Web Analytics Made Easy - Statcounter

مسئول بیماری‌های واگیردار مرکز بهداشت استان اصفهان درباره هپاتیت، آمار مبتلایان آن، تامین داروها و چالش‌هایی که کرونا ویروس برای آن‌ها ایجاد کرده است، توضیحاتی را ارائه داد.

به گزارش خبرنگار ایمنا، هپاتیت التهاب کبد است و این التهاب باعث درد و تورم خواهد شد، عوامل مختلفی ایجاد کننده هپاتیت است و توسط یکی از شش ویروس هپاتیتی A،B،C، D،E و G ایجاد می‌شود و عامل ایجاد کننده هپاتیت هر چه که باشد باعث التهاب کبد خواهد شد و کارکرد آن را مختل خواهد کرد، خون‌رسانی نامناسب به کبد، سم، اختلالات خود ایمنی، مصرف افراطی الکل، آسیب به کبد و مصرف بعضی داروهای خاص نیز می‌تواند باعث هپاتیت شود، درباره علت، درمان، تأمین دارو و چالش‌هایی بحران کرونا برای افراد مبتلا به هپاتیت گفت‌وگویی با رضا فدایی، مسئول بیماری‌های واگیردار مرکز بهداشت استان اصفهان انجام داده‌ایم که شرح آن را در ادامه می‌خوانید.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

چند نفر در اصفهان به هپاتیت مبتلا هستند؟

آمار مبتلایان به هپاتیت B و C در استان اصفهان حدود ۵۰ هزار نفر است، بیش از نیمی از مبتلایان به هپاتیت از بیماری خود بی‌خبر هستند و زمانی متوجه می‌شوند که بیماری پیشرفت کرده است و یا به دلایل دیگری آزمایش خون می‌دهند و متوجه بیماری هپاتیت خود می‌شوند.

با توجه به جمعیت پنج میلیون و ۲۰۰ هزار نفری استان اصفهان حدود ۵۰ هزار بیمار هپاتیت B و C در استان اصفهان داریم، البته با انجام واکسیناسیون هپاتیت Bو درمان هپاتیت C که به تازگی کشف شده آمار مبتلایان نسبت به گذشته کاهش یافته است.

احتمال ریشه کن شدن هپاتیت وجود دارد؟

احتمالاً در دهه ۱۴۰۰ این بیماری از جامعه حذف و پیدا کردن بیماران موجود و درمان مؤثر آن‌ها سبب کاهش تعداد بیماران مبتلا به هپاتیت خواهد شد، چرا که بیش از نیمی از مبتلایان به هپاتیت از بیماری خود اطلاع ندارند و زمانی متوجه بیماری می‌شوند که بیماری پیشرفت کرده و یا به دلیل دیگری آزمایش می‌دهند و متوجه بیماری هپاتیت خود می‌شوند.

میزان شیوع هپاتیت در استان اصفهان چقدر است؟

میزان شیوع بیماری هپاتیتB در جامعه حدود ۱.۲ درصد است و میزان شیوع هپاتیتC نیز به حدود ۰.۳ درصد می‌رسد، بین هپاتیت B و C اختلافاتی وجود دارد، هپاتیت B واکسن دارد و راهکار اصلی پیشگیری از آن واکسیناسیون کودکان است که از سال ۷۱ به بعد در کشور به طور سراسری در حال انجام است و هپاتیت C واکسن ندارد و امکان پیشگیری از آن با واکسن هنوز میسر نشده است.

به چه افرادی توصیه می‌شود که آزمایش تشخیص هپاتیت بدهند؟

هپاتیت یک بیماری خاموش است و بسیاری از مبتلایان به هپاتیت B وC هیچ علامتی ندارند و زمانی علائم بیماری خود را نشان می‌دهد که بیماری پیشرفت زیادی کرده، توصیه می‌شود کسانی که در خانواده خود بیمار مبتلا به هپاتیت دارند، کسانی که در سال‌های دهه ۶۰ و قبل از آن خون تزریق کرده‌اند، کسانی که سابقه اعتیاد و تزریق مشترک و.. دارند، به مراجعه به آزمایشگاه تست هپاتیت بدهند تا در صورت مثبت بودن جواب آزمایش زودتر اقدامات درمانی را شروع کنند.

در چه مرحله‌ای بیماران مبتلا به هپاتیت نیازمند پیوند کبد می‌شوند؟

هپاتیت را تهدید کننده سلامت کبد است و کبد بیماران هپاتیت مزمن به مرور زمان و بعد از گذشت سال‌ها تخریب می‌شود که به آن سیروز کبد می‌گویند، در این حالت کبد چروکیده و تخریب شده و بیمار نیازمند پیوند کبد خواهد شد، عمل جراحی برای پیوند کبد بسیار سخت و پرهزینه است، بنابراین اگر از ابتدا بیماری شناسایی شود و توصیه‌های پیشگیری مبنی بر پرهیز از تزریقات آلوده و مانند آن جدی گرفته شود و بیماری در مراحل اولیه تشخیص داده شود می‌توان تعداد مبتلایان هپاتیت را به اندازه قابل توجهی کاهش داد.

