Web Analytics Made Easy - Statcounter

ایسنا/همدان عضو هیئت علمی گروه معارف اسلامی دانشگاه بوعلی‌سینا گفت: عالمان و متفکران دینی بیشتر می‌توانند از ظرفیت رسانه‌ها به ویژه رسانه‌های دینی و مذهبی در تبلیغ دین و هویت دهی به اذهان عموم به ویژه جوانان استفاده کنند.

دکتر علی‌اکبر عروتی‌موفق در گفت‌وگو با ایسنا، در آستانه روز خبرنگار، با بیان اینکه رسانه در دنیای امروز از اهمیت و جایگاه بالایی برخوردار است که باید به خوبی از آن استفاده شود، اظهار کرد: در دنیای مدرن امروز که به رسانه به عنوان یک ابزار نگاه می‌شود، ما هم باید از این ابزار در جهت نیل به اهداف دینی خود بهره ببریم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی ادامه داد: رسالت رسانه، تبلیغ و ترویج و نهادینه کردن فرهیختگی و فرزانگی در جامعه، معرفی و ترویج ارزش‌های متعالی اسلام و انقلاب، تنویر اندیشه‌های ناب اسلام و ارتقاء سطح جامعه و ایجاد رشد و تعالی است.

عروتی‌موفق با بیان اینکه رسانه علاوه بر این رسالت‌ها، باید به مجموعه ای از بایدها و هنجارهای اخلاقی که از آن با عنوان «اخلاق رسانه ای» یاد می‌شود نیز پایبند باشد، مطرح کرد: رسانه مکلف به انعکاس واقیعت‌هاست، صداقت و شفافیت در کار، عدم ورود به حریم شخصی افراد، حفظ حرمت و آبروی افراد و جریان‌ها و ... از هنجارها و بایدهایی است که باید توسط رسانه‌ها به آن پرداخته شود بنابراین با رعایت بایدهای اخلاقی در امر رسانه، باید از این ابزار در جهت تبلیغ و ترویج آموزه‌های دینی و قرآنی بهره‌مند شویم چراکه امروزه در سطح دنیا شبهات بسیاری در حوزه دین مطرح است.

وی اعلام کرد: برخی افراد و جریانات با شبهه افکنی در حوزه دین و اسلام به دنبال تخریب ذهنیت جامعه هستند، دشمنان این نظام و انقلاب، باورهای دینی مردم به ویژه نسل جوان را نشانه رفته اند بنابراین یکی از وظایف رسانه‌ها در این حوزه در چهارچوب‌های تعریف شده، تنویر افکار و روشنگری است بنابراین شناسایی شبهات و پاسخ به آن از وظایف رسانه‌ها به ویژه رسانه‌هایی با خط و سوی دینی و مذهبی است.

معاون فرهنگی دانشگاه بوعلی سینا ادامه داد: ناگفته نماند برخی شبهات که در زمان‌های خاص همچون کرونا، در ذهن مردم به ویژه جوانان شکل می‌گیرد ممکن است هیچ جریانی پشت آن نباشد، این زمان بهترین موقیعتی است که رسانه می‌تواند در راستای پاسخ به شبهات و روشنگری وارد میدان شود پس دایره وسیعی برای رسانه قابل تصور است که باید از این ظرفیت در جهت خدمت به اسلام، دین و انقلاب و نهادینه سازی فرهنگ دینی و اسلامی بهره برد.

وی با اشاره به اینکه رسانه‌های دینی نقش مهمی در هویت دهی به جوانان دارند، خاطرنشان کرد: رسانه می‌تواند در تبیین آموزه‌های دینی، ارائه استدلال‌های خوب و دقیق و پاسخ به شبهات جوانان که در حال حاضر قشر عظیمی از جامعه را در استفاده از رسانه‌ها تشکیل می‌دهد، نقش مهمی داشته باشد.

عروتی موفق با بیان اینکه عالمان و متفکران دینی طبیعتاً بیشتر می‌توانند از ظرفیت رسانه‌ها به ویژه رسانه‌های دینی و مذهبی در تبلیغ دین و هویت دهی به اذهان عموم به ویژه جوانان استفاده کنند، یادآور شد: این مهم توسط حوزه‌های علمیه با چاپ انواع کتاب و مقاله به صورت الکترونیکی و برگزاری کرسی‌های آزاداندیشی و جلسات مختلف با استفاده از رسانه در حال انتقال به مخاطب خود است اما آنچه ما انجام می‌دهیم در مقایسه با اقدامات و فعالیت گسترده شبکه‌های الحادی اندک است که نیاز است از نظر کمیت(حجم آماری) و کیفیت این مهم ارتقاء یابد.

