Web Analytics Made Easy - Statcounter

یک تحلیلگر عرب‌زبان در گزارشی نوشت: راهبرد چین محدود کردن کاهش قدرت دلار و میزان نفوذ و هژمونی آن در اقتصاد جهانی است و دراین راستا چندین اقدام ازجمله تأسیس باشگاه تجارت جهانی متصور است.

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری آنا، عبدالباری عطوان در گزارشی که روزنامه فرامنطقه‌ای رأی‌الیوم منتشر کرد، نوشت: فروپاشی ارزهای محلی در کشورهای منطقه خاورمیانه مانند لیر سوریه و لبنان، لیره ترکیه و کاهش ارزش ریال در ایران نشان می‌دهند که دلار آمریکا صرفاً یک پول برای مبادلات تجاری نیست؛ بلکه سلاح جامعی برای نابودی اقتصاد دیگر جوامع به‌شمار می‌رود، به‌ویژه اینکه در ارتباط مستقیم با تحریم‌های آمریکا علیه کشورهای عربی و اسلامی قرار دارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

بیشتر بخوانید:

آمریکا 1 شرکت و ۲ فرد چینی را تحریم کرد

طبق این گزارش، دلار به ابزاری برای به گرسنگی کشاندن مردم، تحقیر و فشار علیه دولت‌ها و نابود کردن اقتصاد آن‌ها تبدیل شده است؛ موضوعی که باعث می‌شود روند فرسایشی سیستم مالی جهان بار دیگر پس از جنگ جهانی دوم شدت بگیرد و سال‌ها پس از آنکه دلار آمریکا ستون فقرات اقتصاد جهانی به‌شمار می‌رفت، اکنون ساختار جدید کثرت‌گرا مبتنی بر پول‌های داخلی کشورهای اروپایی و آسیایی همچنین یورو، پوند، ین ژاپن، یوان چین و روبل روسیه پای به عرصه اقتصاد گذاشته‌اند.

روبل روسیه

این تحلیلگر عرب‌زبان می‌نویسد: نکته قابل تأمل در این است که هژمونی دلار آمریکا قدرت خود را نشئت گرفته از این واقعیت می‌داند که ۶۰ درصد از ذخایر جهانی و بیش از ۸۵ درصد از مبادلات ارزی را تشکیل می‌دهد. در گزارشی که پایگاه خبری دویچه‌وله آلمان منتشر کرد، آمده است چنین حجم معاملاتی به آن معنی است که سلطه دلار آمریکا به قلب اروپا رسیده و دیگر تنها محدود به گروه «بریکس» و جهان سوم نیست.

عطوان نوشت: عجیب نیست چین به‌عنوان‌ بزرگترین رقیب آمریکا در زمینه رهبری اقتصاد جهانی، در خط مقدم این جبهه قرار گرفته است؛ جایی که می‌خواهد در آن به سلطه دلار پایان دهد، ارزهای جهان را از دیکتاتوری و هژمونی آن برهاند و راهبردی یکپارچه را در چند مرحله به اجرا بگذارد؛

نخست، تقویت یوان چین و تبدیل آن به ارزی جهانی و معرفی «پترو یوان» به عنوان رقیب «پترو دلار» آمریکا

دوم، خرید حداکثر حجم تولیدی معادن طلا در آمریکای جنوبی و قاره آفریقا. حجم تولید آن‌ها حدود 500 تن  در سال است.

سوم، فراهم کردن مقدمات صدور «ارزهای دیجیتال» به‌عنوان جایگزینی برای ارزهای کاغذی. پیش از چین چهار کشور دیگر جهان تجربه استفاده از ارزهای دیجیتال را داشتند و نتایج دلگرم کننده‌ای به دست آمده است.

چهارم، تأسیس «باشگاه تجارت جهانی» بر مبنای ارزهای محلی کشورهای عضو مانند روسیه، هند، ایران، ترکیه و بیشتر کشورهای عضو «بریکس». همچنین راه‌اندازی کانال مبادلاتی شانگهای برای امضای قراردادهای نفتی و مبادلات اقتصادی با «پترویوان».

