Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «صدای ایران»
2024-05-03@20:06:56 GMT

افشاگری ترکی الفیصل درباره جنگ افغانستان

تاریخ انتشار: ۱۱ مرداد ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۸۸۲۶۶۵۸

افشاگری ترکی الفیصل درباره جنگ افغانستان

به نوشته صدای ایران به نقل از ایسنا روسیا الیوم گزارش داد، ترکی الفیصل، رئیس سابق دستگاه اطلاعات عربستان با حضور در برنامه "جعبه سیاه" که از شبکه السبق پخش شد، با اشاره به نقش کشورش در جنگ علیه شوروی در افغانستان، اظهار کرد: آمریکا مخالفت خود را با ورود ارتش شوروی به افغانستان اعلام کرد و به دنبال آن زبیگنو برژینسکی، مشاور امنیت ملی آمریکا در دوران ریاست جمهوری جیمی کارتر برای اطلاع از اطلاعات موجود در پاکستان به اسلام آباد سفر کرد و از آنجا عازم عربستان شد و به ما اعلام کرد که آمریکا درصدد حمایت از مجاهدین در مقابل حمله شوروی به افغانستان است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 
وی افزود: ملک خالد، (پادشاه وقت عربستان) به برژینسکی اعلام کرد که توافقی میان ریاض و اسلام آباد در این زمینه وجود دارد و توافق شد که این حمایت سه‌جانبه و بر اساس سه اصل باشد. از جمله این سه اصل این بود که حمایت باید در نهایت محرمانگی صورت بگیرد تا بهانه‌ای به شوروی برای تعقیب عناصر مسلح در پاکستان داده نشود.
الفیصل گفت: عربستان مانع از اعزام پزشکان، معلمان و متخصصان مختلف از سراسر جهان و نه فقط عربستان به صورت داوطلب به افغانستان نشد تا سازمان‌های جهادی افغانستان از بین آنها افراد مورد نیازشان را انتخاب کنند و زمانی که عبدالله عزام و اسامه بن لادن متوجه نیاز به وجود یک سازمان برای حضور داوطلبان شدند، شروع به آمادگی برای استفاده ایدئولوژیک از آنها کردند و ایمن الظواهری، سرکرده القاعده نیز بعدها به آنها ملحق شد.
وی ادامه داد: در پی عقب نشینی اتحاد جماهیر شوروی از افغانستان، فعالیت غیر امدادی بن لادن آشکار شد و پس از اینکه وی تصمیم به آغاز جنگ داخلی بین مجاهدین گرفت، ​​عربستان حمایتش را متوقف کرد و هیچ حمایت رسمی از هیچ جناحی نکرد و حتی پس از آن که ریاض دولت طالبان را به رسمیت شناخت، هیچ پولی به آن نداد و همیشه به آنها گفته می‌شد که جنگ داخلی پایان یابد و پس از آن عربستان آماده پشتیبانی مالی از آنها است.
رئیس سابق دستگاه اطلاعات عربستان تأکید کرد: با مجاهدین افغان توافق کردیم که برای آنها نیرو نفرستیم و تنها تجهیزات، مهمات، غذا و دارو برای آنها ارسال کنیم.
ترکی الفیصل درباره نقش آمریکا در تشویق جوان‌های عرب به مشارکت در عملیات علیه شوروی سابق در داخل افغانستان افزود: نمی‌توان گفت آمریکا چنین اقدامی را تشویق می‌کرد اما این فضای عمومی وجود داشت که تا جایی که می‌توانیم به افغان‌ها کمک کنیم.

منبع: صدای ایران

کلیدواژه: افشاگری شفافیت صدای ایران

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت sedayiran.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «صدای ایران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۸۲۶۶۵۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

عربستان و آمریکا به توافق نزدیک شدند؟

به گزارش خبرآنلاین منابع آگاه اعلام کردند دولت جو بایدن، رئیس جمهور آمریکا و عربستان درحال انجام بررسی‌های نهایی درباره توافقی درخصوص ضمانت‌های امنیتی آمریکا به عربستان و کمک به این کشور در زمینه هسته‌ای برای اهداف غیرنظامی هستند. این درحالی است که توافق عادی سازی روابط بین رژیم صهیونیستی و عربستان در چارچوب یک معامله بزرگ در منطقه هنوز دور از دسترس است.

