Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-04-26@06:53:11 GMT

لیموترش نوبرانه قیروکارزین راهی بازار شد

تاریخ انتشار: ۱۱ مرداد ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۸۸۲۴۱۸۵

لیموترش نوبرانه قیروکارزین راهی بازار شد

ایسنا/فارس مدیر جهاد کشاورزی قیروکارزین با اشاره به آغاز فصل برداشت محصول لیموترش، گفت: این شهرستان یکی از قطب‌های مهم تولید مرکبات خصوصا لیموترش فارس محسوب می‌شود.

مهدی همتی شنبه 11 مرداد به خبرنگاران گفت: با آغاز برداشت محصول لیموترش از سطحی بالغ بر 4000 هکتار باغ مرکبات شهرستان قیروکارزین، اولین محموله‌های نوبرانه این محصول برای مصرف تازه‌خوری روانه بازار شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

همتی گفت: برداشت این محصول بازار پسند که مصرف تازه خوری دارد از باغ‌های دهستان هنگام، در بخش مرکزی قیروکارزین شروع شده است و پیش بینی می شود تا پایان فصل برداشت، بیش از 130 هزار تن لیموترش روانه میادین میوه و تره‌بار سراسر کشور شود.

او با بیان اینکه سهم باغداران قیروکارزین در تولید لیموترش قریب به 40 درصد کل تولید استان فارس و 25 درصد تولید کشور است، گفت: شهرستان‌های جهرم، قیروکارزین، لارستان، داراب، فیروزآباد، فراشبند و کازرون به ترتیب دارای بیشترین میزان تولید این محصول در استان فارس به شمار می‌روند.

همتی از ارقام مکزیکن لایم، لیسبون، پرشین لایم و لایم به عنوان مهم ترین و عمده ترین ارقام کشت شده لیمو ترش در اقلیم قیروکارزین یاد و اضافه کرد که با توجه به برداشت غیر مکانیزه مرکبات و تولید بالای لیمو ترش در قیروکارزین، در این فصل زمینه اشتغال برای بیش از 100 هزار نیروی کارگری بومی و مهاجر فراهم می‌شود.  

او گفت: صنایع جانبی بخش کشاورزی خصوصا کارگاه‌های سورت و درجه بندی و بسته بندی لیموترش علاوه بر ایجاد اشتغال غیرمستقیم، در افزایش ارزش افزوده این محصول نیز بسیار موثر است، به نحوی که با گسترش این واحدها تاکنون، سالانه نزدیک به 10 درصد لیموترش تولیدی پس از درجه‌بندی تحت عنوان برندهای مشخصی روانه بازار می‌شود.

همتی با بیان اینکه لیموترش، علاوه بر مصرف تازه خوری، فرآوری نیز می‌شود، افزود: فرآوری لیموترش در صنایع آبمیوه گیری، عصاره گیری و پکتین، سود حاصله را چند برابر خواهد کرد؛ شهرستان قیروکارزین به واسطه نبود چنین صنایعی تنها به خام فروشی این محصول اکتفا کرده و از منافع بیشتر بی‌نصیب است.

مدیر جهاد کشاورزی قیروکارزین با یادآوری اینکه بر اثر خشکسالی‌های سال‌های گذشته قسمت‌های زیادی از باغ‌های مرکبات این شهرستان خشک شده یا آسیب جدی دیده است، افزود: اجرای طرح انتقال آب به دشت‌های قیروکارزین در افزایش تولید محصولات باغی و رونق اشتغال بسیار اثر گذار خواهد بود. 

همتی خاطرنشان کرد: برداشت لیموترش در شهرستان قیروکارزین آغازی بر دوره هشت ماهه فعالیت مستمر باغداران و کارگران فصلی است که بعد از اتمام زمان برداشت لیموترش، به برداشت سایر محصولات خواهند پرداخت.

