Web Analytics Made Easy - Statcounter

کارشناس حوزه بانکی معتقد است با همه مشکلات ایجاد شده به دلیل تحریم‌ها و رکود کرونایی، دولت فعالیت های قابل قبولی برای ایجاد رشد و ثبات در حوزه اقتصادی در دستور کار قرار داده است که مهمترین آن، اجرای عملیات بازار باز توسط بانک مرکزی جهت کنترل تورم و نقدینگی بود.

«ایمان اسلامیان»، کارشناس و تحلیل‌گر حوزه بانکی، در گفت‌وگو با خبرنگار اقتصادی خبرگزاری برنا گفت: با توجه به شرایط اقتصادی کشور، دولت در تلاش است که  شاخص‌ها و مولفه‌های اقتصادی کلان را پایدار نگهدار دارد و بستر رشد توسعه را ایجاد کند به همین دلیل بررسی عملکرد دولت در بخش اقتصادی، باید در راستای این شاخص‌ها باشد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

او ادامه داد: در حال حاضر دولت با مشکلاتی مواجه است که بسیاری از آنها به دلیل تشدید بی‌سابقه تحریم‌ها، کاهش استثنایی قیمت نفت و همه‌گیری بیماری کروناست که در دولت‌های گذشته این مشکلات به مراتب، کمتر بود. به همین دلیل دولت روحانی از بد‌شانس‌ترین دولت‌ها در زمینه اجرای سیاست‌های اقتصادی در تاریخ کشور است.

اسلامیان تاکید کرد: اما با همه این مشکلات، دولت فعالیت‌های قابل قبولی برای ایجاد رشد و ثبات در حوزه اقتصادی در دستور کار قرار داده که مهمترین آن، پویایی و تحرک بانک مرکزی به عنوان مقررات گذار و ناظر پولی در کشور است. بانک مرکزی در گذشته بیشتر نقش ناظر بر سیستم بانکی داشت و تنها میزان انطباق دستورالعمل‌ها و عملیات‌های بخش اقتصادی را مورد سنجش قرار می‌داد. اما با رویکرد جدید که در بانک مرکزی ایجاد شده، شاهد حضور فعال و محیط ساز بانک مرکزی در بخش اقتصادی هستیم که یکی از نشانه‌های این تغییر رویکرد، راه‌اندازی عملیات بازار باز جهت خرید و فروش اوراق قرضه دولتی در بازار آزاد و کنترل نقدینگی در سیستم بانکی بود که همزمان با این عمل، رشد اقتصادی و کنترل تورم را نیز پیش می‌برد.

این کارشناس اقتصادی ادامه داد: عملیات بازار باز یکی از کلیدی‌ترین و موثرترین ابزارهای نظارت پولی در دولت‌هاست اما به دلیل دشواری‌های اجرایی و شبهات شرعی که در ایران داشت، اجرایی نشده بود. همچنین بسیار از کارشناسان به دلیل این مشکلات پیش‌بینی نمی‌کردند که بانک مرکزی ریسک‌های بالای عملیات بازار باز را بپذیرد و آن را اجرای کند. اما شاهد این بودیم که با انتخاب عبدالناصر همتی به عنوان رئیس کل بانک مرکزی و نقش فعال دولت در این زمینه، عملیات بازار باز تصویب و سازوکار اجرای آن تعیین شد. امروز شاهد هستیم بانک مرکزی با مداخله در بازار پولی از طریق ابزارهای بازار، نقدینگی و تورم را کنترل می کند.

او تاکید کرد: اگر عملیات بازار باز توسط بانک مرکزی اجرایی نمی‌شد، نا‌ترازی جدی هزینه‌ها و درآمد بخش عمومی کشور و رشد نقدینگی در کنار مشکلات اقتصادی ناشی از کرونا شرایطی را مهیا می‌کرد که اقتصاد وارد مارپیج تورمی بزرگ شود، اما اجرای عملیات بازار باز توسط بانک مرکزی توانست این مشکلات را تا حد زیادی مدیریت کند.

او در پایان افزود: فعال و عملگرا بودن بانک مرکزی در  دولت روحانی یک امر مهم و مبارک است اما به دلیل عدم اطلاع‌رسانی صحیح از عملکرد عملیات بازار باز، متاسفانه از سوی نخبگان و افکار عمومی مورد توجه و تقدیر قرار نگرفت. 2/5

منبع: خبرگزاری برنا

کلیدواژه: بانک مرکزی هفته دولت کنترل تورم عملیات بازار باز عملیات بازار باز بانک مرکزی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.borna.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری برنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۸۴۱۲۵۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

منتظر برنامه مکتوب بانک مرکزی برای مدیریت بازار ارز هستیم

رئیس مجلس با تاکید بر اینکه اگر دولت تا یکشنبه برنامه خود برای مقابله با مشکلات ارزی را ارائه نکند ما این موضوع را در صحن مجلس دنبال خواهیم کرد، گفت: با اینکه در موضوع ارز با دولت اختلاف سلیقه داشتیم اما با دولت همراهی کرده‌ایم. - اخبار سیاسی -

به گزارش گروه پارلمانی خبرگزاری تسنیم، دومین نشست بررسی مسائل ارزی شامگاه چهارشنبه با حضور محمدباقر قالیباف رئیس مجلس، احسان خاندوزی وزیر اقتصاد و امور دارایی، محمدرضا فرزین رییس کل بانک مرکزی،  محمد حسینی معاون پارلمانی رییس جمهور، محمدرضا پورابراهیمی رئیس کمیسیون اقتصادی، شمس الدین حسینی رئیس کمیسیون ویژه جهش و رونق تولید،  عزت الله اکبری تالارپشتی رئیس کمیسیون صنایع و معادن، حجت الاسلام محمدحسین حسین زاده بحرینی و محسن زنگنه از نمایندگان اقتصاددان مجلس و تعدادی از کارشناسان مرکز پژوهش ها در  مجلس برگزار شد.

