Web Analytics Made Easy - Statcounter

عضو انجمن هنرمندان نقاش ایران با بیان اینکه شبکه های اجتماعی پیش از پاندمی کرونا بر فعالیت های فرهنگی و هنری اثر گذار بودند، گفت: هنرمندان خلاء ارتباطی در دوران کرونا را با فضای مجازی پر کردند.

به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری شبستان، شیوع کرونا بسیاری از فعالیت های فرهنگی و هنری را در پنج ماه گذشته به تعطیل کشاند و در این شرایط خانه نشینی  بسیاری از فعالان فرهنگ و هنر خلاء برنامه های واقعی را در فضای مجازی و  شبکه های اجتماعی با برگزاری برنامه ها به صورت آنلاین پر کردند اما نمی شود مقایسه ای بین یک نمایش آنلاین و نمایش واقعی صحنه ای انجام داد چرا که برنامه واقعی  در فضای حضوری و چهره به چهره بین تمامی عواملی که در یک نمایش به صورت زنجیر وار دخالت دارند رخ می دهد و حال از دریچه کامپیوتر و گوشی موبایل بیشتر به پخش یک فیلم و تله تئاتر شباهت دارد و یا همینطور در نمایشگاه هنری هم وضعیت به همین شکل است چرا که دیدن نمایشگاه نقاشی در فضای رئال با نمایشگاه به صورت آنلاین تفاوت دارد در نمایشگاه واقعی بیننده یک اثر را با بافت واقعی و اتمسفر نمایشگاه می بیند اما به صورت آنلاین عکس هایی را در گوشی و یا لپ تاپ خود می بیند، نمی توان نقش تسهیل گر و تاثیر گذار رسانه های اجتماعی و فضای مجازی را  در محدودیت های شیوع کووید -19  نادیده گرفت، چرا که بسیاری از مردم  از طریق همین رسانه های اجتماعی فضای اجتماعی بیرون از خانه را به نظاره نشستند و حتی بسیاری از ملاقات ها و ارتباطات خود را از طریق این دنیای مجازی انجام دادند، نقش واسطه بودن و تسهیل گری شبکه های اجتماعی و پر کردن خلاء برنامه های فرهنگی و هنری را با «عبدالحسین بنافیان» هنرمند نقاش  و عضو انجمن هنرمندان نقاش ایران به گفتگو نشسته ایم که در زیر می آید:

 

با توجه به شیوع کرونا و تعطیلی برنامه های فرهنگی و هنری شبکه های اجتماعی و فضای مجازی چه نقشی در پر کردن خلا موجود دارند؟

اعلام و پرداختن به برنامه ها و فعالیت های فرهنگی و هنری حتی پیش از پاندمی کرونا در ابتدا از شبکه اجتماعی مثل فیس بوک آغاز شد و این خیلی در جامعه هنری اثر گذار بود و توانست تاثیر خاص خود را بگذارد چرا که مباحث فرهنگی و هنری در اولویت قرار گرفتتند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در این رسانه اجنماعی رصد کردن مسایل گالری ها و نمایشگاه ها و تمام کنسرت ها و برنامه هایی که در حوزه های مختلف چه هنرهای تجسمی و چه هنرهای نمایشی و سینما مورد توجه قرار گرفتند و فیس بوک توانست در بخش تبلیغ و اثر گذاری حرف اول را بزند. حالا پس از فیس بوک شبکه هایی  اجتماعی مثل  اینستاگرام و تلگرام هم آمدند و این رسانه های اجتماعی که تحت کنترل دولت نبود و در اختیار عامه هنرمدان بود توانست نقش بسیار بالایی را از جهت اثر گذاری بر روی مخاطبان مختلف از عوام تا خواص در بحث هنر تاثیر خودش را بگذارد.

تاثیر گذاری شبکه های اجتماعی در پاندمی کرونا  بر فعالیت های هنری چگونه بود؟

در دوره شیوع کرونا  تاثیر شبکه های اجتماعی تاثیر بسیار بالایی بود، درست است که خلاء برنامه های فرهنگی و هنری  به خاطرشیوع بیماری کرونا بود اما  باعث شد که هنرمندان به این فکر بیفتند که این خلاء را با پر کنند؛ اما  من احساس می کنم بسیاری از نویسندگان و شعرا از ابتدا هم دنبال فضا و جای خلوتی بودند که در تنهایی و خلوت خودشان بهترین اثرها را خلق کنند کرونا هم عاملی بر این داستان شد.

 

چگونه کرونا توانست شبکه های اجتماعی را از تهدید به یک فرصت تبدیل کند؟

شما ببینید شرایط به گونه ای شده است که نمایشگاه آنلاین برگزار می شوند، نمایشگاه های نقاشی، خط  و... در حوزه های مختلف تجسمی از طریق همین شبکه های اجتماعی برگزار می شود، حتی گروه های موسیقی هر کدام در خانه و یا دفتر کار  خود نشسته اند و با هم کنسرت های مجازی موسیقی برگزار می کنند، در واقع می توان گفت شبکه های اجتماعی در این شرایط به فرصت تبدیل شده اند.