به گزارش ایسنا، در شهرستان قیروکارزین حدود 16 هزار هکتار باغ وجود دارد که باغداران در آنها علاوه بر لیموترش، محصولاتی نظیر لیموشیرین، خرما، نارنگی، پرتقال و ... تولید می‌کنند.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: ليمو شيرين جهاد کشاورزی قیروکارزین فراشبند استان فارس شهرستان قیروکارزین

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۸۲۴۱۸۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

وزارت جهاد کشاورزی نرخ جدید شکر را سریع‌تر اعلام کند

مدیر عامل شرکت قند بیستون گفت: با وجود اینکه خرید تضمینی چغندر از ۱۰ روز گذشته و کارخانجات اقدام به خرید و تولید شکر کرده اند اما نرخ جدید شکر اعلام نشده است و کارخانجات نمی دانند به چه قیمت محصول خود را به بازار عرضه کنند. - اخبار اقتصادی -

بهرام رمضانی مدیر عامل شرکت قند بیستون در گفتگو با خبرنگار اقتصادی خبرگزاری تسنیم اظهار داشت: حدود 2 میلیون و 400 هزار تن شکر در کشور مصرف می شود که حدود یک میلیون و 400 هزار تن تا یک میلیون و 500 هزار تن در داخل کشور تولید و مابقی وارد می‌شود.

وی افزود: برای سال جاری نیز تا به امروز ارز 28 هزار و 500 تومانی برای واردات شکر اختصاص داده شده است که عمده این محصولات نیز توسط بخش خصوصی وارد می شود.

آغاز پرداخت ارز کالاهای اساسی از 2 روز دیگر

مدیر عامل شرکت قند بیستون ادامه داد: برای بهره برداری و استحصال شکر داخلی و فروش آن در بازار مشکل داریم و وزارت جهاد کشاورزی همواره نرخ جدید فروش این محصول را با تاخیر اعلام می کند.

وی تصریح کرد: با وجود اینکه خرید تضمینی چغندر از 10 روز گذشته آغاز شده و کارخانجات اقدام به خرید چغندر و تولید شکر کرده اند اما نرخ جدید شکر برای فروش به بازار اعلام نشده است و کارخانجات نمی‌دانند به چه قیمت محصول خود را عرضه کنند.

رمضانی گفت: تعلل در عرضه شکر به بازار شوک وارد می کند و لازم است که وزارت جهاد کشاورزی به سرعت نرخ جدید شکر را اعلام کند.

رمضانی گفت: نرخ خرید تضمینی چغندر از کشاورزان در سال جاری از 2 هزار 800 تومان به 3 هزار و 330 تومان تغییر کرده است.

مدیر عامل شرکت قند بیستون گفت: نرخ شکر در سال قبل 25 هزار و 550 تومان تومان درب کارخانه بوده است اما در سال جاری هنوز قیمت جدید اعلام نشده است.

وی اظهار داشت: در صورتی که شکر وارداتی با ارز 28 هزار تومان وارد شود اما عوارض گمرکی بیشتری برای آن اعمال نشود، نرخ آن از شکر داخلی ارزان تر می‌شود و با توجه اینکه با محصول داخلی قابل تفکیک نیست، امکان اختلاط وجود دارد؛ راهکار دیگر تغییر نرخ ارز واردات شکر از تالار اول به تالار دوم  یا پرداخت مابه التفاوت محصول داخلی با وارداتی به کارخانجات است.

وی افزود: با توجه به تاخیر دولت در پرداخت مطالبات به کارخانه‌های تولید شکر، پیشنهاد می‌شود که دولت از از دو روش اول برای ایجاد تعادل در تعیین نرخ شکر اقدام کند.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • آغاز برداشت چغندرقند از مزارع دزفول
  • برداشت چغندر قند در دزفول
  • پیچیده شدن عطر خوش گل‌های محمدی در خراسان جنوبی + فیلم
  • برداشت گندم از مزارع شهرستان دشتی
  • بارندگی‌ شدید موجب توقف برداشت مقطعی پیاز شد
  • برداشت ۱۶ هزار تن سیر در طارم
  • وزارت جهاد کشاورزی نرخ جدید شکر را سریع‌تر اعلام کند
  • تولید ۱۷ درصد کلزای خراسان رضوی در مشهد
  • برداشت کلزا از مزارع شهرستان کرخه
  • برداشت نوبرانه گوجه سبز در سرپل ذهاب