Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-04-27@18:09:15 GMT

۱۴غذای مفید برای درمان یبوست

تاریخ انتشار: ۱۱ مرداد ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۸۸۲۱۷۰۰

۱۴غذای مفید برای درمان یبوست

یبوست و دفع نشدن به موقع مدفوع، باعث جذب مجدد برخی مواد مضر به خون شده و مشکلات فراوانی را برای بدن به همراه دارد، چنان که در طب سنتی یبوست را «ام الامراض» یا مادر بیماری‌ها می‌دانند.یکی از راه‌های درمان یبوست تغذیه درست است، شما می‌توانید با خوردن این ۱۴ ماده‌غذایی گوارش خود را بهبود داده و یبوست خود را رفع کنید.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به گزارش ایسنا، بنابر اعلام پایگاه اطلاع رسانی سبک زندگی، یبوست یکی از شایع‌ترین مشکلات گوارشی است و ارتباط مستقیمی با رژیم و عادات غذایی دارد. پزشکان علت یبوست را کاهش حرکات روده و سختی در خروج مدفوع از بدن تعریف می‌کنند. در ادامه با ۱۴ ماده غذایی مفید برای درمان یبوست آشنا می‌شوید.

حتما بخوانید: دلایل و درمان یبوست در کودکان و بزرگسالان

  آب

کم‌آبی عمده‌ترین علت یبوست است و نوشیدن آب زیاد می‌تواند به کم‌شدن و رفع کامل علائم یبوست کمک کند. با کم‌شدن آب بدن، روده نمی‌تواند به مقدار کافی آب به مدفوع اضافه کند، این موضوع به سفت‌ و خشک‌شدن مدفوع منجر خواهد شد.

 ماست و کفیر

بسیاری از فرآورده‌های لبنی مانند ماست و کفیر حاوی میکروارگانیسم‌هایی به نام پروبیوتیک هستند. پروبیوتیک‌ها باکتری‌های «مفید» نامیده می‌شوند و به بهبود سلامت روده و نرم‌شدن مدفوع کمک می‌کنند. همچنین ماست پروبیوتیک، حاوی باکتری‌های لاکتوباسیلوس اسیدوفیل و بیفیدوباکتریوم لاکتیس (باکتری هایی که به فعالیت روده کمک می‌کنند) بوده و در درمان یبوست تاثیر مثبتی دارند. مصرف روزانه ۱۸۰ میلی‌لیتر از این ماست، به مدت دو هفته می‌تواند یبوست مزمن را درمان کند.

بهتر است توجه داشته باشید یبوست مزمن و طولانی‌مدت ممکن است یکی از علائم سرطان کولون باشد، پس اگر با رعایت نکات مربوط به رژیم یبوست شما رفع نشد بهتر است برای معاینه به پزشک مراجعه کنید.

حتما بخوانید: هرچه باید در مورد علائم و درمان سرطان روده بزرگ بدانید

ترشی کلم سفید

ترشی کلم (کلم‌ رنده‌شده در سرکه) نیز حاوی باکتری‌های پروبیوتیک است که به بهبود هضم و درمان یبوست کمک می‌کند. این باکتری‌ها همچنین باعث تقویت ایمنی بدن شده و هضم لاکتوز را تسریع می‌کنند. 

تمام محصولات گندم، غلات و ماکارونی

محصولات گندم از منابع سرشار فیبرهای نامحلول و غذای مفید برای یبوست هستند که باعث سنگین‌شدن مدفوع و تسهیل آن در دفع خواهند شد. برای استفاده از تمام مواد مغذی و فواید آن‌ها بهتر است آن‌ها را خام یا نیمه‌پخته میل کنید. استفاده از نان‌های سبوس‌دار و غلاتی که حاوی دانه‌های مغذی مانند کنجد هستند نیز می‌تواند فیبر بیشتری به بدن شما رسانده و یبوست را برطرف کند.

حبوبات

بیشتر حبوبات مانند عدس، نخود و نخودفرنگی حاوی مقدار زیادی فیبر هستند. فیبرها باعث هضم بهتر شده و یبوست را کاهش می‌دهند. مصرف صد گرم حبوبات، حدود ۲۶ درصد از نیاز بدن به فیبر را در طول روز تامین می‌کند. یک وعده صد گرمی حبوبات مقادیر قابل توجهی از مواد مغذی مانند پتاسیم، آهن، روی و ویتامین ب۶ را در خود جای داده است که باعث رفع یبوست می‌شود.

سبوس گندم

سبوس گندم نیز یکی دیگر از درمان‌های خانگی برای رفع یبوست است. سبوس گندم سرشار از فیبر نامحلول بوده که می‌تواند سرعت جریان مواد را در روده تسریع کند. خوردن روزانه غلات حاوی سبوس گندم به مدت دو هفته می‌تواند باعث بهبود عملکرد روده و کاهش یبوست شود.

