Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش همشهری آنلاین به نقل از باشگاه خبرنگاران جوان، حکایتش سخت و درد ناک است، حکایتی که تکراری است و گویا گوش شنوایی برای شنیدنش نیست. لب‌های تشنه‌ای که هر ساله در ایام تابستان بیشتر ترک برمی‌دارند و عطش آب را فریاد می‌زنند و گوش‌های مسئولانی که هرساله تنها در ایام تابستان عزم خود را جزم می‌کنند تا بتوانند برای رفع مشکلات مردم کاری کنند و باز امسال می‌گذرد و سال‌های دیگر می‌آید و این قصه بی‌آبی و کم آبی است که همیشه تکرار می‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

تنها کافیست خود را یک روز به جای مردمی بگذاری که در این ورزهای کرونایی آبی از لوله نمی‌چکد تا دستی بشویند و تن و لباسی از آلودگی بزدایند.

در یک روز آفتابی که خورشید با تمام وجود خودنمایی می‌کند و آسمان هم بادهای زمین را به چرخش درآورده تا گرد و خاکی به راه اندازد در یک گوشه دنج در یکی از روستاهای شهرستان درمیان که بی‌آبی با زندگی مردمانش عجین شده میثم از خواب بیدار می‌شود به سراغ یخچال می‌رود تا گلویی تازه کند و آبی بنوشد. بطری آب درون یخچال خالی است به سراغ شیر آب می‌رود تا آبی بنوشد، اما شیر آب را که باز می‌کند خبری از آب نیست گویا آب قطع است تازه یادش می‌آید که چند روزی است که آب روستا قطع است.

در اتاق را باز می‌کند دوان دوان خود را به قنات روستا می‌رساند شاید بتواند جرعه‌ای آب بنوشد. قنات روستا هم چند سالی است رگ‌هایش خشک است و اندک آبی در آن دیده می‌شود. آبی که مردم مجبورند از آن برای خوردن و شستشو استفاده کنند.

بی‌آبی، حکایت تلخی است. وقتی آب نباشد آبادانی نیست و وقتی آبادانی نباشد زندگی جریان ندارد و حیات را به سمت کوچ به حاشیه‌های شهر سوق می‌دهد.

به سراغ یکی دیگر از روستاهای بی‌آب خراسان جنوبی روانه می‌شویم. بی‌آبی در برخی روستاهای استان در روزهای گرم مردادماه جولان می‌دهد. مردم باید با کرونا و کم آبی با هم مقابله کنند و چندین روز و یا چندین ساعت را بدون آب سپری کنند.

سخت است، اما تا خودت در آن شرایط نباشی نمی‌توانی درک کنی که در روستاهای بی‌آب چگونه روز را به شب می‌رسانند.

خراسان جنوبی سال‌هاست با خشکسالی و قهر طبیعت دست و پنجه نرم می‌کند. خشکسالی آن‌چنان در ریشه و جان زمین نفوذ کرده که درختان، باغ‌ها، چشمه‌ها، قنات‌ها و چاه‌های استان نیز از آسیب آن در امان نمانده و امروز شاهد روی آوردن کشاورزان به مشاغل کاذب و مهاجرت از روستاها هستیم.

روزهای گرم سال که می‌رسد همه قدر آب را بیشتر می‌دانیم. بسیاری از هموطنان که عطش بی‌آبی امانشان را بریده و تشنگی و کم‌آبی زندگی را به کامشان تلخ کرده، مردمانی که دبه به دست منتظر رسیدن تانکرهای آب‌رسانی هستند. اهالی ۴۰۰ روستای خراسان جنوبی که برای تأمین آب شرب خود باید ساعت‌ها چشم انتظاری باشند تا تانکر آب‌رسانی به روستای آنها برسد و کامشان را سیراب کند.

تابستان که از راه می‌رسد عطش کم آبی، بیشتر نمایان می‌شود و این روزها با شیوع کرونا مصرف آب رشد افزایشی داشته و با پیش‌بینی تابستان گرم در استان دغدغه کم آبی در برخی از روستاها بیشتر می‌شود.

اگر چه امسال شاهد بارندگی‌های نسبتا خوبی در برخی از نقاط این استان بودیم، اما خشکسالی آنچنان در این سال‌ها وسیع بوده که ۴۰۰ روستای خراسان جنوبی همچنان از بی‌آبی رنج می‌برند و هریک یا دو هفته با تانکر آب‌رسانی می‌شوند.

سیل بی‌آبی در ۴۰۰ روستای استان با ۵ هزار و ۳۰۰ نفر جمعیت همچنان فریاد آب را سر می‌دهد. هرچند استاندار در چند هفته اخیر ضرب العجلی برای آب‌رسانی به روستاهای استان مطرح کرد، اما مسئولان رنج بی‌آبی را تا سال ۱۴۰۰ برای روستاهای بالای ۲۰ خانوار پیش‌بینی کرده و باید برای رفع عطش در زمان کوتاه مدت فکر اساسی برداشت.