پنجم، تأسیس «بانک سرمایه‌گذاری آسیا» با عضویت 60 کشور و سرمایه اولیه 100 میلیارد دلار با هدف اینکه در مدت 10 سال جایگزین صندوق بین‌المللی پول باشد. 

ششم، راه‌اندازی «جاده ابریشم» که از آسیا می‌گذرد، به آفریقا می‌رسد و تا آمریکای جنوبی امتداد خواهد یافت.

در پایان گزارش آمده است: چین نمی‌خواهد دلار و نفوذ آن را در اقتصاد جهانی به‌طور کامل و ناگهانی از بین ببرد؛ نه به این دلیل که نمی‌تواند، بلکه به این دلیل که با دلار آمریکا سرمایه‌گذاری‌های عظیمی شده است که حدود 3 تریلیون دلار تخمین زده می‌شود و بیشتر آن‌ها اوراق قرضه آمریکاست.

دلار آمریکا 

رأی‌الیوم نوشت: راهبرد چین محدود کردن کاهش قدرت دلار و میزان نفوذ و هژمونی آن در اقتصاد جهانی است. این یکی از اصلی‌ترین دلایل تنش روزافزون میان آمریکا و چین است و باعث می‌شود بسیاری از ناظران، احتمالاً در چند هفته آینده و پیش از انتخابات ریاست جمهوری آمریکا چشم‌انداز گسترش جنگ سرد و احتمال تبدیل شدن آن به جنگ مسلحانه را پیش‌بینی کنند. 

انتهای پیام/4106/4033/

منبع: آنا

کلیدواژه: آمریکا چین دلار بریکس تجارت جهانی پترو دلار اقتصاد جهانی دلار آمریکا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ana.press دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «آنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۸۳۴۴۷۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

برنامه‌های مربوط به محدود کردن گرمایش زمین ضعیف است

تحقیقات جدید در دانشگاه آنگلیا شرقی (UEA) نشان داده است که برنامه‌های کربن‌زدایی کنونی برای پیروی از اهداف توافقنامه آب و هوایی پاریس با هدف محدود کردن گرمایش زمین به ۱.۵ درجه سانتی‌گراد کافی نخواهد بود، همانطور که در مطالعه منتشر شده در مجله Nature نیز گزارش شده است.

دانشمندان با اندازه‌گیری «شکاف انتشار» بین برنامه‌های مختلف حفاظت از آب و هوا و آنچه واقعاً برای رسیدن به این هدف مورد نیاز است، به این نتیجه رسیده اند.

این مطالعه معتقد است که فاصله‌ای به میزان ۳.۲ میلیارد تن دی اکسید کربن (CO ۲) بین برنامه‌های فعلی جهانی برای حذف کربن از جو و آنچه که تا سال ۲۰۵۰ برای جلوگیری از بدترین اثرات گرمایش جهانی مورد نیاز است، وجود دارد. 

از سال ۲۰۱۰، آژانس محیط زیست سازمان ملل متحد (UNEP) اندازه گیری‌های مشابهی را از این شکاف انتشار انجام داده است، و تحقیقات دانشگاه آنگلیا شرقی، که عمدتاً بر حذف دی اکسید کربن تمرکز دارد، نشان می‌دهد که اگر می‌خواهیم به حیات خود ادامه دهیم، سیاست آب و هوا نیازمند مقیاس بلندپروازانه تری است. 

این به معنای دنباله روی از یک رویکرد دقیق‌تر و قوی‌تر است که شیوه‌های کربن‌زدایی کنونی را حفظ می‌کند، اما همچنین بر کاهش انتشار، انرژی‌های تجدیدپذیر و کاهش جنگل‌زدایی تمرکز دارد. گزینه‌های جدیدی برای کربن‌زدایی نیز وجود دارد که بسیاری از کشور‌ها حتی در بررسی آن کند هستند چه رسد به آن که این طرح‌ها را اجرا کنند.