کلم بروکلی

کلم بروکلی حاوی سولفورافان است که هضم را آسان ‌کرده و مانع رشد باکتری‌های می‌شود که در کار روده مداخله می‌کنند. نتایج تحقیقی در سال ۲۰۱۷ نشان داد افراد سالمی که به مدت چهار هفته کلم بروکلی را در رژیم غذایی خود گنجانده بودند، نسبت به سایر افراد، علائم کمتری از یبوست داشته‌ و حرکات روده آن‌ها سریع‌تر شده بود.

سیب و گلابی

 سیب و گلابی حاوی ترکیبات فیبر، سوربیتول و فروکتوز هستند که این ترکیبات به هضم آسان‌تر مواد غذایی کمک می‌کنند. همچنین این میوه‌ها حاوی مقادیر زیادی آب هستند ک در هضم غذا و جلوگیری از یبوست موثرند. برای نتیجه بهتر، آنها را با پوست میل کنید.

انگور

نسبت پوست به گوشته در انگور بالاست، به همین دلیل پوست انگور سرشار از فیبر بوده و همچنین این میوه آب فراوانی دارد. برای رفع یبوست چند انگور خام را شسته و میل کنید.

 کیوی

صد گرم کیوی، حاوی ۲ تا ۳ گرم فیبر است که این مقدار می‌تواند به رفع یبوست کمک کرده و دفع را تسریع کند. کیوی همچنین حاوی آنزیم اکتینیدین است که باعث تسریع حرکات دستگاه گوارش و تحریک چندین ماده فوتوشیمیایی شده و باعث هضم بهتر غذا می‌شود. 

 انواع تمشک

تمشک‌ها حاوی مقادیر زیادی آب و فیبر هستند که به هضم بهتر کمک می‌کنند و یبوست را کاهش می‌دهند. سعی کنید روزانه مقداری از انواع توت یا تمشک خام را در برنامه غذایی خود قرار دهید.

آلو

آلو و آب آناناس یک درمان خانگی برای رفع یبوست هستند. آلو فیبر زیادی دارد و برای سهولت در دفع و سرعت بخشیدن به حرکات روده مفید است. آلوها حاوی ترکیبات سوربیتول و فنولیک هستند که می‌توانند فواید گوارشی داشته باشند.

سوپ‌های صاف‌شده

سوپ‌های صاف‌شده دارای مواد مغذی هستند و هضم آن‌ها آسان است. آن‌ها همچنین به حفظ رطوبت مدفوع کمک کرده و دفع آن را راحت‌تر می‌کنند. مایعات و غذاهای گرم نیز برای هضم آسان موثرتر هستند.

روغن زیتون و روغن دانه کتان

روغن زیتون می‌تواند جریان مواد را در روده سرعت ببخشد. روغن زیتون و روغن دانه کتان روان‌کننده دستگاه گوارش محسوب می‌شوند و یبوست را تسکین می‌دهند. این مواد همچنین دارای خاصیت آنتی‌اکسیدانی، ضد باکتریایی و ضد التهابی هستند. این روغن‌ها برای درمان یبوست در بیماران تحت دیالیز نیز، تاثیر خوبی دارند.

انتهای رپرتاژ آگهی

منبع: ایسنا

کلیدواژه: سبك زندگي غذای مفید يبوست درمان یبوست کمک می کنند باکتری ها رفع یبوست سبوس گندم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۸۲۱۷۰۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

قند‌های پنهان در رژیم غذایی خود را بیابید و آن‌ها را حذف کنید

آفتاب‌‌نیوز :

در مبحث کاهش وزن، توجه به مصرف قند نکته بسیار مهمی است. بدیهی است که مصرف خوراکی‌ها و نوشیدنی‌های شیرین می‌تواند تلاش‌ شما در امر کاهش وزن را بی‌ثمر کند؛ اما مسئله قابل توجه‌تر این است که شما با مراعاتِ هرچه‌تمام خوراکی‌هایی را به طور روزمره می‌خورید که در ظاهر شیرین نیستند ولی حاوی مقادیری قند پنهان هستند. تدوام در مصرف این قندها، بدون اینکه متوجه شوید، می‌تواند منجر به تجمع چربی در بدن و مانع از کاهش وزن شود.

خطرات قندهای پنهان

۱. افزایش وزن: بر اساس شواهد علمی، مصرف زیاد قندهای افزوده با افزایش وزن و خطر چاقی مرتبط است. قندهای افزوده‌شده بدون تأمین مواد مغذی ضروری، منجر به دریافت کالری اضافی و درنهایت افزایش وزن و سایر مشکلات می‌شوند.

۲. افزایش قند خون: قندهای پنهان می‌توانند باعث افزایش سریع سطح قند خون و در ادامه سبب افت شدید آن شوند و هم‌چنین احساس خستگی، گرسنگی و تمایل به خوردن بیشتر غذاهای شیرین را در شما ایجاد کنند. این اثر مخرب می‌تواند متابولیسم را مختل کند و مانع کاهش وزن شود.

