Web Analytics Made Easy - Statcounter

گروه استان‌ها ـ ماهی تیلاپیا با تحمل زندگی محیط‌های آلوده سرشار از فلزات سنگین علاوه بر تخریب محیط زیست، می‌تواند با ورود به چرخه غذایی انسان سلامت جامعه را تهدید و با مشکل رو‌به‌رو سازد. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از زنجان، تیلاپیا گونه‌ای از ماهی‌هاست که رشد بسیار سریع در طبیعت دارد، دامنه‌ای از تغییرات شرایط محیطی از جمله شوری آب، تغییر دما و آلودگی بسیار بالا را تحمل می‌کند و نیاز اکسیژنی بسیار پایینی داشته و با هزینه تولید بسیار کم‌تری می‌تواند پرورش یابد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اما این ماهی به دلیل این که در آب‌های آلوده به فلزات سنگین نیز دوام می‌آورد  می‌تواند به عنوان مهم‌ترین عامل خطر برای محیط زیست و زندگی انسان باشد زیرا هر آنچه که از آلودگی محیط در بدن جذب می‌کند در نهایت وارد زنجیره غذایی انسان می‌کند و به عنوان یک تهدید، مشکلاتی را در زندگی افراد جامعه ایجاد می‌کند.

از سوی دیگر این ماهی به دلیل اینکه در مدت زمان بسیار اندک چهار ماه بالغ و زاد‌آوری می‌کند تخم‌ها و لارو‌های خود را در دهان نگه می‌دارد و اجازه خورده شدن توسط آبزیان و ماهی‌های دیگر را نمی‌دهد در حالی که سایر ماهی‌ها در دو تا سه سالگی بالغ می‌شوند و برای زادآوری تخم‌های خود را در آب می‌ریزند بنابراین این تخم‌ماهی شکار ماهی تیلاپیا شده و به سمت انقراض می‌رود، با این تفاسیر پرورش ماهی تیلاپیا به عنوان یکی از مهم‌ترین معایب در محیط زیست در صنعت آبزی پروری محسوب می‌شود و نباید اجازه تکثیر چنین ماهی مهاجمی در محیط زیست در سطح کشور داده شود زیرا عوارض منفی این ماهی بسیار بیشتر از تاثیر مثبتی است که از دید‌ها پنهان مانده است.

با این‌که استان‌هایی اقدام به پرورش ماهی تیلاپیا کرده‌‌اند اما بر اساس قانون محیط زیست کشور استان‌‌هایی که دارای آب‌های جاری هستند که در نهایت وارد دریای مازندران ‌شوند اجازه پرورش این گونه از ماهی‌ را ندارد زیرا با سرعت رشد بالا، تکثیر سریع، قدرت تحمل آلودگی بالا و حالت مهاجمی که دارند، بعد از ورود به آب‌های سطحی و در نهایت ورود به دریای مازندران می‌توانند اکوسیستم زندگی سایر آبزیان را در کشور با مشکل مواجه سازد. ماهی تیلاپیا از جلبک تغذیه کرده و میزان مواد غذایی سایر آبزیان و ماهی‌ها را محدود می‌کند، از سویی دیگر مدفوع این ماهی سبب رشد سریع جلبک‌ها در آب شده و زندگی برای سایر ماهیان را با مشکل مواجه می‌سازد و پرورش آن می‌تواند یکی از مخاطرات محیط زیست در سطح کشور باشد.

گزارش| حکایت تسنیم از مردی که ناجی حیات وحش شد; 30 سال تلاش برای حفاظت از محیط زیستاصلاح آیین نامه اجرایی قانون حفاظت و بهسازی محیط زیستهمکاری اندیشکده های بسیج اساتید با فراکسیون محیط زیست مجلسمجلس تأسیس وزارتخانه منابع طبیعی و محیط زیست را در دستور کار قرار دهد

حال سوال این است، علت منع پرورش ماهی تیلاپیا در استان زنجان چیست؟ آیا آب رودخانه‌های استان با آب‌ دریای مازندران در ارتباط است؟ چه اقدامی در جهت پرورش یا منع پرورش ماهی تیلاپیا در این استان انجام می‌گیرد؟ آیا در حال حاضر واحدی در استان وجود دارد که اقدام به پرورش این ماهی نماید؟ پرورش ماهی تیلاپیا برای استان فرصت است یا تهدید؟

منصور حقی‌راد، مدیر امور شیلات استان زنجان در گفت‌و‌گو با تسنیم با اشاره به این که هیچ واحد پرورش ماهی تیلاپیا در زنجان فعال نیست اظهار داشت: پرورش ماهی تیلاپیا در استان زنجان ممنوع است و برابر قوانین با افرادی که اقدام به پرورش این نوع ماهی کنند برخورد شده و فرد خاطی به مراجع ذیربط معرفی می‌شود.

