Web Analytics Made Easy - Statcounter

سرطان ریه همچنان یکی از شایع‌ترین انواع سرطان‌ در سراسر جهان است؛ فراگیری جهانی کووید -۱۹ و تأثیرگذاری مستقیم آن بر دستگاه تنفسی بدن باعث شده است مشکلات مبتلایان به این بیماری دو چندان شود.

به گزارش سرویس ترجمه ایمنا، از ابتدای شیوع کرونا در سراسر جهان تاکنون میلیون‌ها انسان در دام این بیماری عفونی واگیردار گرفتار شده‌اند که این تعداد بالا بازتاب گسترش ویروس و تعداد مبتلایان به بیماری به دلیل بی‌توجی به اقدامات بهداشت عمومی در بین جوامع است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

از سوی دیگر گزارشات حاکی از آن است که خطر کووید -۱۹ برای مبتلایان به سرطان ریه شدیدتر است و آن‌ها را در معرض خطرات بیشتری قرار می‌دهد، به‌طوری‌که حدود ۲۶ درصد از مرگ‌ومیرهای کرونایی به این دسته از مبتلایان اختصاص داشته است.

در دنیای امروز سرطان‌ها بیشترین عوامل مرگ‌ومیر در جهان محسوب می‌شوند و مبارزه با آن‌ها کارزاری است برای قرار گرفتن در معرض اطلاعات مربوط به این بیماری‌ها، آگاهی‌بخشی عمومی، ایجاد فرصت‌هایی طولانی‌مدت برای به‌کارگیری اقدامات عملی و مبارزه با آن‌ها که در سال جاری شیوع ویروس کرونا این جنگ را سخت‌تر کرده است. موضوع قابل توجه این‌که بعضی از شیوه‌های درمانی هم‌چون شیمی‌درمانی به هر طریقی که انجام شود، ممکن است به دلیل سرکوب و تضعیف سیستم ایمنی بدن خطر ابتلا به کووید -۱۹ را افزایش دهد؛ بنابراین می‌توان گفت که بیماری کرونا با توجه به مورد حمله قرار دادن دستگاه تنفسی، بیشترین آسیب را بر مبتلایان به سرطان ریه خواهد گذاشت.

تاریخچه سرطان ریه

سرطان ریه شایع‌ترین سرطان موجود در سراسر دنیا است و تخمین زده می‌شود که حدود یک‌پنجم از مرگ‌ومیرهای سرطانی را به خود اختصاص دهد. این بیماری در اوایل قرن بیستم بسیار نادر بود، اما افزایش مصرف دخانیات به تدریج منجر به بالا رفتن تعداد مبتلایان به آن شد و در نهایت آن را به یکی از رایج‌ترین بیماری‌ها در جهان و بالاترین عامل مرگ و میر در نوع خود تبدیل کند، به‌طوری که در حال حاضر حدود ۱۲.۸ درصد از بیماران سرطانی از سرطان ریه رنج می‌برند و ۱۷.۸ درصد از مرگ‌های سرطانی به آن اختصاص دارد.

مهم‌ترین عوامل ایجاد این بیماری شامل مشتقات توتون و تنباکو، محصولات صنعتی هم‌چون اورانیوم، اشعه رادیواکتیو، آزبست یا پنبه نسوز، آلودگی هوا و کمبودهای غذایی است که استعمال دخانیات عامل خطرآفرین ۹۴ درصد سرطان‌های ریه محسوب می‌شود. خطر ابتلا به این نوع سرطان در افراد سیگاری فعال ۲۴ تا ۳۶ برابر بیشتر از افراد غیرسیگاری است و این میزان در سیگاری‌های غیرفعال (کسانی که در معرض دود سیگار قرار دارند) ۳.۵ درصد است؛ البته سن شروع استعمال دخانیات، دوره سیگار کشیدن، تعداد سیگارهای مصرفی و نوع دخانیات بر خطر ابتلا به این نوع سرطان تأثیر دارد.