امکان تأمین داروهای بیماران مبتلا به هپاتیت در کشور وجود دارد؟

با توجه به توانمندی صنعت داروسازی کشور برای تأمین داروهای هپاتیت B و هپاتیت‌های مزمن مشکلی وجود ندارد و داروهای مورد نیاز این بیماران از سه سال پیش تاکنون در داخل کشور تولید می‌شود و این اتفاق سبب شده تا هزینه داروهای بیماران مبتلا به هپاتیت B نسبت به مشابه خارجی کاهش چشمگیری داشته باشد و در صورت بهره‌مندی بیمار از بیمه بخش قابل توجهی از هزینه‌های باقیمانده نیز توسط بیمه پرداخت می‌شود، تحمل هزینه‌های دارویی هپاتیت برای بیماران قابل تحمل است و اکثر بیماران توانایی پرداخت هزینه‌ها را دارند، همچنین تأثیر داروهای خارجی و مشابه داخلی برای درمان بیماران مبتلا به هپاتیت برابر است.

بحران کرونا برای بیماران مبتلا به هپاتیت چه مشکلاتی را به وجود آورده است؟

هنوز ارتباط خاصی بین شدت ابتلاء به کرونا در بیماران هپاتیتی مشاهده نشده است، اما به عنوان یک بیماری مزمن توصیه می‌شود بیماران مبتلا به هپاتیت توجه بیشتری به مبانی بهداشت فردی و رعایت پروتکل‌های مقابله با شیوع کرونا داشته باشند و کمتر در مراکز تجمعی حضور پیدا کنند و هنوز مشخص نشده است که بیماران مبتلا به هپاتیت شانس ابتلاء به کرونای بیشتری دارند و بیماران مبتلا به هپاتیت در بحران کرونا باید بیشتر از بقیه افراد مراقب خود باشند.
هنوز اطلاعات آماری در ارتباط با بیماران هپاتیتی که به کرونا مبتلا شده اند در استان وجود ندارد.

دوره درمان انواع هپاتیت چقدر است؟

درمان‌های بسیار مؤثر برای هپاتیتC در سال‌های اخیر کشف شده است و این بیماری از طریق تزریق مشترک، استفاده از وسایل خالکوبی آلوده منتقل و هپاتیتB از طریق مادر به نوزاد منتقل می‌شود؛ دوره درمان هپاتیت C مزمن به طور معمول حدود سه ماه است و با تجویز دارو و زیر نظر پزشک متخصص درمان می‌شود، هپاتیت A یک عفونت خوراکی و زودگذر است و نیاز به درمان خاصی ندارد و در هپاتیت B مزمن نیز بر حسب شرایط بیمار با مصرف دارو تلاش می‌شود، میزان ویروس در خون پایین نگه داشته شود، ممکن است در هپاتیت B با توجه به شرایط بیمار مصرف دارو حدود یک تا دو سال طول بکشد؛ کیفیت درمان هپاتیت B مزمن به خوبی درمان هپاتیت C نیست و موفقیت در درمان هپاتیت C بیشتر است.

آیا سن و جنس در ابتلاء به انواع هپاتیت تأثیر گذار است؟

سن در ابتلاء به هپاتیت بی اهمیت دارد و ابتلاء به این بیماری در سنین پایین‌تر بیشتر و خطرناک‌تر است به همین دلیل است که واکسن این بیماری در دوران کودکی تزریق می‌شود اگر افراد میانسال و مسن به هپاتیت مبتلا شوند و شانس بهبودی آنها بسیار بیشتر از افراد با سنین کمتر است اگر کودکان به هپاتیت مبتلا شوند شانس مزمن شدن این بیماری در آنها بسیار بالا است، جنسیت در احتمال ابتلاء به انواع هپاتیت نقش ندارد و احتمال ابتلاء در جنس مونث و مذکر برابر است.

کد خبر 436019

منبع: ایمنا

کلیدواژه: هپاتیت درمان مصرف دارو مركز بهداشت اصفهان کرونا ویروس ابتلا به کرونا شهر شهروند کلانشهر مدیریت شهری کلانشهرهای جهان حقوق شهروندی نشاط اجتماعی فرهنگ شهروندی توسعه پایدار حکمرانی خوب اداره ارزان شهر شهرداری شهر خلاق بیماران مبتلا به هپاتیت مبتلایان به هپاتیت درمان هپاتیت C استان اصفهان بحران کرونا هپاتیت B خواهد شد

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.imna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایمنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۸۲۹۶۴۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

امکان تشخیص ام‌اس زودرس با آزمایش خون

داده‌های یک مطالعه جدید نشان می‌دهد نشانگر اولیه «مولتیپل اسکلروزیس» یا «ام‌ اس» می‌تواند به پزشکان کمک کند تا بفهمند چه کسی در نهایت طعمه این بیماری «دژنراتیو عصبی» می‌شود.

