Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش گروه اجتماعی ایسکانیوز، عیسی کلانتری روز گذشته در گفت‌وگو با رسانه‌ها عملکرد مردم را عامل ۸۰ درصد از آلودگی هوای کلانشهر‌ها عنوان کرد و گفت: ۸۰ درصد آلودگی هوای کلانشهر‌ها مربوط به عملکرد مردم است. اگر مردم می‌خواهند هوای سالم داشته باشند، در فصول سرد سال در مصرف گاز صرفه جویی کنند و در نظر داشته باشند که هوای سالم از دو درجه گرم‌تر بودن دمای خانه مهمتر است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این اظهارات سبب واکنش‌های کاربران در فضای مجازی مجازی شد. کاربرانی که معتقد هستند دولت همه تقصیر‌ها را متوجه مردم می‌داند و ناکارآمدی خود در حل معضلات کشور را نادیده می‌گیرد.

۸۰ درصد آلودگی هوای کلانشهر‌ها مربوط به عملکرد مردم است

رضا علیزاده، کارشناس رسمی دادگستری با تخصص محیط زیست با تعجب از اظهارات کلانتری به میزان می‌گوید: آقای کلانتری ساختمان‌ها را متهم اصلی آلودگی هوا دانسته‌اند در حالی که اگر خواسته باشیم علمی به بررسی چندباره موضوع بپردازیم و به اینفوگرافی آلودگی هوا در کلانشهری مانند تهران توجه کنیم واقعیت این است که از نظر علمی به اثبات رسیده که ۸۳ تا ۸۸ درصد آلودگی هوای شهری به خودرو‌ها مربوط است: خودرو‌های موتوری و دیزلی و موتور‌ها سیکلت‌ها. موتورسیکلت‌هایی که بعضا بیش از خودرو‌های سواری آلودگی ایجاد می‌کنند.

وی ادامه می‌دهد: خودرو‌های دیزلی شامل اتوبوس‌های ناوگان حمل و نقل عمومی و دیگر خودرو‌هایی که مربوط به جنگ جهانی دوم هستند، اما متاسفانه هنوز در شهر اجازه تردد دارند. این خودرو‌ها دو درصد کل خودرو‌های شهر تهران را تشکیل می‌دهند، اما آلایندگی همین ۲ درصد، ۶۰ درصد از آلودگی هوای مربوط به خودرو‌ها را تشکیل داده و سهم عمده‌ای در آلودگی هوا دارند.

عضو هیئت علمی دانشگاه حضرت معصومه قم می گوید: این را هم باید مورد توجه قرار دهیم که آلودگی هوا مختص جنوب و شمال و شرق و غرب یک شهر نیست، زیرا جهت وزش باد آلودگی را پخش می‌کند. ممکن است یک روز آلوده‌ترین نقطه تهران میدان انقلاب باشد و دلیل آن این باشد که آن روز جهت وزش باد غالب براساس گلباد به طرف میدان انقلاب بوده است.

علیزاده از اصلی‌ترین عوامل آلودگی هوا در کلانشهر‌ها را سوخت خودرو‌ها دانسته و می‌گوید: ادعای استاندارد بنزین و گازوئیل مصرفی کشور به عنوان یورو۴ و یا یورو۵ باید با انجام آزمایش‌های دقیق بر روی بنزین و گازوئیل اثبات شود، ولی شواهد نشان می‌دهد میزان گوگرد این سوخت‌ها نه تنها با استاندارد‌ها بلکه با میزان متعارف هم فاصله دارد. میزان گوگرد در بنزین و گازوئیل موسوم به یورو۴، ۳۰۰ پی‌پی‌ام به ازای هر کیلو‌وات توان تولیدی خودرو بوده و این یعنی فاصله ۳ برابری با استاندارد. پیشنهاد می‌شود طی یک پروژه تحقیقاتی از بنزین ۱۰ شهر کشور بصورت اتفاقی نمونه‌گیری شده و میزان گوگرد آن‌ها اندازه‌گیری شود.

وی می‌افزاید: گاز طبیعی یا سی ان جی که سوخت پاک اطلاق می‌شود متاسفانه در ایران مورد استقبال زیادی قرار نگرفته، چون جایگاه‌های سوختگیری خودرو‌های گازسوز بسیار اندک است و همچنین عمده خودرو‌ها از داشتن مخزن و سیستم سوخت سی‌ان‌جی بی‌بهره‌اند.


وی اضافه می‌کند: آقای کلانتری بدون هیچ پشتوانه علمی برای ادعایش به راحتی ساختمان‌ها را مسئول آلودگی هوا اعلام می‌کند در حالی که آلایندگی ساختمان‌ها چه در فصل گرم و چه در فصل سرد سال اصلا با آلودگی خودرو‌ها قابل قیاس نیست. ذرات آلاینده معلق کوچکتر از ۲.۵ میکرون که توسط خودرو‌ها تولید می‌شود و می‌تواند دوده و کربن و یا ترکیبات دیگر باشد در آلودگی تولیدشده توسط ساختمان‌ها جایی ندارد.