تلاش‌های جهانی برای مقابله با سرطان ریه

در طول چند سال اخیر کالج پزشکان قفسه سینه آمریکا (CHEST) در کنار اعضای انجمن بین‌المللی جوامع تنفسی (FIRS) تلاش کرده‌اند تا با افزایش آگاهی در مورد سرطان ریه و پرداختن به تأثیر جهانی آن، همچنین برداشتن مهم‌ترین گام‌های آموزشی برای درک خطرات آن و درمان زودهنگام سرطان ریه در سراسر جهان، مبتلایان به این بیماری کشنده را مورد حمایت قرار دهند. کنفرانس جهانی IASLC در زمینه سرطان ریه (WCLC)، بزرگ‌ترین جلسه جهانی است که به سرطان ریه و سایر بیماری‌های بدخیم قفسه سینه اختصاص دارد. در این کنفرانس بیش از هفت‌هزار نماینده از ۱۰۰ کشور جهان شامل جراحان، انکولوژیست‌های پزشکی و پرتونگاری، متخصصان ریه، رادیولوژیست‌ها، پاتولوژیست‌ها، اپیدمیولوژیست‌ها، دانشمندان تحقیقات پایه، پرستاران و حتی بیماران درمان‌شده، تحقیقات و تحولات علمی انجام گرفته را مورد بحث و بررسی قرار می‌دهند. پیشرفت‌های این گروه در طول ۱۰ سال گذشته امید جدیدی را برای بیماران و خانواده‌های آن‌ها به ارمغان آورده است.

سرطان ریه و کووید -۱۹

در سال جاری با توجه ‎به تأثیر و همگرایی آشکار کرونا با سرطان ریه و همچنین ضرورت مشارکت‌های همگانی در راستای یافتن راهکار برای مقابله با این بحران بی‌سابقه جهانی، انجمن تحقیقات سرطان آمریکا به برگزاری یک کنفرانس مجازی ویژه باعنوان "سرطان و کووید -۱۹" اقدام کرد. به‌منظور صدور بیانیه‌ای مشترک در مورد حقایق مربوط به ویروس کرونا برای سراسر مردم جهان خصوصاً گروه‌های در معرض خطر، بنیاد تحقیقات سرطان ریه به بنیادهای GO2 ،LUNGevity ،LungCAN و بنیاد سرطان ریه در آمریکا پیوست. علاوه بر این با گسترش اخبار مربوط به شیوع یک بیماری تنفسی جدید که نگرانی‌های بسیاری را برای مبتلایان به سرطان ریه به همراه داشت، گروه‌های حامی مبتلایان به این بیماری اعم از ویروس‌شناسان، مشاوران تحقیقاتی و مسئولان بهداشت عمومی با همکاری هم به ارزیابی خطرات موجود برای بیماران سرطان ریه پرداختند تا با ایجاد یک منبع اطلاعاتی موثق به این افراد و خانواده آن‌ها کمک کرده باشند.

اقدامات فردی برای مبارزه با سرطان ریه

در نهایت باید گفت که باوجود ادامه داشتن تحقیقات در زمینه شرایط خاص بیماری و نحوه درمان آن، چگونگی تأثیرگذاری سرطان ریه بر شدت کووید -۱۹ و بالعکس، مبتلایان به این نوع سرطان با خطرات و پیامدهای بیشتری از بیماری کرونا مواجه هستند و باید تهدید کرونا را جدی بگیرند و اقدامات لازم برای محافظت از خود و اطرافیان‌شان به کار ببرند. کمپین سه ساله " من هستم و خواهم بود"، یک فراخوان قدرتمند برای عمل به تعهدات شخصی در زمینه مقابله با سرطان است، چراکه در دوره کنونی اقدامات فردی آینده سلامت جهانی را شکل می‌دهد.

کد خبر 436480

منبع: ایمنا

کلیدواژه: ویروس کرونا کرونا ویروس کرونا کووید ۱۹ سرطان سرطان ریه شیمی درمانی کرونا در جهان آخرین اخبار ویروس کرونا سيگار کشيدن شهر شهروند کلانشهر مدیریت شهری کلانشهرهای جهان حقوق شهروندی نشاط اجتماعی فرهنگ شهروندی توسعه پایدار حکمرانی خوب اداره ارزان شهر شهرداری شهر خلاق سرطان ریه سرطان ریه سرطان ریه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.imna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایمنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۸۱۷۰۰۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

شانس درمان کودکان مبتلا به سرطان در ایران ۷۰ درصد است

محسن روز رخ، ظهر امروز و در نشست خبری کنگره یاد شده که با رویکرد درمان چندتخصصی تومورهای مغزی کودکان، ۲۶ تا ۲۸ اردیبهشت جاری در تهران  برگزار می شود، در پاسخ به قدس با بیان  این مطلب افزود: درمان ۶۵ تا ۷۰ درصدی کودکان سرطانی در ایران در حالی است که این رقم در ترکیه ۶۰ درصد و در دیگر کشورهای منطقه زیر ۵۰ درصد است.