وی با اشاره به اینکه مطالب و برنامه‌های ارائه شده توسط رسانه‌های دینی باید عمیق باشد، اظهار کرد: رسانه‌های ما باید زبان هنر را بیاموزند، اگر زبان هنر به خوبی در کنار رسانه‌های ما قرار گیرد، بسیار تأثیرگذار خواهد بود.

عضو هیئت علمی دانشگاه بوعلی سینا در پایان خاطر نشان کرد: برای تقویت باورهای دینی نسل جوان باید هنرمندانه، دقیق و هدفمند از رسانه استفاده شود آنگاه تأثیرات و دستاوردهای مثبت آن برای همگان قابل مشاهده خواهد بود.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: استانی علمی و آموزشی رسانه دانشگاه بوعلی سینا دين رسانه های دینی هویت دهی رسانه ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۸۲۰۶۳۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

به ظرفیت‌های خدمات‌رسانی مشهد به صورت ویژه پرداخته شود

معاون وزیر کار گفت: مشهد در اصل به عنوان کلانشهر شناخته می شود، اما به سبب ظرفیت های مذهبی و گردشگری موجود در این شهر باید از آن به عنوان جهان‌شهر یاد کرد و ظرفیت‌های خدمات رسانی آن نیز باید به صورت ویژه ارائه شود. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از مشهد، علی حسین رعیتی‌فرد امروز در بازدید از شرکت بهره برداری قطار شهری مشهد در جمع خبرنگاران گفت: مشهد دارای نگاه مذهبی و گردشگری است که سبب شده این شهر نقطه ای برجسته در جهان اسلام و کشور شناخته شود، بنابراین ظرفیت‌هایی که برای خدمت‌رسانی به زائران و مجاوران موجود است باید به صورت ویژه مورد بهره برداری قرار بگیرد.

معاون روابط کار وزارت کار تصریح کرد: اقداماتی که توسط مدیریت شهری در حوزه خدمت رسانی به زائران و مجاوران انجام می گیرد ویژه است.

وی عنوان کرد: خدمت رسانی به تعداد کثیری از شهروندان در حوزه حمل و نقل عمومی کار بسیار سختی است اما تلاش‌های زحمت‌کشان مترو مشهد سبب شده تا سهولت، اصل اول استفاده و بهره مندی در حمل و نقل عمومی مشهد باشد.

رعیتی فرد افزود: مترو مشهد پس از تهران یکی از ظرفیت های خوب در کشور است که به خوبی دغدغه استفاده از حمل و نقل عمومی را در بین مردم کاسته است.

معاون روابط کار وزارت کار ادامه داد: در بازدید صورت گرفته تلاش های مجموعه بهره برداری شهرداری مشهد در حوزه های آموزش، تعمیر و نگهداری، توسعه و بومی سازی قطعات و تکنولوژی‌های مورد نیاز کاملا مشهود بود.

وی خاطرنشان کرد: امید است مترو مشهد و اقدامات آن بتواند الگویی برای سایر شهرها باشد و شهرها با استفاده از این تجارب به توسعه بیشتری دست پیدا کنند.

انتهای پیام/282

دیگر خبرها

  • وزیر ورزش و جوانان مهمان ویژه فینال فوتسال جام ملت‌های آسیا
  • لزوم توجه به پیوست فرهنگی و رسانه‌ای جهت اجرای شعار سال
  • فوتبال جوانان کافا؛ برتری دختران ایران برابر تاجیکستان
  • مأموریت ویژه جامعه قرآنی ارتقای ظرفیت‌های معنوی کشور است
  • به ظرفیت‌های خدمات‌رسانی مشهد به صورت ویژه پرداخته شود
  • ظرفیت‌ها و فرصت‌های عظیم موجود در استان فارس معرفی شود
  • هشدار به نشر دهندگان اخبار کذب
  • گردهمایی موسسات مردمی گلستان در زمینه خانواده، جمعیت و هویت زن امروز در گرگان
  • قهرمانان، رسانه گویای هویت ملی ایران‌اند
  • نهاد مقدس کمیته امداد، یک نهاد دینی و انقلابی است