این کارشناس رسمی دادگستری یادآور می‌شود: درست است که هنوز در کشور ما فرهنگ مصرف بهینه انرژی را خیلی جدی نداریم و به عنوان مثال در حالی که شوفاژ منزل فعال است پنجره را باز می‌گذاریم، اما آلودگی ناشی از سوخت منازل در برابر آلودگی خودرو و موتورسیکلت‌ها بسیار ناچیز است.

وی به هوشمندسازی موتورخانه‌ها که چندین سال است مورد توجه قرار گرفته اشاره کرده و می‌گوید: هوشمندسازی موتورخانه‌ها با اقداماتی، چون تنظیم سوخت و هوا در مشعل‌ها، تمیز کردن مشعل‌ها و ... کمک می‌کند که مصرف سوخت پایین بیاید. هرچه دقت بیشتری شود و توجه به صرفه‌جویی در میزان مصرف آب گرم و میزان مصرف سوخت افزایش یابد قطعا گاز‌های خروجی کمتری از دودکش‌ها دیده می‌شود. در نهایت هم سود آن به مصرف کننده می‌رسد و همین مردم را ترغیب به استفاده از موتورخانه‌های هوشمند می‌کند.

وی در پایان می‌گوید: با توجه به صحبت‌های آقای کلانتری مایل هستم با ایشان مناظره‌ای داشته باشم و از ایشان بپرسم چرا اصرار دارد خودرو‌ها را در گردونه آلایندگی هوا نادیده بگیرد؟ چون متولی مدیریت آلودگی خودرو‌ها در سطح شهر مستقیما سازمان حفاظت محیط زیست است؟ از مسئولان انتظار می‌رود مطالب را بر پایه بررسی‌های علمی و کارشناسی و به صورت واقعی عنوان کنند.

انتهای پیام/

20 / 20 رئیس سازمان حفاظت محیط زیست کشور عیسی کلانتری آلودگی هوای کلانشهر‌ها مقصر ۸۰ درصد آلودگی هوا رضا علیزاده کارشناس رسمی دادگستری با تخصص محیط زیست استاندارد بنزین و گازوئیل مصرفی

منبع: ایسکانیوز

کلیدواژه: رئیس سازمان حفاظت محیط زیست کشور عیسی کلانتری آلودگی هوای کلانشهر ها رضا علیزاده آلودگی هوای کلانشهر ها ۸۰ درصد آلودگی هوا بنزین و گازوئیل ساختمان ها محیط زیست خودرو ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.iscanews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسکانیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۸۳۴۰۱۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کیفیت هوای تهران در شرایط قابل قبول قرار دارد

به گزارش حوزه سایر رسانه های خبرگزاری تقریب، بارش باران که از عصر دیروز میهمان پایتخت نشینان شده منجر به ثابت بودن کیفیت هوا همچون روزهای گذشته شده بطوریکه شاخص لحظه‌ای کیفیت هوای شهر تهران روی عدد ۸۱ و در شرایط قابل قبول یا همان سالم قرار دارد البته در ۲۴ ساعت گذشته نیز شاخص کیفیت هوا با قرار گرفتن روی عدد ۷۷ در شرایط سالم بود.

بر اساس اطلاعات دریافتی از ایستگاه‌های سنجش کیفیت هوای شهر تهران تمامی نقاط پایتخت در وضعیت سالم قرار دارد و هیچ نقطه‌ای از پایتخت ناسالم نیست.

از ابتدای امسال تاکنون، پایتخت نشینان پنچ روز هوای پاک و ۲۹ روز هم هوای سالم استنشاق کردند.

سال گذشته و براساس روز شمار شاخص آلودگی در مجموع ۱۰ روز هوای پاک، ۲۳۶ روز هوای قابل قبول، ۱۰۷ روز هوای ناسالم برای گروه‌های حساس و ۱۲ روز هوای ناسالم برای تمامی گروه‌ها در پرونده شاخص آلودگی هوای پایتخت ثبت شده است.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • ۱۳ میلیون خودروی فرسوده روزانه ۶۳ میلیون لیتر سوخت مصرف می‌کنند
  • دستگیری ماشین قاچاق سوخت در کرخه خوزستان
  • ۳۴ درصد مردم از کارت جایگاه داران استفاده می‌کنند
  • فتوایی که درباره اگزوز خودرو صادر شد!
  • مقابله با آلودگی هوا در چین با رونمایی از نخستین موتور دیزلی جهان
  • مقابله با آلودگی هوا در چین با رونمایی از اولین موتور دیزلی جهان
  • سهم مشهدی‌ها از هوای پاک فقط ۲۶ روز در سال
  • شاخص آلودگی هوای مشهد امروز چهارشنبه ۴ اردیبهشت
  • با تغییر رژیم غذایی خود زمین را نجات دهید
  • کیفیت هوای تهران در شرایط قابل قبول قرار دارد