وی درمان سرطان کودکان را در کشورهای پیشرفته دنیا ۸۰ تا ۸۵ درصد عنوان کرد و گفت: این که در شرایط موجود ۶۵ تا ۷۰ درصد کودکان مبتلا به سرطان در کشور درمان می شوند واقعاً اتفاق چشمگیری است.

وی در پاسخ به پرسش دیگر قدس، درباره مهمترین دلایل ایجاد سرطان در بین کودکان ایرانی هم گفت: دلایل مختلفی در این زمینه نقش دارند و یک عامل منحصر به فرد را در  ابتلای کودکان به سرطان نمی سراغ گرفت؛ عواملی محیطی،  وراثت، تغذیه می تواند در ایجاد سرطان کودکان دخیل باشد. البته درصد آن ها با یکدیگر متفاوت است؛ برای مثال شاید در برخی از انواع سرطان ها ژنتیک و در بعضی دیگر، تغذیه و محیط بیشتر نقش داشته باشند. اما همه این عوامل در ایجاد سرطان در کودکان دخالت دارند و به همین دلیل است که ما یک درمان واحد را برای سرطان ها نداریم. چون وقتی دلیل بیماری را بدانیم درمان آن راحت خواهد بود و این که درمان سرطان ها بسیار سخت است به این خاطر است که علت اصلی آن دقیقاً مشخص نیست. البته شاید در آینده این دلیل اصلی تشخیص داده شود و درمان آن راحتر صورت گیرد.

وی با اشاره به این که بر اساس آمارها در دنیا، سرطان کودکان یک درصد کل سرطان ها را تشکیل می دهد، افزود: یعنی سرطان در بین کودکان خیلی شیوع ندارد با این وجود سالانه در آمریکا ۵۵ هزار  مورد جدید سرطان کودکان ثبت می شود و در ایران نیز سالانه حدود ۱۰۰۰ تا ۱۵۰۰  مورد جدید سرطان کودکان ثبت می شود .

می خواهیم در درمان کودکان مبتلا به سرطان به آمار کشورهای توسعه یافته برسیم

آراسب احمدیان، مدیر عامل موسسه محک، هم در این نشست خبری با بیان این که باید پذیرفت که سیستم بهداشت و درمان هر کشوری  تابعی از وضعیت اقتصادی آن کشور و سهمی است که از تولید ناخالص داخلی آن می برد، تصریح کرد: بنابراین در درمان کودکان مبتلا به سرطان باید این طور نگاه کنیم آنچه که امروز در بیمارستان محک اتفاق می افتد به لطف تامین منابعی است که از سوی خیرین صورت می گیرد. در واقع کمک های خیرین ما را قادر کرده است تا روش های درمانی متفاوت تری را نزدیک به روش های روز دنیا پیاده کنیم و همچنین داروهایی را که مورد نیاز کودکان سرطانی است تامین کنیم . در واقع این موضوع – کمک های مردمی-  موجب شده تا در درمان  کودکان سرطانی نسبت به میانگین کشوری جلوتر باشیم؛ اما این به این معنا نیست که می توانیم به رقم های ۸۰ تا ۸۵ درصدی کشورهای توسعه یافته در درمان کودکان سرطانی  نزدیک شویم. چون بخشی از این اختلاف فاصله به شرایط اقتصادی کشورها بر می گردد که محک به همت خیرین نیکوکارش تلاش می کند تا روز به روز این فاصله را کمتر کند. در واقع  ما سعی داریم تا تمام محدودیت ها را البته تا جایی که ممکن است پشت سر بگذاریم تا به آمارهای کشورهای توسعه یافته  در درمان کودکان سرطانی برسیم.

