Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-05-03@16:02:25 GMT

نفس کشیدن را یاد بگیرید!

تاریخ انتشار: ۱۲ مرداد ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۸۸۳۰۶۳۲

نفس کشیدن را یاد بگیرید!

ایسنا/بوشهر یک کارشناس ورزشی می‌گوید: تنفس عمیق و صحیح، عملکرد ذهن و بدن را بهبود می‌بخشد و فشار خون را کاهش می‌دهد.

مجتبی کرمی در گفت‌وگو با ایسنا اظهار کرد:در بسیاری از روش‌های درمانی از تکنیک تنفسی برای کاهش استرس استفاده می‌شود. کارکرد اصلی تنفس، تامین اکسیژن مورد نیاز بدن است. اما علاوه بر آن تنفس صحیح روشی قدرتمند و کاملاً در دسترس جهت غلبه بر استرس و اضطراب در آدمی شناخته شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 وی افزود: تنفس عمیق و صحیح، عملکرد ذهن و بدن را بهبود می‌بخشد، فشار خون را کاهش می‌دهد و با ایجاد حس آرامش استرس را به میزان زیادی کاهش می‌دهد. شاید با خود بگویید "نفس کشیدن که دیگر یاد گرفتنی نیست"، اما نکته اینجاست که عادت‌های تنفسی ضعیف و نادرستی که از کودکی در فرد شکل گرفته‌اند نه تنها اکسیژن مورد نیاز بدن را به اندازه کافی تامین نمی‌کند، بلکه به سیستم تنفسی آسیب‌هایی می‌زنند.
 
وی ادامه داد: با یکسان کردن مدت زمان دم و بازدم می توان آرامش را به بدن بازگرداند. برای این کار تلاش کنید تا دم و بازدم نفس‌هایتان تا چهار شماره طول بکشد. برای تنفس فقط از بینی هوا را داخل ریه‌ها دهید و باز از طریق بینی آن را خارج کنید. در هر مرتبه تا چهار شماره این کار را به درازا بکشانید تا آرامش و تعادل به بدنتان باز گردد. تنفس یکسان باعث می شود یک اصطکاک طبیعی در برابر جریان هوا ایجاد شود، همچنین با تمرکز بر نفس‌هایتان به یک نوع آگاهی از بدن و طریقه عملکرد آن رسیده که این خود نوعی تمرین ذهن آگاهی برای کاهش استرس است.
 
این کارشناس تاکید کرد: بهترین زمان انجام این روش قبل از خواب است، به ویژه اگر مشکل بی‌خوابی دارید؛ این تکنیک می‌تواند در کاهش آشفتگی‌های ذهنی و استرس‌های روز بعد بسیار موثر باشد. به منظور آرامش و تمرکز بیشتر می‌توانید زمان دم و بازدم را تا 8 شماره افزایش دهید.
 

کرمی با بیان اینکه استرس‌هایی که به سلامتی روح و جسم بدن انسان ضرر می‌رسانند، تصریح کرد: تقریباً همه انسان‌ها در زندگی روزمره خود کماکان تحت فشار روانی قرار دارند. حتی استرس ناچیز هم سبب بیماری می‌شود. به این دلیل، هرگونه استرس هرچند که سطحی باشد، باید جدی گرفته شود.
 
وی خاطرنشان کرد: هر چیزی که در وجود انسان تنش ایجاد کند استرس‌زا است؛ استرس به هر پیمانه‌ای که باشد در حقیقت یک فشار روانی و احساسی است که بیش از حد تحمل یک فرد است، از همین رو اثرات استرس در افراد مختلف متفاوت است.
 
این مربی ورزشی یادآور شد: وقتی تعادل جسم و روان انسان به هم بریزد بدن در برابر آن واکنش نشان می‌دهد تا همین تعادل از دست رفته را بازیابد و این عمل استرس است.
 
مجتبی کرمی اظهار کرد: استرس عوامل بیرونی و درونی دارد. از جمله عوامل بیرونی آن می توان از تغییر شغل، بیکاری، نقل مکان به محل دیگری، ازدواج، مرگ و یا بیماری، تلاش برای کسب رضایت دیگران و... نام برد. ناراحتی‌های جسمانی و روانی یک فرد شامل عوامل درونی استرس هستند.
 