وی افزود: این ماهی از نظر زیست محیطی دارای مشکلات گسترده‌ای است که محیط زیست استان اجازه پرورش آن را نمی‌دهد زیرا با سرعت رشد بالا به عنوان مهاجم سایر گونه‌های آبزی شناخته شده و حتی در زمانی که احساس خطر انقراض و کمبود جمعیت کند ماهیان نر نیز با بکرزایی تخم‌ریزی می‌کنند و جمعیت خود را سریعا بالا‌تر می‌برند.

مدیر امور شیلات استان زنجان با تاکید بر این‌که ماهی تیلاپیا همه چیز خوار است و توانایی تحمل آلودگی بالایی را دارد گفت: این عامل می‌تواند به عنوان خطر برای زندگی انسان باشد، از سویی دیگر تیلاپیا حتی بعد از تکثیر در فرآوری نیز مشکل دارد و به راحتی قابل عرضه در بازار هم نیست.

این مسئول با بیان این‌که پرورش این ماهی به عنوان تهدید برای محیط زیست استان زنجان است تصریح کرد: اگر این آبزی در این استان پرورش یابد محیط زیست منطقه را بهم می‌ریزد و حتی خطر انقراض سایر آبزیان را نیز در پی دارد.

حقی‌راد با اشاره به این‌که استان زنجان از طریق رودخانه قزل‌اوزن با دریای مازنداران در ارتباط است بیان کرد: اگر تیلاپیا در زنجان پرورش یابد می‌تواند در مدت زمان کوتاهی حتی به دریای مدیترانه رسیده و اکوسیستم آن را به نابودی بکشاند به همین دلیل است که پرورش این ماهی در استان ممنوع اعلام شده است.

وی خاطرنشان کرد: تنها چهار استان خراسان جنوبی، یزد، سمنان و قم در سطح کشور با اخذ مجوز از محیط زیست اقدام به پرورش این ماهی مهاجم کرده‌اند که در دراز مدت می‌تواند تاثیر منفی بر محیط زیست این استان‌ها داشته باشد و پرورش سایر آبزیان را نیز با مشکل رو‌به‌رو سازد.

حال با تمام آن‌چه که گفته شد می‌توان اذعان داشت، محیط زیست استان زنجان از طریق مختلفی در حال تهدید است گسترش کارخانه‌های آلاینده هوا، راشا کاسپین، شرکت‌های سرب و روی تنها جزئی از تهدیداتی است که زندگی ساکنین این استان را نشانه گرفته است اما امید است ماهی تیلاپیا به عنوان معظل و تهدیدی جدید که خود منبعی برای جذب آلودگی است در استان پرورش نیابد و وارد چرخه غذایی مردمان این استان که از هر سو محیط زندگیشان در آلودگی و بن‌بست قرار گرفته، نشود.

انتهای پیام/ش

R7707/P/S6,59/CT7 بیشتر بخوانید... گزارش ویدئویی| ‌وعده‌ها‌ی ناتمام مسئولان زنجانی به مر‌دم / از مجهزترین پیست دوچرخه‌سواری ایران چه خبر؟ قیمت ارز و طلا لیگ ایران و جهان بیشتر بخوانید... گزارش ویدئویی| ‌وعده‌ها‌ی ناتمام مسئولان زنجانی به مر‌دم / از مجهزترین پیست دوچرخه‌سواری ایران چه خبر؟ پربیننده‌ترین اخبار استانها ۱ ‌طوفان شدید دلگان را درنوردید / خسارت به تیرهای برق، مغازه‌های شهر و لوله‌های آب + تصاویر ۲ ساعت فعالیت ادارات در خوزستان به وضعیت عادی بازگشت ۳ گزارش| بی‌آبی در کنار کوه‌های دنا / مردم روستای «توت‌نده» ‌آب آشامیدنی ندارند ۴ گزارش|«مشکلات اقتصادی» اصلی‌ترین مانع ازدواج جوانان/ تهیه جهیزیه ناممکن شده است ۵ وعده ۱۰ ساله مسئولان برای تعیین تکلیف مسکن مهر اهواز کی محقق می‌شود؟+ اسناد ۶ محرومیت در قلب منطقه نفتی ایران/ ۸۰ درصد ‌جوانان رامشیری بیکارند / مردم ‌آب شرب ندارند ۷ زلزله ۴.۱ ریشتری سنگان را لرزاند ۸ گزارش ویدئویی| گرانی‌ افسارگسیخته در گیلان/ عرصه ‌بر مردم تنگ شده/ دولت ترمز قیمت‌ها ‌را گم کرده است مهمترین اخبار استانها گزارش ویدئویی| گرانی‌ افسارگسیخته در گیلان/ عرصه ‌بر مردم تنگ شده/ دولت ترمز قیمت‌ها ‌را گم کرده است پهلوگیری ‌۲۸۷ ‌‌شناور بالای یک هزار تن در بنادر غرب هرمزگان / تخلیه و بارگیری ۲ هزار و ۶۹۲ "TEU‌" کانتینر‌ گزارش|قطع راه ارتباطی ۶۰۰۰ نفر در "کاجو" ادامه دارد / افزایش روستاهای مسدود به ۳۵ روستا ‌تا امروز گزارش| تیغ "کرونا" زیر گلوی مشاغل استان اردبیل/ بانک‌ها برخلاف وعده مسئولان با مردم همکاری ندارند مهمترین اخبار تسنیم پهلوگیری ‌۲۸۷ ‌‌شناور بالای یک هزار تن در بنادر غرب هرمزگان / تخلیه و بارگیری ۲ هزار و ۶۹۲ "TEU‌" کانتینر‌ اختصاصی تسنیم|بازپرداخت تسهیلات ودیعه مسکن ۳ ساله شد/همتی: برای آغاز پرداخت وام ودیعه منتظر اعلام اسامی هستیم تشدید محاصره ملت جنگ زده یمن در سایه سکوت بین‌المللی گزارش| ایران چگونه با هدایت امام خامنه‌ای تبدیل به کشوری "دانش‌بنیان" شد قرارداد غیرقانونی آمریکا با «قسد» برای سرقت نفت سوریه درباره ما ارتباط با ما آرشیو اخبار پیوندها بازار پربیننده‌ترین اخبار قیمت ارز و طلا لیگ ایران و جهان ما را دنبال کنید: RSS اینستاگرام توییتر فیسبوک   آپارات   بیسفون   سروش   ویسپی   آی‌گپ
All Content by Tasnim News Agency is licensed under a Creative Commons Attribution 4.0 International License.