 

با توجه به مشکلات اقتصادی ناشی از کرونا فضای مجازی چه نقشی می تواند در اقتصاد فرهنگ و هنری ایفا کند؟

اقتصاد هنر در واقع مسیر پیشرفت خود را در این فضا بدست آورده است، درست است که برخی از مخاطبان دوست دارند اثر هنری را از نزدیک ببینند و آن اثر نقاشی یا خط را از نزدیک لمس کنند و بخرند اما همین فضای مجازی و نمایشگاه های آنلاین کمک  کرده که اقتصاد هنر برای خودش یک چرخه ای داشته باشد.

پایان پیام/32

منبع: شبستان

کلیدواژه: اثرگذاری پاندمی کرونا فعالیت های فرهنگی و هنری شبکه های اجتماعی فعالیت های فرهنگی فرهنگی و هنری شبکه های اجتماعی پاندمی کرونا فضای مجازی برنامه ها اثر گذار

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت shabestan.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «شبستان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۸۱۷۰۴۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

۶ محله در حاشیه مشهد میزبان رویداد یکصدا ایران شدند

 



به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، مرکز خراسان رضوی،  مدیر کل فرهنگ و ارشاد اسلامی خراسان رضوی روز یکشنبه در نشست ستاد برگزاری رویداد آموزشی- تعاملی یکصدا ایران در مشهد که با حضور نمایندگانی از شهرداری مشهد، کانون های فرهنگی و هنری مساجد و دفتر تحول اجتماعی قرارگاه خراسان رضوی برگزار شد گفت: این مناطق شامل رسالت، التیمور، پور سینا، مهرآباد، دهرود و محله سیس‌آباد از حاشیه شهر مشهد است.

محمد حسین زاده با تأکید بر لزوم توجه ویژه به استعدادیابی و پرورش استعدادها در منطقه حاشیه نشین شهر افزود: سطح نابسامان اقتصاد در حاشیه شهرهای بزرگ، نمی تواند مؤید فقر اذهان خلاق و کاوشگر در آن منطقه باشد، چه بسا استعدادهای درخشانی که از همین حاشیه به مدارج بالا دست یافته اند.

مدیر کل فرهنگ و ارشاد اسلامی خراسان رضوی گفت: بسیاری از رویدادهای فرهنگی و هنری را می توان از این مناطق آغاز کرد تا شاید خروجی فعالیت های فرهنگی و هنری بتواند زمینه ایجاد شرایط لازم برای رشد اقتصادی را نیز فراهم آورد، چنانکه در منطقه «گلشهر» به همت ساکنان آن و توجه دستگاه های فرهنگی تاکنون رویدادهای فرهنگی و هنری مختلفی رقم زده شده که زمینه سایر فعالیتهای اقتصادی را فراهم آورده است.

حسین زاده افزود: مقطعی بودن برنامه ریزی ها برای آموزش و فعالیت های فرهنگی و هنری در حاشیه شهرها می تواند نتیجه معکوس داده و به آسیب زیان بارتری تبدیل شود.

او گفت: در رویداد یکصدا ایران برای نخستین بار در کشور به دنبال این هستیم که ارتباط بلندمدتی میان هنرمندان و تشکلهای مردم نهاد حاشیه شهر ایجاد کنیم، در این راستا دفاتر تسهیل گری و کانون های فرهنگی و هنری مساجد در محله ها باید با اطلاع رسانی پویا در مسیر ترغیب و تشویق نوجوانان و جوانان این مناطق به حضور در این رویداد اهتمام لازم را داشته باشند.

مدیر کل فرهنگ و ارشاد اسلامی خراسان رضوی افزود: رویداد یکصدا ایران با محورهای موضوعی هویت و سبک زندگی اسلامی- ایرانی، امید آفرینی، پیشگیری از آسیب های اجتماعی، ایجاد شور اجتماعی و مشارکت های مردمی، تحکیم بنیان خانواده، همبستگی و انسجام اجتماعی در ۶ محله از محلات حاشیه شهر مشهد در اردیبهشت امسال برگزار خواهد شد.

 
 

دیگر خبرها

  • آسیب‌شناسی استفاده از فضای مجازی در نظام تبلیغی‌رسانه‌ای مساجد
  • برخورد پلیس با عوامل خرید و فروش سلاح گرم و اراذل و اوباش در فضای مجازی و دستگیری ۳۰۰۰ نفر
  • دو انتصاب جدید در جشنواره اتقان
  • ۶ محله در حاشیه مشهد میزبان رویداد یکصدا ایران شدند
  • کارکرد‌های مختلف وقف در نمایشگاه دستاورد‌های این نهاد
  • اجرای بیش از ۱۰ عنوان برنامه در هفته عقیدتی و سیاسی مهرستان
  • ستاره زن شبکه‌های مجازی به ضرب گلوله کشته شد
  • بازگشت جوانان به مسجد با میانبر ورزشی یک روحانی
  • نگاهی به آسیب‌های نوپدید فضای مجازی
  • انتخابات شبکه‌های تخصصی سمن‌های مازندران برگزار می‌شود