این کارشناس ورزشی توضیح داد: علائم استرس از جمله اضطراب بدون دلیل خاص، خواب نآارام، کم حوصلگی، خشم و پرخاشگری، فشار در قفس سینه، سوزش معده، خشکی دهان، داغ و یا سرد شدن بدن، غمگینی، لرزش بدن، سرگیجه، تغییر تنفس، تکرار ادرار، سردرد و یا دردهای پراکنده بدنی، آه کشیدن بی‌مورد، تغییر ضربان قلب، خستگی جسمانی، عرق کردن زیاد از حد معمول، کم‌اشتهایی و عدم تمرکز حافظه خوانده می‌شوند.
 
وی تاکید کرد: تمرین‌های تمرکز حواس، مانند مدیتیشن یا روش تسلط بر ذهن، ورزش‌های خاص برای آمادگی جسمانی روحی به نام های پیلاتس و یوگا، می‌توانند از استرس یا فشار روانی کاسته و از سلامتی روانی و جسمی حمایت کنند.
 
انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: بوشهر استرس تنفس

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۸۳۰۶۳۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کشف شگفت انگیز سرنخ‌های ژنتیکی افسردگی

فرارو- از توصیف تجربیات اصلی افسردگی تغییرات در انرژی، فعالیت، تفکر و خلق و خو بیش از ده هزار سال می‌گذرد. واژه افسردگی حدود ۳۵۰ سال است که مورد استفاده قرار می‌گیرد. با توجه به چنین پیشینه طولانی‌ای ممکن است شگفت زده شوید اگر بدانید که متخصصان در مورد چیستی افسردگی و هم چنین درباره نحوه تعریف یا علت بروز آن با یکدیگر اجماع نظر ندارند. با این وجود، بسیاری از کارشناسان با این موضوع موافق هستند که افسردگی خانواده بزرگی از بیماری‌ها به علل و سازوکار‌های مختلف است. این امر باعث می‌شود تا  انتخاب بهترین درمان برای هر فرد چالش برانگیز باشد.

افسردگی واکنشی در برابر افسردگی درون زاد

به گزارش فرارو به نقل از کانورسیشن، یک استراتژی آن است که انواع فرعی افسردگی را جستجو کرده و ببینید که آیا ممکن است با انواع مختلف درمان بهتر عمل کنند یا خیر. یک مثال در این باره مقایسه افسردگی واکنشی با افسردگی درون زاد است. افسردگی واکنشی (هم چنین به عنوان افسردگی اجتماعی یا روانی نیز شناخته می‌شود) ناشی از قرار گرفتن در معرض رویداد‌های استرس زای زندگی است. این موارد ممکن است مورد تعرض واقع شدن یا مواجهه با از دست دادن یک عزیز باشد و یک واکنش قابل درک به یک محرک خارجی قلمداد می‌شوند.

در مقابل، افسردگی درون زاد (که به عنوان افسردگی بیولوژیکی یا ژنتیکی نیز قلمداد می‌شود) توسط چیزی در درون ایجاد می‌شود مانند ژن‌ها یا شیمی مغز. بسیاری از افرادی که به صورت بالینی در زمینه سلامت روان کار می‌کنند این نوع از تقسیم بندی را می‌پذیرند. با این وجود، پژوهشگرانی از دانشگاه سیدنی این تقسیم بندی را بیش از اندازه ساده قلمداد کردند. آنان به این موضوع پرداختند که ژن‌ها و رویداد‌های استرس زای زندگی ممکن است به صورت جداگانه در ایجاد افسردگی نقش داشته باشند، اما همزمان با افزایش خطر ابتلا به افسردگی یک فرد با یکدیگر در تعامل هستند. شواهد نشان می‌دهند که در  قرار گرفتن در معرض عوامل استرس زا یک جزء ژنتیکی وجود دارد. برخی از ژن‌ها روی مواردی مانند شخصیت یا کاراکتر تاثیر می‌گذارند. برخی از ژن‌ها بر نحوه تعامل ما با محیط تاثیر می‌گذارند.