منبع: تسنیم

کلیدواژه: پرورش ماهی تیلاپیا اقدام به پرورش پرورش این ماهی گزارش ویدئویی استان زنجان سایر آبزیان ترین اخبار محیط زیست ماهی ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۸۳۳۷۵۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

استخر‌های ذخیره آب کشاورزی در چهارمحال و بختیاری مهیای پرورش ماهی

نامدار ملکپور اظهار داشت: با توجه به وجود استخر‌های ذخیره آب کشاورزی فراوانی که در سطح استان وجود دارد، با مشاوره کارشناسان مدیریت شیلات و امور آبزیان، کشاورزان می‌توانند نسبت به ماهی‌دار کردن استخر‌های ذخیره آب کشاورزی خود اقدام نمایند.

وی افزود: در صورت بهره‌برداری کامل از این استخر‌های ذخیره آب کشاورزی امکان تولید بیش از یک هزار تن ماهی قزل‌آلای رنگین کمان در سطح چهارمحال و بختیاری وجود خواهد داشت.

ملکپور اضافه کرد: برای این کار باید کشاورزان نسبت به ذخیره ماهیان با وزن بین ۵۰ تا ۱۰۰ گرم اقدام نمایند تا در پایان فصل کشاورزی یعنی اواخر مهر یا اواسط آبان ماه ماهیان به وزن بازاری رسیده و روانه بازار مصرف شود.

بیشتر بخوانید

تولید ۸۰ درصد تخم چشم‌زده ماهی قزل‌آلا در چهارمحال و بختیاری

وی بیان داشت: از دیگر اقداماتی که برای پرورش ماهی قزل‌آلا در این نوع استخر‌ها می‌توان انجام داد استفاده از دستگاه‌های هواده اسپلش یا برج‌های هوادهی در استخر است.

ملکپور ادامه داد: از مزایای پرورش ماهی در استخر‌های ذخیره آب کشاورزی می‌توان به افزایش بهره‌وری محصول کشاورزی نیز اشاره کرد، آب استخر‌های کشاورزی که در آن ماهیان پرورش داده می‌شوند غنی از املاح و مواد معدنی مناسب برای رشد سایر محصولات کشاورزی هستند.

باشگاه خبرنگاران جوان چهارمحال و بختیاری شهرکرد

دیگر خبرها

  • ارزش ۲ هزار و ۲۱۰ میلیاردی پرورش ماهی در قفس قشم
  • استفاده از پایاب های کشاورزی در حوزه آبزی پروری
  • معرفی زنجیره ارزش نساجی زنجان به صادرکنندگان در اکسپو
  • پرخطرترین مشاغل برای کارگران/ این بیماری ها سلامت کارگران را تهدید می کند
  • نوجوانان بوشهری حفظ محیط زیست دریایی را تمرین کردند
  • سه منبع گیاهی و فوق‌العاده امگا۳
  • تصادف زنجیره‌ای ۵ دستگاه خودرو در آزادراه قزوین به زنجان 
  • تصادف زنجیره ای ۵ دستگاه خودرو در آزادراه قزوین به زنجان 
  • دستگیری صیاد غیر مجاز ماهی توسط یگان حفاظت محیط‌ زیست مسجدسلیمان
  • استخر‌های ذخیره آب کشاورزی در چهارمحال و بختیاری مهیای پرورش ماهی