کدام گروه از مواد غذایی حاوی قند پنهان هستند؟

۱. موادغذایی فرآوری‌شده: بسیاری از موادغذایی فرآوری‌شده، از جمله چیپس، پفک، سس‌ها و طعم‌دهنده‌های مصنوعی حاوی قندهای افزوده‌شده برای افزایش طعم و ماندگاری هستند.

۲. لبنیات کم چرب: یکی از انواع لبنیات که دارای قند پنهان است، ماست کم‌چرب است و در هر ۲۲۶ گرم از ماست کم‌چرب، حدود ۱۷ تا ۳۳ گرم قند افزوده وجود دارد؛ که این مقدار با میزان قند موجود در یک بسته شکلات یکسان است. علاوه بر ماست، شیر کم‌چرب نیز به عنوان یک ماده غذایی حاوی قند پنهان محسوب می‌شود.

۳. نوشیدنی‌های شیرین: نوشابه‌ها، آبمیوه‌ها، نوشیدنی‌های ورزشی و حتی برخی از آب‌های طعم دار به ظاهر سالم مملو از قندهای پنهان هستند. این نوشیدنی‌های شیرین دارای کالری بالایی هستند و عملاً هیچ فایده‌ای برای سلامت ما ندارند و به طور قابل توجهی باعث افزایش وزن می‌شوند.

۴. تنقلات بسته‌بندی‌شده: گرانولابار، ماست‌های طعم‌دار و اغلب خوراکی‌های صنعتی که به عنوان تنقلات سالم به بازار عرضه می‌شوند، اغلب حاوی مقادیر زیادی قند افزوده هستند. برای کاهش آسیب‌های احتمالی، سعی کنید به دنبال جایگزین‌های سالم‌تر بدون قند افزوده باشید یا مواد غذایی کامل مانند میوه‌ها، آجیل‌ها یا میان‌وعده‌های خانگی را انتخاب کنید.

۵. غلات

عناوین «غلات کامل» یا «غنی‌شده با ویتامین‌ها و مواد معدنی» روی محصولات غلات حتماً به این معنی نیست که درون آن محصول قند افزوده وجود ندارد. سعی کنید غلاتی را انتخاب کنید که در هر وعده حاوی ۱۰ تا ۱۲ گرم یا کمتر قند هستند.

راهکارهایی برای شناسایی و حذف قندهای پنهان

۱. سعی کنید در هنگام خرید مواد غذایی، برچسب مواد تشکیل‌دهنده خوراکی‌ها را با دقت بخوانید و مواردی که حاوی قندهای پنهان مانند فروکتوز، مالتوز، دکستروز، ساکارز، گلوکز یا هر کلمه‌ای که به "-ose" ختم می‌شود را حذف کنید.

۲. روی مواد غذایی مغذی مانند میوه‌ها، سبزیجات، پروتئین‌های بدون چربی و غلات کامل تمرکز کنید. اینها قندهای طبیعی را همراه با فیبر، ویتامین‌ها و مواد معدنی مفید برای بدن فراهم می‌کنند و به‌طور کل گزینه‌های سالم‌تری هستند که و به کاهش وزن و سلامت کلی کمک می‌کنند.

۳. آماده کردن وعده‌های غذایی در خانه به شما امکان کنترل مواد تشکیل‌دهنده غذا را می‌دهد و شما را قادر می‌سازد قندهای پنهان را کاهش دهید. به جای قندهای تصفیه‌شده از شیرین‌کننده‌های طبیعی مانند میوه‌ها، ادویه‌جات و مقدار کمی عسل یا شربت افرا استفاده کنید.

۴. فریب محصولاتی که برچسب "کم‌چرب" یا "کم‌کالری" دارند را نخورید. این محصولات در عوضِ کم‌چرب بودن ممکن است حاوی قندهای پنهان برای جبران طعمِ ازدست‌رفته باشند.

منبع: خبرآنلاین

دیگر خبرها

  • تولید و عرضه به بازار کفی طبی نانویی
  • ۸ روغن گیاهی که به درمان شوره سر کمک می‌کند
  • نصب ۳۵ هزار پلاک آبی هوشمند در منطقه ۷ اصفهان
  • قند‌های پنهان در رژیم غذایی خود را بیابید و آن‌ها را حذف کنید
  • علائم سرطان روده بزرگ را بشناسیم
  • آستر نازکی که داخل روده قرار می‌گیرد؛ روش جدید برای کاهش وزن و درمان دیابت نوع ۲
  • ببینید | لحظه منفجر شدن سربازان روسی هنگام خنثی کردن مین؛ حاوی تصاویری که برای کودکان مناسب نیست
  • هندوانه برای دیابتی‌ها مفید است یا مضر؟
  • نوشیدن آب هنگام خوردن مفید است یا مضر؟ + فیلم
  • نوشیدنی‌های مفید برای میان وعده کودکان