مدیر عامل آب و فاضلاب خراسان جنوبی از برخورداری آب پایدار برای روستاهای بالای ۲۰ خانوار تا سال ۱۴۰۰ خبر داد و گفت: امسال باید در مصرف آب بیشتر صرفه جویی کنیم، چون تابستان گرمتری خواهیم داشت و مردم باید توجه داشته باشند در روستاهایی که مردم از آب لوله کشی برای آبیاری درختان و باغ‌های خود استفاده می‌کنند این کار درست نیست و این موضوع نگرانی برای کمبود آب در روستاها را تشدید می‌کند.

حسین امامی با بیان این‌که مشکل کمبود آب و قطعی آن تنها مربوط به امسال نیست چراکه در سال‌های گذشته هم در این ایام با کمبود آب مواجه بودیم، اما امسال شرایط پایدارتری در مجتمع‌های آب‌رسانی داریم.

در حال حاضر بشرویه با ۷ روستا و ۱۵۷ خانوار کمترین میزان آب‌رسانی سیار و نهبندان با ۷۲ روستا و ۲۱ هزار و ۳۷ خانوار بیشترین خانوار دارای آب‌رسانی با تانکر را دارند، در حال حاضر ۹۷۶ روستا با جمعیت ۲۷۸ هزار و ۴۱۷ نفر در قالب ۱۴۰ هزار و ۷۵ مشترک آب در خراسان جنوبی تحت پوشش شرکت آب فاضلاب استان است.

در حال حاضر ۴۵۰ تا ۵۰۰ روستای استان با تانکر سیار آب‌رسانی می‌شود و بیش از ۱۹ درصد روستاهای استان با تنش آبی مواجه‌اند و از آغاز کرونا تاکنون مصرف آب در استان ۱۳ درصد افزایش را نشان می‌دهد.

مدیر عامل شرکت آب و فاضلاب خراسان جنوبی با بیان این‌که سرانه تولید آب در بخش روستایی ۳۱۳ لیتر در شبانه روز است که از سرانه کشوری بالاتر است افزود: آب مورد نیاز شرب و بهداشت این مشترکان از طریق ۲۰۴ حلقه چاه، ۱۳ چشمه و ۶۵ رشته قنات تامین می‌شود که میانگین مصرف آب خانگی در ماه ۱۰ متر مکعب است.

کد خبر 536527 برچسب‌ها آب عشایر استان خراسان جنوبی

منبع: همشهری آنلاین

کلیدواژه: آب عشایر استان خراسان جنوبی خراسان جنوبی ۴۰۰ روستا آب رسانی مصرف آب سال ها بی آبی کم آبی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.hamshahrionline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «همشهری آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۸۳۰۹۶۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

روستا‌های بالای ۱۰ خانوار بخش مرکزی گناوه برق‌رسانی می‌شوند

مهدی عباسی در آیین تجلیل از کارگران نمونه مدیریت برق شهرستان گناوه اظهار داشت: کارگران حوزه برق در گناوه در سخت‌ترین شرایط آب و هوایی در راستای خدمت رسانی به مردم دریغ نمی‌کنند که شایسته تقدیر هستند.

وی افزود: مجموعه مدیریت و کارکنان نمونه برق گناوه در سخت‌ترین شرایط کاری و در گرما و سرما باعث ایجاد آرامش در شهر و روستا می‌شوند و امیدوارم شاهد بهبود عملکرد این عزیران در عرصه‌های مختلف باشیم.

بخشدار مرکزی گناوه خاطر نشان کرد: هر زمان مشکلی در حوزه برق و برق رسانی در روستا‌های بخش مرکزی گناوه رخ می‌دهد کارکنان و مدیریت برق گناوه در کوتاه‌ترین زمان ممکن به برطرف کردن پرداخته‌اند که جای تقدیر و تشکر دارد.

عباسی افزود: هم اکنون اغلب روستا‌های بالای ۱۰ خانوار در بخش مرکزی گناوه دارای نعمت برق هستند.

وی گفت: در تلاش هستیم تا پایان امسال با همکاری مجموعه برق شهرستان گناوه تمامی روستا‌ها و حتی بنکی‌های بالای ۲ خانوار در این شهرستان را نیز برق رسانی کنیم تا در بخش مرکزی گناوه هیچ روستای بدون برق نداشته باشیم.

باشگاه خبرنگاران جوان بوشهر بوشهر

دیگر خبرها

  • خدمت‌رسانی جهادگران فنی و حرفه‌ای به ۲۰۰۰ نفر در روستاها
  • روستای تاریخی و کویری اصفهک، در راه جهانی شدن
  • روستا‌های بالای ۱۰ خانوار بخش مرکزی گناوه برق‌رسانی می‌شوند
  • «فهرج»، کاندیدای بهترین روستاهای جهانی گردشگری
  • پاسخگویی به مطالبات مردم، در دستور کار مدیران خراسان جنوبی
  • رفع مشکلات مردم، تکلیف مدیران در دولت سیزدهم است
  • برخورداری ۹۳ درصدی روستاهای شهرستان آزادشهر از طرح هادی
  • رشد تأمین آب شرب پایدار در روستاهای کشور+جدول
  • کاروان سلامت هلال احمر تالش در روستاهای بخش مرکزی تالش اجرا شد
  • گزارش آخرین وضعیت سیل در خراسان‌جنوبی