طبق گزارش رأی الیوم، این منابع اعلام کردند مذاکره کنندگان آمریکایی و عربستانی در حال حاضر اولویت را به معاهده امنیتی دوجانبه‌ای می‌دهند که ممکن است بخشی از معامله بزرگتری باشد که به بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر رژیم صهیونیستی ارائه می‌شود و وی باید تصمیم بگیرد که آیا امتیازهایی را برای تضمین عادی سازی تاریخی روابط با ریاض خواهد داد یا خیر.

به نقل از ایسنا متیو میلر، سخنگوی وزارت خارجه آمریکا پنجشنبه اعلام کرد: ما به توافقی درباره بخش آمریکایی-عربستانی معامله بسیار نزدیک هستیم. می‌توانیم در یک زمان بسیار کوتاه جزئیات را حل کنیم.

به گفته دیپلمات‌های خارجی در کشورهای عرب حوزه خلیج فارس و منابعی در واشنگتن احتمالا این بخش از طرح مربوط به ضمانت‌های رسمی آمریکا برای دفاع از عربستان و دستیابی عربستان به سلاح‌های آمریکایی پیشرفته‌تر باشد.

منابع آگاه پیش بینی کردند توافق امنیتی ریاض و واشنگتن شامل تبادل تکنولوژی‌های مدرن با ریاض از جمله تکنولوژی مربوط به هوش مصنوعی باشد.

یک مسئول آمریکایی اعلام کرد: پیش بینی می‌شود بندهای توافق ظرف چند هفته تکمیل شود.

این درحالی است که عربستان بر لزوم توقف جنگ غزه قبل از هرگونه صحبت درباره عادی سازی روابط با تل آویو تأکید دارد.

میلر گفت: عربستان توضیح داد تا زمانی که جنگ غزه ادامه دارد توافق عادی سازی روابطی وجود نخواهد داشت.

اخیرا آنتونی بلینکن، وزیر خارجه آمریکا سفری به منطقه داشت و مذاکرات جداگانه‌ای با بنیامین نتانیاهو و محمد بن سلمان، ولیعهد عربستان برگزار کرد.

از سوی دیگر روزنامه یدیعوت آحارونوت نوشت، توماس فریدمن، تحلیلگر روزنامه نیویورک تایمز شروط عربستان را به عنوان بخشی از مذاکرات بین واشنگتن و ریاض برای عادی سازی روابط میان عربستان و رژیم صهیونیستی فاش کرد.

این شروط عبارتند از ایجاد یک روند سه تا پنج ساله برای تشکیل کشور فلسطین، توقف شهرک سازی در کرانه باختری و عقب نشینی ارتش  رژیم صهیونیستی از غزه.

311311

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1902358

دیگر خبرها

  • از سرمایه گذاری پکن در افغانستان حمایت می کنیم
  • عربستان و آمریکا به توافق نزدیک شدند؟
  • بخش خصوصی می تواند از فروپاشی اقتصادی افغانستان جلوگیری کند
  • نمایشگاه بزرگ قرآنی کابل و حمایت از غزه
  • فرآیند پخت نان لواش به شیوه استانبولی
  • افشاگری رسانه آمریکایی درباره انبوه گاف‌های بایدن در ۲۰۲۴
  • (تصاویر) حذف نمادهای دوران شوروی در اوکراین
  • کارگاه آموزشی شعر رضوی به زبان ترکی آذری در شهرستان خوی برگزار شد
  • آمریکا: برای حفظ منافع ملی با طالبان تعامل می‌کنیم
  • حضور ویرانگرِ آمریکا در افغانستان + فیلم