این تکنیک‌ها شامل سیستم‌های فیلتر هوای پیشرفته و هوازدگی سنگ‌ها می‌شود، تکنیکی که در آن کربن از جو حذف و در سنگ‌ها ذخیره می‌شود.

تحقیقات نشان می‌دهد که این گزینه‌های جدید باید در سال‌های آینده گسترده‌تر شوند تا به آستانه ۱.۵ درجه سانتی‌گراد برسند.

نویسنده اصلی این مطالعه، دکتر ویلیام لمب، از گروه کاری علم پایداری کاربردی در MCC، گفت: محاسبات قطعاً باید بهبود یابد، و این بسیار واضح است که بدون کاهش سریع انتشار گاز‌های گلخانه‌ای به صفر، در همه بخش‌ها، حد ۱.۵ درجه سانتیگراد تحت هیچ شرایطی برآورده نخواهد شد.

دکتر نائومی وان، یکی از نویسندگان مرکز تحقیقات تغییرات آب و هوایی تیندال در دانشگاه آنگلیای شرقی، اضافه کرد: کشور‌ها به آگاهی، جاه‌طلبی و اقدام بیشتر در مورد افزایش روش‌های حذف CO ۲ در کنار کاهش قابل توجه انتشار گاز‌های گلخانه‌ای برای تحقق توافقنامه آب و‌هوایی پاریس نیاز دارند.

برای این منظور، حتی اگر هر کشور به وعده‌های خود در مورد اهداف کربن‌زدایی پایبند باشد، میزان کربن حذف‌شده احتمالا تا سال ۲۰۳۰ حداکثر تا ۰.۵ میلیارد تن و تا سال ۲۰۵۰ به ۱.۹ میلیارد تن افزایش می‌یابد و اعلام کرده است که نیاز به افزایش دارد. در حالیکه، حذف ۵.۱ میلیارد تن برای جلوگیری از بدترین اثرات تغییرات آب و هوایی ضروری است.

هیئت بین المللی تغییرات اقلیمی سناریوی جایگزینی را پیشنهاد می‌کند که در آن دولت‌های جهان با یکدیگر همکاری می‌کنند تا تقاضای جهانی انرژی را کاهش دهند، سناریویی که با "رفتار همراه با انگیزه سیاسی" تسریع می‌شود. در این سناریو، کربن زدایی تا سال ۲۰۵۰ به میزان ۲.۵ میلیارد تن افزایش می‌یابد و روش‌های جایگزین به کاهش شکاف انتشار به ۴۰۰ میلیون تن کمک می‌کند؛ بنابراین ما اساساً باید کل جامعه خود را از یک جامعه منفعت شخصی به جامعه‌ای با همکاری جهانی تبدیل کنیم.

منبع: الیوم السابع

باشگاه خبرنگاران جوان علمی پزشکی علوم فضایی و نجوم

دیگر خبرها

  • مارکسیسم چه نگاهی به سیاست بین‌الملل دارد؟
  • قیمت جهانی طلا امروز ۱۴۰۳/۰۲/۱۷
  • قیمت جهانی نفت امروز ۱۴۰۳/۰۲/۱۷ |برنت ۸۳ دلار و ۲۹ سنت شد
  • برنامه‌های مربوط به محدود کردن گرمایش زمین ضعیف است
  • آبشناس: آمریکا به دنبال آشوب در کشورهای حوزه نفوذ روسیه است
  • زمان اوج بیت‌کوین مشخص شد | قیمت جدید انواع ارزهای دیجیتال
  • زمان اوج بیت‌کوین مشخص شد / قیمت روز ارزهای دیجیتال
  • گشتی در اقتصاد جهان | صادرات گاز ترکمنستان به چین از روسیه بیشتر شد
  • قیمت جهانی طلا امروز ۱۴۰۳/۰۲/۱۵
  • قیمت جهانی نفت امروز ۱۴۰۳/۰۲/۱۵ |برنت ۸۲ دلار و ۹۶ سنت شد