در نتیجه، آن تیم تحقیقاتی در دانشگاهی سیدنی تصمیم گرفتند نقش ژن‌ها و عوامل استرس زا را بررسی کنند تا متوجه شوند آیا طبقه بندی افسردگی به عنوان واکنشی یا درون زاد معتبر است یا خیر. افراد مبتلا به افسردگی به پرسش‌هایی درباره قرار گرفتن در معرض رویداد‌های استرس زای زندگی پاسخ دادند. محققان دانشگاه سیدنی DNA نمونه‌های بزاق آن افراد را برای محاسبه مخاطرات ژنتیکی آنان برای اختلالات روانی مورد تجزیه و تحلیل قرار دادند. سوال آنان ساده بود این که آیا خطر ژنتیکی برای افسردگی، اختلال دو قطبی، اسکیزوفرنی، اختلال کم توجهی – بیش فعالی* (ADHD)، اضطراب  و روان رنجوری* (Neuroticism) بر قرار گرفتن گزارش شده افراد در معرض رویداد‌های استرس زای زندگی تاثیر می‌گذارد یا خیر.

شاید بپرسید آن محققان چرا برای محاسبه خطر ژنتیکی اختلالات روانی در افرادی که پیش‌تر دچار افسردگی بودند به پژوهش پرداختند و کم و بیش بودن این واریانت در افراد مختلف متفاوت است. حتی افرادی که پیش‌تر به افسردگی دچار بوده اند نیز ممکن است خطر ژنتیکی کمی برای آن داشته باشند.  این افراد ممکن است به دلیل برخی علل دیگر دچار افسردگی شده باشند.

محققان دانشگاه سیدنی خطر ژنتیکی شرایطی به جز افسردگی را به چند دلیل بررسی کردند. نخست آن که واریانت‌های ژنتیکی مرتبط با افسردگی با افسردگی مرتبط با سایر اختلالات روانی همپوشانی دارند. نکته دوم آن که دو فرد مبتلا به افسردگی ممکن است واریانت ژنتیکی کاملا متفاوتی داشته باشند. بنابراین، محققان قصد داشتند شبکه گسترده‌ای برای بررسی طیف وسیع تری از واریانت‌های ژؤنتیکی مرتبط با اختلالات روانی ایجاد کنند.

اگر تقسیم بندی افسردگی به دو دسته واکنشی و درون زاد معتبر باشد انتظار می‌رود افرادی که مولفه ژنتیکی کم تری در افسردگی خود دارند (گروه واکنشی) رویداد‌های استرس زای زندگی را گزارش کنند. هم چنین انتظار می‌رود افرادی که دارای مولفه ژنتیکی بالاتری هستند (گروه درون زاد) رویداد‌های استرس زای کم تری را گزارش کنند.

با این وجود، پس از مطالعه بیش از ۱۴ هزار فرد مبتلا به افسردگی نتیجه کاملا برعکس آن چه انتظار می‌رفت حاصل شد. محققان دریافتند افرادی که در معرض خطر ژنتیکی بالاتری برای افسردگی، اضطراب، اختلال کم توجهی – بیش فعالی یا اسکیزوفرنی قرار دارند می‌گویند که در معرض استرس‌های بیش تری قرار گرفته اند. مواجهه با حمله از طریق سلاح، تجاوز جنسی، سانح رانندگی مشکلات حقوقی و مالی و سوء استفاده و مورد بی توجهی قرار گرفتن در دوران کودکی در افرادی که خطر ژنتیکی بالاتری برای افسردگی، اضطراب، اختلال کم توجهی – بیش فعالی یا اسکیزوفرنی داشتند شایع‌تر بود.