به گزارش ایسنا، متخصصان در تاریخ ۱۹ آوریل در مجله Nature Medicine گزارش دادند در یک مورد از هر ۱۰ مورد ابتلا به ام اس، بدن سال ها قبل از شروع علائم، شروع به تولید مجموعه مشخصی از آنتی بادی ها در خون می‌کند.

متخصصان دریافتند این الگوی آنتی بادی ۱۰۰ درصد تشخیص ام اس را پیش بینی می کند. هر بیمار حامل این مجموعه از آنتی بادی ها به ام اس مبتلا شد.

آنها امیدوارند این آنتی بادی ها روزی مبنای یک آزمایش خون ساده برای غربالگری ام اس باشند.

دکتر «مایکل ویلسون»، متخصص ارشد مغز و اعصاب از دانشگاه کالیفرنیا، سانفرانسیسکو (UCSF) گفت: در چند دهه اخیر، حرکت در زمینه درمان ام‌ اس جدی‌تر و قوی‌تر صورت گرفته است.

ام اس زمانی رخ می دهد که سیستم ایمنی بدن به سیستم عصبی مرکزی حمله می‌کند و به غلاف محافظ اطراف رشته‌های عصبی به نام میلین آسیب می‌رساند. این امر سیگنال‌های ورودی و خروجی مغز را مختل می‌کند و باعث بروز علائم مختلفی می‌شود که حواس را مختل کرده و بر توانایی حرکت تأثیر می‌گذارد.

برای این مطالعه، متخصصان نمونه های خون گرفته شده از ۲۵۰ بیمار مبتلا به ام اس را که قبل و بعد از تشخیص آنها جمع آوری شده بود، غربالگری و آنها را با نمونه خون افراد سالم مقایسه کردند.

متخصصان تصور می‌کردند با مشاهده اولین علائم بیماری در بیماران ام‌ اس، شاهد جهش در آنتی‌بادی‌ها خواهند بود.

در عوض، آنها دریافتند که ۱۰ درصد از بیماران ام اس سال ها قبل از تشخیص، سطوح بالایی از آنتی بادی های اتوآنتی بادی - آنتی بادی هایی که می توانند به خود بدن حمله کنند – داشتند.

به گزارش نشریه تخصصی «مدیکال اکسپرس»، هنوز مشخص نیست که چه چیزی باعث ام اس در ۹۰ درصد دیگر بیماران می شود، اما متخصصان بر این باورند که آنها اکنون یک علامت هشدار اولیه قطعی مبنی بر بروز این بیماری، دارند.

علائم ام‌ اس می تواند حاد یا مزمن باشد و از فردی به فرد دیگر متفاوت است. مهم این است که از علائم مختلف این بیماری آگاه بود. علائم بیماری ام‌ اس ممکن است شامل موارد زیر باشد:

- مشکلات حرکتی مانند احساس خستگی یا ضعف هنگام راه رفتن، صحبت کردن یا بلعیدن

- گزگز یا بی حسی در اندام ها

- اختلال عملکرد مثانه و روده

- اختلال شناختی

- تغییرات خلقی یا افسردگی

- لرزش یا اسپاسم

- سرگیجه

- اختلال بینایی

در موارد شدید، افراد مبتلا به ام‌اس ممکن است دچار نابینایی و/یا فلج شوند.

در حال حاضر هیچ درمان شناخته شده‌ای برای ام‌اس وجود ندارد. بنابراین، مدیریت علائم، فاکتوری ضروری برای داشتن یک زندگی سالم همراه با این بیماری است. پزشک ممکن است بسته به شدت علائم بیماری درمان‌های استروئیدی، تزریق خون یا فیزیوتراپی را انتخاب کند.

کانال عصر ایران در تلگرام

دیگر خبرها

  • آزمایش خون ممکن است ام‌اس زودرس را تشخیص دهد
  • چند باوراشتباه درباره بیماری ام اس
  • امکان تشخیص ام‌اس زودرس با آزمایش خون
  • تقسیم عشق در زندگی زوج مبتلا به «ای‌ال‌اس»/بیماری جزیی از زندگیست
  • پیشگیری از بیماری‌های احتمالی بعد از سیل چابهار
  • بیماران«ای‌ال‌اس» با امانت دادن تجهیزات به یکدیگر زنده‌اند
  • عجایب جدید از ویروس کرونا؛ مردی پس از ۶۱۳ روز بیماری درگذشت!
  • زخم‌های دیابت، کشنده‌تر از سرطان
  • ۷میلیون ایرانی مبتلا به دیابت؛ زخم‌های دیابت، از سرطان کشنده‌تر است
  • مردی که ۶۱۳ روز کرونا داشت، فوت کرد