بانک مرکزی به تعهداتش درباره تخصیص ارز به دارو عمل کرد

قالیباف در این نشست با بیان اینکه نباید به ارائه گزارش اکتفا کرد گفت: زیرا در نشست قبلی به اندازه کافی گزارش ارائه شد و دوستان دولت باید به طور روشن و شفاف رویکرد رو به جلو برای مدیریت بازار ارز ارائه کنند.

رئیس مجلس شورای اسلامی ادامه داد: ما دنبال تکرار جلسات نیستیم و جلسه سومی وجود ندارد بنابراین باید در مورد موضوع به جمع‌بندی برسیم و نتیجه نهایی را  به صحن علنی ارائه کنیم و در این رابطه با توجه به اصرار نمایندگان برای بررسی موضوع در صحن علنی، به صورت مشخص به نمایندگان گفتم اگر به جمع‌بندی و اتفاق نظر با دولت نرسیم مجلس خود به جمع‌بندی روشن می‌رسد.

قالیباف با تاکید بر اینکه باید بر روی اصل موضوع بحث و گفتگو کنیم و در مورد رویکردها، اشکالات و راهکارها به جمع‌بندی برسیم، تصریح کرد: واقعیت این است که ناترازی‌ها در قیمت ارز تاثیرگذار است بنابراین نمی‌توان نظام یکپارچه اقتصادی را نادیده گرفت و دولت و مجلس باید به این مهم توجه داشته باشند.

رئیس قوه مقننه با یادآوری اینکه  حکمرانی از دو بخش تشکیل می‌شود، گفت: یک بخش تشخیص علمی و دیگری تصمیم سیاسی است؛ تشخیص‌های علمی ما به دلایل مختلف تحت تاثیر تصمیم های سیاسی قرار دارد درحالی که اگر ترکیب آنها را با هم رعایت کنیم می‌توانیم مشکلات را حل کنیم اما اگر تشخیص علمی را فدای تصمیم سیاسی کنیم به طور حتم دچار مشکل خواهیم شد.

وی افزود: همچنین اگر  به تشخیص علمی بدون شرایط سیاسی کشور توجه کنیم با مشکل مواجه خواهیم شد بنابراین تعادل این موضوع مهم است.

قالیباف با تاکید بر اینکه مجلس در عین اختلاف سلیقه و اختلاف دیدگاه با سیاست‌های ارزی دولت همراهی کرده است، گفت: همه اختیارهای موجود در قانون دائمی را به رئیس بانک مرکزی دادیم و هر چه ایشان در جلسه سران قوا بیان کردند قبول کردیم اما شرایط کنونی نشان می‌دهد که هم رویکرد اقتصادی و هم رویکرد مدیریتی در موضوع ارز دچار اشکال است.

وی با اشاره به تورم کالاهای اساسی که با ارز ترجیحی وارد می‌شوند و تاکید بر ضرورت اصلاح رویکردهای اقتصادی در این زمینه، گفت:  به طور روشن و مشخص امروزه در سیاست‌های ارزی از نگاه اقتصادی دچار مشکل هستیم و طرح جامعی برای رویکرد اقتصادی در ارز وجود ندارد.

قالیباف خطاب به مسئولان اقتصادی حاضر در نشست گفت: ما رویکرد اقتصادی مان در حوزه مدیریتی را اعلام کردیم و تا روز یکشنبه برای دریافت برنامه دولت منتظر می‌مانیم اما اگر برنامه و سیاست ارزی دولت ارائه نشود، مجلس جلسه خواهد گذاشت و طرح خود را ارائه می‌کند.

در این جلسه محمدرضا فرزین رییس کل بانک مرکزی گزارشی از وضعیت بازار ارز و تحولات اقتصاد کلان کشور ارائه کرد.

همچنین وزیر اقتصاد و  روسای کمیسیون های اقتصادی، صنایع و معادن و جهش و رونق تولید مجلس هم به تشریح راهکارهای خود برای کنترل نرخ ارز پرداختند.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • تاثیر تثبیت بر انتظارات تورمی
  • منتظر برنامۀ بانک مرکزی برای مدیریت بازار ارز هستیم
  • قالیباف: اگر بانک مرکزی برای مدیریت بازار ارز برنامه ندهد مجلس برنامه خود را ارائه خواهد کرد
  • قالیباف: منتظر برنامه بانک مرکزی برای مدیریت بازار ارز هستیم
  • قالیباف: بانک مرکزی برای مدیریت بازار ارز برنامه ندهد مجلس برنامه می‌دهد
  • قالیباف: منتظر برنامه مکتوب بانک مرکزی برای مدیریت بازار ارز هستیم
  • منتظر برنامه مکتوب بانک مرکزی برای مدیریت بازار ارز هستیم
  • راه خروج از رکود تورمی، مولدسازی است
  • گزارش عملیات اجرایی سیاست پولی
  • مدیریت صحیح بانک مرکزی در شرایط فعلی