ژن‌ها چگونه نقش ایفا می‌کنند؟

خطر ژنتیکی اختلالات روانی حساسیت افراد را نسبت به محیط تغییر می‌دهد. دو نفر را تصور کنید یکی با خطر ژنتیکی بالا برای افسردگی و دیگری با خطر ژنتیکی پایین برای افسردگی. آن دو نفر شغل شان را از دست می‌دهند. فرد آسیب پذیر از نظر ژنتیکی از دست دادن شغل را به عنوان تهدیدی برای ارزش خود و موقعیت اجتماعی اش تجربه می‌کند. احساس شرم و ناامیدی در او وجود دارد. او از ترس از دست دادن شغل دیگر نمی‌توانند خود را مجبور کنند به دنبال شغل دیگری باشد. برای فرد دیگر از دست دادن شغل کم‌تر با چنین احساسی همراه است. آن دو نفر یک رخداد را به گونه‌ای متفاوت درونی می‌کنند و آن را به شکلی متفاوت به یاد می‌آورند.

خطر ژنتیکی برای اختلالات روانی همچنین ممکن است باعث شود افراد در محیط‌هایی قرار بگیرند که اتفاقات بدی در آن رخ می‌دهد. برای مثال، خطر ژنتیکی بالاتر برای افسردگی ممکن است بر عزت نقس تاثیر بگذارد و فرد را بیش‌تر در معرض روابط ناکارآمد قرار دهد که سپس تبدیل به روابطی بد خواهند شد.

مطالعه محققان برای افسردگی چه معنایی دارد؟

نخست آن که نتیجه مطالعه تایید می‌کند که ژن‌ها و محیط مستقل نیستند. ژن‌ها بر محیط‌هایی که در نهایت در آن زندگی می‌کنیم و بر رخداد‌های پس از آن تاثیر می‌گذارند. ژن‌ها هم چنین بر نحوه واکنش ما به آن رویداد‌ها تاثیر می‌گذارند.

دوم آن که نتیجه مطالعه محققان استرالیایی از تمایز بین افسردگی واکنشی و درون زاد پشتیبانی نمی‌کند. ژن‌ها و محیط‌ها تعامل پیچیده‌ای دارند. در اکثر موارد افسردگی ترکیبی از ژنتیک، بیولوژی و عوامل استرس زا است.

سوم آن که افراد مبتلا به افسردگی که مولفه ژنتیکی قوی تری در افسردگی خود دارند گزارش می‌دهند که زندگی شان با عوامل استرس زای جدی تری نشانه گذاری شده است.  بنابراین، از نظر بالینی افرادی که آسیب پذیری ژنتیکی بالاتری دارند ممکن است از یادگیری تکنیک‌های خاص برای مدیریت استرس خود بهره‌مند شوند. این ممکن است به برخی از افراد کمک کند تا در وهله نخست احتمال ابتلا به افسردگی را کاهش دهند. هم چنین، ممکن است به برخی از افراد مبتلا به افسردگی کمک کند تا مواجهه مداوم خود را با عوامل استرس زا را کاهش دهند.

اختلال کم توجهی – بیش فعالی یک اختلال عصبی رشدی است که با اختلال عملکرد اجرایی و علائمی همچون نقص در توجه و تمرکز، بی احتیاطی، بیش فعالی و تکانشگری که فراگیر، مخرب و در عین حال برای سن فرد غیرطبیعی هستند مشخص می‌شود.

*روان رنجوری یا روان آزرده گرایی یک تمایل طولانی مدت به یک حالت عاطفی منفی یا اضطراب است. روان رنجوری یک بیماری نیست بلکه یک ویژگی شخصیتی است. افراد مبتلا به روان رنجوری تمایل بیشتری به افسردگی دارند و بیش‌تر از دیگران احساس گناه، حسادت، عصبانیت و اضطراب می‌کنند.

دیگر خبرها

  • چگونه سطح قند خون را به طور طبیعی کنترل کنیم؟
  • کشف شگفت انگیز سرنخ‌های ژنتیکی افسردگی
  • تشخیص زودهنگام بیماری‌های کبد را جدی بگیرید
  • سناریو BBC برای کاهش فشار بر رژیم صهیونیستی
  • اعلام ترکیب تراکتور برای پایین کشیدن استقلال
  • درخواست کیهان برای حمایت از «طرح نور»: با ۱۱۰ تماس بگیرید!
  • یک فایده جالب داروی کاهش وزن
  • تنفس هوای قابل قبول در تهران
  • داروی کاهش وزن به تسکین علائم آپنه خواب کمک می کند
  • آنچلوتی: کمی استرس دارم!