درمانی قطعی ۱۶ هزار کودک مبتلا به سرطان توسط بیمارستان محک

دکتر میترا قالیبافیان، آنکولوژیست و عضو هیئت علمی دانشگاه نیز در ادامه این نشست، از تشکیل ۴۲ هزار پرونده مبتلا به سرطان در بیمارستان محک از زمان تاسیس موسسه محک تاکنون خبر داد و گفت: طبق گزارش های موجود ۱۶ هزار کودک مبتلا به سرطان کاملاً درمان شده و به خط پایه زندگی برگشته اند. 

وی با اشاره به این که هرچند تومورهای مغزی دومین نوع شایع سرطان در کودکان است اما نخستین عامل مرگ کودکان محسوب می شود، افزود: کودکانی که مبتلا به تومور مغزی هستند و تحت درمان قرار می گیرند و زنده می مانند با عوارض دیررس درمان دست به گریبان می شوند. بنابراین در طول زمان متوجه شدیم که درمان تومورهای مغزی کودکان نیاز به یک برخورد متفاوتی نسبت به بزرگسالان دارد.

 وی در همین زمینه افزود: دومین نکته ای که با پیشرفت علمی متوجه شدیم این است که تومورهای کودکان با تومورهای بزرگسالان کاملاً متفاوت است: یعنی اگر حتی یک اسم داشته باشند اما رفتارشان در کودک به نسبت بزرگسال متفاوت است. این موضوع ما را به اینجا رساند که برخورد تیم درمان و تیم پشتیبانی با کودکی که دچار تومور مغزی است باید متفاوت باشد. از این رو هدف چهارمین کنگره دوسالانه آنکولوژی این است که این تفاوت برخورد در درمان کودکان مبتلا به سرطان را در قیاس با بزرگسالان، نمایش دهد.  

وی با تاکید بر این که کودکان نجات یافته از سرطان نیازمند بازتوانی درازمدت هستند، تصریح کرد: این نوع کودکان پس از درمان وقتی به جامعه باز می گردند با محدودیت هایی مواجه می شوند بنابراین باید برای بازتوانی آن ها از همان روز نخست فکری شود.

قالیبافیان، با اشاره به این که زمان بقای کودکان مبتلا به تومور سرطانی به زمان مراجعه به پزشک بستگی دارد، افزود: کودکان به عوارض درمان بیماری سرطان نسبت به بزرگترها حساس‌تر هستند.جراحی، شیمی درمانی و رادیوتراپی سه روش درمانی در کودکان سرطانی است. در مجموع برخی کودکان پس از ۵سال درمان، کاملاً بهبود می یابند.

درمان آنکلوژی نیاز به یک کار تیمی دارد

هادی موسی خانی، فوق تخصص آنکلوژی هم در ادامه این نشست از درمان ۲۰ درصد کودکان ایرانی مبتلا به سرطان توسط بیمارستان محک خبر داد و گفت: درمان آنکولوژی به یک کار تیمی نیاز دارد و موسسه  محک به این موضوع توجه خاصی دارد. استادان این بیمارستان سابقه هیئت علمی دانشگاه دارند و همه آنکولوژیست‌ها آرزوی کار کردن در بیمارستان محک را دارند.

محمود مصدق

دیگر خبرها

  • چند باوراشتباه درباره بیماری ام اس
  • آیا بهبود یافتگان سرطان سینه بار دیگر به سرطان مبتلا می شوند؟
  • خطری که بازماندگان سرطان سینه را تهدید می‌کند
  • شانس درمان کودکان مبتلا به سرطان در ایران ۷۰ درصد است
  • عجایب جدید از ویروس کرونا؛ مردی پس از ۶۱۳ روز بیماری درگذشت!
  • ۷میلیون ایرانی مبتلا به دیابت؛ زخم‌های دیابت، از سرطان کشنده‌تر است
  • مردی که ۶۱۳ روز کرونا داشت، فوت کرد
  • افزایش مبتلایان به مالاریا در افغانستان
  • آیا تمام مبتلایان به ویروس اچ پی وی به سرطان مبتلا می شوند؟ تفاوت واکسن گارداسیل و پاپیلوگارد
  • الگوهای غذایی با پیش آگهی سرطان پستان چه ارتباطی دارد؟