقاف است، ابراز داشت: این موضوع موجی بین دوستداران محیط‌زیست و فعالان اجتماعی ایجاد کرد و در ادامه ماجرا مشخص شد که پلاک‌های ۶۸ و ۶۹ وقف اوقاف است.

وی با بیان اینکه با فشارهای متعدد در چهارشنبه صبح پلاک‌ها به نام سازمان جنگل‌ها مراتع و آبخیزداری کشور سند زده شد، افزود: اما بلافاصله این سازمان اعلام کرد که دو پلاک دیگر وجود دارد که مورد اختلاف با سازمان اوقاف است که تاکنون از این دو پلاک صحبتی نشده بود.

رهایی دماوند با مطالبه مردمی

فعال شاخص حوزه اجتماعی و دوستدار محیط‌زیست بابیان اینکه از مسئولان اوقاف این سوال پرسیده شد که این پلاک‌ها کجاست و وسعت آن چقدر است آیا ۲۰ هزار هکتار را در بردارد، ابراز داشت: در پاسخ ایشان گفتند که این مقدار نیست اما نمی‌دانم چقدر را شامل می‌شود به‌هرحال ابهامات بسیاری باقی‌مانده و به نظر می‌رسد که نوک کوه یخ‌زده بیرون و اصل ماجرا هنوز آن زیر پنهان است.

درویش در ادامه تصریح کرد: تاکنون سازمان جنگل‌ها بنا به هر دلیلی ملاحظاتی را داشت و اختلاف خود را با اوقاف عنوان نمی‌کرد که آرام‌آرام به خاطر موج مردمی که به راه افتاده احساس امنیت بیشتری می‌کند و این اختلاف‌ها را رسانه‌ای می‌کند، این می‌تواند نکته مثبتی باشد که اگر مردم مطالبه گری کنند و حساس شوند می‌توانیم کل دماوند را از ارتفاع دو هزار و ۲۰۰ متر به بالا که ثبت ملی است، آزاد کنیم.

وی افزود: اگر در کشور رکن چهارم دموکراسی درست‌کار می‌کرد این موضوع دماوند و موارد مشابه می‌توانست به‌خوبی رسانه‌ای شود و این تخلفات را شاید تا این حد ریشه نمی‌دواند زمانی در کشور می‌توانیم واکنشی نشان دهیم که از تخلف اطلاع داشته باشیم معمولاً در همه کشورها تخلفات را رسانه‌ها منتشر می‌کنند.

کد خبر 4987296

منبع: مهر

کلیدواژه: محيط زیست سمنان محمد درویش سازمان محیط زیست دماوند قله شاهوار شاهرود شاهرود منابع طبیعی استان سمنان ویروس کرونا شیراز بوشهر شیوع کرونا قزوین عید سعید قربان گرگان شهرکرد اقامه نماز جمعه ازدواج ستاد مقابله با کرونا بیرجند ماه محرم مجلس شورای اسلامی جنگل ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۸۱۵۸۷۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

درخواست تعاونی مسکن سازمان جنگل‌ها برای استقرار روی گسل

معاون وزیر راه و شهرسازی از بررسی درخواست تعاونی مسکن سازمان جنگل‌ها برای استقرار ملک این تعاونی روی گسل در شهر شهید باقری خبر داد. - اخبار اقتصادی -

به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری تسنیم، خسرو دانشجو دبیر شورای‌عالی شهرسازی و معماری ایران اظهار کرد: در خصوص پلاک ثبتی موصوف در شهرک شهید باقری به درخواست تعاونی مسکن کارکنان سازمان جنگل‌ها و مراتع کشور، موضوع در دستور کار کمیته فنی شورای‌عالی شهرسازی و معماری قرار گرفت.

وی افزود: با توجه به استقرار ملک شهرک شهیدباقری روی گسل موجود و برای استفاده حداکثری از توان علمی و اجرایی کشور با همکاری مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی به‌عنوان مرجع قانونی امکان حداکثر بارگذاری سازه‌ای با رعایت جمیع عوامل موثر از جمله مقررات ملی ساختمان تعیین و بر آن اساس میزان تراکم ساختمانی و سایر ضوابط شهرسازی و معماری مشخص و پس از طی روال قانونی ابلاغ شود.

وی همچنین یادآور شد: ضرورت تهیه طرح ویژه مجموعه مصلی امام‌خمینی (ره) و صیانت از حریم مصلی در جلسه شورای‌عالی با حضور وزیر راه و شهرسازی و اعضای شورا و نمایندگان مصلی امام‌خمینی، سازمان مجری ساختمان‌ها و تأسیسات عمومی و دولتی، شهرداری و شورای اسلامی شهر تهران مطرح و با توجه به نقش، جایگاه، اهمیت، رسالت ملی و فراملی مجموعه مصلی این طرح بررسی شد.

دانشجو گفت: این اراضی با در اختیار داشتن مجموعه‌ای از فرصت‌های مکانی با عملکردهای ویژه، نقش بی‌بدیلی در هویت فرهنگی شهر تهران دارد. بنابراین با هدف پاسخگویی به تغییر و تحولات رخ داده و ساماندهی وضعیت موجود و گذشت حدود دو دهه از تهیه طرح‌های مختلف برای این مجموع منحصر به فرد، تهیه طرح ویژه برای این مجموعه در دستور کار قرار گرفت.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • تاکید رئیس جمهور بر مردمی‌سازی و به‌کارگیری فناوری‌های روز در حفاظت محیط زیست
  • تاکید رئیس جمهور بر مردمی‌سازی و به کارگیری فناوری‌های روز در حفاظت محیط زیست
  • حفاظت از محیط‌ زیست مردمی شود/ لزوم برخورد با بهره‌برداران خاطی
  • رزمایش حفاظتی اطفای حریق در شاهرود اجرا شد
  • سرمایه‌گذاری اوقاف در پرورش ماهی
  • وظیفه جدید وقف کمک به حل مسائل جامعه است
  • یکی از عملکردهای مثبت سازمان اوقاف در نهضت ملی مسکن است
  • نگاهی به وظایف نظارت فنی در سازمان اوقاف
  • توسعه و ارتقا مراکز درمانی موقوفه از اولویتهای سازمان اوقاف است
  • درخواست تعاونی مسکن سازمان جنگل‌ها برای استقرار روی گسل